اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سناتور دموکرات برای مخالفت با «برجام»،۹۰ هزار دلار از لابی صهیونیست‌ها گرفت



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سناتور دموکرات

«چارلز شومر» اولین سناتور دموکرات کنگره که به صورت آشکارا مخالفت خود را با توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ اعلام کرد، مبلغ ۹۰ هزار دلار از لابی صهیونیستی وابسته به «ایپک» دریافت کرد.

سناتور «چارلز شومر» اولین دموکرات سنا بود که به صورت آشکارا مخالفت خود را با توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اعلام کرد.

شومر روز 6 آگوست (15 مردادماه) اعلام کرد که علیه توافق هسته‌ای ایران در کنگره رأی‌ می‌دهد و در واقع سه هفته بعد از آنکه «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا توافق هسته‌ای را برای بررسی در اختیار کنگره قرار داد، مخالفت خود را با برجام اعلام کرد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» گزارش کرد که مخالفت شومر «دیوار آتش دموکرات‌ها را به لرزه درآورد».

پایگاه «لوبلاگ» گزارش کرد، لابی صهیونیست‌ها در آمریکا (آیپک)، یکی از بانفوذ‌ترین مخالفان برجام در واشنگتن با صدور بیانیه‌ای از موضع شومر استقبال کردند.

آیپک انتظار داشت که شومر بتواند بسیاری از دموکرات‌ها را با خود هم راستا کند ولی تنها سه سناتور دموکرات کنگره از جمله سناتور «بن کاردین»، «جو مانچین» و «رابرت منندز» با برجام به مخالفت پرداختند.

لوبلاگ گزارش کرد، با اینحال تصمیم شومر برای مخالفت با سیاست خارجی اوباما مصادف با تزریق سخاوتمندانه از کمک‌های مالی «نورپک» یکی از گروههای وابسته به ایپک می‌باشد.

رهبری ایپک کمک‌های مالی خود را از طریق نورپک تزریق می‌کند. نورپک در بین بازه زمانی اعلام مخالفت شومر با برجام و رأی‌گیری سنا در خصوص برجام در ماه سپتامبر، مبلغی معادل 90 هزار دلار به کمپین شومر تخصیص داد تا بتواند افراد بیشتری را به مخالفت با توافق هسته‌ای ایران وادارد.

با اینحال، علیرغم تخصیص این بودجه زیاد، بسیاری از فعالان صلح به مخالفت با شومر پرداختند و تأکید کردند که شومر به نفع جنگ عراق رأی داد و بیانیه‌ای علیه وی صادر کردند و اعلام کردند: «سناتور شومر در تلاش است دموکرات‌های سنا را به سوی انجمن جنگ‌طلبان سوق دهد و آنها را وادار کند با پیوستن به جمهوری‌خواهان در مخالفت با برجام به سوی یک جنگ دیگر در خاورمیانه حرکت کنند».

مبلغ 90 هزار دلاری که نورپک به کمپین شومر تخصیص داد، بالاترین مبلغی به حساب می‌آمد، بالاترین مبلغ یک گروه طرفدار صهیونیست‌ها از این سناتور دموکرات نیویورک بود. در سال 2010، شومر در آخرین سال انتخاباتی خود تنها 25 هزار و 700 دلار از نورپک دریافت کرد. پیش از آن در چرخه سال 2004، 3 هزار دلار برای طرفداری از مواضع صهیونیستی از نورپک دریافت کرد.

با اینحال، نورپک رد کرده است  که در قبال پرداخت مبلغ زیاد، شومر را ترغیب به مخالفت با برجام کرده است اما رئیس این گروه سال گذشته اعلام کرد که حمایت نورپک از تحریم‌های جدید ایران، واکنش به تهدید کنونی ایران برای جهان است.

طبق این گزارش، نورپک، روابط نزدیکی با آن دسته از دموکرات‌های کنگره دارد که مواضع جنگ‌طلبانه‌ای در خاورمیانه داشته‌اند. در صورتیکه شومر رهبر اقلیت دموکرات‌های سنا را بعد از بازنشسته شدن «هری رید» رهبر کنونی اقلیت‌ سنا در سال آینده میلادی، نورپک می تواند نفوذ خود را بیش از پیش در سنا و در بین دموکرات‌ها افزایش دهد.

اخبار سیاست خارجی - فارس


ویدیو مرتبط :
لابی های صهیونیست و تاثیر آن بر سیاست آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعلام حمایت سی و یکمین سناتور دموکرات از برجام



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

با اعلام حمایت سی یکمین سناتور دموکرات از توافق هسته‌ای، اوباما برای جلوگیری از لغو وتوی خود از سوی جمهوری‌خواهان که به تصویب برجام منجر خواهد شد تنها به رای سه سناتور دموکرات دیگر نیاز دارد.

روز یک‌شنبه، جف مرکلی، سناتور دموکرات ایالت اورگان آمریکا با اعلام حمایت خود از توافق هسته‌ای باز هم امیدها را برای تصویب توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا افزایش داد.

مرکلی در توضیح حمایت خود از برجام یا متهم کردن ایران به تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای گفت:‌ با این که فکر می‌کنم توافق هسته‌ای برجام نقص‌هایی دارد اما معتقدم که این توافق بهترین استراتژی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

به گزارش ایسنا، با توجه به این که اکثریت مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در اختیار جمهوری‌خواهان است، احتمال لایحه رد توافق هسته‌ای در روز 17 سپتامبر در کنگره وجود دارد، اما اوباما تاکید کرده است که در صورت رد توافق با استفاده از حق قانونی خود آن را وتو می‌کند.

در آن صورت جمهوری خواهان برای لغو وتوی اوباما به حمایت دو سوم کنگره نیاز خواهند داشت.

از 100 عضو مجلس سنای آمریکا، 54 عضو جمهوری‌خواه و 46 عضو دموکرات هستند. اوباما برای جلوگیری از لغو وتوی خود به حمایت 34 سناتور دموکرات نیاز دارد که تا کنون 31 دموکرات حمایت خود را از توافق هسته‌ای دولت اوباما با ایران اعلام کرده‌اند و اوباما تنها به حمایت 3 سناتور دموکرات دیگر نیاز دارد.

مرکلی تصریح کرد: به دلیل وجود برخی از کاستی‌ها در این توافق بسیاری معتقدند که آمریکا به جای اجرای برجام آن را کنار بگذارد و شرکایش را نیز به انجام همین اقدام متقاعد کند.

او ادامه داد: اما شانس موفقیت چنین اقدامی بسیار ناچیز است. همه شرکای ما معتقدند که توافق کنونی در دستیابی به هدف اصلی خود یعنی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای موثر خواهد بود. این کشورها قصد دارند با احترام به توافق آن را اجرا کنند تا زمانی که ایران نیز به این توافق پایبند بماند و بدون آمریکا نیز این راه را ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، سناتورهای موافق توافق هسته‌ای در حالی برای اقناع افکار عمومی کشور خود از نقش برجام در جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای سخن می‌گویند که گزارش‌های آژانس به‌عنوان دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده است.

 

اخبار سیاست خارجی - ایسنا