دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اندوه هاوکینگ از کشف «بوزون هیگز»: فیزیک دیگر جذاب نیست!



ابوزون هیگز,کشف بوزون هیگز

اندوه هاوکینگ از کشف «بوزون هیگز»: فیزیک دیگر جذاب نیست!

کشف بوزون هیگز پروفسور استفان هاوکینگ را در اندوه فرو برده است.

به گزارش ایسنا، کشف *بوزون هیگز بزرگترین موفقیت علمی دنیای مدرن به شمار می‌آید، به طوری که جایزه امسال نوبل را از آن خود کرد، اما این کشف استفان هاوکینگ را تحت تاثیر قرار نداده است.

هاوکینگ ناراحتی خود از شناسایی هیگز را اعلام کرده و معتقد است "چنانچه این ذره کشف نشده بود فیزیک بسیار جالب‌تر می‌بود."

فیزیکدان 71 ساله این سخنان را در موزه علوم لندن و طی مراسم افتتاح نمایشگاه جدید برخورددهنده آن اظهار کرد.

این نمایشگاه به دیدارکنندگان پشت‌ صحنه‌ای از آزمایشگاه فیزیک ذرات سرن و برخورددهنده عظیم هادرونی در ژنو را ارائه می‌دهد.

این ذره به عنوان بخش گم‌شده مدل استاندارد توصیف می‌شود؛ مدلی که توضیح می‌دهد چگونه بخش‌هایی از جهان قابل‌درک برای انسان با یکدیگر تعامل برقرار می‌کنند.

بدون این جرم، ذرات در سراسر جهان سرگردان می‌بودند و برای تشکیل اتم‌هایی که ستارگان، سیاره‌ها و انسان‌ها را می‌سازند، به یکدیگر پیوند نمی‌خوردند.

کشف هیگز با استفاده از برخورددهنده بزرگ هادرونی تایید شد.

پروفسور هاوکینگ همچنین یک دلیل شخصی برای اندوه خود از این کشف داشت. کشفی که برای پیتر هیگز، پروفسور دانشمند اهل ادینبورگ، سهم 776 هزار پوندی جایزه نوبل فیزیک را به دنبال داشت.

هاوکینگ در این زمینه گفت: من با «گوردون کین» از دانشگاه میشیگان شرط بسته بودم که ذره هیگز کشف نخواهد شد و با کشف آن متضرر شدم.

 

ابوزون هیگز,کشف بوزون هیگز


*بوزون هیگز (Higgs boson)‏ یا سازوکار BEH معروف به ذرّهٔ خدا، یک ذره بنیادی اولیه فرضی دارای جرم است که وجود آن توسط مدل استاندارد فیزیک ذرات پیش‌بینی شده‌است.. مشاهده تجربی این ذره ممکن است بتواند درباره چگونگی جرم‌دار شدن ماده توسط ذرات بنیادی بدون جرم دیگر، توضیح دهد.

 

به طور خاص، بوزون هیگز، احتمالاً می‌تواند دلایلی برای تفاوت‌های بین فوتون که بدون جرم است و بوزون‌های W و Z که نسبتاً پرجرم هستند، ارائه کند. جرم ذرات بنیادی، تفاوت‌های بین الکترومغناطیس (که توسط فوتون‌ها ایجاد می‌شود) و نیروی هسته‌ای ضعیف (که توسط بوزون‌های W و Z ایجاد می‌شود) در ساختار میکروسکوپیک (و به‌طبع ماکروسکوپیک) ماده مؤثر هستند؛ بنابراین، بوزون هیگز یک مؤلفه بسیار مهم در دنیای ماده‌است.


در ۱۴ مارس ۲۰۱۳ (۲۴ اسفند ۹۱) فیزیکدانان برخورددهنده هادرونی بزرگ large hadron collider) مرکز سرن خبر کشف ذره بوزون هیگز را به طور رسمی اعلام کردند. پس از دو مشاهده برخورد و شناسایی اولیه بوزون هیگز در برخورد دهنده CMS و اطلس در ماه‌های گذشته حال با تایید شناسایی این ذره، فیزیک ذرات مدل استاندارد تکمیل شده است.

/ایسنا/ویکی پدیا

 


ویدیو مرتبط :
کشف ذره بوزون هیگز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف حالتی که قوانین فیزیک را به چالش کشید



تیمی از دانشمندان لابراتوار شیکاگو با کشف شیوه‌ای برای اعمال فشار جهت منبسط‌کردن یک ماده به جای منقبض‌کردن آن، قوانین فیزیک را به چالش کشیده‌اند.

کشف حالتی که قوانین فیزیک را به چالش کشید

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفته کارنا چاپمان، شیمی دان لابراتوار وزارت انرژی امریکا، این امر مانند فشاردادن یک سنگ و شکل‌دادن اسفنجی بزرگ است.

 

انتظار می‌رود مواد تحت فشار، متراکم‌تر و فشرده‌تر شوند، اما در این جا دانشمندان عکس این قضیه را شاهد هستند.

 

ماده‌ای که تحت فشار قرار گرفت، نصف تراکم حالت اولیه را داشت و این در تضاد با قوانین فیزیک است.

 

چون این رفتار غیرممکن به نظر می‌رسید، چاپمن و همکارانش چندین سال را به آزمایش آن اختصاص دادند تا زمانی که غیرقابل‌باور را باور کردند و دریافتند که چگونه غیرممکن می‌تواند ممکن شود.

 

در تمامی این آزمایش‌ها آن‌ها مشاهده کردند که اتصالات در ماده کاملا بازآرایی می‌شوند.

 

این کشف علاوه بر بازنویسی کتاب‌های علمی، می‌تواند گوناگونی مواد با چهارچوب متخلخل در دسترس را برای تولید، مراقبت‌های بهداشتی و دوام‌پذیری محیطی دو برابر کند.

 

دانشمندان از مواد با این چهارچوب برای به‌ دام‌ انداختن، ذخیره‌سازی و فیلتر کردن مواد استفاده می‌کنند. این مواد دارای حفره‌های اسفنجی‌شکل در ساختارشان هستند.

 

شکل حفره‌های اسفنج‌مانند موجب می‌شود آن‌ها برای مولکول‌های خاصی قابل‌گزینش شوند و این امر استفاده از آن‌ها را در فیلترهای آبی، حسگرهای شیمیایی و ذخیره‌سازی قابل‌فشرده‌سازی برای تجزیه دی‌اکسیدکربن سلول‌های سوختی هیدروژن میسر می‌کند.

 

با مناسب‌کردن میزان آزادسازی، دانشمندان می‌توانند این چهارچوب‌ها را برای تحویل دارو و پایه‌ریزی واکنش‌های شیمیایی با هدف تولید هر چیزی از پلاستیک گرفته تا غذا، سازگار کنند.

 

به گفته پیت چوپاس، شیمی‌دان حاضر در این پروژه، این امر فقط راه را برای متخلخل‌بودن مواد جدید باز نمی‌کند بلکه همچنین دسترسی محققان به ساختارهای جدید برای گزینش‌پذیری و نرخ‌های جدید آزادسازی را امکان‌پذیر می‌کند.

منبع:isna.ir