دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

جابه‌جایی انرژی در خورشید با ماده تاریك



 

 

 

جابه‌جایی انرژی در خورشید با ماده تاریك

 

محققان موسسه فیزیك ذرات (IFIC) و گروه‌های اروپایی دیگر در تحقیقات خود در مورد تاثیر وجود مادهتاریك در خورشید دریافته‌اند ذرات كم جرم ماده تاریك می‌توانند انرژی را از هسته خورشید به بخش‌های بیرونی آن منتقل كنند كه بر كیفیت نوترینوهایی كه به زمین می‌رسند تاثیر می‌گذارد.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مشاهدات فیزیك نجومی نشان می‌دهد كه كهكشان ما در یك هاله ذرات ماده سیاه قرار دارد. با توجه به مدل‌ها، برخی از این ذرات از جمله «ذرات عظیم با تعامل ضعیف» (WIMP) هستند كه تعامل ضعیفی با سایر ذرات معمولی مانند اتم‌ها دارند و می‌توانند درون ستاره‌ها پدید آیند.

 

هنگامی كه WIMP ها از خورشید عبور می‌كنند قادرند اتم‌ها را شكافته و انرژی آزاد كنند.

 

این مساله باعث جلوگیری از گریز آنها از نیروی گرانش خورشید شده و آنها را به دام می‌اندازد.

 

دانشمندان بر این باورند كه بخش اعظمی از ذرات ماده تاریك در هسته خورشید جمع شده‌اند، اما در چرخش بیضویشان به قسمت‌های بیرونی‌تر نیز رفته و با اتم‌های خورشیدی به تبادل می‌پردازند. در این شرایط، WIMP انرژی را از هسته مركزی سوزان خورشید به بخش‌های جانبی خنك ‌تر منتقل می‌كند.

 

این مساله باعث خنك شدن هسته كه نوترینوها به دلیل واكنش‌های هسته‌ای خورشید در آنجا شكل می‌گیرند می‌شود./ایسنا


ویدیو مرتبط :
انرژی های نو (17 ویدیو) 1 راه حل جنرال الکتریک برای انرژی حرارتی و متمرکز خورشید 1,171 بازدید 2 انرژی حرارتی یا متمرکز خورشید چیست؟ 1,506 بازدید 3 نصب پنل خورشیدی در منزل 5,682 بازدید 4 تولید همزمان برق و حرارت یا نیروگاه CHP چیست؟ 3,823 بازدید 5 توربین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك فیزیكدان مدعی كشف نشانه‌ای از ماده تاریك جهان شد



یك فیزیكدان مدعی كشف نشانه‌ای از ماده تاریك جهان شد

برخوردهای انرژی بالا در اطراف سیاه‌چاله مركز كهكشان راه شیری ممكن است مدارک غیر قابل انکاری از ماده تاریك باشد كه دو سوم كهكشان را تشكیل داده است.

ایسنا:  دانشمندان چند دهه گذشته را در تلاش برای شناسایی و حتی بازسازی این ماده گذرانده‌اند اما هنوز هیچ نشانه قابل قبولی برای وجود آن پیدا نشده است.

 

با این حال، كریستف ونیگر از مؤسسه فیزیك مكس پلانك در مونیخ اكنون بر این باور است كه احتمالا برای نخستین بار موفق به كشف اولین نشانه محكم برای این ماده شده است.

به گفته محققان، یك جفت حباب منتشر كننده پرتو عظیم گاما كه از صفحه كهكشان راه شیری به بیرون گسترده شده، می‌توانند كلید این كشف باشند.

 

ونیگر با انجام تحلیلهای آماری با ارزش 3.5 سال داده‌های تلسكوپ فضایی فرمی، احتمالا موفق به كشف این نشانه در كهكشان شده است.

به ادعای وی، در صورت اثبات این موضوع، این خط پرتو گاما می‌تواند نشانه مستدلی برای ماده تاریك باشد.

كارشناسان متفق‌القول هتسند كه ابرسیاه‌چاله‌هایی مانند نمونه حاضر در مركز كهكشان راه شیری، به انتشار انفجارهایی می‌پردازد كه با ماده تاریك اطراف آنها تعامل دارند.

این تعامل بنظر می‌رسد كه منبع پرتوهای پرانرژی گاما بوده كه تلسكوپهایی مانند فرمی قادر به شناسایی هستند. آنچه برای این ماهواره‌ها قابل مشاهده بوده، فوتونهای تولید شده از این انفجارهای در تعامل با ماده تاریك است.

یافته‌های ونیگر نشان‌دهنده یك اوج انرژی بوده كه مانند یك خط در طیف پرتو گاما ظاهر می‌شود.

 

این در حالیست كه دانشمندان دیگر اثبات این ادعا را نیازمند كار و بررسی بیشتر دانسته‌اند.

البته خود ونیگر نیز بر این باور است كه تحقیقات بیشتری لازم است چرا كه این داده‌ها تنها از 50 فوتون بدست آمده و ممكن است این خط در اثر پدیده‌های دیگر ایجاد شده باشد.

در دسامبر 2010، دانشمندان در حال كار با تلسكوپ فرمی موفق به شناسایی دو برجستگی عظیم از سیاه‌چاله راه شیری شدند.

هر كدام از حبابها كه در ارتفاع 25 هزار سال نوری قرار داشته، در بیش از نیمی از آسمان مرئی گسترده شده كه از صورت فلكی سنبله تا صورت فلكی درنا گسترده بوده و احتمالا تنها یك میلیون سال از عمر آنها می‌گذرد.

 

حبابها معمولا با مه پرتوهای گاما پوشیده شده كه در تمام آسمان وجود دارند و در اثر حركت نزدیك به سرعت نور ذرات و تعامل آنها با نور و گاز میان‌ستاره‌ای در راه شیری ایجاد می‌شوند.

دانشمندان با دستكاری داده‌های فرمی برای طراحی ویژگیهای این پرتوها استفاده كرده و بر این‌باورند كه می‌توان به دلیل وجود ویژگیهای مشترك، این داده‌ها را به نظریه ونیگر ارتباط داد./ایسنا