دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

باورهای غلط اختراعی



 

به نظر شما چند سال از اختراع هایی مثل صابون و یا خمیر دندان می گذرد؟ مطمئن هستیم که با مطالعه این مطلب نظر شما به کلی در مورد تاریخ این اختراعات تغییر خواهد کرد.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، بسیاری از ما تصور می کنیم که بعضی از وسایل و فعالیت هایی که ما امروزه انجام میدهیم به تازگی به دنیا معرفی شده اند اما حقیقت این است که بسیاری از این ابداعات و اختراعات به گذشته بسیار دور برمی گردند. در این مطلب شما را با تعدادی از ابداعات و اختراعات آشنا می کنیم.

 

فوتبال

آیا تصور می کنید که محبوبترین ورزش حال حاضر جهان چند سال قبل اختراع شده است ؟ یک صد سال ؟ دویست سال؟ باید به شما بگوییم که این حدس ها اشتباه است. در حقیقت باید گفت که قدمت این بازی ها به زمان امپراتوری های روم و یونان باستان باز می گردد. نویسندگان در روم در سالهایی بین 106 تا 43 سال قبل از میلاد مسیح (ع) از بازی با توپ که در آن از پا استفاده می شده است نوشته اند. در همین حال نویسندگان چینی از یک تمرین در ارتش چین در فاصله بین قرن 3 تا 1 قبل از میلاد مسیح با توپهایی از جنس چرم در بین سربازان خبر می دهند.

 

اختراع , خمیر دندان  , باورهای غلط اختراعی , شستشوی دندان

 

مسواک

این مورد برای بسیاری از مسلمانان جهان بسیار آشنا است. در حقیقت باید گفت که این دین مبین اسلام بود که برای اولین بار به صورت اختصاصی علاوه بر تاکید بر رعایت بهداشت بر بحث بهداشت دهان و دندان نیز تاکید خاص کرد. باید گفت که در آن زمان با استفاده از چوبهای خاصی مسلمانان به شستن و تمیز کردن دندانهای خود می پرداختند و در طول سالها این سنت پسندیده از کشورهای اسلامی به سایر نقاط جهان منتقل شده است.

 

 

اختراع , خمیر دندان  , باورهای غلط اختراعی , شستشوی دندان

 

وسایل جراحی

باید گفت که مصریان باستان از جمله اولین تمدن هایی بودند که وسایل جراحی را طراحی کرده و ساختند. بسیاری از کارشناسان و مورخان دلیل این امر را وجود سنت مومیایی کردن در مصر باستان می دانند. در تمدن مصر پزشکان و مومیاگران سعی می کردند تا با هر وسیله ممکن اعضای و یا نسوج کی از هم فاصله گرفته و یا جدا شده اند را به هم پیوند دهند. اولین موارد ذکر شده در مورد استفاده از وسایل جراحی در مصر باستان به 4 هزار سال قبل برمی گردد.

 

 

اختراع , خمیر دندان  , باورهای غلط اختراعی , شستشوی دندان

 

نقشه

شاید بسیاری از مردم از قدمت واقعی نقشه ها اطلاع نداشته باشند.در سال 1930 میلادی و در کشور عراق تکیه ای از کاغذی بسیار باستانی که قدمت آن به حدود 2300 تا 2500 سال قبل از میلاد مسیح باز می گشت کشف شد. این کاغذ که اندازه ای در حدود 7.6 در 6.8 سانتی متر داشت مکانی در بین دو تپه در آن زمان را تشریح می کرد که یک رود از میان آن عبور می کرده است. این یافته به عنوان قدیمی ترین نوع نقشه که تاکنون کشف شده است شناخته می شود.

 

صابون

بسیاری از ما تصور می کنیم که اختراع صابون به اوایل قرن بیستم برمی گردد اما باید به شما بگوییم که اولین مورد استفاده از مواد صابونی شکل به 2800 سال قبل از میلاد در بابل باز می گردد. بر اساس نوشته های بدست آمده در مورد آن دوران ماده ای از ترکیب آب ، روغن گیاه سنا و ماده ای قلیایی برای تهیه نوعی صابون استفاده شده است. در مصر باستان و بر طبق نوشته های بدست آمده ازترکیب چندین نوع روغن گیاهی و جانوری به همراه مواد قلیایی برای تهیه موادی صابونی برای حمام کردن استفاده می شده است. در آن زمان همچنین از این ماده برای پاک کردن و شستشوی پشم نیز استفاده می شده است.

 

کارگاه کشتی سازی

دریانوردی نیز از جمله صنایع و حرفه های بسیار قدیمی در تاریخ بشریت است اما سابقه کارگاه های کشتی سازی آنچنان طولانی به نظر نمی رسد. باید گفت که اولین کارگاه کشتی سازی در دنیا در کشور هندوستان امروزی و در منطقه گجرات در حدود 2400 سال پیش از میلاد ساخته شده است. این کارگاه در آن زمان نقش زیادی در توسعه کشتی رانی در مناطق مختلف اقیانوس هند داشت. تقریبا در همان دوران در سواحل کشور یونان نیز کارگاه های کشتی سازی تاسیس شدند.

 

خمیردندان

اولین نشانه از تولید ماده ای برای شستشوی دندان ها به قرن 4 پس از میلاد بازمیگردد که ظاهرا در آن دوران از ترکیب گل سوسن و زنبق ماده ای برای شتشوی دندان به دست آمده است. در هر حال مواد شوینده دندان تا قرن 19 میلادی خیلی مورد استفاده قرار نمی گرفتند. رومی و یونانیان نیز با اضافه کردن موادی سعی در بهبود خمیردندان های اولیه داشتند. در قرن 9 میلادی ایرانیانی که در اسپانیا آن روز که تحت حکومت اسلامی بود یک نوع خمیر دندان ساختند که در بخش هایی از جهان اسلام مورد استفاده قرار گرفت. ترکیبات آن ماده امروزه نامشخص است../باشگاه خبرنگاران جوان


ویدیو مرتبط :
باورهای رایج غلط درباره صبحانه و اهمیت آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باورهای غلط درباره شامپوها



 

شامپو

 

از زماني که اولين توليدکننده صنعتي شامپو در دهه 1930، اين فرآورده را در مقياس کوچک توليد نمود تا زمان حال که اين محصول پرفروش‌ترين محصول بهداشتي شده است، زمان زيادي مي‌گذرد. با اين وجود در مورد شامپو باورهاي غلطي وجود دارد که بسياري از آنها ناشي از تبليغات شرکت‌هاي تجاري است.

 

تاثير شامپوها با آب گرم افزايش پيدا مي‌کندبسياري از افراد عادت دارند سر خود را با آب گرم بشويند و معتقدند اين کار چربي موها را تميزتر کرده و شامپو نيز بهتر کف مي‌کند. اما اين باور تا حد زيادي نادرست است.

 

بهتر است قبل از مصرف شامپو، موها را با آب ولرم بشوييد. هنگام آبکشي موها، ابتدا با آب گرم و در انتها با آب ولرم و حتي سرد موها را بشوييد تا منافذ غدد چربي پوست سر بسته شوند. اين کار موجب مي‌شود تا موها ديرتر چرب شوند. استفاده از آب گرم به تنهايي توصيه نمي‌شود.

 

شامپو

 

شستشوي مو هرچه بيشتر، بهتر

 

برخي معتقدند بايد هر روز موهايشان را شامپو بزنند. برخي نيز معتقدند هفته اي يک بار شامپو بزنند. در حقيقت فاصله شامپوکردن موها بستگي به نوع مو دارد. به طور کلي مواد شوينده براي زدودن چرک و آلودگي‌هاي محيطي و ترشحات چربي و غدد عرق استفاده مي‌شود.

 

اگر موهايتان زود کثيف و چرب مي‌شود، دفعات شستشو را مي‌تواند افزايش دهيد، اما بايد به خاطر داشته باشيد که شستشوي زياد همراه با شانه زدن، موجب شکستگي موها مي‌شود.

 

در مورد موهاي چرب، حداکثر هفته‌اي 3 بار شستشو با شامپوي مخصوص موي چرب توصيه مي‌شود.به خاطر داشته باشيد غلافي که به طور طبيعي دور مو وجود دارد، همراه مقداري چربي که از غدد چربي پوست سر ترشح مي‌شود، مانند لايه‌اي روي ساقه مو را گرفته و مانع تبخير آب در ساقه مو مي‌شود. اگر اين غلاف آسيب ببيند، قدرت نگهداري آب کم و در نهايت مو خشک و شکننده مي‌شود که يکي از علت‌هاي مهم آن شستشوي زياد و مصرف مواد شوينده نامناسب است.

 

 

شامپوها هرچه قوي‌تر، بهتر

 

هرچند شامپوهاي قوي موهاي چرب را بهتر تميز مي‌کنند، اما مصرف آن در درازمدت به هيچ وجه توصيه نمي‌شود.

 

چنانچه مو و پوست سرتان چرب باشد، بهتر است از شامپوي گياهي استفاده کنيد، چون شستشوي مرتب مو با شامپوهاي قوي و شيميايي به موي سر آسيب مي‌رساند.

 

به ياد داشته باشيد يک شامپو بايد قدرت پاک کنندگي ملايمي‌ داشته باشد. شامپويي که کل چربي موها را بزدايد، شامپوي مطلوبي نيست.

 

شامپو

 

شامپوهاي ويتامينه، مو را تقويت مي‌کنند

 

تمام کساني که از شامپوهاي ويتامينه يا تقويت کننده استفاده مي‌کنند، از پانتنول در داخل شامپو استقبال مي‌کنند. اين ويتامين، به عنوان حالت دهنده و نرم‌کننده در شامپوها، اسپري مو و حالت دهنده‌هاي مو مصرف فراواني دارد. در فرآورده‌هايي که به منظور مراقبت از مو توليد مي‌شوند، پانتنول ميزان آب ساقه مو و در نتيجه الاستسيته آن را افزايش مي‌دهد. پانتنول مي‌تواند از مناطق فاقد کوتيکول وارد ساقه مو شود و حالت پذيري، درخشش و نرمي‌مو را افزايش داده و از الکتريسيته ساکن آن بکاهد. با تمام اين خواص مثبت، پانتنول تاثيري بر افزايش ضخامت مو به طور دايم ندارد. در واقع به علت جذب آب توسط اين ويتامين، موها قدري ضخيم‌تر به نظر مي‌رسند که البته پس از مدتي از بين مي‌رود.

 

حتي به گفته بسياري از متخصصان، تقريبا تمامي ‌ويتامين‌ها براي رشد موها ضروري هستند، اما بايد بدانيد:بسياري از ويتامين‌ها كه نام آنها روي شامپوها درج مي‌شود، اصولا به داخل مو نفوذ نمي‌كنند و ذكر نام آن ها صرفا يك نوع تبليغ تجاري محسوب مي‌شودو استفاده از اين ويتامين ‌ها هيچ تاثيري روي موهاي شما نخواهد داشت.

 

حامل‌هاي ويتامين بايد طوري باشند تا ويتامين بتواند فعاليت خود را حفظ كند و از طرفي نبايد با ويتامين تركيب شود يا آن را غيرفعال يا تجزيه كند. همچنين بايد شرايط نفوذ ويتامين به مو را فراهم كند. در طول ساخت، در بسته‌بندي نهايي و در طول مصرف، بايد ويتامين در فرم فعالش باقي بماند. مهم تر از همه اين‌كه، ويتامين بايد به بافت هدف خود برسد. اين شرايط سخت توليد باعث شده بسياري از شامپوها و محصولات آرايشي و بهداشتي مربوط به مو كه ادعاي ويتامينه بودن مي‌كنند، در حقيقت خالي از ويتامين موثر باشند.

 

 

شامپوهاي تقويتي باعث رشد مو مي‌شوند

 

شامپوهاي تقويتي موجب رشد مو نمي‌شوند و اين باور يكي از رايج‌ترين باورهاي غلط در مو و شامپو است كه سالانه در تمام دنيا موجب فروش ميليون‌ها شامپوي تقويتي موي سر مي‌شود، زيرا شامپوهاي تقويت كننده ملكول‌هاي بزرگي دارند كه جذب پوست سر نمي‌شوند.

 

در عين حال، اين شامپوها مانند لايه اي روي ساقه مو را مي‌پوشانند و باعث ترميم آسيب‌هاي آن مي‌شوند، اما بر رشد مو تاثيري ندارند. حتي اگر رشد مو كم است علت آن شامپو نيست، چون بزرگ‌ترين خاصيت يك شامپو تميز كنندگي موست و بزرگ‌ترين آسيبي كه ممكن است موها ديده باشند آسيب‌ديدگي به علت استفاده از رنگ‌هاي مو و دكلره كردن و ... است كه براي اين كار هم شامپوهاي مخصوصي وجود دارد.

 

 

بعضي شامپوها جلوي ريزش مو را مي‌گيرند

 

بسياري از مردم شامپوهاي گران‌قيمت ويتامينه را براي جلوگيري از ريزش مو مي‌خرند. در حالي كه استفاده از شامپوها و لوسيون‌هاي حاوي ويتامين‌ها اصولا تاثيري در جلوگيري از ريزش مو ندارند و پس از شستشو با آب نيز تقريبا از دست مي‌روند، بنابراين افزودن اين ها به مواد شوينده ارزش چنداني ندارد.

 

ويتامين‌ها به ويژه ويتامين‌هاي C و E خاصيت ضد راديكال‌هاي آزاد را دارند و در سطح پوست اگر به حالت ثابت باقي بمانند، مي‌توانند تا اندازه‌اي در پيشگيري از آسيب‌هاي پوستي در مقابل نور آفتاب موثر باشند، ولي روي موهايي كه فاقد خواص پوست زنده هستند، چنين اثراتي ندارند.

 

اكثر شامپوهايي كه تحت عنوان جلوگيري از ريزش مو با قيمت‌هاي گزاف فروخته مي‌شوند، در واقع شامپوهاي بسيار ملايمي‌هستند كه به ساقه مو آسيب نمي‌رسانند و به نوعي ساقه موهاي باقي‌مانده را محافظت مي‌کنند.