دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

آرامش در خانه‌های پر نور



 

اوضاع تولید پس‌از یارانه‌ها

 

 

چرا بعضی می‌گویند پرده‌ها را كنار بزن تا دلت باز شود؟ چند ساعت می‌توانید در خانه‌ای تاریك دوام بیاورید؟ اگر تاریكی تمام نشود چه حالی پیدا می‌كنید؟ غمگین می‌شوید؟ می‌گریید؟ بعد چی؟ روان‌شناسان می‌گویند: «زندگی در خانه‌های كوچك و كم‌نور نه‌تنها تنش‌های خانوادگی را افزایش می‌دهد بلكه حتی میل به جنایت و پرخاشگری را نیز افزایش می‌دهد.»

 


شاید فكر می‌كنید مساله ارتباط بین نور و حالات روانی انسان‌ها بیشتر به باوری عامه شبیه است تا حقیقتی علمی، اما واقعیت این است كه روانپزشكان سال‌هاست این ماجرا را دریافته‌اند و حتی معتقدند برخی انواع افسردگی مثل افسردگی فصلی در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل كاهش نور دریافتی بدن و در پی آن كاهش هورمون ملاتونین مغز رخ می‌دهند و بر همین اساس هم آنها شیوه درمانی با نور را برای درمان این گروه از بیماران ابداع كرده‌اند.

 

 


جنایت و خانه

 


دكتر سید هادی معتمدی، روانپزشك در گفتگو با «جام‌جم» درباره زندگی در خانه‌های تنگ و تاریك اظهار می‌كند: گاهی زندگی در چنین خانه‌هایی فرد را پرخاشگر و به انجام جرایم خشن ترغیب می‌كند.

 


به گفته این پژوهشگر اجتماعی، ساكنان این قبیل منازل، خانه را محیطی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت نمی‌دانند و از محیط خانه دلزده می‌شوند و تغییر در روحیاتشان در كنار عوامل دیگری مثل فقر، نبود امكانات تفریحی در محیط زندگی، عدم بازدارندگی قوانین، تربیت نادرست و ناتوانی در كنترل نفس باعث می‌شود برای تفریح به جرایمی خشن مانند تجاوز و... دست بزنند.

 

 


مشاجره و خانه

 


همیشه مضرات زندگی در خانه‌های كوچك و بی نور به اندازه روی آوردن به بزهكاری بزرگ نیست و در برخی موارد به پایین آمدن آستانه تحمل افراد و مشاجره‌های خانوادگی می‌انجامد.

 


در همین زمینه دكتر عارفه مبشر، روانپزشك به ایسنا می‌گوید: هرچه خانه‌ها كوچك‌تر و تاریك‌تر باشند، تنش‌های خانوادگی نیز افزایش می‌یابد و موجب تاثیر استرس‌های محیطی بر روابط خانوادگی می‌شود.

 


به گفته این متخصص خانه‌هایی كه در گذشته وجود داشتند دارای فضای بزرگ‌تر، حیاط، باغچه، حوض و معماری زیبا و دلنشین بودند و از شیشه‌های رنگی و نور در خانه‌های قدیمی بسیار استفاده می‌شد اما در زندگی آپارتمانی كنونی، خانه‌ها كوچك و تاریك شده‌اند و سر و صدای خیابان‌های اطراف وارد خانه می‌شود كه این عوامل استرس‌زای زندگی آپارتمانی موجب تنش میان خانواده می‌شود.

 


مبشر تصریح كرد: نور نقش بسیار مهمی در آرامش افراد دارد و در زندگی آپارتمانی این نعمت تا حدود زیادی گرفته شده است.

 


این روانپزشك اظهار كرد: كوچك شدن خانه‌های امروزی در ایجاد تنش در خانواده بسیار موثر است.

 


زمانی كه خانه كوچك باشد كودك نمی‌تواند انرژی خود را تخلیه كند و دچار افسردگی یا لجبازی می‌شود كه تنش در كودك به مادر و دیگر اعضای خانواده نیز منتقل می‌شود.

 

 


از خانه بیرون بزنید

 


از سوی دیگر ساكنان آپارتمان‌های تاریك ناچارند به استفاده از نورهای مصنوعی در طول روز روی آورند كه سبب ساز بیماری‌هایی چون انواع سرطان‌ها، بهم خوردن ساعت درونی بدن و ریتم‌های رفتاری مثل ساعات خواب و بیداری، نامتوازن شدن حرارت بدن، بیماری‌های روانی، تضعیف دستگاه ایمنی و حتی كاهش قدرت دید می‌شود.

 


همه اینها را گفتیم كه بگوییم، پرده‌ها را كنار بزنید و بگذارید نور پوست‌تان را نوازش كند و اگر مثل ما آپارتمان‌نشین هستید و ساختمان‌های بلند راه نور را به خانه بسته‌اند، همین حالا شال و كلاه كنید و از خانه برای پیاده‌روی كوتاه بیرون بزنید، هیچ‌كس و هیچ‌چیز نمی‌تواند خورشید را از ما بگیرد!

 

 

 


ویدیو مرتبط :
تابلو ال ای دی ثابت آریا با افکت کم نور و پر نور ||||باران نور||||

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آرامش در خانه‌هاي پر نور



 

چرا بعضي مي‌ گويند پرده‌ها را کنار بزن تا دلت باز شود؟ چند ساعت مي ‌توانيد در خانه‌ اي تاريک دوام بياوريد؟ اگر تاريکي تمام نشود چه حالي پيدا مي ‌کنيد؟ غمگين مي ‌شويد؟ مي ‌گرييد؟ بعد چي؟

 

روان‌ شناسان مي ‌گويند: "زندگي در خانه‌ هاي کوچک و کم ‌نور نه‌ تنها تنش‌ هاي خانوادگي را افزايش مي ‌دهد بلکه حتي ميل به جنايت و پرخاشگري را نيز افزايش مي ‌دهد."

 

شايد فکر مي ‌کنيد مساله ارتباط بين نور و حالات رواني انسان ‌ها بيشتر به باوري عامه شبيه است تا حقيقتي علمي، اما واقعيت اين است که روانپزشکان سال‌ ها است اين ماجرا را دريافته ‌اند و حتي معتقدند برخي انواع افسردگي مثل افسردگي فصلي در فصل‌ هاي پاييز و زمستان به دليل کاهش نور دريافتي بدن و در پي آن کاهش هورمون ملاتونين مغز رخ مي‌ دهند و بر همين اساس هم آن ها شيوه ي نور درماني را براي درمان اين گروه از بيماران ابداع کرده‌ اند.

 

نور نقش بسيار مهمي در آرامش افراد دارد و در زندگي آپارتماني اين نعمت تا حدود زيادي گرفته شده است.

 

خانه پرنور

 

جنايت و خانه

 

دکتر روانپزشک در گفتگو درباره ي زندگي در خانه ‌هاي تنگ و تاريک اظهار مي‌ کند: گاهي زندگي در چنين خانه ‌هايي فرد را پرخاشگر و به انجام جرايم خشن ترغيب مي ‌کند.

 

به گفته ي اين پژوهشگر اجتماعي، ساکنان اين قبيل منازل، خانه را محيطي مناسب براي گذراندن اوقات فراغت نمي ‌دانند و از محيط خانه دلزده مي ‌شوند و تغيير در روحيات شان در کنار عوامل ديگري مثل فقر، نبود امکانات تفريحي در محيط زندگي، عدم بازدارندگي قوانين، تربيت نادرست و ناتواني در کنترل نفس باعث مي ‌شود براي تفريح به جرايمي خشن دست بزنند.

 

 

مشاجره و خانه

نورمصنویی

هميشه مضرات زندگي در خانه‌ هاي کوچک و بي نور به اندازه ي روي آوردن به بزهکاري بزرگ نيست و در برخي موارد به پايين آمدن آستانه تحمل افراد و مشاجره‌ هاي خانوادگي مي ‌انجامد.

 

در همين زمينه دکتر عارفه مبشر، روانپزشک به ايسنا مي ‌گويد: هرچه خانه‌ ها کوچک ‌تر و تاريک تر باشند، تنش‌ هاي خانوادگي نيز افزايش مي ‌يابد و موجب تاثير استرس‌ هاي محيطي بر روابط خانوادگي مي ‌شود.

 

به گفته ي اين متخصص خانه‌ هايي که در گذشته وجود داشتند داراي فضاي بزرگ ‌تر، حياط، باغچه، حوض و معماري زيبا و دلنشين بودند و از شيشه‌ هاي رنگي و نور در خانه‌ هاي قديمي بسيار استفاده مي ‌شد اما در زندگي آپارتماني کنوني، خانه‌ ها کوچک و تاريک شده‌ اند و سر و صداي خيابان‌ هاي اطراف وارد خانه مي ‌شود که اين عوامل استرس ‌زاي زندگي آپارتماني موجب تنش ميان خانواده مي ‌شود.

 

مبشر تصريح کرد: نور نقش بسيار مهمي در آرامش افراد دارد و در زندگي آپارتماني اين نعمت تا حدود زيادي گرفته شده است.

 

اين روانپزشک اظهار کرد: کوچک شدن خانه‌ هاي امروزي در ايجاد تنش در خانواده بسيار موثر است. زماني که خانه کوچک باشد کودک نمي ‌تواند انرژي خود را تخليه کند و دچار افسردگي يا لجبازي مي ‌شود که تنش در کودک به مادر و ديگر اعضاي خانواده نيز منتقل مي‌ شود.

 

خانه پرنور

 

قدم زدن

از خانه بيرون بزنيد

از سوي ديگر ساکنان آپارتمان ‌هاي تاريک ناچارند به استفاده از نورهاي مصنوعي در طول روز روي آورند که سبب ساز بيماري ‌هايي چون انواع سرطان‌ ها، بهم خوردن ساعت دروني بدن و ريتم‌ هاي رفتاري مثل ساعات خواب و بيداري، نامتوازن شدن حرارت بدن، بيماري‌ هاي رواني، تضعيف دستگاه ايمني و حتي کاهش قدرت ديد مي‌ شود.

 

همه ي اين ها را گفتيم که بگوييم، پرده‌ ها را کنار بزنيد و بگذاريد نور پوست‌ تان را نوازش کند و اگر مثل ما آپارتمان ‌نشين هستيد و ساختمان ‌هاي بلند راه نور را به خانه بسته ‌اند، همين حالا شال و کلاه کنيد و از خانه براي پياده ‌روي کوتاه بيرون بزنيد، هيچ ‌کس و هيچ‌ چيز نمي ‌تواند خورشيد را از ما بگيرد!