دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

باورهای غلط حیوانی



آیا می دانستید که مار به صورت غریزی تمایلی برای حمله به انسان ندارد و یا این که اگر موریانه ها وجود نداشتند به احتمال فراوان جنگلها از بین می رفتند.

 

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، بسیاری از ما با شنیدن نام جانوران مختلف با توجه تصور قبلی که از این جانوران داریم دچار احساسات مختل می شویم. از بعضی از این جانوران می ترسیم، از بعضی متنفریم و به همین صورت تا به آخر. اما باید به شما بگوییم که بسیاری از تصورات ما غلط است و بر اساس یک سری اطلاعات غلط شکل گرفته است. در این مطل شما را بعضی از این تصورهای غلط آشنا می کنیم.

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

مار


شکی وجود ندارد که بسیاری از ما با شنیدن نام این خزنده ترس را در اعماق خود حس می کنیم. خزنده ای خون سرد که قادر است با یک نیش خود انسانی را از پای درآورد. بسیاری از ما انسان ها تصور می کنیم که این مارها هستند که به انسان ها حمله می کنند. این تصور صد در صد غلط است. مارها در برابر انسان کاملا انزوا طلب هستند.

 

فراموش نکنید که مارها می دانند که نمی توانند انسان را به عنوان غذا مصرف کنند، پس آخرین چیزی که می خواهند استفاده از سم خود بر علیه انسان است. مارها کلا در دو حالت از زهر خود استفاده می کنند، یکی برای شکار و تهیه غذا و حالت دیگر در هنگام احساس خطر. در زمانی که انسان به مار نزدیک می شود مار تا جایی که ممکن است سعی می کند تا خود را پنهان کند و فقط در زمانی که دیگر راهی برای او باقی نمانده باشد حمله خواهد کرد.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

عنکبوت " بیوه سیاه "


این عنکبوت در بین بسیاری از انسان ها به عنوان یک حشره فوق العاده سمی و خطرناک شناخته می شود. اما حقیقت این است که "بیوه سیاه " تنها می تواند در انسان های بسیار کم سن و یا سالخورده خطرناک باشد. در همین حال باید اضافه کرد که موارد بسیاری محدودی از رفتار تهاجمی توسط این گونه از عنکبوت بر ضد موجودات بزرگ گزارش شده و از آن معدودتر گزارش مربوط به گزش توسط این حشره است.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

موریانه


بسیاری از ما تنها با تصور یک حشره چوب خوار از موریانه زندگی می کنیم. اما باید گفت که این حشره نقش بسیار مهمی در چرخه طبیعی در جنگل دارد. عمده چوبهایی که این حشره در آن نفوذ می کند و از آنها تغذیه می کند و با از بین بردن آنها زمینه را برای رشد چوبهای تازه فراهم می کنند. به زبان ساده تر باید گفت که بدون وجود موریانه ها جنگلها از بین می روند.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

زنبور وحشی


بسیاری از مردم سالیان دراز است که با وحشت از نیش زنبور وحشی زندگی می کنند. نکته جالب اینجاست که تعداد زیادی از زنبورهای وحشی کلا فاقد نیش هستند و حتی اگر هم بخواهند نمی توانند به انسان آسیبی برساند. در کنار این مسئله باید اضافه کرد که زنبورهای وحشی نقش بسیار مهمی در عمل گردش افشانی در حیات وحش و ادامه حیات گیاهان و درختان وحشی دارند. در عین حال این حشرات با شکار بخشی دیگر از حشرات نقش مهمی دیگری را نیز در حفظ زنجیره طبیعی نیز ایفا می کنند.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

کوسه


شکارچی بی رحم دریا و قاتل انسان تصوری است که بسیاری از ما از کوسه ماهی ها داریم. اما حقیقت این است که تعداد انسان هایی که سالیانه به دست کوسه ها کشته می شوند بسیار کم است. این جانور از جمله باهوش ترین آبزیان در دنیا است و با استفاده از ترکیبات موجود در بدن آن می توان بسیاری از امراض انسانی را درمان کرد. در عین حال کوسه با شکار بسیاری از گونه های آبزی تعادل در زمینه موجودات آبزی در دریا را حفظ می کند.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

دلفین


تصور ما در مورد دلفین ها دقیقا برعکس کوسه ها است. بسیاری از انسانها این آبزیان را بسیار آرام و دوست داشتنی دانسته و فکر می کنند که دلفین ها موجوداتی کاملا بی آزار هستند. اما در پس این چهره های آرام و به ظاهر دوست داشتنی، چهره دیگری هم وجود دارد که به یک آبزی شکارچی تعلق دارد. دلفین ها نیز خود شکارچیانی ماهر هستند و عمدتا به صورت جمعی شکار می کنند. موارد زیادی از حملات بی دلیل دلفین ها به سایر آبزیان نیز تاکنون گزارش شده است.

 

 

باور غلط حیوانی , درباره حیوانات

 

سوسک


مطمئن هستیم که بسیاری از شما با شنیدن نام سوسک حال بدی را تجربه کرده و به یاد کثیفی می افتید. اما حقیقت این است که گونه های متفاوت سوسکها که در محیط های انسانی و یا وحشی زندگی می کنند نقش بسیار مهمی را در زمینه بازیافت و پاکسازی محیط بازی می کنند. باید گفت که در صورت عدم وجود سوسکها بخش بسیار مهمی از چرخه حیاتی در این کره خاکی از بین رفته و در نهایت ممکن است به از بین رفتن کل موجودات زنده بیانجامد...... /  خبرگزاری : باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
باورهای رایج غلط درباره صبحانه و اهمیت آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باورهای غلط درباره شامپوها



 

شامپو

 

از زماني که اولين توليدکننده صنعتي شامپو در دهه 1930، اين فرآورده را در مقياس کوچک توليد نمود تا زمان حال که اين محصول پرفروش‌ترين محصول بهداشتي شده است، زمان زيادي مي‌گذرد. با اين وجود در مورد شامپو باورهاي غلطي وجود دارد که بسياري از آنها ناشي از تبليغات شرکت‌هاي تجاري است.

 

تاثير شامپوها با آب گرم افزايش پيدا مي‌کندبسياري از افراد عادت دارند سر خود را با آب گرم بشويند و معتقدند اين کار چربي موها را تميزتر کرده و شامپو نيز بهتر کف مي‌کند. اما اين باور تا حد زيادي نادرست است.

 

بهتر است قبل از مصرف شامپو، موها را با آب ولرم بشوييد. هنگام آبکشي موها، ابتدا با آب گرم و در انتها با آب ولرم و حتي سرد موها را بشوييد تا منافذ غدد چربي پوست سر بسته شوند. اين کار موجب مي‌شود تا موها ديرتر چرب شوند. استفاده از آب گرم به تنهايي توصيه نمي‌شود.

 

شامپو

 

شستشوي مو هرچه بيشتر، بهتر

 

برخي معتقدند بايد هر روز موهايشان را شامپو بزنند. برخي نيز معتقدند هفته اي يک بار شامپو بزنند. در حقيقت فاصله شامپوکردن موها بستگي به نوع مو دارد. به طور کلي مواد شوينده براي زدودن چرک و آلودگي‌هاي محيطي و ترشحات چربي و غدد عرق استفاده مي‌شود.

 

اگر موهايتان زود کثيف و چرب مي‌شود، دفعات شستشو را مي‌تواند افزايش دهيد، اما بايد به خاطر داشته باشيد که شستشوي زياد همراه با شانه زدن، موجب شکستگي موها مي‌شود.

 

در مورد موهاي چرب، حداکثر هفته‌اي 3 بار شستشو با شامپوي مخصوص موي چرب توصيه مي‌شود.به خاطر داشته باشيد غلافي که به طور طبيعي دور مو وجود دارد، همراه مقداري چربي که از غدد چربي پوست سر ترشح مي‌شود، مانند لايه‌اي روي ساقه مو را گرفته و مانع تبخير آب در ساقه مو مي‌شود. اگر اين غلاف آسيب ببيند، قدرت نگهداري آب کم و در نهايت مو خشک و شکننده مي‌شود که يکي از علت‌هاي مهم آن شستشوي زياد و مصرف مواد شوينده نامناسب است.

 

 

شامپوها هرچه قوي‌تر، بهتر

 

هرچند شامپوهاي قوي موهاي چرب را بهتر تميز مي‌کنند، اما مصرف آن در درازمدت به هيچ وجه توصيه نمي‌شود.

 

چنانچه مو و پوست سرتان چرب باشد، بهتر است از شامپوي گياهي استفاده کنيد، چون شستشوي مرتب مو با شامپوهاي قوي و شيميايي به موي سر آسيب مي‌رساند.

 

به ياد داشته باشيد يک شامپو بايد قدرت پاک کنندگي ملايمي‌ داشته باشد. شامپويي که کل چربي موها را بزدايد، شامپوي مطلوبي نيست.

 

شامپو

 

شامپوهاي ويتامينه، مو را تقويت مي‌کنند

 

تمام کساني که از شامپوهاي ويتامينه يا تقويت کننده استفاده مي‌کنند، از پانتنول در داخل شامپو استقبال مي‌کنند. اين ويتامين، به عنوان حالت دهنده و نرم‌کننده در شامپوها، اسپري مو و حالت دهنده‌هاي مو مصرف فراواني دارد. در فرآورده‌هايي که به منظور مراقبت از مو توليد مي‌شوند، پانتنول ميزان آب ساقه مو و در نتيجه الاستسيته آن را افزايش مي‌دهد. پانتنول مي‌تواند از مناطق فاقد کوتيکول وارد ساقه مو شود و حالت پذيري، درخشش و نرمي‌مو را افزايش داده و از الکتريسيته ساکن آن بکاهد. با تمام اين خواص مثبت، پانتنول تاثيري بر افزايش ضخامت مو به طور دايم ندارد. در واقع به علت جذب آب توسط اين ويتامين، موها قدري ضخيم‌تر به نظر مي‌رسند که البته پس از مدتي از بين مي‌رود.

 

حتي به گفته بسياري از متخصصان، تقريبا تمامي ‌ويتامين‌ها براي رشد موها ضروري هستند، اما بايد بدانيد:بسياري از ويتامين‌ها كه نام آنها روي شامپوها درج مي‌شود، اصولا به داخل مو نفوذ نمي‌كنند و ذكر نام آن ها صرفا يك نوع تبليغ تجاري محسوب مي‌شودو استفاده از اين ويتامين ‌ها هيچ تاثيري روي موهاي شما نخواهد داشت.

 

حامل‌هاي ويتامين بايد طوري باشند تا ويتامين بتواند فعاليت خود را حفظ كند و از طرفي نبايد با ويتامين تركيب شود يا آن را غيرفعال يا تجزيه كند. همچنين بايد شرايط نفوذ ويتامين به مو را فراهم كند. در طول ساخت، در بسته‌بندي نهايي و در طول مصرف، بايد ويتامين در فرم فعالش باقي بماند. مهم تر از همه اين‌كه، ويتامين بايد به بافت هدف خود برسد. اين شرايط سخت توليد باعث شده بسياري از شامپوها و محصولات آرايشي و بهداشتي مربوط به مو كه ادعاي ويتامينه بودن مي‌كنند، در حقيقت خالي از ويتامين موثر باشند.

 

 

شامپوهاي تقويتي باعث رشد مو مي‌شوند

 

شامپوهاي تقويتي موجب رشد مو نمي‌شوند و اين باور يكي از رايج‌ترين باورهاي غلط در مو و شامپو است كه سالانه در تمام دنيا موجب فروش ميليون‌ها شامپوي تقويتي موي سر مي‌شود، زيرا شامپوهاي تقويت كننده ملكول‌هاي بزرگي دارند كه جذب پوست سر نمي‌شوند.

 

در عين حال، اين شامپوها مانند لايه اي روي ساقه مو را مي‌پوشانند و باعث ترميم آسيب‌هاي آن مي‌شوند، اما بر رشد مو تاثيري ندارند. حتي اگر رشد مو كم است علت آن شامپو نيست، چون بزرگ‌ترين خاصيت يك شامپو تميز كنندگي موست و بزرگ‌ترين آسيبي كه ممكن است موها ديده باشند آسيب‌ديدگي به علت استفاده از رنگ‌هاي مو و دكلره كردن و ... است كه براي اين كار هم شامپوهاي مخصوصي وجود دارد.

 

 

بعضي شامپوها جلوي ريزش مو را مي‌گيرند

 

بسياري از مردم شامپوهاي گران‌قيمت ويتامينه را براي جلوگيري از ريزش مو مي‌خرند. در حالي كه استفاده از شامپوها و لوسيون‌هاي حاوي ويتامين‌ها اصولا تاثيري در جلوگيري از ريزش مو ندارند و پس از شستشو با آب نيز تقريبا از دست مي‌روند، بنابراين افزودن اين ها به مواد شوينده ارزش چنداني ندارد.

 

ويتامين‌ها به ويژه ويتامين‌هاي C و E خاصيت ضد راديكال‌هاي آزاد را دارند و در سطح پوست اگر به حالت ثابت باقي بمانند، مي‌توانند تا اندازه‌اي در پيشگيري از آسيب‌هاي پوستي در مقابل نور آفتاب موثر باشند، ولي روي موهايي كه فاقد خواص پوست زنده هستند، چنين اثراتي ندارند.

 

اكثر شامپوهايي كه تحت عنوان جلوگيري از ريزش مو با قيمت‌هاي گزاف فروخته مي‌شوند، در واقع شامپوهاي بسيار ملايمي‌هستند كه به ساقه مو آسيب نمي‌رسانند و به نوعي ساقه موهاي باقي‌مانده را محافظت مي‌کنند.