دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تیزگوش‌ترین موجود جهان شناسایی شد



تیزگوش‌ترین موجود جهان,شب‌پره بزرگ موم‌خوار

تیزگوش‌ترین موجود جهان شناسایی شد

دانشمندان دانشگاه لیدز، نوعی حشره را شناسایی کرده‌اند که بالاترین شنوایی را در دنیای حیوانات داشته و 150 برابر حساستر از حس شنوایی انسان است.

شب‌پره بزرگ موم‌خوار(Galleria mellonella) در کندوی عسل تخم‌ریزی کرده و لاروهای آن از موم و ضایعات این کندوها تغذیه می‌کنند.

اکنون پژوهش جدیدی که در مجله Biology Letters منتشر شده، نشان داده که این موجود از حساسیت فرکانسی بسیار بالا در گوش ساده ساخت خود برخوردار است.

این شب‌پره می‌تواند فرکانس‌های صوتی تا 300 کیلوهرتز را بشنود که بالاترین میزان ثبت شده در موجودات جهان طبیعی است.

انسان می‌تواند در طیف دو تا پنج کیلوهرتز را بشنود.

به گفته محققان، این نمونه‌ای از یک حیوان شناخته شده با ویژگی‌های حسی عجیب و تازه کشف شده است. این ویژگی همچنین منعکس‌کننده تکامل مشترک حیوانات است؛ چراکه سیر تکاملی این شب‌پره با سیر شکارچیان آن یعنی خفاش‌ها درهم پیچیده شده است.

این پستانداران خزدار راه خود را در تاریکی مطلق با استفاده از یک سیستم سونار زیستی موسوم به پژواک‌یابی پیدا می‌کنند. در این شیوه، خفاش‌ها صداهای فراصوت جیرجیر را منتشر کرده و پژواک امواج صوتی منعکس شده از اجسام و دیگر موجودات مجاور را تعبیر می‌کنند.

پژواک‌یابی بقدری دقیق بوده که خفاش با هر جیرجیر خود می‌تواند موقعیت، اندازه، جهت و حتی ذات فیزیکی یک جسم را بیان کند.

اما حتی این حس شنوایی نیز تا 212 کیلوهرتز ثبت شده که حدود دو سوم شنوایی شب‌پره است.

دانشمندان از یک ابزار علمی پیشرفته موسوم به نوسان‌نگار لیزری داپلر برای آزمایش شنوایی 20 شب‌پره استفاده کردند.

از شنوایی شب‌پره بزرگ موم‌خوار برای شناسایی خفاش و همچنین محلی که حشرات نر نشانه‌هایی از پالس‌های فراصوت برای جفت‌گیری تولید می‌کردند، استفاده شد.

گوش شب‌پره‌ها تنها یکی از چهار سلول گیرنده درون اندام شنوایی را داشته، اما شب‌پره بزرگ موم‌خوار از هر چهار سلول گیرنده صوتی برخوردار است.

همچنین هیچگونه خفاش شناخته شده‌ای وجود ندارد که قادر به تولید چنین صداهایی با فرکانس بالا یا شنیدن آنها باشد./ایسنا

 

 

 


ویدیو مرتبط :
آیا جهان ما تنها جهان موجود است؟ - قسمت دوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شناسایی بزرگترین حشره جهان كه هویج خور است



 

 

شناسایی بزرگترین حشره جهان كه هویج خور است

 

یك حشره شناس آمریكایی از شناسایی حشره غول پیكری خبر داد كه وزن آن سه برابر وزن معمول یك موش و غذای مورد علاقه آن هویج است.


این جانور عجیب سنگین ترین حشره ای است كه تاكنون در جهان شناسایی شده است.

 

مارك موفیت، حشره شناس دانشگاه كلورادو كه این حشره را پیدا كرده می گوید: دو روز متوالی این حشره غول پیكر را در یك جزیره دوردست در نیوزلند تعقیب كردم تا توانستم آن را در حالی كه هویج می خورد در دست های خود نگه دارم.

 

به گزارش روزنامه تلگراف، موفیت می گوید: از نظر وزنی این حشره سنگین ترین گونه ای است كه تاكنون در طبیعت شناسایی شده است و وزن آن حدود سه برابر وزن یك موش معمولی است. این حشره عجیب شبیه به جیرجیرك بوده و بال های آن حدود ۱۷ سانتیمتر است. حشره غول پیكر فقط در جزیره دورافتاده

 

«لیتل باریر» در نیوزلند مشاهده شده است./خبرگزاری ایسنا