دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تشخیص سرطان پوست بر اساس تعداد خال های بدن



اخبار,اخبارعلمی , سرطان پوست

بر اساس مطالعات جدید پژوهشگران، بررسی و تعیین تعداد خال های موجود در بدن انسان و به ویژه خال های موجود در بازوی راست، می تواند روشی مناسب جهت شناسائی خطر ابتلا به سرطان پوست در افراد باشد.

  مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد افرادی که در بازوی راست خود دارای تعداد زیادی خال بوده و این خال ها از ۱۱ عدد بیشتر است، در خطر ابتلا به سرطان پوست یا ملانوما قرار دارند.

به باور محققان، در صورتی که یک فرد به طور متوسط بیش از ۱۰۰ خال در سراسر بدن خود داشته باشد نیز در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان پوست قرار دارد. در این پژوهش ها، اطلاعات مربوط به بیش از ۳۰۰ فرد دوقلو در بریتانیا مورد بررسی قرار گرفت.

مطالعات فوق تحت نظر تیمی از پژوهشگران دانشگاه کینگ کالج لندن انجام شد و پژوهشگران برای یک دوره زمانی ۸ ساله، اطلاعات گروه بزرگی از مشارکت کنندگان که همه آنها را زنان تشکیل می داد بررسی و ثبت کردند. در این مطالعات، کلیه اطلاعات مرتبط با خال ها و لکه های پوستی این افراد، تحت کنترل و مشاهده قرار گرفت.

در ادامه این تحقیقات، پژوهشگران به بررسی شرایط جسمی و پوست بیش از ۴۰۰ بیمار مبتلا به سرطان پوست از هر دو گروه جنسیتی زنان و مردان پرداخته و دریافتند بررسی و شمارش تعداد خال های بدن و به ویژه خال های موجود در بازوی راست، می تواند به عنوان یک عامل قابل اطمینان جهت اطلاع از میزان ریسک ابتلا به سرطان پوست در افراد تلقی شده و مورد توجه قرار گیرد.

پژوهشگران این تیم تحقیقاتی با آنالیز اطلاعات کسب شده از داوطلبان فوق الذکر دریافتند شانس ابتلا به سرطان پوست در زنانی که در بازوی راست آنها دست کم هفت خال وجود دارد ۹ برابر بیشتر از افراد عادی بوده و این موضوع برای کسانی که در سراسر بدن خود بیش از ۵۰ خال دارند نیز صدق می کند. در این مطالعات همچنین مشخص شد که دارا بودن بیش از ۱۱ خال در بازوی راست و یا ۱۰۰ خال در سراسر بدن، به معنی خطر بسیار زیاد ابتلا به سرطان پوست در آن فرد بوده و وی باید در رابطه با انجام تمهیدات پیشگیرانه در زمینه مراقبت از پوست خود هوشیار باشد.

در همین زمینه سرپرست تیم تحقیق می گوید: «نتایج این پژوهش ها می تواند تاثیر بسزایی در شناخت افراد مستعد ابتلا به سرطان پوست و شناسائی و تشخیص زودهنگام این بیماری توسط پزشکان داشته باشد. در حقیقت این روش تشخیص بسیار ساده بوده و تنها با معاینه فیزیکی پوست بدن افراد قابل اجرا است.»


 اخبار علمی  -  مهر


ویدیو مرتبط :
پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودهنگام آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تشخیص سرطان پوست در دو ثانیه


دانشمندان فنلاند، دوربینی را اختراع کرده‎اند که می‎تواند مراحل اولیه سرطان پوست را که تشخیص آن با چشم غیرممکن است، ظرف دو ثانیه تشخیص می‌دهد.

ایسنا: دانشمندان فنلاند، دوربینی را اختراع کرده‎اند که می‎تواند مراحل اولیه سرطان پوست را که تشخیص آن با چشم غیرممکن است، ظرف دو ثانیه تشخیص می‌دهد.

دانشمندان مرکز تحقیقات فناورانه VTT بر این باورند که آزمایشات اولیه تصاویر فراطیفی این دوربین، امیدوارکننده است.

پزشکان دانشگاه بیمارستان مرکزی شهر هلسینکی، قابلیت‎های این دوربین را برای شناسایی مراحل اولیه سرطان پوست، تحت آزمایش قرار داده‎اند زیرا این نوع سرطان در مراحل ابتدایی با فناوری‌های کنونی قابل تشخیص نیست.

دکتر نورا نیتان مکی پرتوو گفت: لکه‎های سرطانی در بسیاری موارد، در بخش‎هایی از پوست موجود هستند که قابل دید نیست.

وی تصریح کرد: اطراف این لکه‎ها می‎تواند لکه‎های بیشتری باشد که نشانه مرض در آن دیده نمی‎شود، به همین علت ما می‎خواهیم تصویربرداری فراطیفی را انجام دهیم. ما می خواهیم تمام لکه های غیر قابل دید و بدون آثار مرض را بیبینیم و با این دوربین تصویر این لکه‎ها قبل از تداوی برای ما روشن می‎شود و بعد از تداوی یک‎بار دیگر از تمام ساحه عکس برداری صورت می‎گیرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ لکه‎ای باقی نمانده است.

این دکتر گفت: این دوربین، تصویری را به شکل گرافیک سه‎بعدی تولید می‎کند که تمام لایه‎های پوست و انواع مختلف بافت‎ها در آن واضح می‎شود. بعد این تصاویر از طریق کامپیوتر مراحلی را طی می‎کند تا موقیعت دقیق و اندازه غده سرطانی شناسایی شود.

الکا پولونن، دانشجوی طب در دانشگاه یفاسکیلا نیز گفت: این دستگاه یک دوربین دیجیتالی بسیار پیچیده است. تصاویری را که می‎گیرد در مقایسه با 3 طول موج که توسط یک کمره عادی گرفته می‎شود بیشتر از 70 طول موج باریک دارد.

پولونن تصریح کرد: دوربین فرا طیفی، بسیار مشابه به یک دوربین عادی دیجتالی است با این تفاوت که دوربین عادی دیجتالی از 3 نوار موجی یعنی آر، جی و بی ، سرخ، سبز و آبی در یک تصویر استفاده و این دوربین از نوار موج‎های باریک بین 500 میلیمتر تا 850 میلیمتر استفاده می‎کند.

پژوهشگران بر این باورند که این دوربین جدید تشخیصی، مزایای زیادی نسبت به روش‎های قبلی، مانند طیف‎سنجی رامان دارد که در آن یک نمونه پوست توسط یک شعاع لیزر روشن می‎شود.

دید وسیع این دوربین که 12 سانتی‎مترمربع است، آن را قادر می‎سازد تا به سرعت ساحات سرطانی را در بخش‎های بزرگی از پوست شناسایی و نقشه‎کشی کند. همچنین، آن را قادر به تشخیص خطوط بسیار کمرنگ دور غده‎های پوستی ساخته که می‎تواند بعداً به سرطان مبدل شود.

این تصویربرداری، اطمینان را از خارج کردن کامل غده در موقع جراحی حاصل و به کاهش امکان برگشت غده نیز کمک می کند. اگر آزمایشات کلینیکی این تصاویر موفقیت‎آمیز باشد زمان تولید شمار زیادی از این دوربین‎ها شاید تا ده سال طول بکشد.