دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

بنز S500، سدان لوکس


قبل از شروع بررسی این خودرو، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که بنز کلاس S معیار کلاس سدان‌های لوکس بزرگ به شمار می‌آید! خودرویی تجملاتی که تولید آن از سال ۱۹۵۴ شروع شد.

مجله تخت گاز: قبل از شروع بررسی این خودرو، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که بنز کلاس S معیار کلاس سدان‌های لوکس بزرگ به شمار می‌آید! خودرویی تجملاتی که تولید آن از سال ۱۹۵۴ شروع شد. مدل مورد بحث ما، S کلاس اتاق W221 است که در سال ۲۰۰۷ متولد شد. اما در سال ۲۰۰۹ ظاهر این مدل دستخوش تغییراتی شد، که مدل فیس لیفت Sکلاس در ایران، بسیار پرفروش تر از مدل قدیمی‌بود. S کلاس ۲۰۰۹ در دو مدل S350 و S500 در ایران حضور پیدا کرد، که تمام مدل‌های عرضه شده در کشور، از نوع اتاق بلند(LONG) هستند.

طراحی ظاهری S کلاس بسیار جذاب و بدون نقص است. با نگاهی به این خودرو به راحتی می‌توان به ذات لوکس و تجملاتی‌اش پی برد. هم‌چنین استفاده از چراغ‌ها و پروژکتورهای LED در مدل فیس لیفت، ظاهر  کلاس را به مراتب لوکس‌تر کرده است. گلگیرهای ورم کرده، برجستگی‌های جذابی هم‌چون برجستگی در صندوق عقب و ظرافت قطعات فلزی نصب شده در بدنه، نمایی باعظمت برای S کلاس خلق کرده‌اند. با نصب کیت بدنه AMG بر روی این غول سلطنتی، می‌توانید از چاشنی اسپرت در کنار طراحی لوکس S کلاس لذت ببرید  کیت بدنه اسپرت AMG در دو نوع 63AMG و 65AMG طراحی شده است که از تفاوت‌های این دو می‌توان به فرم متفاوت خروجی‌های اگزوز روی سپر عقب اشاره کرد.

بنز S500، سدان لوکس

وجود سیستم KEY LESS GO/START، ورود به کابین را بدون کلید ممکن می‌سازد. هنگام بستن درها، سیستم مکش درها به کمک سرنشینان آمده و درهای سنگین به راحتی بسته می‌شوند. طراحی داخلی بسیار لوکس و در عین حال ساده است. نوارهای نازک چوبی با ظرافت تمام روی کنسول جلو و بالای تودری‌ها نصب شده‌اند و نورپردازی مخفی خیره کننده‌ای از زیر آنها نمایان است.

پوشش چرم طبیعی به صورت استاندارد برای کابین S500 عرضه می‌شود و پوشش جیر برای سقف قابل سفارش است. برای به دور بودن کابین از شلوغی و گیج‌کنندگی، تعدادی از ابزارک‌ها زیر پوشش‌های چوبی و چرمی ‌مخفی شده‌اند و وجود سیستم انحصاری کامند، تنظیمات اکثر سامانه‌ها را از طریق نمایشگر ۸ اینچی جلو و موس نصب شده روی کنسول وسط ممکن ساخته است، تا برای تنظیمات اکثر سامانه‌ها، با دکمه‌های مکانیکی سر وکار نداشته باشید. ساعت آنالوگ گران‌قیمت، دریچه‌های هوای استیل و دکمه‌های باریک سیستم تهویه، نمای جالبی برای کنسول جلو رقم زده‌اند و صفحه کیلومترشمار کاملا دیجیتالی با خاموش‌شدن خودرو خاموش می‌شود.

 فرمان ۴ شاخه به صورت ترکیبی از چرم‌وچوب و یا چرم یک‌دست قابل سفارش است. لازم به ذکر است، طراحی فرمان در مدل ۲۰۰۹ دستخوش تغییراتی شده است. از نظر فضای کابین و راحتی سرنشینان هیچ ایرادی متوجه S کلاس نیست. خصوصا در مدل‌های اتاق بلند که فضای صندلی‌های عقبشان بی‌نظیر است.  فضای صندوق عقب هم بسیار بزرگ است و یک انسان بالغ به راحتی داخلش جا می‌شود! البته در مدل‌های مجهز به یخچال، فضای صندوق بار محدودتر شده است.

بنز S کلاس آنقدر آپشن دارد که فقط نام بردن از آنها یک مقاله کامل را به خود اختصاص می‌دهد. اما از مهم‌ترین آنها می‌توان به سیستم تهویه اتوماتیک چهار نقطه‌ای اشاره کرد که برای هریک از سرنشینان به صورت مجزا تنظیم می‌شود. حتی برای سرنشینان جلو امکان تنظیم درجه حرارت قسمت پاها نیز وجود دارد. مجموعه صندلی‌های نیز بسیار کامل و مجهز است. در مدل S500 هر چهار صندلی به صورت برقی تنظیم شده و به گرمکن، سردکن و سیستم ماساژ مجهز شده‌اند. هم‌چنین S500 از معدود خودروهای لوکسی است که صندلی‌های عقب ان نیز به سیستم حافظه مجهز شده‌اند.

با روشن شدن موتور ۸سیلندر مجهز به دو توربو شارژر، صدای بم و جذابی به گوش می‌رسد. این پیشرانه ۴۶۶۳ سی سی که برای مدل ۲۰۰۹ دستخوش تغییراتی شده است، قادر است ۴۳۵ اسب بخار قدرت تولید کند. اکثر S کلاس‌های وارد شده به کشور از نوع دیفرانسیل عقب بوده و تعداد نمونه‌های دو دیفرانسیل یا MATIC4 وارد شده از انگشتان دست کمتر است.

فرمان پذیری و هندلینگ این خودرو با وجود ابعاد بزرگ بدنه و طول زیاد، بسیار عالی است و به سختی می‌توان آن را از مدار خارج کرد. جعبه دنده ۷سرعته در سه حالت اکونومی، اسپرت و معمولی تنظیم می‌شود و عملکرد بی نقصی دارد. به لطف کمک فنرهای ایرماتیکی از تکان‌های اضافی داخل کابین خبری نیست و سیستم تعلیق Sکلاس نرم تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید.  البته وجود سیستم ABC یا کنترل فعال بدنه نیز در نرمی‌حرکت بی تاثیر نیست.  علی رغم وزن ۲تنی Sکلاس، این هتل چهار چرخ در هر بار فشار دادن پدال گاز از جا کنده می‌شود.

بنز S500، سدان لوکس

 صندلی‌های جلو نیز به بالشتک‌های هوای پر شونده مجهز شده‌اند که در پیچ‌های شدید فرصت هیچ‌گونه لغزشی به بدن سرنشینان نمی‌دهند. S کلاس فهرستی بلند بالا از سامانه‌های ایمنی دارد. که از مهم‌ترین آنها می‌توان به کنترل حرکت بین خطوط، رادار دیسترونیک، تشخیص نقطه کور، کنترل هوشیاری راننده، دید در شب و سیستم جلو گیری از تصادف اشاره کرد. که همه اینها باعث شده تا تصادف کردن با این خودروی گران‌قیمت بسیار مشکل باشد!

هنگام پارک کردن نیز نگران ابعاد بزرگ بدنه نباشید. چون با وجود دوربین‌های ددید اطراف خودرو کنترل این غول ۵متری بسیار راحت است. هم‌چنین سیستم کمکی پارک نیز در صورت تشخیص فضای پارک، فرایند پارک کردن را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد.  مصرف S500 با وجود موتور ۸سیلندر حجیمش، از یک پژو ۴۰۵ کمتر است! اما از هزینه‌های بسیار بالای قطعات جانبی و سرویس‌های دوره‌ای آن نمی‌توان گذشت.

 پیشنهاد نهایی

بنز همواره بنز است. S کلاس شاهکار بنز هیچ عیب و نقصی ندارد و همه چیز را تمام و کمال دارد. شما با داشتن کلاس S همواره یک هتل مجلل همراه خود خواهید داشت. ضمن این‌که کامل‌ترین تجهیزات ایمنی را داراست.

بنز S500، سدان لوکس

بنز S500، سدان لوکس

بنز S500، سدان لوکس


ویدیو مرتبط :
تبلیغ مرسدس بنز S500

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مقایسه سه سدان لوکس: لکسوس، بنز و BMW


کلاس سدان‌های لوکس، یکی از پرطرفدارترین، پر رونق‌ترین و متنوع‌ترین کلاس‌های خودرویی در دنیا به شمار می‌آید. به همین منظور اکثر خودروسازان بزرگ، محصولی در این کلاس را روانه بازار کرده‌اند، تا از فروش بالای این قسمت از بازار سهمی داشته باشند.

مجله تخت گاز:کلاس سدان‌های لوکس، یکی از پرطرفدارترین، پر رونق‌ترین و متنوع‌ترین کلاس‌های خودرویی در دنیا به شمار می‌آید. به همین منظور اکثر خودروسازان بزرگ، محصولی در این کلاس را روانه بازار کرده‌اند، تا از فروش بالای این قسمت از بازار سهمی داشته باشند. در چند سال اخیر، با ورود خودروهای خارجی با برندهای معتبر به ایران، توجه زیادی به این بخش از بازار خودرو در ایران شده است و تنوع خودروها در بخش سدان‌های لوکس چشمگیر است. بدون شک سلاطین کلاس سدان‌های لوکس در ایران و با کمی اغماض در دنیا، فرزندهای سه کمپانی بزرگ بنز، ب‌ام‌و و لکسوس هستند. مرسدس بنز کلاسE، ب‌ام‌و سری۵ و لکسوس ES، به عنوان سه رقیب سرسخت در این بخش از بازار حضور دارند و با هم رقابت می‌کنند. حضور مجدد ب‌ام‌و در ایران و واردات مدل‌های جدید لکسوس به ایران، بهانه‌ای شد تا این سه سدان رویایی را که هر سه در بازار ایران حضور دارند و در رنج قیمت 400 میلیون تومان به رقابت می‌پردازند را با هم مقایسه کنیم.

رتبه اول: مرسدس بنز E350

از نظر کلاس‌بندی محصولات مرسدس بنز، کلاس E، چیزی است میان C کلاس کوچک و اسپرت و S کلاس بزرگ و مجلل. پس هردوی این ویژگی‌ها در E کلاس دیده می‌شود. از نظر طراحی، E کلاس بسیار با پرستیژ، ساده و شکیل نشان می‌دهد. این در حالی است که رقیب سرسخت آن  ب‌ام‌و سری ۵ از طراحی اسپرت و جوان‌پسندتری بهره می‌برد. از مهم‌ترین تغییرات در نسل جدید E کلاس، می‌توان به فرم خاص چراغ‌های جلو و چراغ‌های عقب اشاره کرد، که زیبایی نمای ظاهری را دوچندان ساخته‌اند.

ماهیت کلاسیک مرسدس بنز، داخل کابین نیز خود را نشان می‌دهد. کابین این نسل از E کلاس، نسبت به قبل با کیفیت‌تر شده و امکانات جدیدی به فهرست آپشن‌های آن اضافه شده است، که از این نظر می‌توان گفت، Eکلاس به برادر بزرگ‌تر و لوکس‌تر خود یعنی Sکلاس نزدیک شده است.



از نظر سطح امکانات رفاهی، E کلاس در کنار سری ۵ و یک سر و گردن بالاتر از لکسوس ES قرار می‌گیرد. سیستم تهویه مطبوع دوگانه کابین به صورت اتوماتیک تنظیم می‌شود و تهویه مطبوع ۴ گانه برای آن قابل سفارش است. صندلی‌های E کلاس راحت‌تر از سری ۵ به نظر می‌رسند و با نرمی و راحتی صندلی‌های لکسوس ES برابری می‌کنند. در نمونه‌های فول آپشن، صندلی‌های جلو از گرمکن، سردکن و ماساژور بهره می‌برند و تنظیمات برقی صندلی‌ها به لطف سیستم حافظه یکپارچه، با فرمان و آینه‌ها ذخیره می‌شود. همچنین گرمکن صندلی‌های عقب و پوشش چرم طبیعی برای صندلی‌ها قابل سفارش است. در Eکلاس جدید سیستم‌های  ایمنی جدیدی نظیر PRE-SFAE، تشخیص نقطه کور، کنترل حرکت بین خطوط و کنترل هوشیاری راننده دیده می‌شود. جای سیستم هد آپ دیس پلی در E کلاس احساس می‌شود که در سری ۵ به چشم می‌خورد.E کلاس در گونه‌های E200 ، E300 ، E350 وارد ایران می‌شود. مدل E350 به عنوان قوی‌ترین نمونه Eکلاس، از یک موتور ۶سیلندر 5/3 لیتری بهره می‌برد. موتور قدرتمند E350،۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند، که از این نظر کاملا برتر از 523i به نظر می‌رسد. البته با ورود ۵۳۵ به ایران،کار برای E350 دشوار می‌شود. E350 ۱۸۰۰کیلویی ظرف 3/6 ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد و نهایت سرعت آن روی ۲۵۰کیلومتر محدود شده است.

سواری E کلاس به لطف وجود سیستم کمک فنرهای ایروماتیکی بسیار نرم و راحت است و تکان‌های مسیر را به خوبی جذب می‌کند. سواری E کلاس در سه حالت کامفورت، اسپرت و نرمال تنظیم می‌شود، که در حالت اسپرت، سواری به سمت خشکی می‌رود و به سری ۵ نزدیک می‌شود. به تازگی مدل جدید Eکلاس نیز معرفی شده است که طراحی ظاهری آن در قسمت‌هایی متحول شده است، هنوز خبری از ورود این مدل به ایران در دست نیست.

رتبه دوم: ب‌ام‌و سری۵

پس از سری۳، سری ۵ جوان‌پسندترین و محبوب‌ترین اتاق ب‌ام‌و در ایران است. نسل قبلی این اتاق، به لطف ظاهر زیبا و خاص از محبوبیت بالایی برخوردار بود و تعداد زیادی از آن در ایران به فروش رسید. نسل جدید سری ۵ هم مدت زیادی است که در ایران حضور دارد و حالا می‌توان راجع به جایگاه و میزان محبوبیتش میان خریداران ایرانی اظهار نظر کرد. طراحی ظاهری سری ۵ اسپرت‌تر و جوان پسندتر از E کلاس است و مشتریان آن را بیشتر جوانان تشکیل می‌دهند. سری ۵ در عین سادگی، زیبا و جذاب به نظر می‌رسد و از بدنه‌ای عضلانی بهره می‌برد. به پیروی از طراحی بدنه، داخل کابین هم اسپرت‌تر از Eکلاس طراحی شده است. کابین نسل جدید سری ۵ بسیار مشابه سدان لوکس ب‌ام‌و، یعنی سری۷ طراحی شده و از نظر کیفیت بهبود چشمگیری نسبت به قبل داشته است. سری ۵ از نظر امکانات دست‌کمی از E کلاس ندارد. در این مدل از امکاناتی همچون هدآپ دیسپلی، سیستم فرمان پذیری ACTIVE STEERING استفاده شده است که در خودروی رقیب به چشم نمی‌خورند. از طرفی سقف پاناروما در این مدل قابل سفارش نیست، در حالی که این آپشن یکی از محبوب‌ترین آپشن‌ها در خودروهای لوکس است. صندلی‌های برقی سری ۵ از گرمکن و سرد کن و حافظه یکپارچه بهره می‌برند، ولی خبری از ماساژور صندلی موجود در Eکلاس، نیست.



همچنین از نظر به‌کارگیری جدیدترین تکنولوژی‌های ایمنی، سری۵ یک سرو گردن پایین‌تر از Eکلاس قرار می‌گیرد. سامانه‌های رادار، حرکت بین خطوط و نایت ویژن، از امکانات ایمنی سری ۵ به شمار می‌آیند.

سری۵ فقط در گونه 523 وارد ایران می‌شود. این مدل از موتور ۶ سیلندر ۳۰۰۰ سی‌سی با قدرت ۲۰۴ اسب بخار و گشتاور ۳۷۰ نیوتن متر بهره می‌برد. 523 صفر تا صد را ظرف 2/8 ثانیه طی می‌کند و حداکثر سرعتش به ۲۳۴ کیلومتر در ساعت می‌رسد. همانند طراحی اتاق و بدنه که ماهیت اسپرت‌تری از Eکلاس دارد، سواری سری۵ هم اسپرت‌تر و خشک‌تر از Eکلاس به نظر می‌رسد.

با حضور مجدد ب‌ام‌و در ایران، احتمال ورود نمونه‌های قوی‌تر و کامل‌تر سری ۵ به ایران، دور از ذهن نیست، این در حالی است که خبرها از مجوز ثبت سفارش نمونه‌های تیونینگ شده M پاور نیز حکایت دارند. ب‌ام‌و به تازگی سری ۵ را دستخوش تغییرات جزیی در ظاهر و طراحی کابین کرده است، که باید شاهد ورود آن به ایران، در آینده‌ای نزدیک باشیم.

رتبه سوم: لکسوس ES350

لکسوس از آن دست برندهای آسیایی است که در چند سال اخیر بسیار برای خودروسازان مغرور آلمانی دردسرساز شده و حتی در برخی رده‌بندی‌ها در زمینه کیفیت، گوی سبقت را از ژرمن‌های با اصالت ربوده است.

لکسوس برای به روز شدن محصولات خود، مدل ای جدید آن‌ها را دچار تغییراتی ساخته است، که اکثر این مدل‌ها به تازگی برای رقابت با رقبای آلمانی خود وارد کشور شده‌اند.  ES350، سدان خانوادگی و لوکس لکسوس محسوب می‌شود. نسل قبلی این خودرو در ایران حضور داشت، علی‌رغم کیفیت بسیار بالا و آپشن‌های زیاد، چندان محبوب نشد و شاید مهم‌ترین دلیل آن ظاهر کسل‌کننده‌اش بود. حالا لکسوس نسل جدید این سدان لوکس را معرفی کرده که شاهد حضور آن در خیابان‌های ایران نیز هستیم.



طراحی نسل جدیدES نسبت به نسل قبلی کاملا دگرگون شده است. طراحی چراغ‌ها ظریف‌تر از قبل هستند و استفاده از لامپ‌های LED تاثیر بسزایی روی ظاهر آن‌ها گذاشته است. بدنه حالت عضلانی به خود گرفته است و طراحی جلو پنجره، از سبک جدید طراحی جلوپنجره در سایر محصولات لکسوس پیروی می‌کند. اما در لکسوس خبری از اصالتی که در ظاهر دو رقیب آلمانی دیده می شود نیست. طراحی کابین کاملا دگرگون شده و بسیار زیباتر و جذاب‌تر از قبل است. استفاده از فرمان کوچک و ساعت آنالوگ در اکثر محصولات جدید لکسوس دیده می‌شود. کیفیت بسیار بالای کابین کاملا قابل لمس است و از آن نظر نه تنها چیزی از آلمانی‌ها کم ندارد، بلکه شاید بهتر هم باشد. شاید ES از نظر سطح تجهیزات به پای E کلاس و سری ۵ نرسد، اما اکثر امکانات ایمنی و رفاهی استفاده شده در بنز و ب‌ام‌و، در لکسوس هم دیده می‌شود. ES350 از موتور ۶ سیلندر 5/3 لیتری با قدرت ۲۶۸ اسب بخار و گشتاور ۲۴۸ نیوتن متر، بهره می‌برد. سواری ES مانند سایر محصولات لکسوس بسیار نرم و بی‌صداست. به گونه‌ای که در ابتدا به روشن بودن خودرو شک خواهید کرد. نسل جدید لکسوس ES از نظر طراحی و کیفیت پیشرفت زیادی را نسبت به قبل تجربه کرده است، ولی هنوز هم راه زیادی تا رسیدن به جایگاه بنز و ب‌ام‌و در پیش دارد.