مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

تا خدا را دارم چرا به امام متوسل شوم؟!



توسل به ائمه,توسل به امامان,متسل شدن به اتمامان,متوسل شدن به ائمه

توسّل از نظر لغت یعنی اتّخاذ «وسیله» برای نزدیك شدن به چیزی. «وسیله» در لغت به معنای مختلف زیر آمده است:

1 . نزدیك شدن (1)
2 . درجه (2)
3 . چاره جویی برای رسیدن به چیزی با میل و رغبت (3)
4 . هر چیزی كه به وسیله آن، نزدیك شدن به دیگری ممكن باشد. (4)

 توسّل در قانون فطرت
انسان برای رفع نیازمندیهای خود و برطرف كردن نقایص خویش، محتاج به موجودات دیگر است. میلیون ها موجود، از جماد، حیوان و انسان، دست به دست یك دیگر داده و مشغول فعالیتند تا انسان بتواند در پرتو هستی آن ها، نیازمندیهای خود را برطرف كند. این، همان «توسّل» است كه یك واقعیّت مسلّم در فطرت آفرینش است. منكر این قانون سراسری آفرینش، در حقیقت یكی از قوانین مسلّم هستی را انكار كرده است. انسانِ تشنه با نوشیدن آب، رفع عطش می كند؛ انسانِ گرسنه با خوردن غذا، رفع گرسنگی می كند. بیمار با خوردن داروهای مختلف، سلامتی خود را باز می یابد. باری تعالی در این عالم با عظمت، برای رسیدنِ انسان به هر مقصودی، وسیله ای قرار داده است كه انسان، بدون توسّل به آن وسیله، نمی تواند به مقصد و مقصود خود برسد.

 توسّل از دیدگاه قرآن
قرآن مجید «توسّل»را یك راه روشن برای رسیدن به قرب الی الله معرفی می فرماید:

یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَهَ وَ جاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛ ای كسانی كه ایمان آورده اید! از خدا بترسید و برای نزدیك شدن به او «وسیله» بجویید و در راه او كوشش كنید، باشد كه رستگار شوید. (5)

متوسّلین به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ باید از آیه ی شریفه درس بگیرند كه توسّل تنها و بدون داشتن تقوا و پرهیز از گناه، نتیجه ی كامل نمی دهد. اول باید تقوا باشد، سپس توسّل و گریه و تضرّع، تا انسان به مقام قرب الهی نایل گردد و در گروه رستگاران قرار گیرد، كه می فرماید: «لعلّكم تُفلحون». كلمه ی «وسیله» در آیه ی شریفه، «مطلق» و خالی از هر گونه قیدی آمده است، پس معنای وسیع و گسترده ای را در بر می گیرد.(6)

برای عده ی بسیاری از مردم این سوال مطرح است که تا وقتی من می توانم با خدا به طور مستقیم حرف بزنم و حاجت های شرعی خود را بی واسطه با او در میان بگذارم چه لزومی دارد شخصی را حتی با درجه ی تقدس بالا مثل امام علی (علیه السلام) یا امام زمان (عج) واسطه قرار دهم و اصطلاحاً به این افراد معنوی و الهی « متوسل » شوم تا خداوند حاجت مرا اجابت کند؟

در پاسخ باید گفت: طلب دعا یا مغفرت با واسطه یا بی واسطه با یکدیگر منافاتی ندارند اما آنچه از ادب و تربیت اسلامی به نظر می رسد؛ « توسل »، عامل سرعت بخشی است که امید استجابت را افزایش می دهد.

در تبیین و روشن شدن این موضوع، از کلام خداوند شاهد و دلیل بهتری وجود ندارد:

در آیه ی 35 از سوره ی مبارکه ”‌ مائده ”‌ آمده است: «یا ایها الذین امنوا اتقواالله و ابتغوا الیه الوسیلة» ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید از او ( در انجام معاصی و محرمات ) بپرهیزید و به سویش با «وسیله» راه یابید.

به خوبی از این آیه ، نقش « وسیله » یا « واسطه » در شناخت خدا و رسیدن به او به هر شکل استفاده می شود. «توسل» نیز در لغت همان «وسیله یافتن» است.

یا در آیه 64 سوره مبارکه « نساء» آمده است: « وَ لو انَّهم اذ ظلموا انفسهم جاۆک فاستغفروا الله و استغفرلهم الرسول و لوجدوالله تواباً رحیماً » ؛  ای پیامبر  اگر آنها هنگامی که خود ستم کردند ( یعنی مرتکب گناه شدند) به سراغ تو می آمدند و از خداوند طلب بخشش می کردند و تو نیز برای آنها طلب بخشش می کردی خداوند را توبه پذیر و مهربان می یافتند.

از این آیه نیز وسیله قرار دادن پیامبر یا اصطلاحاً « متوسل شدن » به ایشان در جهت طلب عفو و بخشش از خداوند استفاده می شود.

مثالی واضح تر نیز در آیات 97 و 98 سوره مبارکه ”‌ یوسف ”‌ است که صراحتاً در آن به نقش « توسل » اشاره شده است. آنجا خداوند فرموده : قالوا یا ابانا استغفرلنا ذنوبنا انا کنا خاطئین، قال سوف استغفرلکم ربی انه هو الغفور الرحیم؛ ( برادران خطاکار یوسف به پدرشان یعقوب )عرض کردند: ای پدر ما! از گناهان ما طلب بخشایش [ از خداوند ] کن که ما خطاکار بودیم. (حضرت یعقوب) فرمود: به زودی برای شما از پروردگار طلب بخشش و عفو می نمایم که او آمرزنده و مهربان است!

پس با توجه به مواردی که از کلام خداوند به عنوان شاهد و دلیل آوردیم؛ اثبات می شود که توسل به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)، مبنای توحیدی و الهی دارد و این امر موجب سرعت بخشی بیشتر در استجابت دعا یا مغفرت برای ما می باشد.


======================================================


 پی نوشت:
(1) . لسان العرب.
(2). لسان العرب، المنجد.
(3) . مفردات راغب.
(4). لسان العرب، المنجد، مجمع البحرین.
(5) . سوره‌ ی مائده، آیه ی 35.
(6) .هاشمی نژاد ـ ره توشه راهیان نور، ش23، ص 267
(7) .منبع: مجله ی راه فرآن-شماره ی23

منابع:
لسان العرب
مفردات راغب
ره توشه راهیان نور
مجله راه قرآن
 تبیان


ویدیو مرتبط :
‫آیا بر من واجب است که مسلمان شوم در حالیکه به خدا ایمان دارم ؟ دکتر ذاکر نایک‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احمدی نژاد: یقین دارم امام زمان(عج) هدفمندی یارانه ها را هدایت می کند



 

احمدی نژاد: یقین دارم امام زمان(عج) هدفمندی یارانه ها را هدایت می کند

 

رییس جمهوری، با تأكید بر اینكه یقیناً حضرت ولی عصر(عج) اجرای موفق طرح هدفمندی یارانه ها را به عنوان صاحب اصلی عدالت مدیریت و هدایت می كنند، گفت: من پیش از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان فرمودند 'پول یارانه‌ها پول امام زمان است و بركت دارد'

 

به گزارش  ایرنا، دكتر محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه در نشست صمیمی با منتخبان و نمایندگان اقشار مختلف فرهنگی، صنعتی و دانشگاهی و فرهیختگان استان سمنان افزود: هر چقدر همدلی مسوولان و مردم بیشتر باشد موقعیت بیشتری برای كار و تلاش و سازندگی برای كشور پیش خواهد آمد.

وی اضافه كرد: ممكن است كشوری ثروت زیاد و همدلی نیز داشته باشند اما بدون كار و تلاش به جایی نخواهند رسید.

وی در همین زمینه به طور مثال گفت: در برخی از كشورها علاوه بر 8 ساعت كار معین بسیاری به دلیل عشق به میهن خود 4 ساعت نیز داوطلبانه كار می‌كنند.

رییس جمهور اضافه كرد: بدون خودباوری ساختن كشور ممكن نخواهد بود از جمله محورهایی كه شیطان پرستان و مستكبران در حمله به كشورهای دیگر در پیش می‌گیرند تلاش برای سلب خودباوری انسانهاست.

رییس جمهور اضافه كرد: ساختن ایران نیازمند الگویی مناسب از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است به طور یقین كشورهای غربی نمی‌توانند الگویی مناسب برای ما باشند و آنچه كه می‌تواند ایران را به قله‌های پیشرفت و توسعه و كمالات انسانی برساند الگوی اسلامی ـ ایرانی است.

وی اضافه كرد: آنچه مسلم است این كه الگوهای غربی به دلایل مختلف متناسب با فرهنگ و اهداف ما نیست و الگوی ایرانی نیز به دلیل اتكا به نیروها و تفكرها و منابع ایرانی می‌تواند كارآمدی این روش را به اثبات برساند.

احمدی نژاد با اشاره به روش غرب در برخورد با كشورهای دیگر گفت: كشورهای غربی دانش كارساز را قطره قطره و با سیاست‌های خاص استعمارگری عرضه می‌كنند اما هر چقدر بخواهیم كالاهای مصرفی و حتی دانش‌های كم اهمیت را در اختیار ما می‌گذارند.

رییس جمهور اضافه كرد: پایه و اساس الگوی اسلامی ایرانی برقراری عدالت است و اگر به این مقوله كم توجهی شود كمالی اتفاق نخواهد افتاد؛ عدالت سكوی نخست پرش انسان به سوی كمالات است و از آنجاست كه حركت جهشی انسان به سوی تعالی و خداوند انجام می‌شود.

رییس جمهور در همین زمینه اصل و اساس هدفمند شدن یارانه ها را برقراری عدالت در جامعه خواند و گفت: ما قدم نخست را در این زمینه برداشته ایم.

وی اضافه كرد: در بیست روز گذشته از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها میزان صمیمیت، احترام، دلسوزی ها، رحم و مروت‌ها و ارزش‌های انسانی در جامعه ایران تقویت شده است.

وی گفت: علت موفقیت این طرح تلاش و وقت زیادی است كه مسوولان دولت برای اجرای صحیح آن اختصاص می‌دهند علت دیگر این موفقیت وجود اعتماد بین ملت و دولت است و علت سوم نیز توجه به اصل عدالت در اجرای این طرح است.

رییس جمهور گفت: من یقین دارم حضرت ولی عصر (عج) اجرای موفق این طرح را مدیریت كرده و هدایت می‌كنند.

احمدی نژاد افزود: عدالت صاحب دارد و صاحب طرح هدفمند شدن یارانه ها كه مبنای آن عدالت است حضرت مهدی (عج) است.

احمدی نژاد اضافه كرد: من پیش از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان فرمودند 'پول یارانه‌ها پول امام زمان است و بركت دارد'

رییس جمهور با اشاره به قصد و اراده برخی كشورها برای اجرای چنین طرح‌هایی گفت: بسیاری از كشورهایی كه اندیشه اجرای این طرح را در سر دارند با دلنگرانی‌ها، مشكلات و معضلات زیادی روبه‌رو هستند در چنین كشورهایی فاصله‌های طبقاتی با چنین طرح‌هایی زیاد می‌شود اما در كشور ما به خاطر عدالت بودن انگیزه چنین طرحی فاصله‌های طبقاتی نیز كم‌تر می‌شود.

احمدی نژاد گفت: اگر بخواهیم در بحث عدالت مانند غربی‌ها رفتار كنیم باید در ریل آنها حركت كنیم و در چنین وضعیتی ما همواره از آنان عقب خواهیم بود و قطعا چنین الگویی موافق ایران اسلامی نخواهد بود.

رییس جمهور اضافه كرد: باور من این است كه استان سمنان می‌تواند برای تحقق الگوی اسلامی ایرانی یك نمونه و الگو باشد زیرا این استان همه چیز دارد و تحقق این امر در این استان شدنی است.

رییس جمهور در همین زمینه از مسوولان، فرهیختگان و نمایندگان استان سمنان خواست برای توسعه و پیشرفت استان و عملی كردن الگوی اسلامی ایران نشست‌های تخصصی با صاحب نظران مختلف اعم از دانشگاهی و دیگر اقشار داشته و از اندیشه های آنان استفاده كنند.

وی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: بالاترین و مهمترین ماموریت ما ساختن ایران و استان سمنان بوده و چنین كاری خدمت به بشریت، انبیا، اولیا و كمك به برقراری عدالت است.

رییس جمهور اضافه كرد: سالهاست كه دنیا متوجه ایران است و تمام تحولات ما زیر ذره بین بوده و اشخاص مختلف تحولات ما را زیرنظر دارند.

وی اضافه كرد: به اندازه سفرهای استانی ما سفرهای خارجی داریم كه در آنها مباحث گوناگونی مطرح می‌شود و اظهارات متفكران خارجی‌ نشانگر این موضوع است كه آنان به طور مستمر تحولات ایران را بررسی می‌كنند.../ایرنا