دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ترمیم سریع‌تر زخم‌ها با تحریک الکترونیکی



اخبار,اخبار علمی,تحریک الکترونیکی پوست

مطالعات محققان منچستر نشان می دهد، تحریک الکترونیکی پوست می تواند التیام و بهبود سریعتر زخم ها را به دنبال داشته باشد. این تحقیق به سرپرستی محقق ایرانی «اردشیر بیات» انجام شده است.

التیام سریع زخم ها یکی از موضوعاتی است که همواره در بیماری های مختلف مطرح می شود اکنون محققان دانشگاه منچستر با همکاری یک شرکت انگلیسی به نام «آکسفورد بیوالکترونیکس» روش متفاوتی را ارائه کرده اند که می تواند معالجه و التیام زخم های پوستی را دگرگون کند. این تیم تحقیقاتی با همکاری محقق ارشد ایرانی «اردشیر بیات» به مدت پنج سال در حال فعالیت بر این پروژه بوده اند.

 

محققان در این پژوهش شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کرده و زخم های یکسانی را روی بازوهای آنها ایجاد کردند. زخم گروهی را به مدت دو هفته و با شوک های الکترونیکی ضعیف تحریک کردند اما زخم گروه دیگر به همان شکل باقی ماند تا به صورت عادی و معمولی بهبود یابد.

 

شوک های الکتریکی وارد شده Angiogenesis نام داشته که تشکیل رگ های خونی جدید و همینطور افزایش جریان خون رسانی به نقطه آسیب دیده را به دنبال داشتند. زخم هایی که با کمک شوک های الکترونیکی بهبود یافته بودند از نظر اندازه، جای زخم و ... نسبت به گروه دیگر با التیام سریعتری همراه بودند.

 

اردشیر بیات، محقق ارشد این پروژه تحقیقاتی می گوید : « زخم ها معمولا با پانسمان ها و گازها پوشیده می شوند اما امیدواریم تا با استفاده از این روش بتوانیم مدت زمان بهبود زخم ها را کاهش دهیم تا زخم ها در کوتاه ترین مدت زمان التیام پیدا کنند.»
محققان معتقدند، آینده التیام و بهبود زخم ها بسیار درخشان خواهد بود زیرا فناوری به کمک این بخش شتافته و در سال های اخیر ساخت پانسمان ها، بهبود پوست با استفاده از نانوذرات و ... به کمک بیماران شتافته است.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
‫معضل ترمیم زخم دیابتی‌ها حل می‌شود‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ترمیم زخم‌ها در مدت چند ثانیه با نانوچسب ژله‌ای + عکس



اخبار علمی - ترمیم زخم‌ها در مدت چند ثانیه با نانوچسب ژله‌ای + عکس

دانشمندان موفق به ساخت محلول آبی حاوی نانوذرات شدند که قادر است بافت‌های آسیب‌ دیده را ترمیم کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، محققان فرانسوی موفق به ساخت ماده‌ای ژله‌ای شکل شدند که می‌تواند زخم‌ها را در مدت چند ثانیه ترمیم کند. در این محصول که شبیه چسب است از نانوذرات استفاده شده‌است.
 
یک گروه تحقیقاتی به رهبری لودیک لیبلر از آزمایشگاه مواد مول ات چیمی (Laboratoire Matière Molle et Chimie) و با همکاری پژوهشگران دانشگاه پاریس موفق به ساخت محلول آبی حاوی نانوذرات شدند که قادر است بافت‌های آسیب‌ دیده را ترمیم کند. این محلول که در نهایت به‌ صورت چسب در می‌آید، برای ترمیم زخم‌های موش مورد استفاده قرار گرفته است.
 
این محصول روی زخم مالیده می‌شود و پس از چند ثانیه موجب جوش خوردن زخم می‌شود. این محصول برای درمان بافت‌هایی همچون کبد که معمولاً به سختی جوش می‌خورند، مورد آزمایش قرار گرفته است. یکی از فواید این چسب آن است که می‌توان از آن برای اتصال ادوات پزشکی به قلب در حال تپش استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این چسب در رهاسازی دارو و استحکام بخشیدن به بافت‌ها است.
 
این چسب یک ماده‌ی ژله‌ای حاوی نانوذرات است، که بعد از مالیده شدن به روی زخم، نانوذرات به سرعت وارد عمل شده و شبکه مولکولی زخم را به یکدیگر متصل می‌کنند. این فرآیند کاملاً فیزیکی بوده و نیاز به هیچ واکنش شیمیایی ندارد، بنابراین در مدت چند ثانیه اثر خود را روی زخم نشان می‌دهد. این گروه تحقیقاتی، برای آزمایش بالینی این چسب، آن را روی موش‌های آزمایشگاهی به کار گرفتند که نتایج قابل توجهی به‌دست آمد. این نتایج می‌تواند مسیر تجاری‌سازی این چسب را هموارتر کند.
 
در این آزمایش‌ها، محققان روی یک زخم را با این چسب و زخم دیگری را با یک محلول حاوی نانوذرات پوشاندند. نتایج نشان داد که زخم حاوی چسب به سرعت و بدون التهاب و عفونت ترمیم شد.

اخبار,اخبار علمی , ترمیم زخم‌ها


در تصویر بالا چهار مرحله‌ی مختلف این آزمایش مشاهده می‌شود، تصویر اول، زخم روی پوست را نشان می‌دهد، تصویر دوم اعمال چسب و تصویر سوم محکم نگه‌ داشتن چسب را نمایش می‌دهد. در تصویر چهار همان زخم را چند ثانیه پس از اعمال چسب را نشان می‌دهد.
 
در آزمایش دیگری محققان از این چسب روی بافت‌های نرم، نظیر ریه و کبد استفاده کردند. این بافت‌ها به دلیل نرم بودن قابل بخیه زدن نیستند. درحال حاضر هیچ چسبی برای بخیه زدن این بافت‌ها وجود ندارد. اما این چسب جدید موفق به ترمیم این بافت‌های نرم شد. 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران