دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

آموزش عکاسی: تنظیمات ISO دوربین عکاسی


شما می توانید عکسهای خوبی در نور کم بگیرید، اما اگر بدانید چگونه، و چه زمانی، از تنظیمات ISO دوربین خود استفاده کنید. در این آموزش تمام چیز هایی که باید بدانید را به شما خواهیم گفت.

لنزک: دوربین شما می تواند در هر شرایطی نور عکس را تنظیم کند، حتی در داخل خانه یا در شب. برای این کار دریچه دیافراگم و سرعت شاتر را طوری تنظیم می کند تا نور بیشتری به سنسور دوربین برسد.

ولی در مقاطعی ممکن است سرعت شاتر آنقدر پایین بیاید که خطر ثبت لرزش دوربین در عکس وجود دارد، که باعث محو شدن قسمت هایی از عکس می شود.

سخت است که بخواهیم یک سرعت شاتر را برای خطر ثبت لرزش دوربین در عکس در نظر بگیریم، اما به محض اینکه سرعت شاتر به ۱/۳۰ یا کمتر از آن رسید بدانید که در محدوده خطر ثبت لرزش قرار گرفته اید.

اگر لنز شما قابلیت لرزش گیری داشته باشد قطعاً می تواند تا حدی به رفع این مشکل کمک کند، اما تا یک جایی می تواند به شما کمک کند.

راه حل اصلی در این شرایط تنظیمات ایزو (ISO) دوربین شماست.

این مانند زیاد کردن Volume در ISO است، بالا بردن ISO حساسیت سنسور را به نور بیشتر می کند. با بالا بردن ISO دوربین می تواند در شرایط کم نور از سرعت شاتر بالاتری استفاده کند، و در نتیجه عکسهای واضح تری خواهید داشت.

مقدار ISO به صورت عدد های خاصی تغییر می کند، که با بالا یا پایین بردن مقدار آن به اندازه یک پله در اندازه های خاص ثبت شده حساسیت سنسور دوربین به اندازه دو برابر بیشتر و یا کمتر می شود.

اما بالا بردن ISO هزینه ای دارد. با بالا بردن ISO مقدار نویز های دیجیتالی در عکستان هم بیشتر می شود. این نویز ها مانند ذرات کوچک در فیلم های قدیمی است، اما ریز تر هستند و کمتر مورد توجه قرار می گیرند. وقتی شما ISO را بالا می برید، می خواهید بین کیفیت خوب عکس و سرعت شاتر تعادل قابل قبولی بدست آورید.

اگرچه، همیشه لازم نیست در شرایطی که نور کمی دارید از ISO بالا استفاده کنید. اگر دوربین را روی سه پایه بگذارید، سرعت شاتر پایین مشکل ساز نیست چون دوربین تکان نمی خورد، بنابراین می توانید با این کار در شب عکسهایی بگیرید که هم نور خوبی دارند و هم کیفیت خیلی بالایی دارند.

آموزش ما را دنبال کنید تا یاد بگیرید چه زمانی، چگونه و چرا باید تنظیمات ISO را تغییر دهید تا بهترین نور ممکن را در بدترین شرایط نوری بدست بیاورید.

ISO را روی چه مقداری تنظیم می کنید

وقتی در داخل فضای بسته عکاسی می کنید عکسهایتان مانند این عکس تار می شوند؟ دلیل این تاری در عکسها پایین بودن مقدار ISO است، که در پی آن دوربین نور گیری طولانی تری دارد (به عبارت دیگر از سرعت شاتر پایین تری استفاده می کند) تا شرایط نوری کم را جبران کند. با ISO 200 دوربین باید از سرعت شاتری نزدیک به ۱/۵ ثانیه استفاده کند.



بالا بردن ISO

در دوربین Nikon D300s ای که داریم، دکمه ISO پشت دوربین را می زنیم و با استفاده از دکمه تغییرات آن را کم و زیاد می کنیم. در مدل های دیگر می توانید از منوی تنظیمات (Shooting menu) یا قسمت دیگری که در آن دوربین برای ISO در نظر گرفته شده استفاده کنید. اگر ISO دوربین را از ۲۰۰ به ۳۲۰۰ افزایش دهید دوربین می تواند به اندازه چهار پله یا stop (کلمه stop – استاپ می تواند معادل پله در فارسی باشد، ۴ استاپ سریعتر یعنی ۴ قدم سرعت شاتر سریعتر) از سرعت شاتر بالاتر استفاده کند.



عکسهای واضح تر


با قرار دادن ISO روی ۳۲۰۰ سرعت شاتر عددی بین ۱/۸۰ ثانیه تا ۱/۱۲۵ ثانیه خواهد بود. این مقدار کافی است تا شما از محدوده خطر ثبت لرزش دوربین در عکس بیرون روید، و حتی دوربین با حرکت محدود سوژه سازگار شود، که مخصوصا می تواند برای عکاسی از شهر بازی مناسب باشد.



قابلیت لرزشگیری لنز (Image Stabilisation)


اگر لنز شما IS – Image Stabilisation دارد، آن را فعال کنید. این قابلیت به مشکل ثبت لرزش دوربین در عکس کمک می کند، اما محدودیت دارد. حتی ممکن است بتوانید به اندازه ۴ stop کند تر از زمانی که این گزینه غیر فعال است عکس بگیرید، و در مورد سوژه های متحرک نمی تواند به شما کمک کند، در چنین شرایطی هیچ چیز برای جایگزینی سرعت شاتر بالا وجود ندارد.



سوژه های ثابت

قابلیت لرزش گیری لنز می تواند برای سوژه های ثابت مفید باشد، که البته ممکن است سرعت شاتر شما کمتر از ۱/۱۵ ثانیه، یا حتی کمتر از ۱/۸ ثانیه انتخاب شود. در چنین شرایطی سعی کنید جای یک عکس، چندین عکس بگیرید، تا مطمئن شوید که یکی از عکسهایتان واضح شده است. عکاسی در حالت متوالی (Continuous mode) در چنین شرایطی می تواند به شما کمک کند.



محکم بایستید

در محیط های خیلی تاریک، حتی ISO بالا هم نمی تواند سرعت شاتر بالایی را تضمین کند. در مواقعی ممکن است مجبور شوید با سرعت ۱/۱۵ ثانیه عکاسی کنید. در چنین شرایطی سعی کنید دوربین را در شرایطی بی حرکت قرار دهید یا آرنج خود را بر روی سطحی صاف و محکم مستقر کنید.

ISO را روی حالت Hi بگذارید

تنظیمات ISO در تمام دوربین ها به یک شکل است. محدودیت های بالا و پایین ISO در دوربین های DSLR مختلف می تواند متفاوت باشد، اما اعداد آن همیشه به یک شکل است. خیلی از دوربین های DSLR تنظیمی اضافه به نام Hi دارند، که مقدار ISO را بیشتر از حالت معمول می کند که لزوماً اعداد آن مشابه با اعداد دیگری که در ISO دوربین های مختلف یکسان است، نیست. این گزینه های اضافی Hi، نویز های بیشتری تولید می کنند و جزئیات را بیشتر از بین می برند، و در حالی که در شرایط اضطراری می توانند گزینه هایی خوب و کاربردی باشند، بهتر است در حالت کلی از استفاده کردنشان پرهیز کنید.

استفاده از سه پایه به هدف تنظیم مقدار پایین ISO


اگر می خواهید در شب عکاسی کنید استفاده از سه پایه ضروری است. بعد از تاریک شدن هوا نور آنقدر کم می شود که حتی پایین آوردن ISO هم به شما عکسی که تار نباشد نمی دهد.

اما وقتی دوربین بر روی سه پایه قفل می شود، مهم نیست که دوربین تا چه مدت نور گیری کند چون دوربین تکان نمی خورد. با استفاده از سه پایه می توانید پایین ترین ISO را برای بهترین کیفیت ممکن و بسته ترین دیافراگم را برای داشتن بیشترین عمق میدان ممکن انتخاب کنید.



نکاتی راجع به سه پایه


سه پایه را طوری تنظیم کنید که دوربین با سطح زمین موازی باشد، و اگر شاتر بیسیم ندارید، از تایمر دوربین (self-timer) استفاده کنید تا با فشردن دکمه شاتر باعث لرزش دوربین نشوید.

نوردهی طولانی


این عکس با ISO 200 و با دیافراگم f/11 و سرعت شاتر ۵ ثانیه گرفته شده است. سرعت شاتر پایین هر چیزی که حرکت داشته باشد را محو می کند، ابرهای آسمان، آبهای دریا و حتی رهگذران را محو می کند. این محو شدن ها می تواند بسیار جذاب باشد و در حقیقت جزئی از عکاسی در شب است.



ویدیو مرتبط :
‫آموزش عکاسی دیجیتال( عکاسی مدل - عکاسی مد - عکاسی فشن )‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آموزش عکاسی: تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب


در این مطلب به شما نکات و تنظیمات کلیدی عکاسی در شب را آموزش خواهیم داد تا بتوانید عکسهای فوق العاده ای بگیرید. ما نه تنها تنظیمات مناسب برای عکاسی در شب را به شما خواهیم گفت، بلکه نکاتی راجع به کنترل کردن رنگها، برنامه ریزی برای عکاسی و… را هم بررسی می کنیم.

لنزک:  در این مطلب به شما نکات و تنظیمات کلیدی عکاسی در شب را آموزش خواهیم داد تا بتوانید عکسهای فوق العاده ای بگیرید. ما نه تنها تنظیمات مناسب برای عکاسی در شب را به شما خواهیم گفت، بلکه نکاتی راجع به کنترل کردن رنگها، برنامه ریزی برای عکاسی و… را هم بررسی می کنیم.

بیرون رفتن در شب و عکاسی در هوای تاریک یکی از هیجان ترین راه ها برای پیشرفتتان در شاخه های مختلف عکاسی است.

با عکاسی در شب می توانید دنیای دیگری را به نمایش بگذارید، و به عکس رضایت بخش تری دست پیدا کنید تا اینکه در طلوع و یا غروب عکاسی کنید و به نتیجه ای قابل پیش بینی برسید.

آموزش عکاسی: تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

خبر خوب این شاخه از عکاسی این است که به وسایل گران قیمتی نیاز ندارید. دوربین های حرفه ای DSRL قابلیت کاملی برای گرفتن این عکسها دارند، حتی ارزانترین و ابتدایی ترین آنها. حتی به لنز گران قیمتی هم احتیاج ندارید، تمامی لنز ها و دوربین های DSLR برای گرفتن عکسهایی روشن و رویایی مناسب هستند.

عکاسی در شب، عکاسی از پشت دوربین با دیدن صفحه ای تاریک و حدس زدن کادر نیست. برای شروع از ماه کامل استفاده کنید تا فضای نسبتاً روشنی داشته باشید و بتوانید کادر بندی کنید.

تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

نور ماه، نوری طبیعی، سفید و بزرگ است که قسمت بزرگی از زمین را روشن میکند. برای شروع مکان مورد علاقه تان را انتخاب کنید که با ماشین بتوانید به راحتی به آنجا بروید و پیاده روی زیادی لازم نداشته باشد.

دوربین را روی سه پایه بگذارید، و آن را در حالت دستی تنظیم کنید تا بتوانید کنترل بیشتری روی تنظمیات دوربین داشته باشید، و مقدار دیافراگم را باز انتخاب کنید (برای مثال f/4).

همچنین برای روشن شدن عکس باید ایزوی بالایی انتخاب کنید (مانند ISO 800) و سرعت شاتر هم باید چیزی نزدیک به ۳۰ ثانیه باشد تا عکستان نور لازم را داشته باشد. شاتر را با استفاده از یک کنترل از راه دور فشار دهید تا از داشتن عکسی با جزئیات و روشنایی بسیار بالا شگفت زده شوید.

تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

اگر به دنبال یک عکس کیهانی واقعی هستید، در شب های تاریک از آسمان عکس بگیرید. در شبهایی که ماه خیلی در آسمان پیدا نیست نور بسیار کمتری خواهید داشت اما می توانید با بالا بردن مقدار ایزو این تاریکی را جبران کنید.

مقدار ایزو ۳۲۰۰ را انتخاب کنید. با این کار در عکستان می توانید هزاران ستاره را ثبت کنید، اما از دوربین انتظار نداشته باشید تا تمامی جزئیات را نشان دهد!

وقتی می خواهید عکسهایتان را با استفاده از کامپیوتر ویرایش کنید بیم استفاده از نرم افزار های کاهش دهنده نویز را نداشته باشید و از آنها استفاده کنید. اکثر نرم افزارهای تبدیل فرمت RAW مثل Adobe Camera Raw قدرت قابل ملاحظه ای در زمینه کاهش نویز عکس دارند. با استفاده از Luminance در Adobe Camera Raw می توانید به راحتی و با خیال راحت نویز را کاهش دهید بدون اینکه از جزئیات عکستان چیزی کم شود.

کم کردن نویز را در دو مرحله امتحان کنید: یک بار روی فایل با فرمت Raw و یک بار دیگر در Photoshop CS با استفاده از ابزار Noise Reduction، که به شما این امکان را می دهد که در کانال های رنگی مجزا مقدار نویز را کنترل کنید. گاهی متوجه می شوید که یک کانال رنگی خاص نویز بیشتری تولید کرده است.

اگر Noise Reduction در Photoshop هم شما را راضی نکرد، می توانید دفعه بعد که خواستید عکس بگیرید یک عکس تاریک بگیرید و آن را از عکسهای بعدی کم کنید.

فایل عکس تاریک و عکسی که می خواهید آن را ویرایش کنید را در Photoshop اجرا کنید. عکس تاریک را در لایه ای بالای لایه ای که می خواهید ویرایش کنید کپی کنید و نوع لایه را به Difference تغییر دهید.

ممکن است در تجربه اول عکاسی در شب موفق نباشید، اما بعد از کسب کمی تجربه و درک بیشتر از عکاسی در شب، این سبک عکاسی می تواند برایتان بسیار پربار باشد. با تکنیک های خوب و مهارت خوب در ویرایش عکس می توانید عکسهای خارق العاده ای خلق کنید.

تنظیماتی که در عکاسی شب باید آنها را رعایت کنید


در ادامه به تنظیماتی اشاره می کنیم، که در عکاسی شب به شما کمک خواهند کرد.

عریض عکاسی کنید


تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

تا جای ممکن دیافراگم را باز بگذارید. اگر لنزهای Prime با دیافراگم باز ندارید ( مانند ۲۴mm یا ۳۶mm با f/1.4 ) می توانید از f/4 هم نتیجه خوبی بگیرید. در طول روز با لنزتان عکس بگیرید تا ببینید با دیافراگم باز چقدر عکستان واضح خواهد بود.



ISO بالا

تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب


حساسیت دوربین به نور را با بالا بردن مقدار ISO بیشتر کنید. اگر نور مهتاب باشد، نیاز ندارید از ۱۶۰۰بالاتر بروید. اما اگر در شرایطی کاملاً تاریک عکاسی می کنید می توانید تا ISO 3200 هم انتخاب کنید، تا ستاره هایی درخشان با کمی روشنایی در آسمان داشته باشید.



سرعت شاتر را تعیین کنید


تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

مطمئن شوید که سرعت شاتر بالا تر از ۳۰ ثانیه نباشد، اگر سرعت شاتر بالا تر از ۳۰ ثانیه باشد ممکن است کمی از حرکت ستاره ها در عکس ثبت شود و از شفافیت آنها کم شود. با استفاده از Self Timer (تایمر خودکار) و یا شاتر سیمی/بیسیم از کوچکترین لرزش دوربین هنگام فشردن دکمه شاتر جلوگیری کنید.



رنگها را کنترل کنید

اگر تعادل رنگ سفید (White Balance) دوربین را در حالت خودکار قرار دهید، عکسهای شب شما به رنگ آبی خواهند زد.

تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

دلیل آن این است که بر خلاف چشم شما که شب را سیاه و تا حدی تک رنگ می بیند، دوربین آسمان را همچنان آبی می بیند.

با عکاسی در فرمت Raw می توانید در مرحله ویرایش عکس این مشکل را برطرف کنید. همچنین می توانید برای بهبود رنگها در عکس مقدار تعادل رنگ سفید را به صورت دستی کمی گرم تر کنید (مقداری نزدیک به ۵۰۰۰K می تواند مناسب باشد) که در این صورت عکستان رنگهای طبیعی تری خواهد داشت.

تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

در عین حال حواستان باشد تا زیاد مقدار تعادل رنگ سفید را افزایش ندهید. اگر اینکار را بکنید زمین به شکل غیر طبیعی ای به سمت زرد و قهوه ای تغییر رنگ خواهد داد، که از آن رنگ آبی که صحبت شد هم بدتر است.
آخرین نکات برای عکاسی در شب



در ادامه به نکات تکمیلی عکاسی شب اشاره خواهیم کرد.


برای عکستان برنامه ریزی کنید


تنظیمات دوربین برای عکاسی در شب

اگر در شهر زندگی می کنید، بهتر است تا حد ممکن از چراغهای خیابان دور شوید. اگر نتوانید از این چراغ ها دوری کنید خواهید دید که این چراغ ها در عکس به شکل نور های زرد پر نور و نامطلوبی ثبت خواهند شد. برای نتیجه بهتر در حد امکان از فضای خیابانی دوری کنید.



قبل از عکس گرفتن فوکوس کنید


دوربین را از حالت فوکوس خودکار بردارید و روی بینهایت فوکوس کنید. کوچکترین لغزشی در این زمنیه می تواند فوکوس عکستان را با مشکل مواجه کند. بعد از گرفتن اولین عکس از طریق LCD دوربین فوکوس عکستان را بررسی کنید.



از محکم بودن پایه دوربین اطمینان حاصل کنید

از سوار شدن محکم سه پایه دوربین در مکانی ثابت اطمینان حاصل کنید، ترجیحاً سه پایه را بر روی زمین سنگی قرار دهید. این امر باعث می شود کوچکترین لرزش و تکانی به دوربین وارد نشود. اگر سه پایه محکمی ندارید کیف دوربینتان را از قسمت وسط سه پایه آویزان کنید تا به سنگین شدن آن کمک کند.



از کاهش دهنده نویز خود دوربین استفاده نکنید


کاهش دهنده نویز دوربین نورهای سفیدی ایجاد می کند، که باعث می شود سرعت شاتر شما دو برابر شود تا باز هم مقداری از نویز را کم کنید و نه همه آن را. این می تواند تأثیر مخربی روی زیبایی عکستان بگذارد. برای از بین بردن نویز ها از نرم افزارهای قدرتمند کامپیوتر مانند فوتوشاپ استفاده کنید.