دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

انسانها درک مشابهی از رنگها ندارند/ علت آرامش بخش بودن رنگ آبی



تحقیقات جدید دانشمندان را به این نتیجه رسانده است که افراد با نگاه کردن به اجسام مشابه رنگها مشابهی را نمی بینند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اگرچه اتفاق نظر عمومی درباره این مسئله وجود دارد که رنگ قرمز همان رنگی است که توت فرنگی، خون و یا سیاره مریخ دارد، اما براساس اظهارات کارشناسان برخی از مردم رنگ قرمز را همانگونه مشاهده می کنند که گروهی از مردم رنگ آبی را می بینند.

این نتیجه گیری پس از انجام یک آزمایش با میمونها حاصل شد، نتایجی که نشان می دهد درک رنگی ما توسط دنیای خارج شکل می گیرد و از هیچ الگوی مشخص شده ای پیروی نمی کند.

 

روانشناسی رنگ ها,درک انسانها از رنگ ها

 

دانشمندانی که اعتقاد دارند درک رنگ از پیش مشخص شده نیست اظهار می ارند که رنگ قرمز یک نفر ممکن است رنگ آبی دیگری باشد


در تحقیقاتی که در مجله نیچر منتشر شده، جی نیتز دانشمند دید رنگ از دانشگاه واشنگتن با تزریق یک ویروس به چشمهای میمونها موجب شد که آنها هم بتوانند رنگ قرمز، سبز و زرد را ببینند.

به طور چشمگیری گروه خزمیمونها به رغم اینکه مغزشان از نظر ژنتیکی برای واکنش به سیگنالهای رنگ قرمز برنامه ریزی نشده بود اما توانستند اطلاعات جدید را درک کنند.

نتیجه این آزمایش 4 ماه بعد مشخص شد که میمونها توانستند برای اولین بار دنیا را با رنگهای کامل ببینند.

این فناوری جدید علاوه بر اینکه به انسانهای کوررنگ اجازه می دهد که قرمز را از سبز تشخیص دهند می تواند نور را به چشم نابینایان بازگرداند.

مبتلایان به بیماری دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد که در نتیجه کهولت سن ایجاد می شود و متداول ترین علت نابینایی در سالخوردگان است، درمیان افرادی هستند که می توانند از این شیوه بهره ببرند.

 

 

روانشناسی رنگ ها,درک انسانها از رنگ ها

 

دانشمندان توانستند به خزمیمونها ویروسی تزریق کنند که به آنها توانایی مشاهده رنگ قرمز را می داد، رنگی که در حال طبیعی نمی توانند آن را ببینند

 

 

روانشناسی رنگ ها,درک انسانها از رنگ ها

 

 

نکته مهم این است که به میمونها یک ژن انسانی تزریق شده بود ، گفته می شود که این تکنیک می تواند روی انسانها نیز موثر واقع شود


نتایج تحقیقات سال 2009 موجب شد که محققان درباره این که میمونها به واقع چه می بینند تحقیق کنند و در نهایت نتیجه گیری کردند که آنها درک از پیش مشخص شده ای برای طول موجها ندارند.

اکنون دانشمندان اعتقاد دارند که اگرچه مغز انسانها در زمان تولد چنین کارکردی دارد اما شکل گیری نورونها به گونه ای نیست که به رنگها پاسخ از پیش تعریف شده ای بدهند.

سایر تحقیقات نشان می دهند که درکهای مختلف از رنگ پاسخهای عاطفی ما را به همان رنگها تغییر نمی دهد. آنها همچنین دریافتند که واکنش انسانها به رنگ آبی در نتیجه طول موجهای کوتاه تر نوری که به شبکیه می رسد تأثیر آرامش بخش تری است.

درحالی که طول موجهای بلند تر زرد، نارنجی و قرمز می تواند ما را هوشیار تر کند.

نیتز اظهار داشت: تحقیقات اخیر نشان می دهد که همه ما رنگها را یکسان نمی بینیم..... / خبرگزاری مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
تشخیص رنگ آبی کم رنگ از آبی پر رنگ - نادین تک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاریخچه ورزش آرامش بخش یوگا



يوگا دانشي است رازآميز و شگفت انگيز برجاي مانده از تمدن هاي بسيار دور و کهن .ولي آنچه در تاريخ بجاي مانده قدمتي حداقل سه هزار ساله دارد . اولين اثر مكتوب و جمع آوري شده يوگا كتابي است به نام يوگا سوترا كه توسط فرزانه و حكيم بزرگ پتنجلی در سرزمين هند نگاشته شده است . اين اثر خوشبختانه در ايران به نام هستي بي كوشش ترجمه شده است . اين اثر آنچه را عرفا و فرزانگان گذشته براي كمال معنوی و نیروهای درون سینه به سینه منتقل كردن را در چهار فصل و 186 سوتره يا عبارت كوتاه به زيبايي تمام گرد آورده است.

یوگا

يوگا چيست؟

يوگا . از واژه يوگ يا يوج yoj (وسيله ايكه به گردن گاو مي بستند تا او را كنترل نمايند و زمين را شخم بزند) گرفته شده است . و در مفهوم به معناي روش كنترل نفس مي باشد. در معنائي ديگر يوگا معناي رهائي و رسسيدن به وحدت و يگانگي است. حكيم پتانجلي در يوگا سوترا اينچنين تعريف ميكند. يوگا چيته نيرو و ده وريتي . يعني يوگا عبارت است از باز داشتن از تموجات ذهني و نفس و اين همانا رسيدن به مرحله صمدي يعني حالتي از خاموشي كامل ؟ و فكر و رسيدن به آگاهي خالص و يكي شدن با آگاهي فردي با آگاهي ميهماني ووحدت . گر به خود آئي به خدائي رسي

مراحل يوگا

براي تكامل معنوي ، كمال انساني و خود شناسي عميق ، يوگا 8 مرحله يا بعبارتي 8 بخش وجود انساني را بر مي شمرد . همانطور كه يك درخت بطور عمده داراي 8 بخش است تا به ثمر برسد انسان نيز براي رشد بايد به اين ابعاد هشتگانه درون خود نزم كند و روي آنها كار نمايد.

یوگا

مرحله اول: ياما yama. ريشه درخت معنوي :آموزه هاي اخلاقي اجتماعي (پرهيزات)

مرحله دوم: نياما niyama تنه درخت معنوي : آموزه هاي اخلاقي اجتماعي (واجبات )

مرحله سوم: آسانا asana شاخه : حركات يوگا

مرحله چهارم: پراناياما pranayama برگ: روش هاي تنفسي و كنترل انرژي

مرحله پنجم: پراتي هارا pratyhara پولت: روش هاي كنترل ؟ ، هيجانات و احساسات

مرحله ششم : دهارانا dharana شيره : روش هاي كنترل و تمركز فكر

مرحله هفتم : دهيان dhyana گل: رسيدن به تعمق و خاموشي ذهني

مرحله هشتم : صمدي samadhi ميوه : رسيدن به وحدت ، خلوص ، يگانگي و روشن بيني

یوگا

تاریخچه یوگا در ایران

تمدن کهن ایران زمین یکی از تمدن های بزرگ و جهانی است و دانش بشری در این تمدن قدمت دیرینه دارد . از جمله دانش یوگا از دیرباز در فرهنگ ادبیات و خصوصا عرفان کهن دیده می شود. بسیاری از اندیشمندان و عارفان ایران زمین با یوگا و مدتیشن آشنا بوده و از آن بهره جسته اند . اما در دوره جدید فعالیت های یوگا ، می توان از جناب آقای مجید موقر در سال های 1343 یاد کرد.

مجید موقر در آن سال ها ضمن آشنای با دو استاد و نمایشگر یوگا در نیویورک و ادامه سفر با آنها با این رشته آشنا می شود و ضمن مداوای بیماری های صعب العلاج خویش در نشریه مهر حتی چند سال مقالاتی را جهت معرفی یوگا به ایرانیان می نویسد .

همچنین در سال 1355 دکتر بهلول پزشک بیماری های قلب و رئیس بیمارستان یوگا در هندوستان به ایران دعوت می شود و در دانشگاه اصفهان با موضوع رابطه یوگا با علم را سخنرانی می نماید . در آن زمان دکتر بهلول در گوشه ای از سخنرانی اش می گوید :«این اهانتی است به یوگا که این رشته را ورزش بدانیم زیرا هدف یوگا تنها حرت در آوردن دست و پا و گردن نیست ، بلکه نیت آسایش و آرامش روح است.»

در همان سال ها سوامی نارابطان از اساتید به نام یوگا پیامی را به علاقمندان یوگا ی ایرانی می فرستد.

در سال 1346 توسط مجید موقر آموزشگاه یوگا در تهران گشایش یافت. همچنین در سال های قبل از انقلاب اسلامی شاهد پخش حرکات یوگا در تلویزیون بودیم ، تا پس از انقلاب اسلامی در سال 75-1374 یوگا بطور رسمی تحت نظر تربیت بدنی و جزو زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای همگانی آغاز بکار گیرد.

در همان آغاز رئیس انجمن یوگای ایران مهرداد گردان ، رئیس کمیته آموزش دکتر ساعد احمدی ، رئیس کمیته پژوهش دکتر عیسی جلالی ، رئیس کمیته امور استان ها سید عباس علویون ، رئیس کمیته مربیان مسعود مهدوی پور بوده است .

هم اکنون در بیش از پانزده استان کشور کمیته های یوگا تشکیل شده است و بیش از 200 مربی یوگا که غالب آن ها زن هستند در دوره های متعدد مربیگری آموزش دیده اند.