دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

خوابیدن با چراغ روشن سبب افزایش وزن می‌شود



 

 

خوابیدن

 

 

متخصصان روانشناسی در گزارش جدیدی اعلام كردند كه اگر در شب، اتاق زیاد روشن باشد این وضعیت سبب افزایش وزن می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ این متخصصان می‌گویند: موشهایی كه به هنگام شب در معرض نور شدید قرار می‌گیرند پس از گذشت هشت هفته حدود 50 درصد بیشتر از موشهایی كه در یك چرخه استاندارد نور - تاریكی قرار داشتند، دچار اضافه وزن می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دكتر لائورا فونكن نویسنده اصلی این مقاله از دانشگاه ایالتی اوهایو در این باره تصریح كرد: هرچند هیچ تفاوتی بین میزان تحرك یا مصرف غذای روزانه این دو گروه از موشها وجود ندارد، اما موشهایی كه شب را در نور زیاد می‌گذرانند به مراتب چاق‌تر هستند.

رندی نلسون، پروفسور روانشناسی نیز در این رابطه خاطرنشان كرد: نور در شب باعث می‌شود كه الگوی تغذیه‌ای در موش‌ها تغییر كرده و در نتیجه نتوانند متابولیسم غذا را به درستی انجام دهند.

این متخصصان تاكید كردند كه زمان خوردن بدون توجه به مقدار آن در متابولیسم صحیح بدن بسیار حائز اهمیت است. آنها می گویند این آزمایشات می‌تواند سرنخی برای بررسی دلایل اپیدمی چاقی در كشورهای غربی باشد..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
چگونه تمرینات ورزشی سبب کاهش وزن می شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیر خوابیدن منجر به افزایش وزن می‌شود



دیر خوابیدن,عوارض دیر خوابیدن,افزایش وزن,چاق شدن

بیدار ماندن تا دیروقت باعث افزایش وزن می شود

 

دیر خوابیدن منجر به افزایش وزن می‌شود
برای بسیاری افراد، بزرگسالی و نوجوانی دوره‌ای پر از شب نخوابیدن است اما یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که این بیدار ماندن تا دیروقت اثراتی بر افزایش وزن افراد دارد.
محققان آمریکایی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و همکارانشان در دانشگاه کلمبیا نشان دادند که هر چه یک فرد جوان یا نوجوان دیرتر به رختخواب رود، با احتمال بیشتری به اضافه وزن دچار می‌شود. به گفته محققان، این نخستین تحقیق مشاهده‌ای است که به بررسی ارتباط میان زمان خواب و توده بدنی (BMI) در بین گروه‌های سنی مختلف می‌پردازد.

 

آن‌ها دریافتند که هر چه افراد در سنین نوجوانی و جوانی دیرتر به رختخواب بروند، در طول یک دوره پنج ساله وزن بیشتری اضافه می‌کنند. به ازای هر ساعت دیر رفتن به رختخواب، توده بدنی 2.1 کیلوگرم افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس گزارش سازمان‌های بهداشتی، نوجوانان 14 تا 17 ساله نیاز دارند که در هر شبانه روز هشت تا 10 ساعت خواب دریافت کنند در حالی که افراد جوان در سنین 18 تا 25 سالگی به حدود هفت تا 9 ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز دارند.

 

نتایج یک پژوهش حاکی از آن است که تنها 31 درصد از دانش آموزان دبیرستانی دست کم از هشت ساعت خواب شبانه برخوردارند و تقریبا 30 درصد از بزرگسالان گزارش می‌کنند که شب‌ها کمتر از 6 ساعت می‌خوابند. کمبود خواب می‌تواند سلامتی را دستخوش مشکلاتی کند. خواب ناکافی نیز حتی می‌تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش داده و منجر به بروز نشانه‌های اولیه بیماری‌ قلبی شود.

نتایج این پژوهش در مجله Sleep منتشر شده است.

منبع : isna.ir