دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

امداد گر چندش آور +عکس



سوسک مکانیکی که با الهام گرفتن از هم نوعان واقعیش طراحی و ساخته شده است می رود تا به آتش نشانها و نیروی های کمکی در امر امداد و نجات کمک کند.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، دانشمندان با الهام از رفتار سوسک و مارمولک ها روباتی ساختند که می تواند در عملیات نجات زلزله و حوادث دیگر کاربرد داشته باشد.

 

حشرات امدادگر , امدادگران چندش آور

 

سوسک ها و مارمولک ها توانایی بالایی در "سریع وارونه شدن" دارند. آنها خیلی سریع خود را به لبه هر سطحی می رسانند و بدون اینکه ذره ای از سرعت شان کم شود، خود را در زیر میز یا هر سطح دیگری نگه می دارند.

دانشمندان همیشه برای طراحی روبات ها از طبیعت الهام می گیرند. "روبرت فول"، زیست شناس و دانشمند دانشگاه کالیفورنیا می گوید:" ما در حال مطالعه وضبط فیلم هایی از سرعت بالای سوسکی در آزمایشگاه بودیم و محو عبور سریع این جانور از شکاف ها و موانع سر راهش شده بودیم که ناگهان به شکل حیرت آوری متوجه شدیم سوسک مورد نظر را گم کرده ایم.

مدتی به دنبال سوسک گشتیم و آن را زیر میز پیدا کردیم که خودش را به شکل وارونه به لبه زیرین میز نگه داشته بود. سپس فیلم ضبط شده را با دقت بیشتری نگاه کردیم، و متوجه شدیم که سوسک از پاهای قلاب مانندش استفاده می کند و با گیردادن ناخن هایش به لبه سطوح، خود را به صورت وارونه نگه می دارد."

 

حشرات امدادگر , امدادگران چندش آور

 

دانشمندان سرعت حرکت مارمولک را هم مورد آزمایش قرار دادند و متوجه شدند که مارمولک هم دقیقا از شیوه سوسک برای پنهان شدن استفاده می کند. این موجود از ناخن های پای قلاب مانندش برای آویزان شدن در زیر سطوح استفاده می کند.

این گروه تحقیقاتی با "آدریان جوسوفی" که زندگی مارمولک ها را در جنگل های سنگاپور مطالعه می کرد، تماس گرفتند تا ببینند آیا مارمولک در حیاط وحش هم به همین شیوه زیر سطوح مختلف شیرجه می رود یا نه.

فول می گوید: " می خواستیم بدانیم آیا این حیوان در طبیعت هم برای فرار از شکارچیان، همین رفتار را دارد یا نه."  فول با تعجب مشاهده کرد که مارمولک  درازای برگ "درخت سرخس لانه پرنده ای" را با سرعت طی کرد و ناگهان ناپدید شد. پس از بررسی فیلم ضبط شده، دانشمندان دیدند که مارمولک بلافاصله به زیر برگ درخت رفته و خود را به صورت وارونه نگه داشته است.

 

حشرات امدادگر , امدادگران چندش آور

 

دانشمندان با الهام از این رفتار سوسک ها روباتی طراحی کرداند که حرکات سوسک و مارمولک را که در یک چشم بر هم زدن زیر سطوح مختلف پنهان می شوند، تقلید می کند تا شاید بتوان از آن درعملیات نجات و همچنین مانورهای مختلف استفاده کرد.

آنها با نصب زیپ های قلاب مانندی به پاهای عقبی روبات و چسباندن نوارهایی به زیر میز که گیره های ریز کوچکی بر روی سطح خود داشتند،  توانستند رفتار سوسک ها را تقلید کنند. این روبات "داش" (جانور اتوماتیک و پهن شش پا) نام دارد.

داشنمندان معتقدند که می توان از این روبات در عملیات نجات زلزله، طوفان و یا انفجارها استفاده کرد. سوسک ها و مارمولک ها قادرند پس از اینکه به صورت وارونه در زیر سطوح پنهان شوند، مسیر خود را در حالی که همچنان وارونه هستند ادامه دهند. دانشمندان امیدوارند روبات آنها هم در آینده از چنین قابلیتی برخوردار شود. / خبرگزاری : باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
چندش آور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حقایقی در مورد موجودی چندش آور +عکس



سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

آیا می دانید که سوسک ها بخش مهمی از گازهای گلخانه ای را تولید می کنند یا اینکه می توانند مدتی را بدون سر زندگی کنند؟! اگر می خواهید با مواردی جالب در مورد زندگی این حشره آشنا شوید این مطلب را تا به انتها مطالعه کنید.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران؛ شاید بسیاری از ما با شنیدن نام " سوسک" دچار حالت بدی شویم . این حشره کوچک که هم در شهرها و جوامع انسانی و هم در طبیعت به اشکالی غیر از مدل های شهری آن یافت می شود دارای نکات جالبی در زندگی خود است. در این مطلب سعی می کنیم تا شما را با مطالبی جالب در مورد سوسک ها آشنا کنیم.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

سرعت سوسکی

سوسک ها بر خلاف ظاهرا کوچک خود حشراتی فوق العاده سریع هستند. برای نمونه سوسک های آمریکایی می توانند با سرعتی در حدود 75 سانتی متر در ثانیه به حرکت خود ادامه بدهند. کارشناسان معتقد هستند که علت این سرعت بالای سوسک ها، هماهنگی عالی بین چشم ها و شاخکهای سوسک با دستها و پاهای آن است.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

تخم گذاری سوسکها

تصویری که در بالا مشاهده می کنید مربوط به یک سوسک نژاد آلمانی است که دارای طول عمری در حدود 6 ماه است. نوع ماده این حشره در طول حیات خود 6 تا 8 کیسه در انتهای بدن خود تولید می کند که هر کدام از این کیسه ها حاوی 30 تا 40 تخم سوسک است. با توجه به این اعداد هر سوسک ماده می تواند در طول زندگی خود 180 تا 320 بچه سوسک را تولید کند.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

سوسکها و تشعشعات هسته ای

بر اساس یک سری تحقیقات انجام شده مشخص شده است که سوسکها تنها موجودات زنده ای هستند که می توانند در برابر تشعشعات هسته ای و یا حتی یک انفجار هسته ای زنده بمانند. بنابر تحقیقات علمی انجام شده مشخص شده است که نوع پوست سوسکها به گونه ای است که می تواند از آنها در برابر تششعات هسته ای مراقبت کند. تنها زمانی که سوسکها در برابر تشعشعات هسته ای آسیب پذیر هستند در دوره پوست اندازی آنان است که هفته ای یک بار اتفاق می افتد. یک سوسک می تواند تا 10 برابر میزان کشندگی تشعشع برای انسانها مقاومت کند.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

آلرژی به سوسک

آلرژی به سوسکها یکی از انواع خطرناک آلرژی است که در حدود 50 سال پیش کشف شده است. این حساسیت به دلیل تجزیه بخش هایی از بدن سوسک و ورود آن به درون جریان هوا رخ می دهد. این مواد پس از ورود به بدن انسان علائمی شبیه به بیماری "برونشیت" و تنگی نفس را بروز می دهد. تحقیقات اخیر در سطح جهانی نشان می دهد که باقی ماندن کودکان در سنین پایین در منزل باعث افزایش تعداد افراد مبتلا به این حساسیت است. بنا بر تحقیقات اخیر در هر خانه شهری چیزی در حدود 900 تا 330 هزار حشره از انواع مختلف وجود دارد.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

زندگی بدون سر

برای ما انسانها که از طریق سر خود تنفس کرده ، غذا می خوریم و مغر ما کنترل تمامی این مراحل را به عهده دارد ، زندگی بدون سر ممکن نیست. اما باید گفت که در مورد سوسکها مسئله کاملا متفاوت است. سوسکها از طریق منافذی بر روی بدن خود تنفس می کنند و همچنین به دلیل خونسرد بودن بعد از جدا شدن سر خونریزی نمی کنند. همچنین این موجود می تواند در هوای سرد با یک وعده غذایی برای مدت یک ماه زنده بماند. در تحقیقات مشخص شده است که سوسک می تواند برای مدتی بدون سر به زندگی ادامه بدهد.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

سوسکها و گرم شدن زمین

شاید باور این نکته برای شما سخت باشد اما باید اعتراف کرد که سوسک یکی از عوامل موثر در افزایش گازهای گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن زمین است. سوسکها در زمان حیات خود در هر 15 دقیقه مقداری گاز متان از بدن خود خارج می کنند . نکته جالب این است که یک سوسک پس از مرگ خود نیز به مدت 18 ساعت این عمل را ادامه می دهد. بر اساس این تحقیقات سوسکها مسئول تولید 20 درصد از گازهای گلخانه ای در جهان هستند.

 

سوسک ها , گازهای گلخانه ای, حشره کوچک , تشعشعات هسته ای

 

صداهای سوسکی

سوسکی که عکس آن را در بالا مشاهده می شود یک سوسک از نژاد "ماداگاسکاری" است. این حشره بر خلاف سایر حشرات دیگر که با به تکان دادن اعضای بدن خودشان صدا تولید نی کنند با استفاده از ورودی های هوا که در تا سر بدن او وجود دارد به تولید صدا می پردازد.این سوسک یا در زمان ترساندن دشمن و یا در زمان جفت گیری این صدا را از خود ساطع می کند.../باشگاه خبرنگاران جوان