دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تفاوت عملکرد مغز افراد همدل هنگام شنیدن اخبار خوش دیگران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

تحقیقات جدید محققان کالج دانشگاهی لندن نشان می‌دهد، طریقه واکنش مغز به شانس خوب دیگران و سطح همدلی افراد با دیگران، در ارتباط است.

تحقیقات نشان داده که بخشی از مغز به نام «قشر کمربندی قدامی» (ACC) به طور خاصی با اخبار خوب افراد دیگر هماهنگ است، اما چگونگی واکنش آن بسته به سطوح همدلی فرد، متفاوت است.

در افرادی که خود را در دسته‌بندی انسان‌های بسیار همدل قرار می‌دهند، ACC تنها زمانی واکنش نشان می‌داد که فرد دیگری به آن‌ها خبر خوبی بدهد، اما برای افرادی که نمرات همدلی کمتری به خود می‌دادند، این ناحیه از مغز زمانی فعال می‌شد که خبر بدی را برای خودشان پیش‌بینی کرده بودند.

این بینش جدید می‌تواند اهمیت درک نقش ACC را در اختلالات رفتار اجتماعی و همدلی از جمله اختلالات روانی و اوتیسم اثبات کند.

به گفته محققان، بررسی‌های بیشتر می‌تواند بر چگونگی پاسخ مغز به موفقیت‌های خود در مقایسه با دیگران در افراد مبتلا به این اختلالات تمرکز کند.

محققان با استفاده از ام‌آر‌آی، مغز 30 داوطلب مرد 19 تا 32 ساله را اسکن کردند که نمادهای پیش‌بینی کننده احتمال برنده شدن خود یا دیگران را مشاهده می‌کردند.

شرکت‌کنندگان همچنین یک هفته قبل از تصویربرداری، پرسشنامه‌ای را تکمیل کرده بودند که سطح همدلی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌داد.

پاتریشیا وود، نویسنده ارشد این تحقیق از دپارتمان علوم روانشناسی و زبان کالج دانشگاهی لندن اظهار کرد: ما به بررسی این که چگونه مغز پاسخ متفاوتی به افراد با سطوح مختلف همدلی می‌دهد، پرداختیم. می‌خواستیم ببینیم که آیا مغز افرادی که دارای سطوح بالایی از همدلی هستند، به طور خاص به شانس خوب افراد دیگر واکنش نشان می‌دهد یا خیر.

وی افزود: این پژوهش نشان داد، هنگامی که احتمال برنده شدن توسط شخص دیگری بسیار زیاد بود، ناحیه ACC مغز در تمام داوطلبان فعال شد.

با این حال، تفاوت‌های قابل توجهی در چگونگی اختصاصی شدن واکنش ناحیه ACC وجود داشت که با میزان همدلی شرکت‌کنندگان مرتبط بود.

در شرکت‌کنندگانی که فعالسازی ناحیه ACC آن‌ها برای افراد دیگر به شدت اختصاصی می‌شد، این ناحیه تنها زمانی واکنش نشان می‌داد که فرد دیگری در حال برنده شدن بود.

این داوطلبان خود را در پرسشنامه در رده بالایی از همدلی قرار داده بودند.

در عین حال، شرکت‌کنندگانی که فعالیت ناحیه ACC آنها کمتر برای افراد دیگر اختصاصی شده بود نیز زمانی واکنش ACC نشان می‌دادند که بعید به نظر می‌رسید خودشان برنده شوند. این شرکت‌کنندگان در پرسشنامه نیز خود را در رده بسیار پایین‌تری از همدردی قرار داده بودند.

این پژوهش در مجله Neuroscience منتشر شده است.

 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
تفاوت عملکرد مغز زنان و مردان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تفاوت عملکرد مغز در فصول مختلف



اخبار علمی,خبر های علمی,عملکرد مغز

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که عملکرد مغز از فصلی به فصل دیگر متفاوت است.

به گزارش ایسنا، محققان دریافتند زمانی که افراد شرکت کننده در این پژوهش فعالیت‌های شناختی خاصی را انجام می‌دهند، راه‌هایی که مغز با بهره گیری از منابع خود به تکمیل آن فعالیت‌ها می‌پردازد، با تغییر فصل تغییر می‌کند.

مولف این پژوهش ژیل واندوال، از دانشگاه لیژ بلژیک اظهار کرد: اگر چه عملکرد واقعی مردم در کارهای شناختی با تغییر فصل تغییر نمی‌کند، اما فعالیت مغز در این فرآیند مستمر متفاوت است.

در این پژوهش، محققان عملکرد شناختی مغز 28 نفر در بلژیک را در طول هر فصل از سال مورد بررسی قرار دادند. در هر فصل، این افراد 4.5 روز را در یک آزمایشگاه، بدون دسترسی به جهان خارج و یا نشانه‌های فصلی مانند روشنی روز صرف کردند.

محققان مغز شرکت کنندگان را در حالی که آنها مشغول انجام کارها و همچنین توجه و ذخیره سازی، به‌روز رسانی و مقایسه اطلاعات در حافظه خود بودند مورد بررسی قرار دادند.

این محققان دریافتند که صرف نظر از زمان سال، عملکرد مردم در انجام این کارها تغییری نکرد.با این حال، نتایج نشان می‌دهد که مقدار فعالیت مغز در انجام این کارها با تغییرات فصول تغییر می‌کند.

به عنوان مثال، سطح فعالیت مغز مربوط به حفظ توجه در ماه ژوئن و در نزدیکی انقلاب تابستانی به اوج خود رسیده و در دسامبر و در حدود انقلاب زمستانی، کمترین میزان را داشته است.

در مقابل، سطوح فعالیت مغز مربوط به حافظه کاری در پاییز به اوج خود رسیده و در حدود اعتدال بهاری پایین‌ترین میزان را داشته است.

تحقیقات قبلی نشان داده است که تغییرات فصول با تغییرات در فرآیندهای دیگر مربوط به عملکرد روزمره مردم در ارتباط است. به گفته این پژوهشگران، مردم در فصل زمستان تمایل بیشتری به مصرف کالری نسبت به تابستان دارند و یک تحقیق که در سال 2015 در مجله Nature Communications منتشر شده نشان می‌دهد که فعالیت ژن انسان با تغییر فصول تغییر می‌کند.

به گفته این پژوهشگران، این تحقیقات نشان داده‌ است که تغییر فصول با تغییر خلق و خوی افراد مرتبط است و برای مثال در فصلهای پاییز و زمستان برخی افراد دچار اختلالاتی نظیر اختلال عاطفی فصلی (SAD) می‌شوند.

محققان می‌گویند که مکانیسم‌های تفاوت فصلی در فعالیت مغز در این پژوهش جدید مشخص نیست. به گفته این پژوهشگران، با این حال، تحقیقات قبلی نشان داده است که سطح انتقال دهنده‌های عصبی خاص، مانند سروتونین و همچنین سطح برخی از پروتئین‌های مغز که با یادگیری مرتبط هستند نیز با تغییر فصول تغییر می‌کند.

اخبار علمی - ایسنا