دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خوراکی های خوش اخلاق کننده؟



 

 

 

خوراکی های خوش اخلاق کننده؟

 

 

این جمله را شنیدید که می‌گوید یک سیب در روز بخور و دیگر دکتر نرو اما این جمله را می‌توانیم اینطور هم تغییرش بدهیم، یک سیب در روز بخور و خوش‌اخلاق شو.

 

محققان در حال بررسی ارتباط بین مصرف غذاها و حسی هستند که بعد از خوردن آنها در بدن ما ایجاد می‌شود. مدارکی وجود دارد که می‌گوید تغییر رژیم غذایی می‌تواند روی متابولیسم بدن و مواد شیمیایی مغزی تاثیر گذاشته و نهایتا روی خلق و خوی ما تاثیر بگذارد.
شروع کنید:

 

 

کربوهیدرات‌های طلایی

 

کربوهیدرات‌ها اگر چه در رژیم غذایی باید با احتیاط مورد استفاده قرار بگیرند اما برای تقویت انرژی و خلق و خو بسیار حیاتی هستند. کربوهیدرات‌ها ارجحیت اول بدن برای سوخت هستند و می‌توانند سطح سروتونین بدن را هم افزایش بدهند.


اما نکته کلیدی پرهیز از مصرف شیرینی‌ها است که می‌تواند قندخون را بالا ببرد و به خستگی و بی‌حالی منجر شود. به جای آن باید به سراغ کربوهیدرات‌های حاصل از غلات و حبوبات و نان گندم برنج قهوه‌ای رفت. بدن خیلی آهسته از این مواد استفاده می‌کند و در نتیجه قند خون در حد متعادل حفظ شده و انرژی هم همچنان پایدار خواهند ماند.

 



خشکبار:

 

خشکبارهایی مثل بادام، پسته و گردو سرشار از پروتئین هستند اما دارای منیزیم هم هستند، (ماده معدنی که نقش حیاتی در تبدیل قند به انرژی بازی می‌کند) تحقیق‌ها نشان می‌دهد کمبود منیزیم در بدن می‌تواند سبب تخلیه انرژی از بدن شود. منیزیم همچینن در غلات کامل مخصوصا حبوبات وجود دارد. خشکبار همچنین حاوی سلنیوم هستند که این نوعی ماده طبیعی تقویت‌کننده خلق و خو است. مطالعات نشان داده است که بین سطوح پایین سلنیوم و خلق پایین ارتباط وجود دارد. این ماده معدنی همچنین در گوشت‌ها، غذاهای دریایی، دانه‌ها و غلات وجود دارد.

 

 


گوشت لخم :

 

گوشت گوساله و گاو لخم و مرغ خام، جوجه بدون پوست و کباب‌های ترکی بدون چربی لخم منبع پروتئین هستند که خود پروتئین‌ حاوی آمینواسید تیروسین است. تیروسین سطح دوپامین و نوراپی‌ نفرین را تقویت می‌کند. این دو مواد شیمیایی مغزی می‌تواند به شما کمک کنند که هوشیارتر بوده و تمرکزتان بیشتر شود.گوشت‌ها همچنین حاوی ویتامین‌ ب 12 هستند که از بی‌خوابی و افسردگی جلوگیری می‌کنند.

 

 


ماهی سالمون :

 

ماهی‌های چرب سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. مطالعات نشان می‌دهد این مواد بدن را در مقابل افسردگی محافظت می‌کنند. امگا 3 موجود در ماهی‌ها مزایای متعدد زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به سلامت ماندن قلب اشاره کرد. در کنار ماهی‌ها، خشکبار و سبزی‌های برگ سبز تیره هم دارای امگا هستند.صبحانه‌های خلق‌افزابرای هر کسی که می‌خواهد انرژی و خلق خوی خود را تقویت کند، فرار از صبحانه راهکار مناسبی نیست.

 

مطالعات حاکی از آن است که افرادی که هر روز صبح صبحانه می‌خورند پرانرژی‌تر بوده و در تمام طول روز خوش اخلاق‌ترند. صبحانه‌ای که دارای فیبر فراوان و مواد مغذی مثل کربوهیدرات‌ها (شامل غلات کامل باشد) چربی‌های مفید و پروتئین‌های مناسب باشد بهترین صبحانه‌ها هستند.

 



وعده‌های مکرر:

 

یکی دیگر از راه‌های تنظیم قندخون و پرانرژی بودن و خلق مثبت خوردن وعده‌های کوچک اما متعدد هر 3 تا 4 ساعت یک بار است.



میان‌وعده‌هایی متشکل از کره بادام زمینی روی کراکرهای تهیه شده از غلات و گندم به اضافه یک ساندویچ گوشت بدون چربی و سالاد به همراه شیر و لبنیات بهترین میان‌وعده‌ها است


ویدیو مرتبط :
زن خوش اخلاق در خانه مرد بد اخلاق غریب است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این خوراکی ها شما را خوش اخلاق میکند


مواد غذایی مختلف می‌تواند در تغییر حالات و روحیات ما موثر باشد اما اینکه کدام عادات غذایی خلق و خوی ما را بهتر می‌کند نکته قابل توجهی است. باشگاه خبرنگاران جوان: مواد غذایی مختلف می‌تواند در تغییر حالات و روحیات ما موثر باشد اما اینکه کدام عادات غذایی خلق و خوی ما را بهتر می‌کند نکته قابل توجهی است.

دکتر مجید حسن قمی متخصص تغذیه با اشاره به اینکه کربوهیدرات‌ها یکی از تاثیر گذارترین مواد در بهبود خلق و خو هستند گفت: بدن و مغز درطول شبانه روز به مقادیری کربوهیدرات نیاز دارد، با مصرف کربوهیدرات‌ها، واکنش سرتونین در مغز ایجاد می‌شود این هورمون بعنوان واسطه عصبی در حالت شادابی تاثیر گذار است و در بدن تولید می‌شود.

وی ادامه داد: کاهش این هورمون در خون سبب بروز حالاتی مثل افسردگی‌، بی‌قراری‌، دردهای میگرنی، فشار خون بالا و بی‌نظمی خواب می‌شود، با استفاده از بعضی غذاها می توان مقدار تولید این هورمون را در مغز افزایش داد.

کاکائو و شکلات تلخ و همچنین آجیل‌ها، کیوی‌، آناناس، گیلاس، گوجه فرنگی، موز و آلو از بهترین منابع غذایی سروتونین هستند.

بررسی‌های زیادی ثابت کرده مصرف غذاهای دریایی در بهبود حافظه موثر است از این رو دکتر حسن قمی اظهار داشت: مصرف ماهی در سنین پایین‌تر در رشد مغز و پیشرفت سلول‌های کودکان موثر است. مصرف امگا 3 و 6 در افراد بزرگسال به بهبود اختلالاتی مثل افسردگی و پرخاشگری کمک و از پیشرفت آلزایمر جلوگیری می‌کند. این مواد در ماهی سالمون، شاه‌ماهی و ساردین بیشتر از سایر ماهی‌ها است و مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته می‌تواند به سلامت بدن کمک کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: معمولا کمبود ویتامین‌های گروه B12 با بی‌حسی، بی‌حوصلگی، رخوت و خستگی همراه است این ویتامین همراه آهن می‌تواند به ایجاد خلق و خوی بهتر کمک کند. معمولا دیده می شود افراد کم‌خون بی‌حوصله‌اند و از تعاملات اجتماعی هم دوری می‌کنند، نکته حائز اهمیت اینکه خون‌سازی هنگامی بدرستی انجام می شود که همه فاکتورهای مورد نیاز از جمله ویتامین B12 ، دیگر ویتامین‌های B از جمله B6 ، آهن و اسید فولیک و ویتامین C و پروتئین کافی در اختیار بدن وجود داشته باشد گوشت‌ها‌، جگر‌، تخم مرغ، شیر و لبنیات، سبوس گندم و آجیل‌ها، مواد غذایی حاوی ویتامین B هستند.