دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

افزایش پایداری مواد غذایی با بهینه سازی فرمولاسیون روغن های سرخ كردنی



 

 

افزایش پایداری مواد غذایی با بهینه سازی فرمولاسیون روغن های سرخ كردنی

 

 

محققان پژوهشكده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی واحد مشهد، موفق به «بهینه سازی فرمولاسیون روغن سرخ كردنی به منظور افزایش پایداری حرارتی و كاهش جذب روغن در محصولات» شدند.

مهندس شادی بلوریان، مدیر گروه افزودنی های غذایی این پژوهشكده در گفت وگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار كرد: سرخ كردن یكی از روش های مرسوم تهیه غذا در منازل، رستوران ها، موسسات و كارخانجات تولید مواد غذایی بوده كه به دو صورت سطحی و عمقی (غوطه ور در روغن) انجام می شود. در این روش پخت، روغن به عنوان واسط حرارتی عمل می کند و همزمان در ایجاد طعم، خوش خوراکی و افزایش کالری ماده غذایی موثر است.

وی افزود: انتخاب روغن و پایداری آن یکی از مسائل مهم در صنعت غذایی بوده است؛ زیرا در حین سرخ کردن تغییرات فیزیكی و شیمیایی پیچیده ای روی داده که بر کیفیت و سلامت ماده غذایی تاثیر زیادی دارد و از مهمترین این واکنش ها، پدیده اکسایش روغن بوده که تحت تاثیر دمای بالا، سبب به وجود آمدن ترکیبات بد طعم و سمی می شود.

مدیر گروه افزودنی های غذایی پژوهشكده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد با بیان اینكه دستیابی به روغن سرخ کردنی با مقاومت حرارتی زیاد ضروری است؛ تصریح كرد: بر این اساس در این پروژه بهینه سازی مخلوط روغن های «پالم اولئین» و «کلزا» مورد پژوهش قرار گرفت. به این منظور ابتدا مخلوط های این دو روغن با نسبت های مختلف تهیه و سپس مقاومت حرارتی مخلوط های بدست آمده و نمونه های شاهد شامل دو نمونه روغن سرخ کردنی خارجی و یک نمونه داخلی در دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد به روش رنسیمت تعیین شد. پروفایل اسید چرب نمونه های پالم اولئین، کلزا و نمونه های شاهد نیز با روش کروماتوگرافی گازی تعیین شد.

بلوریان اضافه كرد: برای ارزیابی کارایی روغن ها در عملیات سرخ کردن، از نمونه های مورد بررسی برای سرخ کردن برش های سیب زمینی استفاده شد. تغییرات میزان ترکیبات قطبی، اسیدیته، عدد پراکسید روغن ها در طول زمان سرخ کردن اندازه گیری و همچنین میزان جذب روغن در سیب زمینی های سرخ شده، تعیین شد.

وی درخصوص نتایج حاصل از بهینه سازی فرمولاسیون روغن سرخ كردنی خاطرنشان كرد: نتایج نشان داد با افزایش زمان سرخ کردن، میزان جذب روغن، ترکیبات قطبی، اسیدیته و عدد پراکسید افزایش یافته و با افزایش میزان کلزا در فرمول، عدد پراکسید نیز افزایش می یابد، اما از میزان جذب روغن کاسته می شود. در نهایت با در نظر گرفتن بالاترین زمان رنسیمت و کمترین میزان ترکیبات قطبی فرمول بهینه با هدف جذب کمترین میزان روغن در محصول سرخ شده (سیب زمینی) انتخاب شد.

مدیر گروه افزودنی های غذایی پژوهشكده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی واحد مشهد در پایان به ایسنا گفت: این طرح با مشارکت شرکت ماهیدشت کرمانشاه و وزارت صنایع و معادن به عنوان بخش دولتی حمایت كننده درقلب طرح های «FLAG SHIP» در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد از اوخر سال ۸۸ به اتمام رسیده و در حال حاضر در بخش صنعتی در حال تولید انبوه است..... /   خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
روغن سرخ كردنی یك نوآوری دیگر از لادن طلایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش استروژن با مواد غذایی



 

 

 

یائسگی

 

زنان دقیقاً در همان گیرودار یائسگی متوجه می ‏شوند که کاهش استروژن با بدن شان چه می ‏کند. وقتی که بدن شما درگیر این تغییرات زندگی شود و استروژن از دست بدهد، گُرگرفتگی، نوسانات وضع روحی روانی، خشکی و خارش پوست، خشکی و شکنندگی موها، چروک شدن‏‏ پوست، سینه ‏های شل و افتاده و افزایش وزن را تجربه خواهید کرد.

این وضعیت می‏ تواند در خانمی رخ دهد که یا درگیر یائسگی است و یا به سمت آن حرکت می ‏کند.

علاوه بر این زمانی که یائسه می‏ شوید در معرض خطر بیماری ‏های جدی ‏ای خواهید بود؛ تنها به این علت که دوست قدیمی شما(استروژن) که باعث زیبایی و جوان به نظر رسیدن شما می ‏شد، ناپدید شده و شما را در وضعیت خطر ترک کرده است.

به این ترتیب شما برای این که بدن تان را در برابر سرطان، بیماری ‏های قلبی، پوست افتاده و شل، افزایش وزن و گُرگرفتگی ها محافظت کنید، لازم است که استروژن دریافتی خود را افزایش دهید.

از آنجا که قرص ‏های جایگزین هورمون می ‏توانند همان اثر مخرب کمبود شدید استروژن را داشته باشند، شما نیازمند یافتن راه‏ های دیگری برای دریافت استروژن فوق ‏العاده سودمند و نجات بخش خواهید بود.

برای این که این استروژن سودمند را به بدن خود برگردانید می ‏توانید به سادگی به نزدیک‏ ترین فروشگاه مواد غذایی مراجعه کنید. بله درست متوجه شده اید. بسیاری از غذاها دارای خاصیت‏های شبه استروژنی هستند و فیتواستروژن نامیده می ‏شوند و به شما برای مقابله با گُرگرفتگی های ناگهانی شبانه کمک می‏ کنند.

شما قبلاً هم غذاهای زیادی را خورده‏ اید که حاوی استروژن بوده‏ اند. آنچه اکنون برای تان توضیح داده می شود، دسته بندی غذاهای سرشار از استروژن و غذاهایی که مانع تولید استروژن می‏ شوند، است. آن چه شما باید انجام دهید این است که غذای مناسب بخورید و مجدداً عالی به نظر برسید و احساس جوانی کنید.

دوران یائسگی برای هر زنی دوران مشکلی است اما برای این که حتی‏المقدور سالم و دور از بیماری باشید لازم است که مقدار زیادی غذاهای سرشار از استروژن میل کنید. در واقع باید تلاش کنید روزانه 30 تا 50 میلی گرم استروژن طبیعی دریافت کنید.

 

یائسگی

 

غذاهای سرشار از استروژن

میوه‏ ها: سیب، خرما، آلو، گیلاس
سبزی‏ ها: چغندر، هویج، گوجه ‏فرنگی، سیب زمینی ، زیتون، خیار، بادمجان، فلفل و کلم بروکلی
غلات: جو، جو دو سر، گندم، برنج
دانه ها: ، تخم بذرکتان، رازیانه، تخمه‏ آفتابگردان، یونجه
بذرکتان غذای فوق‏ العاده‏ای برای تامین استروژن ضروری بدن در زمان قبل و بعد از یائسگی است. اگر بذرکتان روزانه مصرف شود از آنجا که حاوی فیتواستروژن است بیماری‏ های قلبی را نیز در حداقل نگه می ‏دارد. بذرکتان هم‏ چنین باعث بهبود عملکرد کبد می‏ شود و خشکی و خارش پوست شما را بهتر می ‏کند و همین ‏طور به شفاف شدن موهای شما و درمان اگزما و پسوریازیس کمک می‏ کند.

لوبیا‏ها: سویا، لپه، لوبیا چشم بلبلی
غذاهای شامل سویا گزینه خوبی هستند تا دوز روزانه استروژن شما را تامین کنند. فرآورده‏های سویای حاوی استروژن شامل اقلام زیر هستند: رشته فرنگی سویا، شیر سویا، توفو، ماست سویا، پنیر سویا و آرد سویا.
سویا هم چنین یک منبع عالی برای تامین کلسیم است. زمانی که درگیر یائسگی هستید و یا زمانی که با موفقیت از آن گذشته‏ اید، به این ماده معدنی، نیاز جدی دارید.
گیاهان و ادویه‏ ها: سیر، جعفری، شبدر، زنجبیل، آویشن پونه کوهی

 

 

غذاهایی که مانع تولید استروژن می ‏شوند

میوه‏ها: مرکبات، توت ها، انگورها، انجیرها، لیمو و آناناس
سبزی‏ها: کلم، لوبیای سبز، پیاز، کدو
دانه‏ها: ارزن، برنج سفید، آرد سفید و ...