دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

انجام نخستین پیوند سر به میمون‌



اخبار , اخبار علمی,نخستین پیوند سر به میمون‌,انجام نخستین پیوند سر به میمون‌

 

یک جراح ایتالیایی اخیرا در برنامه جنجال‌برانگیز خود برای پیوند سر انسان، مدعی شد که توانسته این جراحی را با موفقیت بر روی موش‌ها و یک میمون انجام دهد.

سرجیو کاناورو از گروه مدلاسیون عصبی پیشرفته تورین در ایتالیا ابتدا در سال 2013 به فکر این عمل جراحی افتاد. وی سپس در ماه سپتامبر 2015 از یک داوطلب جوان برای این عمل خبر داد.

والری اسپیریدونوف 30 ساله از یک شرایط ژنتیکی از بین برنده عضلات موسوم به بیماری وردنیگ هوفمان رنج می‌برد.

برای این عمل جراحی خوفناک، بدن اسپیریدونوف و اهداکننده او باید تا دمای بسیار پایین سرد شده و سپس گردن و نخاع با یک چاقوی بسیار تیز به منظور کاهش آسیب به بافت‌ها بریده شود.

سر اسپیریدونوف پس از شست‌وشو با ماده‌ای شیمیایی موسوم به گلیکول پلی‌اتیلین که فشار سلول عصبی را حفظ می‌کند، بر روی بدن اهداکننده گذاشته می‌شود.

کاناورو مدعی است از شیوه‌های دیگر مانند تحریک نخاع و بهره‌گیری از دستگاه فشار منفی برای ایجاد خلاء به منظور تشویق عصب سر برای اتصال به عصبهای درون نخاع اهداکننده در جهت ارتقای بهبودی استفاده خواهد کرد.

در کل این فرآیند، بیمار در حالت کمای ناشی از دارو برای چهار ماه باقی خواهد ماند تا ترمیم انجام شود.

کاناورو برای نمایش امکان‌پذیر بودن این فرآیند، آن را بر روی اجساد، موش‌ها و یک میمون انجام داده است. وی مدعی است در عمل جراحی میمون، سر تا منفی 15 درجه سانتیگراد سرد شده و این که حیوان بدون آسیب عصبی زنده مانده است. البته این میمون 20 ساعت بعد به دلایل اخلاقی کشته شد.

تاکنون هیچ یک از کارهای کاناورو از جمله جراحی وی بر روی موش‌ها و میمون در مجلات ثبت نشده است.

وی از اقدام برای چاپ هفت مقاله در مجلات Surgery و CNS Neuroscience & Therapeutics در چند ماه آینده خبر داده است.

کاناورو که قصد دارد نخستین پیوند سر انسان را در سال 2017 عملی سازد، مدعی است که این کار را برای کمک به افراد کاملا معلول ادامه خواهد داد. 

 

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
اولین پیوند سر انسان در سال 2017 انجام خواهد شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انجام اولین عمل جراحی پیوند سر انسان‌ در سال ۲۰۱۷



سرجیو کانورو اعلام کرده است که اولین پیوند کامل سر را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی مصادف با آذر ماه سال ۱۳۹۶ شمسی انجام خواهد داد.

در اوایل سال جاری میلادی متخصص اعصاب، سرجیو کانورو، زمانی که اعلام کرد اولین عمل پیوند کامل سر توسط وی انجام خواهد شد، همه را شگفت‌زده کرد. اما به نظر می‌رسد تصمیم او جدی است و وی این عمل جراحی را در سال ۲۰۱۷ میلادی انجام خواهد داد.

اخبار,اخبار علمی,جراحی مغز

سرجیو کانورو اعلام کرده است که اولین پیوند کامل سر را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی مصادف با آذر ماه سال ۱۳۹۶ شمسی انجام خواهد داد. او همچنین در حال پرورش و تحت نظرگیری جراحی است تا عمل را به همراه این فرد انجام دهد. ممکن است این عمل مانند یک فیلم ترسناک باشد اما برای بسیاری نویدبخش یک زندگی جدید خواهد بود.

مرد ۳۰ ساله‌ی روسی با نام والری اسپریدینوف، برای انجام این عمل جراحی داوطلب شده و امیدوار است تا زندگی عادی‌تری داشته باشد. والری از بیماری با نام مرض Werdnig Hoffmann رنج می‌برد. در این بیماری سیستم عصبی مختل شده و باعث انقباض ماهیچه‌ها و سختی در تنفس و بلعیدن غذا می‌شود. در حال حاضر درمانی برای این بیماری وجود ندارد. والری در این باره می گوید:

زمانی که متوجه شدم می‌توانم نقشی در این اتفاق بزرگ ایفا کنم درنگ نکرده و سریعا دست به کار شدم. تنها حسی که در حال حاضر دارم یک حس انتظار لذت‌بخش است چرا که در آینده‌ای نه چندان دور می‌توانم بخشی از یک پروژه‌ی مهم و بزرگ باشم.

مانند تمامی عمل‌های جراحی این عمل نیز ریسک‌های بسیاری دارد. آیا سر بدن جدید خود را پس خواهد زد؟ آیا پزشکان موفق به برقراری ارتباط دوباره نخاع با مغز خواهند شد؟ این عمل جراحی هیچ تضمینی برای موفقیت ندارد چرا که هیچ جراحی تا به امروز موفق به اتصال درست نخاع به مغز نشده است. اسپریدینوف از این ریسک‌ها آگاهی دارد اما با این حال قصد انجام عمل جراحی را داشته و می‌گوید:

بنابر گفته‌های کانورو تنها دو سال زمان نیاز است تا تمامی جنبه‌های علمی این عمل جراحی مورد بررسی قرار بگیرد. این یک مسابقه نیست و عمل جراحی زمانی انجام خواهد شد که پزشکان و تیم جراحان، به موفقیت آن ۹۹ درصد اطمینان داشته باشند.

کانورو در این عمل جراحی با ژیائوپینگ رن، جراح اعصاب دانشگاه پزشکی هاربین چین، همکاری خواهد کرد. رن با پیوند زدن کامل سر بیگانه نیست چرا که این عمل را بر روی بیش از هزار موش مختلف انجام داده است. بعد از انجام عمل ۱۰ ساعته، موش‌ها توانایی تنفس، نوشیدن و حتی دیدن را داشتند اما متاسفانه هیچ کدام بیشتر از چند دقیقه زنده نماندند.

رن انجام این عمل بر روی موش‌ها را تنها چند سال پیش آغاز کرده است اما در واقع اولین عمل موفق پیوند سر، در حدود ۵۰ سال قبل و در سال ۱۹۷۰ توسط دکتر رابرت وایت انجام شده است. او در این عمل سر یک میمون را به بدن دیگری پیوند زده بود. پس از این عمل جراحی، میمون تنها ۹ روز زنده بود و پس از آن سر بدن جدید خود را پس زد و میمون جان خود را از دست داد. با توجه به اینکه نخاع به درستی متصل نشده بود، قسمت زیر سر میمون مذکور کاملا فلج شده بود.

این دو پزشک دو سال آینده را صرف آماده‌سازی خود برای عمل جراحی ۳۶ ساعته خواهند کرد. جدا کردن نخاع به درستی، مهم‌ترین بخش عمل است و پس از آن سر به بدن جدید منتقل خواهد شد. اما بخش مهم دیگر، اتصال درست نخاع در بدن جدید است. کانورو معتقد است که استفاده از پلی اتیلن گلیکول می‌تواند باعث پیوند صحیح نخاع شود. انتظار می‌رود رن در ماه‌های آینده این ماده را بر روی موش‌ها و میمون‌ها آزمایش کند.

بسیاری از متخصصان پزشکی، انجام این عمل را غیرممکن دانسته و ریسک آن را بسیار بالا می‌دانند اما کانورو و رن باور دارند که موفق خواهند شد و به افراد ناتوان کمکی بزرگ خواهند کرد.

 

اخبار علمی - زومیت