اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

80 درصد فارغ التحصیلان بی‌مهارت اند!


یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: براساس آمار های اعلام شده 80 دردصد فارغ التحصیلان دانشگاهها از مهارت کافی برخوردار نیستند.

خبرگزاری مهر: یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: براساس آمار های اعلام شده 80 دردصد فارغ التحصیلان دانشگاهها از مهارت کافی برخوردار نیستند.
 
مجید ابهری با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه براساس آمارهای منتشر شده توسط نهادهای متولی مانند اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، نرخ بیکاری درمیان فارغ التحصیلان 24 درصد می باشد علت بیکاری فارغ التصیلان و دارندگان مدارک دانشگاهی را در دو محور می توان بیان کرد. اول عدم تطابق خروجی دانشگاهها با نیاز بازار کار که نتیجه آن تورم نیروی انسانی تحصیل کرده در رشته های مختلف است مثلا تعداد افراد فارغ التحصیل در رشته کامپیوتر که اصولا منطبق با نیاز جامعه نبوده و در رشته های دیگر نیز وضع به همین شکل است.
 
وی تاکید کرد: وقنی 80 درصد دانشجویان در 20 رشته متمرکز شده اند طبیعی است این موضوع نتیجه بیکاری گسترده در فارغ التحصیلان شده و کاهش ارزش مدرک تحصیلی را نیز بدنبال خواهد داشت چرا که در بسیاری از موارد فارغ التحصیلان براساس نیاز یا خستگی از بیکاری مشاغل غیر مرتبط را پذیرفته و همین موجب اختلال می شود.
 
این آسیب شناس اجتماعی گفت: از آنجا که 80 درصد دانش آموختگان دانشگاهها صرفا تحصیلات نطری داشته و فاقد مهارت شغلی هستند بنابراین روحیه پشت میز نشینی در بین آنها توسعه یافته و به کمتر از آن رضایت نمی دهند. به گفه ابهری، درمیان فارغ التحصیلا فاقد مهارت تخصصی و شغلی ، آموزشهای کوتاه مدت فنی و حرفه ای برای اشتغالزایی ضرورت داشته و می تواند باعث جذب آنها و کاهش آمار بیکاران شود.
 
وی افزود: تنظیم خروجی دانشگاهها با نیاز بازار کار اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیکاری فارغ التصیلان است.


ویدیو مرتبط :
مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه‌‌ای به فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیکاری فارغ‌التحصیلان چند درصد شد؟



اخبار,اخباراجتماعی ,بیکاری

طبق اعلام رئیس مجلس از هر دو فارغ التحصیل دانشگاهی یکی بیکار می ماند و نرخ بیکاری این گروه ۴۲ درصد است. مقامات دولتی درباره ورود ۴.۵ میلیون نفر دیگر به صف ۱.۲میلیونی بیکاران درس خوانده هشدار می دهند.

به گزارش مهر، مسئولان دولت تدبیر و امید بارها درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و وجود بحران در این بخش سخن گفته اند و نسبت به ورود میلیونی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از افراد در حال تحصیل به صف جویندگان شغل نیز هشدارهایی را داده اند.

رئیس جمهور نیز در یکی از نشست های شورای عالی اشتغال بر لزوم بازنگری در رشته های دانشگاهی تاکید کرده و خواستار این شده که برنامه ریزی شود تا بتوان جویندگان شغل فارغ التحصیل دانشگاهی را برای پذیرش تصدی های بازار کار کشور آماده کرد.

یکی از بزرگترین مسائل و مشکلات مطرح درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی این است که کارشناسان می گویند در دانشگاه ها بر روی مهارت آموزی افراد و نیازهای روز بازار کار کشور کار نمی شود و از اینرو افراد پس از فراغت از تحصیل، داشته های قابل اعتنایی را برای عرضه به کارفرمایان ندارند.

۴۲ درصد درس خوانده ها بیکار مانده اند
انتقادهای فراوانی نیز درباره باز کردن درهای دانشگاه ها به سوی متقاضیان تحصیل در زمان فعالیت دولت های سابق شده و در این زمینه علی ربیعی وزیر کار معتقد است باید ورود افراد به دانشگاه ها برای تحصیل در رشته های مختلف را مدیریت کرد ولی در سال های گذشته این ورود از سر گشاد قیف صورت گرفته و حالا اینها به زمان ورود به بازار کار رسیده اند؛ اما شغلی برایشان نیست.

در تازه ترین اظهارنظر صورت گرفته درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، علی لاریجانی؛ رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است: وقتی در کشور رقابت نباشد بیکاری ایجاد می شود. رقم بیکاری قبل از تحریم ها هم کم نبود. امروز ۴۲ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند ولی اینها کارآفرین هستند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که در شرایط فعلی از هر دو نفری که از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند یکی قطعا دوره ای از بیکاری را تجربه خواهد کرد. طبق آمارهایی که ارائه شده، تعداد بیکاران درس خوانده کشور که هم اکنون در نوبت ورود به بازار کار هستند تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر اعلام می شود.

وعده های جدید دولت به بیکاران
در شرایطی که بازار کار برای جذب و اشتغال این تعداد از بیکاران درس خوانده مشکل دارد، باید هشدارها درباره ورود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزارنفر دیگر به این صف را بسیار جدی گرفت. در سال جاری از سوی سازمان فنی و حرفه ای برنامه ای برای رفع معضل عدم مهارت نیروی متقاضی کار فارغ التحصیل دانشگاهی ارائه شده که به دنبال رفع خلاء بین تحصیلات دانشگاهی و نیازهای بازار کار از طریق آموزش های مهارتی است.

دولت در دوره ای که مشغول به فعالیت شده، یکی از مهم ترین برنامه های کاری خود را مقابله با بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی عنوان کرده؛ موضوعی که تاکنون به سرانجام خاصی نرسیده و عملا دولت نتوانسته در این زمینه گام های موثری را بردارد.

آنطور که محمدباقر نوبخت؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفته دولت در سال آینده خطوط اعتباری ویژه ای را به منظور اشتغال زایی و ایجاد تحرک در این بخش در نظر گرفته که در صورت تحقق این امر شاید روزنه های امیدی برای بیکاران به منظور ورود به بازار کار ایجاد شود.


  اخبار اجتماعی  -  مهر