اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

"تقسیم" آنکارا، "التحریر" قاهره می‌شود



اخبارترکیه,میدان تقسیم ترکیه

"تقسیم" آنکارا، "التحریر" قاهره می‌شود/دولت اردوغان انتخابات زودهنگام را منتفی دانست

حزب نخست وزیر ترکیه برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور را منتفی دانست. این در حالی است که ده‌ها هزار تن از تظاهرکنندگان ضد دولتی از درخواست وی برای پایان سریعتر به این تظاهرات‌ها سرپیچی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، حسین چلیک، معاون رهبر حزب حاکم «عدالت و توسعه» ترکیه گفت: انتخابات محلی و ریاست جمهوری این کشور همانطور که برنامه‌ریزی شده سال آتی میلادی و انتخابات سراسری در سال 2015 میلادی برگزار خواهد شد.

وی پس از نشستی با کمیته اجرایی حزب در استانبول افزود: دولت آنکارا همانند ساعت کار می‌کند و نیازی به برگزاری انتخابات زودهنگام در کشور دیده نمی‌شود.

این مقام مسئول حزب حاکم ترکیه گفت: جهان با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، اما تمام شرایط در ترکیه خوب است و به دلیل آنکه مردم در خیابان‌ها دست به راهپیمایی زده‌اند، باعث نمی‌شود تا دولت انتخابات زودهنگام برگزار کند.

این در حالی است که ده‌ها هزار تن از مردم ترکیه درخواست رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور را که خواستار پایان بخشیدن سریع به تظاهرات ضد دولتی بود رد کرده و بار دیگر در میدان تقسیم دست به راهپیمایی و تظاهرات زدند.

همچنین پلیس ضد شورش ترکیه نیز که هفته قبل با پشتیبانی هلی‌کوپترها و خودروهای زرهی اقدام به درگیری و شلیک گاز اشک‌آور به سوی معترضان ضد دولتی کرده بود، هم‌اکنون عقب نشسته است.

در جریان تظاهرات ضد دولتی مردم ترکیه طی یک هفته گذشته سه تن تاکنون کشته شده و نزدیک به پنج هزار تن دیگر در سراسر این کشور زخمی شدند. علاوه بر این در برلین، آلمان که جمعیت کثیری از ترک‌ها در آن ساکن هستند نیز تظاهرات هزاران نفری علیه دولت ترکیه صورت گرفت و معترضان با در دست داشتن پرچم‌های سرخ ترکیه شعار "اشغال گزی" را سر دادند.

اردوغان نیز نسبت به پاکسازی میدان تقسیم محلی که معترضان اقدام به ایجاد ده‌ها مانع برای مقابله با پلیس ضد شورش ترکیه کرده و چادرهایی برپا کرده‌اند، هیچ تصمیمی تاکنون اتخاذ نکرده است.

در سال‌های اخیر نیز منتقدان روش و منش کشورداری اردوغان را همواره با استفاده از زور و اجبار دانسته و حکومت او را حکومت «خودکامه» توصیف می‌کنند.

مخالفان دولت اردوغان آماده مقاومت پایدار در میدان تقسیم

گردهمایی اعتراضی علیه دولت اردوغان همچنان ادامه دارد. ‌روز شنبه (۸ ژوئن) هزاران تن با حمل چادر و آذوقه از گوشه و کنار شهر استانبول راهی میدان تقسیم شدند. نیروهای پلیس خود را برای مقابله با تظاهرکنندگان آماده می‌کنند.

به‌رغم درخواست رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، برای پایان یافتن تظاهرات، روز شنبه تجمع اعتراضی مردم ترکیه در میدان اصلی شهر استانبول هر لحظه انبوه‌تر شد. محلی که شماری از معترضان در میدان تقسیم چادر زدند، گسترده‌تر شد و معترضان خود را برای اعتراضاتی دراز مدت آماده کردند.

دو تیم مشهور فوتبال استانبول که همواره با یکدیگر رقابت داشتند، با صدور بیانیه‌ای هواداران خود را به تظاهرات یکپارچه در شامگاه روز شنبه فراخواندند.

شهردار استانبول آماده‌ی بحث با مردم

شهردار استانبول در این رابطه گفت، دولت ترکیه از بازسازی یک پادگان قدیمی عصر عثمانی در میدان تقسیم صرفنظر نخواهد کرد.

به گفته وی، در حال حاضر برنامه‌ی‌ ساختن هتل و مرکز خرید لوکس در این میدان مسکوت گذاشته شده است و قرار نیست نه فروشگاه، نه تفرجگاه و نه هیچ نوع هتلی در این مکان ساخته شود.

شهردار استانبول روز شنبه در دیدار با نمایندگان یک جامعه مدنی همچنین تاکید کرد که آماده است با تمام قشرهای مردم درباره‌ی استفاده از این بنا گفت‌وگو کند.

با این حال این مقام ترکیه عنوان داشت که دولت اردوغان در نظر دارد تا پادگان قدیمی این منطقه را بازسازی کرده و از آن به عنوان موزه استفاده کند.

از سوی دیگر تظاهرکنندگان اعلام کردند که به شیوه‌ی اعتراضات دو سال پیش مردم مصر در میدان التحریر قاهره، به مبارزات خود ادامه خواهند داد و حاضر به عقب‌نشینی از خواست‌های خود نیستند.

شعارهای ضد دولتی

تظاهرات گسترده‌ی مردم ترکیه که از اواخر روز دوشنبه 27 مه آغاز شد، در شامگاه روز جمعه (۷ ژوئن) نیز به درگیری میان معترضان و نیروهای پلیس انجامید. در این درگیری مخالفان دولت به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند و مأموران امنیتی با پرتاب گاز اشک‌آور و استفاده از ماشین‌های آب‌پاش به مقابله با آنان برخاستند. در همین حال هزاران تن در میدان تقسیم، شعار "اردوغان، استعفا بده" سر دادند.

در درگیری‌های روز پنج‌شنبه (۶ ژوئن) نیز عده‌ای، از جمله ۱۴ روزنامه‌نگار زخمی شدند.

سازمان خبرنگاران بدون مرز، رفتار خشونت‌آمیز دولت ترکیه با روزنامه‌نگاران و عکاسانی را که در حال تهیه‌ی گزارش درباره‌ی رویدادهای "میدان تقسیم" بودند، محکوم کرد.

به گزارش رسانه‌ها، نیروهای امنیتی ترکیه برای ورود خبرنگاران شبکه‌های تلویزیونی و خبرگزاری‌ها به پارک "گزی" و "میدان تقسیم" محدودیت‌هایی قائل شده‌اند.

اعتراضات ضد دولتی معترضان در ترکیه در پی طرحی برای تخریب پارک "گزی" در میدان اصلی استانبول آغاز شد و دامنه‌ی آن با بروز درگیری‌ها، به دیگر شهرهای ترکیه گسترش یافت. این اعتراضات که ابتدا برای حفظ محیط زیست و درختان این پارک بود، به تدریج به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شد.

واکنش آلمان

گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان در رابطه با رفتار خشونت آمیز پلیس با تظاهرکنندگان به مقامات دولت ترکیه هشدار داد و خواهان رعایت موازین حقوق بشر از سوی آنان شد.

وی در این رابطه به روزنامه "ولت آم زونتاگ" گفت: «این تظاهرات فرصتی برای دولت ترکیه است که به اروپا و جهانیان نشان دهد، تا چه میزان برای حقوق مردم و آزادی‌ها ارزش قائل است.»

وستروله همچنین افزود که اردوغان به وظیفه‌ی خود در خصوص "آرام‌کردن اوضاع" آگاه است./ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میدان التحریر قاهره در فهرست جاذبه های توریستی مصر!



 

 

میدان التحریر قاهره در فهرست جاذبه های توریستی مصر!

 

از زمان آغاز انقلاب اخیر مصر، اماکن گردشگری اطراف اهرام سه گانه و مجسمه ابوالهول تقریبا از توریست خالی شده است اما همان جوانان معترض، خواهان بازگشت دوباره توریست ها هستند.

به نقل از رویترز، با این حال هم اکنون مدیران برنامه ریزی تورهای گردشگری در مصر، میدان تحریر قاهره را نیز در فهرست مکان های سیاحتی قرار داده اند چرا که شمار زیادی از گردشگرانی که هم اکنون وارد مصر می شوند می خواهند به این میدان هم بروند .

این گردشگران دوست دارند از نزدیک با مکانی که قریب به سه هفته میزبان سیل جوانان معترض بود آشنا شوند. اعتراضاتی که در پایان با اعلام کناره گیری حسنی مبارک از ریاست جمهوری مصر پس از 30 سال حکومت به مهمترین نتیجه خود دست یافت.

تصاویر این میدان به همراه معترضین مستقر در آن نزدیک به سه هفته و ساعت های متمادی از مهمترین شبکه های خبری جهان به طور زنده پخش می شد و جهانیان بارها از صحنه های تلویزیون، میدان تحریر و معترضان را وضعیت های مختلف و گوناگونی پیگیری کردند.

"کریم محسن" عضو شرکت گردشگری"سیلویا تور"مصر می گوید: در زمینه احیای گردشگری هم اکنون مشکل ، لیبی و نه مصر است. کل منطقه با وضعیت ناآرام و نامناسبی روبه روست.

لیبی که هم اکنون شاهد سخت ترین و شدیدترین رویارویی میان حکومت قذافی با مخالفان است مرزهای طولانی با مصر دارد.

محسن به رویترز می گوید: لیبی در مرز مصر قرار دارد و آنچه مردم در این کشور مشاهده می کنند ترسناک و نگران کننده است لذا از آمدن به این منطقه نگرانی دارند. این موضوعی است که بسیاری از شرکت های توریستی و تورلیدرها آن را تکرار و پیش بینی می کنند برای روزها و هفته های طولانی بیکار بمانند.

البته جمعی از جوانان حاضر در انقلاب مصر، بارها با برگزاری تظاهرات و تجمع خواسته اند تا این پیام را به جهانیان گزارش دهند که مصر جدید امنیت دارد.

اما واقعیت همچنان چیز دیگری را نشان می دهد. بسیاری از مدارس تعطیل هستند. میدان تحریر هر هفته چند مرتبه شاهد برگزاری تجمعات اعتراضی است. شب ها همچنان مقررات منع آمد و شد برقرار است و تانک ها و نیروهای ارتش در مسیرهای اصلی قاهره مستقر هستند.

البته پیش از این دو عضو برجسته کنگره آمریکا یعنی جان مک کین و جوزف لیبرمن به میدان التحریر رفتند و به قدم زدن پرداختند تا نشان دهند امنیت کامل برقرار است. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هم قبل از این در سفر به قاهره، دست به همین کار زده بود.

مصر قبل از انقلاب اخیر هر هفته 280 میلیون دلار از محل توریسم درآمد کسب می کرد اما همه این گردشگران پس از بروز انقلاب از این کشور فرار کردند.

در چند هفته اخیر، روزانه تنها می توان 20 گردشگر خارجی را مشاهده کرد که در صف خرید بلیت ورود به محوطه اهرام سه گانه در حومه قاهره هستند...../تحلیل:عصرایران