دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

«بی‌اشتهایی» مهمترین علامت آپاندیسیت است



 

 

«بی‌اشتهایی» مهمترین علامت آپاندیسیت است

 

 

دبیر انجمن گوارش و كبد ایران آپاندیس را شایع‌ترین علت عملهای جراحی دانست و عنوان كرد: 20 تا 30 درصد افرادی كه عمل می‌شوند، بعد از 5 ماه مشخص می‌شود كه آپاندیسشان سالم بوده است.

دكتر رضا ملك زاده در گفت وگو با ایسنا، علت تشخیص نادرست آپاندیسیت را شباهت آن با مشكلات دیگری چون عفونت‌های روده و نظیر آن عنوان و اظهار كرد: امكان تشخیص آپاندیسیت در كودكان زیر 3 سال، در زنان و مردانی كه بیش از 60 سال سن دارند و در زنان باردار به این علت كه دردهای گوناگونی دارند، مشكل‌تر بوده و با خطرات بیشتری همراه است.

استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران، شایع‌ترین سن ابتلا به التهاب آپاندیس را دوره میانسالی عنوان كرد و افزود: البته التهاب آپاندیس در همه سنین قابل مشاهده بوده و مواجهه با درد آپاندیس وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش كه چند درصد افراد در طول عمرشان به التهاب آپاندیس مبتلا می‌شوند، گفت: به طور میانگین 150 تا 200 از هر 100 هزار نفر در هر یك سال گرفتار آپاندیسیت می‌شوند كه از این میان مردان 5/1 برابر بیشتر از زنان درگیر می‌شوند به این معنا كه برای هر مردی در طول عمر خود، 5/8 درصد شانس ابتلا به آپاندیس وجود دارد و برای هر زنی 5/6 درصد این احتمال وجود دارد.

این فوق تخصص بیماریهای گوارش و كبد هم چنین توضیح داد: به همین تعداد كه این بیماری مشاهده می‌شود عمل جراحی هم انجام می‌شود كه متاسفانه بعد از عمل مشخص می‌شود 10 تا 20 درصد این عمل‌ها ضروری نبوده و آپاندیس فرد سالم است و مشكل چیز دیگری بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا خطر انسداد روده پس از عمل جراحی آپاندیس بیمار را تهدید می‌كند یا خیر گفت: اگر عمل درست انجام شود این خطر وجود ندارد و مشكلی پس از عمل جراحی برای بیمار پیش نمی‌آید.

دكتر ملك زاده در تعریف آپاندیس اظهار كرد: آپاندیس یك زائده است شبیه به خود روده ولی باریك‌تر از آن كه در انتهای روده بزرگ قرار گرفته است و هنوز عملكرد خاصی برای آن پیدا نشده و نمی‌توان به طور دقیق گفت كه آپاندیس چه عملی در بدن انجام می دهد.

وی هم چنن ادامه داد: برداشتن این زائده هیچ گونه عارضه و مشكلی را برای فرد ایجاد نمی‌كند. آپاندیس جزو اعضایی از بدن است كه به تدریج در جریان تكامل انسان به صورت یك زایده باقی می‌ماند.

استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره علت ایجاد التهاب آپاندیس تشریح كرد: چون این زایده یك طرفه است و یك دهانه باز دارد اگر به علت وجود مدفوع یا مواد زاید دیگر این مجرا بسته شود، رشد میكروب‌ها باعث ایجاد عفونت در آپاندیس می‌شوند. اگر این عفونت برطرف نشود ممكن است كیسه آپاندیس پاره شده و عفونت در محوطه شكم پخش شود.

وی ادامه داد: پاره شدن آپاندیس خطرناك است و می‌تواند در صورت عدم درمان به موقع با یك عفونت شدید در شكم منجر به مرگ شود.

دبیر انجمن گوارش و كبد ایران مهمترین علامت آپاندیسیت را "بی‌اشتهایی" معرفی كرد و گفت: علاوه بر درد كه شایع‌ترین تظاهر التهاب آپاندیس است بی‌اشتهایی علامت مهمی است كه معمولا هم به آن توجه نمی‌شود. درد ناشی از التهاب معمولا در اطراف ناف ظاهر شده و سپس در ناحیه راست تحتانی متمركز می‌شود. هر شخصی كه به آپاندیسیت دچار می‌شود، حتما بی‌اشتها شده. فردی كه احساس گرسنگی داشته باشد قطعا آپاندیسیت ندارد. در طول معاینات با فشار روی نقاط دردناك، اگر درد بیشتر شود می‌توانیم احتمال وجود آپاندیس را بدهیم. هم چنین این درد با حركت فرد شدت می‌یابد.

دكتر ملك زاده ادامه داد: درد آپاندیسیت معمولا با درد معده و درد شكم اشتباه نمی‌شود چرا كه معده در بالای شكم قرار دارد و آپاندیس در انتهای روده بزرگ.

وی در ادامه نقش عوامل ژنتیك و وراثت را در بروز التهاب آپاندیس مردود دانست و گفت: ارث هیچ تاثیری در ایجاد درد آپاندیس ندارد. ضمن آن كه نمی توان گفت رژیم غذایی ویژه‌ای هم می‌تواند در ابتلا به آپاندیسیت، تشدید آن و پیشگیری از آن نقش موثری داشته باشد. به طور دقیق مشخص نیست كه چرا بعضی افراد به آپاندیس مبتلا می‌شوند و برخی افراد دچار نمی‌شوند.

این فوق تخصص گوارش و كبد درباره راه‌های تشخیص آپاندیس توضیح داد: آپاندیسیت باید زود تشخیص داده شود. بهترین راه تشخیص معاینه و توجه به بی‌اشتهایی یا اشتهای فرد مراجعه كننده است و در این زمینه سونوگرافی و سی تی اسكن ضرورتی ندارد.

وی ادامه داد: بیماار باید چند ساعت تحت مراقبت پزشك باشد، معمولا گلبول‌های سفید بیمار را چك می‌كنیم كه آیا تعداد آن زیاد شده است یا خیر. همین آزمایشات و معاینات بر ای تشخیص كافی است مگر در موارد استثنایی كه ممكن است سی تی اسكن و سونوگرافی لازم شود. به محض تشخیص، فرد باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

دكتر ملك زاده درباره نقش تجویز آنتی بیوتیك در بهبود التهاب آپاندیس گفت: نباید سریع اقدام به تجویز آنتی بیوتیك كرد. آنتی بیوتیك به این منظور تجویز می‌شود كه مطمئن شویم عفونت دیگری بدن بیمار را تهدید نمی‌كند. معمولا 24 تا 48 ساعت پس از عمل جراحی آنتی بیوتیك به فرد داده می شود.

دبیر انجمن گوارش و كبد ایران در خصوص رعایت رژیم غذایی پس از عمل جراحی آپاندیس بیان كرد: به محض تشخیص آپاندیس بیمار نباید چیزی بخورد. پس از عمل هم ابتدا مایعات نرم برای او توصیه می‌شود و پس از این كه تحمل بدن بالاتر رفت غذای نرم و سپس غذای معمولی برای بیمار مناسب است..... / تحلیل : عصر ایران

 

 


ویدیو مرتبط :
کدام مهمترین علامت لب خوانی یا دست اشاره یا ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 مورد از مهمترین رمز و رازهای آرایش



 

 

درسـت است که خبــره شدن در آرایش یک مهارت است، اما این کار هم مثل بقیــــه کارها رمز و رموزی دارد که می تواند یک چهره کاملاً عادی را بــه چهره ای جذاب و فریبنده تبدیل کند. در این مقاله قصد داریم 10 مورد از مهمترین رمز و رازهای آرایـش را بـــه شما معرفی کنیم که شاید به بهره گیری از این تکنیک ها، بتوانید در این زمینه جزء حرفه ای شوید.

 

رمزآرایش

 

1. فـقط پنـکک را روی قسـمت های تیــره پوست نکشـید. بـرای اینـکـه پـوست شاداب و تر و تازه به نظر برسد، بـایـد سایه سیاه که زیر چشم می افتد را از بین ببرید. برای این منظور، با پنککـی یک درجه روشن تر از کرم پودری که روی کل صورت زده اید، از خط مژه ها را تا انتهای گودی چشم و گوشه های بینی بپوشانید.

 

2. همیشه بلافاصله بعد از اینکه از حمام بیرون می آیید از فرمژه استفاده کنید. وقتی مژه ها با آب گرم خیس شده باشند، راحت تر و زیباتر برمی گردند و نمی شکنند.

 

3. درست است که پودر ابرو بسیار خوب عمل میکند و کاملاً طبیعی به نظر می رسد، اما دقت کنید که این پودر بعد از گذشت چند ساعت لکه دار شده و از بین می رود. برای این منظور بهتر است ابتدا با مداد ابرو نواحی خالی ابرو را پر کنید و بعد پودر را روی آن بزنید.

 

4. بعد از زدن کرم پودر روی صورت، کمی کف دست ها را به هم بمالید و بعد به آرامی آن را روی گونه ها، چانه، پیشانی و بینی بمالید. گرما باعث می شود که پودر بهتر روی صورت بنشیند و کاملاً طبیعی جلوه کند.

 

رمزآرایش

 

5. یک راه خوب برای اطمینان از اینکه آرایشتان افراطی نشود این است که از آخر به اول شروع کنید: مثلاً بعد از زدن کرم پودر، قبل از انجام آرایش چشم، رژگونه و رژلبتان را زنید. با اینکار چهره تان روشن تر به نظر می رسد و درنتیجه سایه و خط چشم و ریملتان را کمرنگ تر خواهید زد و آرایشتان طبیعی تر جلوه خواهد کرد.

 

6. برای اینکه مژه ها بلند و پر بدون گوله گوله جلوه کند، از ریمل های دو سره استفاده کنید. ابتدا سر حجم دهنده آن که کرم رنگ است و مژه ها را پر میکند را استفاده کرده و بعد از گذشت چند دقیقه که خشک شد، سر دیگر را که کار بلند کردن مژه ها را انجام می دهد را استفاده کنید.

 

7. اگر یک روز رژلبتان تمام شد و چیزی دم دستتان نبود، نگران نباشید خودتان هم میتونید رژلب درست کنید. ابتدا انگشتتان را کمی چرب کرده و بعد درون پودر سایه چشم فرو کنید و بعد روی لب بمالید.

 

رمزآرایش

 

8. برای مجذوب کردن بیشتر بیننده، اطمینان یابید که بین خط مژه ها و خط چشمتان فاصله ای نباشد. ابتدا از سایه پودری استفاده کنید بعد پلک را بالا برده و خط چشم را تا حد امکان نزدیک به خط مژه بکشید. اینکار باعث می شود که مژه هایتان هم پرتر نشان دهد.

 

9. موقع کشیدن خط چشم یا خط لب، سعی کنید آرنجتان را روی جایی محکم کنید مثل میز توالتتان. اینکار باعث می شود که بتوانید خط را بدون حرکت و نوسان دست و راحتتر بکشید.

 

10.برای از بین بردن خستگی و قرمزی چشم ها می توانید از خط و سایه چشم آبی استفاده کنید. در این مواقع از استفاده از سایه هایی که قرمز در خود داشته باشد مثل بنفش، ارغوانی، ی حتی قهوه ای، خودداری کنید.