دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

از موتور 10,800,000,000,000 تومانی تا میهمانان 2.2 کیلویی بدن انسان



فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

از موتور 10,800,000,000,000 تومانی تا میهمانان 2.2 کیلویی بدن انسان

با مهم‌ترین خبرهای عددی دنیای علم در این هفته آشنا شوید: از بودجه 3.6 میلیارد دلاری جدیدترین طرح موتور فضاپیما تا بیش از 200هزار نفر داوطلب سفر یک‌طرفه به سیاره سرخ

3.6میلیارد دلار: بودجه‌ای که یک گروه از مهندسان برای تکمیل تولید موتور تغذیه هوای راکت به آن نیاز دارد (حدود 11هزار میلیارد تومان). چنین موتوری، یک نوع جدید موتور راکت است که در صورت تکمیل می‌تواند ماموریت‌های کوتاه مدت به مدار زمین را به واقعیت تبدیل کند. این موتور قرار است در ساخت سفینه فضایی اسکایلون به کار رود، فضاپیمایی که می‌تواند در یک سفر کوتاه به مدار زمین برود، بار خود را آنجا خالی کند، به زمین برگردد و در عرض 2 روز برای سفر بعدی آماده شود.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

2656 : تعداد دفعاتی که آخرین تیم فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی در طول 166 روز اقامت خود به دور زمین گشته‌اند. تصویری که در زیر می‌بینید مربوط به بازگشت آنها به زمین با استفاده از کپسول سایوز است.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

202,586: تعداد افرادی که برای نخستین سفر بی بازگشت به مقصد مریخ تقاضا داده‌اند.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

36 سال: طول زمانی که وویجر1 ناسا در راه خود برای رسیدن به مرزهای منظومه شمسی در سفر بوده است. حالا این سفینه به فضای بین ستاره‌‌ای وارد شده و رکورددار دورترین شیء ساخته دست بشر است.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

124میلیون تن: میزان تسلیحات شیمیایی به کار رفته در طول جنگ جهانی اول

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

1.350 تا 2.250 کیلوگرم: وزن متوسط باکتری‌هایی که هر فرد در بدن خود به این سو و آن سو می‌برد(این مقدار برای پر کردن یک ظرف سوپخوری بزرگ کافی است)

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 
76.2متر: ارتفاع کامیون‌های روباتیک غول آسایی که سنگ معدن را درحفره باز معادن استرالیا بارگیری کرده، حمل و انبار می‌کنند


13 طبقه: ارتفاع تیر اصلی قایق بادبانی AC72 که از فیبر کربن ساخته شده، 40 متر و معادل ارتفاع یک ساختمان 13 طبقه است. این قایق که 80 کیلومتر بر ساعت سرعت می‌گیرد، امسال در مسابقات کاپ امریکا شرکت کرده و در هر ثانیه به اندازه طول بدنه خود (24 متر) جابجا می‌شود.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

110 دسی‌بل: نویزی که یک دستگاه ام‌آر‌آی معمولی در هنگام کار تولید می‌کند. این نویز معادل یک کنسرت راک بسیار بلند است. شرکت جی‌ای هلسکیر این هفته یک دستگاه ام‌آر‌آی بی صدای جدید را معرفی کرده است.

 

فضاپیما,فضانوردان,اخبار علمی

 

 منبع:khabaronline.ir


ویدیو مرتبط :
مستند8/000/000 معتاد و تولدسالانه بیش از 3/000 کودک عقب مانده در آلمان حاصل مشروبات الکلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند سؤال از رئیس‌جمهور؛ بدهی 35,000,000,000,000 تومانی چگونه یک‌شبه صاف شد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

چند سؤال از رئیس‌جمهور؛

بدهی 35,000,000,000,000 تومانی چگونه یک‌شبه صاف شد

انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی تا به امروز با حواشی بسیاری تا همراه بوده از صدای اعتراض مجلس در تهدید به "استیضاح" شیخ‌الاسلامی تا جلسه حکمیت برخی نمایندگان مجلس با مرتضوی و قول او برای استفعا از مدیرعاملی صندوق که به "قول شرف" معروف شد.

 

به گزارش خبرنگار جهان، در گزارش پیشین جهان به موضوعی که در انتصاب مرتضوی مورد غفلت تمام معترضان قرار گرفته بود، پرداخته شد و اینکه با توجه به سوابق کاری و اجرایی سعید مرتضوی، اصل انتصاب وی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی برخلاف "نص صریح اساسنامه صندوق" و غیرقانونی بوده است.

 

اما نکته دیگری که در لابه‌لای حواشی و زد‌و‌خورد‌های گفتاری بین مجلس و دولت مورد غفلت قرار گرفت، موضوع "پرداخت کامل و آنی تمام بدهی‌های چندیدن ساله و انباشته شده دولت به صندوق تامین اجتماعی" بود.

 

سعید مرتضوی چهار روز پیش از وصول مطالبات این صندوق به میزان 35 هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری سهام دولت در 21 شركت و بانك خبر داد.

 

دولت از سال ۸۵ به بهانه‌های مختلف عملا از پرداخت بدهی‌های خود به صندوق تامین اجتماعی امتناع داشت به گونه‌ای که بدهی دولت در سال ۸۵ به صندوق به بیش از ۶ هزار میلیارد تومان و این رقم در سال ۸۷ به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و در سال ۸۹ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان شد اما با این وجود از سوی دولت اقدام خاصی برای پرداخت این بدهی‌ها صورت نگرفت.

 

این بی اعتنایی تا جایی پیش رفت که صندوق تامین اجتماعی که جمعیت 2 میلیون نفری بیمه شده و نزدیک به یک میلیون نفر مستمری‌بگیر(با در نظر گرفتن افراد خانواده بیمه‌شدگان این تعداد به ۲۷ میلیون نفر می‌رسد)، به دلیل بدهی سنگین دولت به این صندوق در آستانه ورشکستگی نیز قرار گرفت.

 

اما بخش جالب و البته مغفول مانده ماجرا از انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی آغاز شد؛ به محض انتصاب مرتضوی به این سمت، دولت به صورت آنی و در اقدامی غیرمنتظره تمام بدهی 35 هزار میلیارد تومانی اش به این صندوق را پرداخت کرد!

این حرکت دولت سؤالات و ابهامات زیادی را در پی داشته که البته با بالا گرفتن مجدد اختلاف نظرها بین دولت و مجلس بر سر استیضاح وزیر، موضوع پرداخت آنی بدهی دولت به صندوق در حاشیه قرار گرفته است.

 

حال جای این سؤال از رئیس‌جمهور محترم وجود دارد که چرا دولت مدت ها از پرداخت بدهی خود آن هم به مبلغ کلان 35 هزار میلیارد تومان به صندوقی مانند تامین اجتماعی که به‌صورت مستقیم با معیشت حداقل 27 میلیون نفر از مردمی که غالب آنها از اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند، امتناع کرده و صندوق تامین اجتماعی را تا مرز ورشکستگی پیش برده است؟!

 

آیا صرفا برای توجیه انتصاب ناثواب چهره‌ای مسئله‌دار و متهم در صندوق تامین اجتماعی باید بدهی دولت به صندوق پرداخت می‌شد؟ آیا پرداخت این بدهی ها در ادامه کشمکش با مجلس بوده است؟

و اینکه اگر قرار نبود مرتضوی پس از موسویان به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی از سوی دولت منصوب شود، بدهی 35 هزار میلیارد تومانی دولت همچنان سیر سعودی طی می کرد و صندوق واقعا ورشکسته‌ می شد؟

مسئولان دولتی که خود را خادم اقشار مستضعف و محروم جامعه می‌دانند، به این مسئله فکر کرده اند که دود لج‌بازی دولت و عدم تمکین به پرداخت حقوق ده ها میلیون ایرانی آن هم برای 5 سال پیاپی صرفا به چشم همین قشر آسیب‌پذیر خواهد رفت./جهان نیوز