اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

8 راه کلاهبرداری از طریق کارت بانکی


این روزها حداقل یک کارت بانکی در جیب اکثر ایرانی ها پیدا می شود کوچک و بزرگ هم ندارد استقبال خوب از بانکداری الکترونیک نیاز ما به کارت را افزایش داده است.

بانکی دات آی آر:  این روزها حداقل یک کارت بانکی در جیب اکثر ایرانی ها پیدا می شود کوچک و بزرگ هم ندارد استقبال خوب از بانکداری الکترونیک نیاز ما به کارت را افزایش داده است.

 درعین حال که کارت ها نیاز ما را برطرف می کنند باید در حففظ امنیت آنها هم کوشا باشیم و بیاموزیم از اطلاعات محرمانه مان محافظت کنیم. در این جا به برخی از روش های کلاهبرداری که کمتر به آنها پرداخته شده اشاره می کنیم تا احتیاط های لازم را به کار ببرید.

1. سوءاستفاده از شلوغی

در برخی از ایام ماه و سال مثل اول ماه،هنگام پرداخت یارانه ها و یا سال نو صف های طویلی در پشت خود پرداز ها شکل می گیرد که بهشت کلاهبرداران است. آنها از کلافگی و عجله افراد استفاده می کنند تا به بهانه کمک، سرعت بخشیدن به کار و ... شما بفریبند.

پس هنگام شلوغی صبر خود را حفظ کنید  و به غریبه ها اعتماد کنید.

2. شما برنده اید

چنانچه فردی به هر دلیل از جمله خرید اقلام ، برنده شدن در قرعه کشی ها ، فروش احناس عتیقه ، معرفی خود بعنوان فردی شاخص و... از شما تقاضای مراجعه به عابربانک و پرداخت پول به شما را نماید شک نکنید! او کلاهبردار است و هیچگاه چنین عملی انجام ندهید.

به پیامک های ارسالی مشکوک به هیچ عنوان توجه نفرمایید و اطلاعات مربوط به حساب خودتان را بصورت تلفنی در اختیار هیچ فردی قرار ندهید.

3. برگ رسید

برخی سوء استفاده گران از قبض های رسید شما به شماره کارت و اطلاعاتتان پی می برند. لطفا علاوه براینکه به فکر حفظ محیط زیست هستید همچنین برای امنیت بیشتر رسید بانکی تان را کنار خود پرداز رها نکنید.

4. سایت های جعلی


از ارائه اطلاعات مالی و بانکی خود از قبیل شماره حساب و شماره های کارت اعتباری و اعلام رمز آنها و غیره به سایت های متفرقه و مشکوک خودداری کنید و از عملکرد اینترنتی و قانونی بانک ها و سایر مراکز دولتی و رسمی اطمینان حاصل نمائید.

5. کمک

دیده شده افرادی به بهانه کمک به سالمندانی که طرز استفاده از کارت بانک را به خوبی نمی دانند و یا به بهانه کمک گرفتن اطلاعات و رمز های شما را سرقت می کنند. پس نه اینکه به کسی کمک نکنید بلکه هنگام کمک کردن و کمک گرفتن جانب احتیاط را رعایت کنید.

6. دستکاری خودپرداز

هنگام استفاده از خود پردازهای بانکی دقت کنید قطعه ای مشکوک به آن نچسبیده باشد و همچنین اگر به هر دلیل کارت شما در دستگاه باقی ماند ابتدا اطمینان حاصل کنید به داخل دستگاه رفته و جایی در بین مسیر در قسمت ورودی کارت خوان گیر نکرده باشد.

7. کارت خوان

هنگام استفاده از کارت خوان از فروشنده بخواهید دستگاه را در اختیار شما قرار دهد تا خودتان رمز را وارد کنید. از اینکه به فروشنده بر بخورد یا برخورد مناسبی با شما نداشته باشد نترسید . اطلاعات شخصی شما متعلق به شماست و باید در حفظ آن بکوشید.

8.کپی برداری از اطلاعات مغناطیسی

به هیچ عنوان کارت عابر بانک خود را حتی بدون رمز در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید زیرا کپی برداری از اطلاعات مغناطیسی آن امکان پذیر است.


ویدیو مرتبط :
پروژه ی کارت خوان بانکی(خواندن اطلاعات کارت های بانکی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افشاکننده اطلاعات سه میلیون کارت بانکی: با تغییررمز هم کاری درست نمی شود!



افشاکننده اطلاعات سه میلیون کارت بانکی: با تغییررمز هم کاری درست نمی شود!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

افشا کننده اطلاعات کارت بانک‌ها در یک پست جدید نوشته است که: با عوض کردن رمز هم کاری درست نمی شود و حتما باید کارتها باطل شود و کارت جدید صادر گردد.

 

به گزارش الف، افشا کننده اطلاعات کارت بانکها در یک پست جدید نوشته است که:"با عوض کردن رمز هم کاری درست نمی شود و حتما باید کارتها باطل شود و کارت جدید صادر گردد. این فرد در ادامه اضافه کرده است که حتی این کارت های جدید هم نباید از دستگاه های کارتخوان شرکت "انیاک" استفاده کنند، زیرا دوباره همان قصه تکرار می شود. وی همچنین تعداد دقیق کارتهای ابطالی را ده میلیون براورد کرده است!

 

بنا بر این گزارش، پس از افشای اطلاعات، بانک مرکزی با اطلاع رسانی نادرست موجب تشویش اذهان هموطنان شد.

 

براساس اطلاعات موجود نیاز به تغییر رمز وجود نداشت و مسئولان بانک مرکزی می توانستند در هفته های آینده به تدریج اقدام به تغییر رمزها کنند چرا که هیچ خسارت مالی دارندگان کارت را تهدید نمی کرد. به نظر می رسد که این فرد نیز با استفاده از فرصت پیش آمده در صدد بازی با امنیت روانی مردم است.

 

چراکه حتی اگر هر سه تِرَک هر کارت هم توسط ایشان منتشر شود چون مردم کلمه عبور کارتهای خود را عوض کرده اند باز هم مشکلی ایجاد نمی شود.ضمن آنکه بانک مرکزی مجوز این شرکت را باطل اعلام کرده است و اکنون علاوه بر افشاکننده رمزهای کارتهای بانکی، مدیر شرکت آنیاک نیز تحت تعقیب پلیس اینترپل قرار گرفته است.

 

خ.زارع این اطلاعات را از طریق پست مدیریتی در شرکت اجرا کننده پروژه به دست آورد است و نه به عنوان یک عامل فنی مستقل؛ و این اصلا به این معنی نیست که یک عامل غیرمورد اعتماد هم می توانست به همین اطلاعات دسترسی داشته باشد.

 

پس این الزاما یک حفره امنیتی نیست بلکه مشکل امنیتی پروسه های مبتنی بر اعتماد به افراد دخیل در سیستم است که البته آقای زارع با خیانت در امانت این مشکل را پدید آورده اند.

 

این فرد همچنین گفته است که با این اطلاعات به سراغ مسوولین بانک ها رفته و درخواست کرده که است به ازای هر پسورد مبالغی به او بپردازند. ولی مسوولین مربوطه با رد این معامله تنها حاضر شده اند در مقابل نشان دادن محل نشت اطلاعات هزینه کنند. گویا این معامله صورت نگرفته و آقای زارع با خروج از کشور اطلاعات را منتشر کرده است. انتشار اطلاعات محرمانه و نقض حریم خصوصی افراد اولین جرم این فرد می باشد.

 

نقش بی بی سی فارسی

بی بی سی هم با توجه به وضعیت پیش آمده در صدد بحرانی نشان دادن موضوع بر آمده است. مصاحبه و چهره پردازی بی بی سی از فردی که با سوء استفاده از اعتماد مسوولین شرکت مربوطه، اطلاعات خصوصی مردم را افشا کرده است بخودی خود جرم است و بایستی تحت پیگرد قانونی از سوی مجاری حقوقی قرار گیرد.

 

ضمن اینکه مصاحبه با فردی که درخواست باج نموده است و نیز اطلاعات متناقضی از نحوه دسترسی خود به این اطلاعات می دهد اقدامی غیر حرفه ای محسوب می شود.

لازم به یاد آوری است انگلیس شبکه پرس تی وی را بخاطر یک مصاحبه ده ثانیه ای با مازیار بهاری خبرنگار مجله نیوزویک که ادعا کرده بود از روی متن در زندان چیزی خوانده و تحت عنوان مصاحبه از پرس تی وی پخش شده بود به جرم نقض موازین نزاکت و اخلاقیات روزنامه نگاری یکصدهزار پوند جریمه کردند.

 

هیچ پولی از حساب مردم کشیده نشده است

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ضمن پاسخ به ادعاهای جدید هکر 3 میلیون کارت بانکی که گفته بود با تغییر رمز، مشکل امنیتی کارتها حل نمی‌شود، گفت: تا این لحظه هیچ پولی از حساب‌های بانکی مردم برداشت نشده است.

حکیمی با تاکید بر اینکه ادعای این فرد واقعی نیست، تصریح کرد: برای برداشت پولی از حسابی باید مولفه های لازم از جمله اینکه حداقل کارت بانکی، رمز اول و دوم و cvv2 کارت را در اختیار داشته باشد./انتخاب