دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

برنده جایزه نوبل شیمی سال 2003 وارد ایران شد



 

برنده جایزه نوبل , جایزه نوبل شیمی

 

پروفسور پیتر آگر، برنده جایزه نوبل شیمی در سال 2003 از دانشگاه جانز هاپكینز آمریكا و دكتر نورمن نیورایتر از دانشمندان برجسته كسب و كار بین‌المللی و دیپلماسی علمی و فناوری و نخستین سفیر علمی ایالات متحده در اروپا، صبح امروز وارد ایران شدند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروفسور پیتر آگر، پزشك آمریكایی و برنده جایزه نوبل، سرپرست موسسه تحقیقاتی پزشكی و كمیته حقوق بشر فرهنگستان ملی علوم آمریكا است.

وی مدرك كارشناسی و كارشناسی ارشد خود را از دانشگاه آگسبرگ در مینیاپولیس مینه سوتا و مدرك دكتری خود را سال 1974 از دانشكده پزشكی دانشگاه جانز هاپكینز در بالتیمور مریلند به عنوان پزشك متخصص داخلی با فلوشیپ غده – خون‌شناسی دریافت كرده است.

آگر در سال 2003 «برای كشف كانال های غشای سلولی» به همراه رودریك مكینون از دانشگاه راكفلر نیویورك موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد.

وی برای اولین بار این كانال‌های پروتئینی برای انتقال آب را كشف كرده و توانست قدم بزرگی در پیشرفت علم بردارد.

وی از سال 2002 به عنوان عضو آكادمی علوم و هنر آمریكا انتخاب شده و در حال حاضر در دانشگاه جانز هاپكینز مشغول به فعالیت است و از چهره‌های نامی در رشته‌های بیوشیمی و پزشكی به حساب می‌آید.

دكتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با تشریح برنامه های حضور پروفسور پیتر آگر برنده جایزه نوبل شیمی سال 2003 در ایران گفت: سخنرانی اصلی وی كه به دعوت بنیاد ملی نخبگان به ایران سفر كرده است، در جمع نخبگان در روز شنبه بیستم خردادماه در سالن همایش های بین المللی صداوسیما انجام می شود.

سهراب پور افزود:همچنین یك سخنرانی تخصصی در دانشگاه صنعتی شریف در روز یك شنبه بیست و یكم خردادماه برگزار می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینكه پروفسور پیتر آگر پزشك و رئیس مركز تحقیقات مالاریا یكی از دانشگاه های آمریكا است در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی تهران سخنرانی خواهند كرد.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف تصریح كرد: همچنین دكتر نورمن نیورایتر ،عضو فرهنگستان علوم آمریكا و از دانشمندان برجسته كسب و كار بین‌المللی و مدیر مركز علوم و فناوری انجمن آمریكایی كه همراه پروفسور آگر به ایران سفر كرده است، عصر روز دوشنبه 22 خردادماه جاری طی مراسمی در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی می كند.

عنوان سخنرانی وی، «همكاری‌های بین‌المللی در زمینه دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصت‌ها و چالش‌ها در قرن بیست و یكم» است.

وی كه به عنوان سفیر علمی در كشورهای اروپایی از جمله آلمان، لهستان، روسیه و اكراین فعالیت داشته به زبانهای روسی، آلمانی، چینی و ژاپنی تسلط كامل دارد.

نیورایتر حدود شش سال از طرف كشور آمریكا در ژاپن اقامت داشته ودر حال حاضر دارای یك كرسی ثابت در كمیته هماهنگی و ارتباط علوم آمریكا و ژاپن می‌باشد.

دكتر نیورایتر مدرك دكتری خود را از دانشگاه نورث وسترن در سال 1957 دریافت داشته و از سال 1969 تا سال 1973 به عنوان دستیار در دفتر رییس جمهور، ریچارد نیكسون در بخش علم و صنعت امور بین‌المللی خدمت كرده‌ است.

وی معتقد است كه نقش فراگیر علوم، فناوری و بهداشت در بطن سیاست‌های خارجی انكارناپذیر است و از این رو در تمامی ماموریت‌های خود، محور توسعه همكاری‌های علمی را مد نظر داشته است. تمامی این تجربیات و شناخت او از كسب و كاربین‌المللی و شركت‌های چند ملیتی او را به عنوان چهره‌ای موثر در سطح جهان معرفی می‌كند.... / خبرگزاری ایسنا


ویدیو مرتبط :
چرا تونس برنده جایزه صلح نوبل شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیوگرافی پیتر وار هیگز (برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۲۰۱۳)



بیوگرافی پیتر وار هیگز,زندگی نامه پیتر هیگز,جوایز پیتر هیگز

بیوگرافی پیتر وار هیگز

متولد: ۲۹ مهٔ ۱۹۲۹،نیوکاسل آپون تاین، انگلستان
ملیت: بریتانیایی
رشته فعالیت : فیزیک
محل کار: دانشگاه ادینبرو،کالج سلطنتی لندن،دانشگاه کینگز لندن،کالج دانشگاهی لندن

دلیل شهرت: شکست متقارن در برهمکنش الکتروضعیف
جوایز: جایزه نوبل در فیزیک ۲۰۱۳
-جایزه ولف در فیزیک ۲۰۰۴
-مدال دیراک

 

پیتر وار هیگز (Peter Ware Higgs)‏ در سال 1929 در شهر نیوکاسل انگلستان به دنیا آمد.
وی فیزیک‌دان انگلیسی و استاد دانشگاه ادینبورگ است. او همچنین ارائه دهنده نظریه شکست متقارن در برهمکنش الکتروضعیف و پیشنهاد دهنده‌ ذره بنیادی بوزون هیگز یا ذره خدا (God Particle) است.


پیتر هیگز،‌ فیزیکدانی که وجود ذره بوزون هیگز را پیش‌بینی کرده‌بود، به عنوان یکی از افتخارات سال 2012 شناخته شد.هیگز در دهه 1960 به همراه تعدادی از فیزیکدانان مکانیزمی را ارائه دادند که می‌توانست چگونگی ایجاد جرم در بنیادی‌ترین بخش‌های جهان هستی را تشریح کند.این مکانیزم وجود ذرات هیگز را پیش‌بینی می‌کرد، ذره‌ای که در سال 2012 توسط برخورد‌دهنده بزرگ هادرون کشف شد.

 

بیوگرافی پیتر وار هیگز,زندگی نامه پیتر هیگز,جوایز پیتر هیگز

 

پیتر هیگز در دانشگاه ادینبورگ اولین فردی بود که در سال 1964 نشان داد که یک ذره جدید موسوم به بوزون یک محصول جانبی از حوزه جرم دهنده است. این یک گام حیاتی بود چراکه به دانشمندان این فرصت شکار را برای آزمایشاتشان داد.
پیتر هیگز به واسطه این کشف خود در میان گروهی 65 نفره از برترین افتخارات سال 2012 که در زمینه‌های هنر، ‌موسیقی، علوم،‌ سیاست، صنعت و مذهب دستاورد قابل توجهی داشته‌اند، قرار گرفت.


کشف ذره بوزون هیگز در ماه جولای سال 2012 منجر به انتخاب بلافاصله این فیزیکدان به عنوان شوالیه علمی شد. وی در همین سال نیز به عنوان کاندیدای نوبل فیزیک انتخاب شد.
پیتر هیگز در سال 2012 به خاطر ارزش ملی قابل توجهی که برای بریتانیا داشته‌است در لیست افتخارات سال قرار گرفت و جایزه افتخار سال را به همراه گروهی دیگر از افتخار‌آفرینان در زمینه‌های مختلف دریافت کرد.

پیتر هیگز به همراه فرانسوا انگلرت بلژیکی جایزه نوبل فیزیک را در سال ۲۰۱۳ از آن خود کرد.

 

منبع:hamshahrionline.ir
fa.wikipedia.org