دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

جایزه نوبل پزشكی 2012 به تحقیقات سلول‌های بنیادی رسید



صد و سومین نوبل پزشكی به ژاپن و انگلستان رفت

جایزه نوبل پزشكی 2012 به تحقیقات سلول‌های بنیادی رسید

جایزه نوبل پزشكی (فیزیولوژی) امسال به پژوهشی در مورد برنامه‌ریزی مجدد اتمی برای تبدیل سلولها به سلولهای بنیادی اعطا می شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جان گوردون از انگلستان و شینیا یاماناكا از ژاپن لحظاتی پیش به عنوان برنده این جایزه اعلام شدند.

جایزه نوبل پزشكی سال گذشته به طور مشترك به بروس بوتلر و جولز هافمان برای اكتشافات آنها در مورد فعال‌سازی مصونیت ذاتی و رالف اشتاینمن برای كشف سلول‌های دندریتیك و نقش آن در ایمنی تطبیقی اعطا شده بود.

رسانه‌های سوئدی در چند روز اخیر كه بازار پیش‌بینی برندگان نوبل داغ بود از «یاماناكای» و «گوردون» به دلیل تحقیقاتشان در زمینه برنامه‌ریزی مجدد اتمی در انتقال سلولها به حالت اولیه سلول بنیادی و سپس استفاده از آنها برای تولید سلولها و بافتهای مختلف در بدن به عنوان برنده احتمالی این جایزه نام می بردند.

همچنین نام «جیمز تیل» از كانادا نیز برای پژوهش‌هایی بر روی سلولهای بنیادی خون در این فهرست گمانه‌ها قرار داشت.

فردا و پس‌فردا نیز به اعلام برندگان جوایز نوبل فیزیك و شیمی اختصاص خواهد داشت كه در جای خود علاقه‌مندان زیادی دارد.

از جمله احتمالات رو به یقین برای برنده نوبل فیزیك می‌توان به كشف یك ذره بنیادی اشاره كرد كه در ماه جولای پس از تلاش بسیار محققان در جهت شناسایی ذره گریزان بوزون هیگز بدست آمده و تصور می‌شد خود این ذره باشد. این كشف یكی از بزرگترین دستاوردهای نیم قرن گذشته در حوزه فیزیك به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا با آغاز فصل جدیدی از جایزه نوبل، خواندنی‌‌هایی از وقایع مرتبط با جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشكی

منتشر شده است.

در روز 27 نوامبر 1895، «آلفرد نوبل» آخرین وصیت‌نامه خود را امضا كرده و بیشترین بخش از دارایی خود را به جوایز نوبل تخصیص داد. آن گونه كه در وصیت‌نامه نوبل ذكر شده، بخشی از این دارایی به شخصی اهدا می‌شود كه مهمترین اكتشافات را در حوزه پزشكی انجام داده باشد.

از سال 1901 تاكنون 103 جایزه نوبل در بخش پزشكی اهدا شده است.

تنها در 9 موقعیت، این اتفاق نیفتاده كه شامل سالهای 1915، 1916، 1917، 1918، 1921، 1925، 1940، 1941 و 1942 هستند. دلیل عدم اهدای جایزه در این سالها در اساسنامه بنیاد نوبل به این شكل توصیف شده است: اگر هیچ یك از كارهای ارائه شده از اهمیت ذكر شده در بخش اول این اساسنامه برخوردار نباشند، جایزه باید تا سال آینده محفوظ بماند. همچنین این سالها مقارن با جنگ‌های جهانی اول و دوم بود كه جوایز كمتری در آنها اهدا شد.

طی 110 سال تاریخچه اهدای جوایز نوبل در بخش پزشكی، با احتساب برندگان نوبل پزشكی 2012 كه امروز معرفی شدند، 201 برنده اعلام شده است. طبق آمار، میانگین سنی برندگان این جایزه 57 سال بوده و همچنین فردریك بانتینگ با 32 سال جوان‌ترین و ریتون روس با 87 سال سن پیرترین برندگان جایزه پزشكی بوده‌اند.

از دیگر واقعیت‌های این جایزه باید به این امر اشاره كرد كه در میان 201 برنده نوبل پزشكی تنها 10 زن وجود داشته‌اند كه در این میان تنها باربارا مك‌كلینتوك(1983) به تنهایی برنده این جایزه بوده است.

دیگر برندگان زن شامل گتری كوری(1947)، روزلین یالو(1977)، ریتا لوی مونتالچینی (1986)، گرترود الیون (1988)، كریستیان نوسلین ولهارد(1995)، لیندا باك(2004)، فرانسوا باری سینوسی(2008) و الیزابت بلك‌برن و كارول گریدر(2009) بوده‌اند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
‫سلول های بنیادی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مركز تحقیقات خون و پیوند «شریعتی» در صدر مراكز پیوند سلول‌های بنیادی دنیا قرار گرفت



 

بیمارستان شریعتی,بهترین بیمارستان های دنیا

 

مركز تحقیقات خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشكی تهران بر اساس گزارش مركز بین‌المللی تحقیقات پیوند خون و مغز استخوان ایالت ویسكانسین آمریكا (CIBMTR) با 110 مورد پیوند سلول‌های بنیادی كودكان در سال گذشته میلادی در میان مراكز پیوند جهان، رتبه نخست را كسب كرد.

دكتر امیرعلی حمیدیه، عضو هیات علمی این مركز در گفت‌وگو با خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار كرد: مركز تحقیقات خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی قدمتی 21 ساله داشته و بخش پیوند سلول‌های بنیادی كودكان این مركز از پنج سال پیش فعالیت خود را آغاز كرده است و از آن زمان موفق شده كودكانی را كه به دلیل بیماری‌های كشنده خود تقریبا شانسی برای زندگی نداشته و محكوم به مرگ بوده‌اند با پیوند سلول‌های بنیادی درمان كند.

وی با بیان این كه در بخش كودكان این مركز پیوند سلول‌های بنیادی برای كودكان سه ماهه به بالا صورت می‌گیرد، تصریح كرد: بیش از 50 نوع بیماری در كودكان مراجعه كننده به این بخش برای پیوند سلول های بنیادی وجود دارد كه در پنج دسته كلی بیماری‌های بدخیم خونی (سرطان خون حاد و مزمن كودكان)، بیماری‌های غیر بدخیم خونی (تالاسمی ماژور، آنیمی فانكونی و نارسایی مغز و استخوان)، بیماری‌های نقص ایمنی مادرزادی (بیماری نقص چسبندگی لوكوسیتی یا (LAD) كه ایران ركورد دار بیشترین پیوند در این بیماری در جهان است)،‌بیماری‌های نقایص ارثی متابولیسم و تومورهای توپر جامد كودكان (بیماری نور وبلاستوما) تقسیم می‌شوند.

حمیدیه ادامه داد: بخش كودكان مركز خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشكی تهران با 110 مورد پیوند سلول بنیادی برای كودكان در سال 2011 میلادی موفق به كسب رتبه نخست بیشترین تعداد پیوند شد و این در حالی است كه در بزرگترین مراكز دنیا در همین سال حدود 90 مورد پیوند سلول‌های بنیادی كودكان را انجام داده بودند كه می‌توان به رتبه دوم این فهرست كه در گزارش CIBMTR آمده است، اشاره كرد. همچنین مركز خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی در همین سال با بیش از 400 مورد پیوند برای اطفال و بزرگسالان در رده سوم جهان قرار گرفته و مراكزی مانند MDAnderson cncer center تگزاس آمریكا و سیاتل آمریكا به ترتیب رتبه‌های اول و دوم را از آن خود كرده‌اند.

این عضو هیات علمی مركز تحقیقات خون، سرطان و پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشكی تهران در خصوص درصد موفقیت پیوندهای سلول‌های بنیادی در بیماران مختلف این بخش به ایسنا گفت: بیشترین میزان موفقیت پیوند سلول‌های بنیادی به بیماری كم كاری مغز استخوان اختصاص داشته كه 85 درصد كودكان مراجعه كننده كه تا پیش از آن شانسی برای زندگی كردن نداشته‌اند درمان قطعی پیدا كرده‌اند و پس از آن می‌توان به بیماری‌های نقص ایمنی مادرزادی با 80 درصد، آنیمی فانكونی با 75 تا 80 درصد، تالاسمی ماژور با حدود 75 درصد، بیماری‌های ارثی متابولیسم با حدود 70 درصد، تومورهای توپر جامد كودكان با حدود 30 تا 70 درصد در انواع مختلف خود اشاره كرد كه با احتساب تمام پیوندهای صورت گرفته از هر 10 كودك مراجعه كننده در انواع بیماری‌ها به این مركز هفت كودك به صورت قطعی درمان می‌شوند.... / خبرگزاری ایسنا