دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

افسردگی از دوران جنینی آغاز می شود



دوران بارداری ,درمان افسردگی

افسردگی از دوران جنینی آغاز می شود

کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری به افسردگی مبتلا بودند، بیش از دیگران در بزرگسالی در خطر افسردگی قرار دارند.

پژوهشگران دانشگاه بریستول در انگلیس می گویند می توان با درمان افسردگی در طول بارداری، خطر بروز مشکلات روحی را در آینده کودک کاهش داد.

دانش پژوهان در این مطالعه فرزندان بیش از هشت هزار مادر را که دچار افسردگی پس از زایمان و قبل از زایمان بودند، بررسی کردند.

خطر بروز افسردگی در کودکان این مادران، در سن 18 سالگی حدود 1.3 برابر بیش از حد طبیعی بود.

دکتر "ربه کا پیرسون" مجری این تحقیقات گفت: افسردگی در بارداری باید جدی تلقی شده و در همان دوران بارداری درمان شود. اگرچه این خطر برای کودک کم است اما یک خطر بلند مدت قلمداد می شود.

وی افزود: این یک ارتباط است نه یک رابطه علت و معلولی و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه شکل بگیرد.

پروفسور کارمین پاریانت از موسسه روان پزشکی دانشگاه کینگز لندن گفت: بروز بیماری های روحی در فرد، نه در زمان تولد، بلکه از رحم آغاز می شود.

وی افزود: پیام واضح و صریح است، کمک کردن به زنانی که در دوران بارداری افسرده هستند نه تنها مشکل و رنج را از آنها برمی دارد بلکه به سلامت روان نسل بعدی نیز کمک می کند.

پروفسور "سلسو آرانگو" از بیمارستان عمومی دانشگاه گریگوریو مارانون در مادرید اسپانیا نیز می گوید : هورمون های استرس می توانند رشد کودک را در رحم تحت تاثیر قرار دهند.

وی افزود: بهتر است زنان افسرده پیش از بارداری افسردگی خود را درمان کنند اما اگر افسردگی آنها در دوران بارداری تشخیص داده شود باید تحت درمان قرار بگیرند تا جنین شان کمترین تاثیر را از بیماری مادر به خود بگیرد.

پژوهشگران می گویند عوامل مختلف می تواند در افسردگی قبل یا بعد از زایمان دخیل باشد و در این بین عوامل محیطی مانند حمایت های اجتماعی می تواند بیشترین تاثیر را بر افسردگی پس از زایمان بگذارد.

نتایج آن در نشریه JAMA Psychiatry منتشر شده است./مهر


ویدیو مرتبط :
نقشه ی ایران از آغاز تا دوران معاصر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اهمیت پروتئین Ash۲۱ در رشد دوران جنینی



 

 

اهمیت پروتئین Ash۲۱ در رشد دوران جنینی

 

 

محققان با مطالعه روی یک اختلال ژنتیکی به نام سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ پروتئین های مهمی را شناسایی کردند که با عملکرد خود رشد جنینی را تنظیم می کنند.

 


محققان بیمارستان کودکان فیلادلفیا دریافتند که یکی از این پروتئین ها برای زندگی حیاتی بوده و بدون آن جنین نمی تواند بیش از چند روز پس از شروع بارداری زنده بماند.

 


سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ شایع ترین اختلال انسانی است که منجر به از دست دادن یک منطقه کروموزومی شده و در هر ۴۰۰۰ تولد، یک نفر را درگیر می‌کند.

 


این سندروم اثرات مختلفی داشته و علائمی ‌چون مشکلات قلبی، مشکلات ایمنی و غدد درون ریز، کام شکاف دار، مشکلات معده ای - روده ای، تأخیر در رشد و ناهنجاری های عصبی به همراه دارد.

 


یکی از پیامدهای این سندروم هم حذف پروتینی به نام TBX۱ است که رمز ژنتیکی نوعی پروتین که عامل انتقالی بوده و سایر ژن ها را تنظیم می کند را نگه می دارد.

 


این پروتئین TBX۱ نقش مهمی را در سندروم حذف کروموزوم ۲۲q.۱۱ ایفا می کند. محققان پروتئین هایی را یافتند که با تعامل با این پروتئین، شرایطی را ایجاد می کنند که باعث بروز این سندروم می شود.

 


پروتئین Ash۲۱ عاملی است که با پروتئین TBX۱ در این امر همکاری می کند و نیز در رشد طبیعی در دوران جنینی نقش مهمی دارد.

 


با آزمایشی که روی موش های‌ آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد که نبود این پروتئین باعث می شود که جنین در روزهای اول بارداری از بین برود.