اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

70درصدهزینه‌های درمان را مردم می‌پردازند/نباید راضی باشیم كه به مردم ظلم شود



وزیر بهداشت:

70درصدهزینه‌های درمان را مردم می‌پردازند/ برپایی جشن تكمیل شبكه درمانی روستایی درهفته دولت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به سهم 70 درصدی مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت، گفت: با اجرای برنامه پزشك خانواده سهم دولت در پرداخت هزینه‌های سلامت افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دكتر مرضیه وحید دستجردی شب گذشته در همایش روسا و دبیران انجمن‌های علمی گروه پزشكی پس از شنیدن اظهارات برخی از نمایندگان انجمن‌های پزشكی گفت: گوش شنوا در وزارت بهداشت وجود دارد و سعی می‌كنیم در حد مقدوراتمان آنچه را كه مدنظر انجمن‌های علمی گروه پزشكی است را انجام دهیم. انتظارات وزارت بهداشت از انجمن‌های علمی بیش از اینهاست. در مجموع تمام سعی و تلاش در حوزه وزارت بهداشت بر آن است كه از خدمات انجمن‌های علمی استفاده كنیم.

وی در پاسخ به نماینده انجمن پریودنتولوژی مبنی بر لزوم لحاظ جایگاهی برای سلامت دهان و دندان در برنامه پزشك خانواده گفت: سلامت دهان و دندان باید حتما در برنامه پزشك خانواده وارد شود. در حال حاضر كشور از یك سیستم خوب پزشكی برخوردار است اما نظامی كه باید این سیستم را در كنار یكدیگر قرار دهد چندان سامان ندارد. یكی از نشانه‌های این موضوع آن است كه 54،6 درصد هزینه‌های سلامت را مردم پرداخت می‌كنند این در حالی است كه در اغلب كشورهای دنیا سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت بسیار كمتر از این رقم است.

70 درصد هزینه‌های سلامت را مردم پرداخت می‌كنند

وزیر بهداشت افزود: اگر بخشی از هزینه‌های سلامت كه مردم به عنوان حق بیمه پرداخت می‌كنند را به این 54،6 درصد اضافه كنیم مشاهده می‌كنیم كه حدود 70 درصد هزینه‌های سلامت را مردم می‌پردازند. این موضوع ظلمی است به مردم كه نباید به آن راضی شویم.

دستجردی افزود: در برنامه پزشك خانواده دولت سهم خود را در پرداخت هزینه‌های سلامت افزایش می‌دهد و این موضوع به نفع مردم است به این ترتیب جایگزینی سهم دولت با سهم مردم را در پرداخت هزینه‌های سلامت شاهد خواهیم بود. باید از برنامه پزشك خانواده استقبال كنیم نباید راضی باشیم كه به مردم ظلم شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: زمانی كه با اجرای برنامه پزشك خانواده پرداخت هزینه‌ها از جیب مردم كاهش یابد بسیاری از بداخلاقی‌هایی كه به حق یا ناحق ما را به آن متهم می‌كنند و همچنین رابطه مالی میان پزشك و بیمار بسیار كم خواهد شد. برای سال جاری و به دنبال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها مجلس مصوب كرده است كه 6 هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص یابد. تخصیص این مبلغ می‌تواند مشكلات بخش دولتی را تقریبا برطرف كند. برای اجرای برنامه‌های ملی مانند برنامه پزشك خانواده باید دست در دست هم دهیم تا این برنامه‌ها با موفقیت اجرا شود.

نباید اجازه داد گروهی اصل و ریشه برنامه پزشك خانواده كه به نفع مردم و جامعه پزشكی است را زیر سوال ببرند

وی با اشاره به انتقادات گروه‌های مامایی و پرستاری نسبت به برنامه پزشك خانواده نیز گفت: نباید اجازه داد كه گروهی به عنوان پرستار یا ماما انتقاداتی به برنامه داشته باشند و اصل و ریشه یك برنامه كه نفع قطعی مردم و جامعه پزشكی در آن است را زیر سوال ببرند. در حال حاضر 30 هزار مامای بیكار در كشور وجود دارند كه این موضوع درد آور است. بسیاری از ماماها و پرستارانی كه امروز به این برنامه ایراد می‌گیرند چند شغله هستند.

وزیر بهداشت افزود: با اجرای برنامه پزشك خانواده 30 هزار ماما به كار گرفته می‌شوند چرا نباید از آن استقبال كرد؟ از طرف دیگر مابقی ماماها نیز سرجای خود باقی خواهند ماند. همچنین به دنبال آن هستیم كه اجازه كار ماماها با بیمه‌ها را نیز داشته باشیم. وزارت بهداشت برای به كار گرفتن ماماها در برنامه پزشك خانواده به شدت فشار آورد اما اكنون این موضوع پر طاووسی شد و عیب و ایراد ما. كاری كه ما اینقدر برای آن زحمت كشیدیم اكنون بابت آن به ما انتقاد می‌كنند.

امسال سال سختی از نظر بودجه برای وزارت بهداشت است، كمربندها را محكم می‌كنیم

وزیر بهداشت سال جاری را سال سختی از نظر بودجه برای وزارت بهداشت خواند و گفت: كمربندها را محكم می‌كنیم و از همه جا بودجه‌ها را به سمت پزشك خانواده سوق می‌دهیم تا این برنامه در سال اول اجرا به خوبی پیاده شود. اگر اعتبارات و بودجه‌ها بیشتر شد از دیگر گروه‌های پزشكی نیز در این برنامه استفاده خواهد شد. اكنون نسخه 02 برنامه پزشك خانواده در حال اجراست كه قطعا به سمت اصلاحات بعدی نیز پیش می‌رویم.

40 درصد زایمان‌های ایران به روش سزارین انجام می‌شود

وی درباره آمار سزارین در ایران و مقایسه آن با برخی از كشورهای دیگر گفت: 40 درصد زایمان‌های كشور به روش سزارین انجام می‌شود كه باید كاهش یابد. در این زمینه برنامه ریزی‌های لازم نیز انجام شده است. همه باید به این منظور كمك كنند این در حالی است كه آمار سزارین در كشور تركیه 60 درصد و در چین 65 درصد است. از طرف دیگر این دیدگاه در وزارت بهداشت وجود ندارد كه پزشكان بر دیگر گروه‌ها حاكمیت داشته باشند. ما در انتصاب مدیران از تمام اقشار و گروه‌های پزشكی استفاده می‌كنیم. البته پزشكان نیز جای خود را دارند. در مجموع سعی می‌كنیم از مدیران خوب برای سلامت مردم بهره ببریم.

وی در ادامه به بندهای مختلف برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت اشاره كرد و گفت: برنامه‌های سلامت، حاكمیتی است بر اساس برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت به عنوان سیاست گذار و ناظر عالی سلامت كشور معرفی شده است.

وی همچنین گفت: برنامه نظام درمانی كشور در پایان سال گذشته تدوین و به دولت ارائه شد. آمایش سرزمینی آموزش علوم پزشكی نیز در هفته آینده تصویب می‌شود.

دستجردی همچنین به اقدامات انجام شده برای ارتقای اورژانس‌های بیمارستانی اشاره كرد و گفت: اقدامات زیادی در جهت ارتقای شاخص‌های اورژانس‌های بیمارستانی صورت گرفت و بازدیدهای بسیاری از این اورژانس‌ها انجام شد. در حال حاضر تمام بیمارستان‌های بالای 30 هزار مراجعه در تهران به متخصص مقیم طب اورژانس مجهز شده‌اند. بیمارستان‌های تك تخصصی نیز به متخصص مقیم تجهیز شده‌اند.

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در حوزه سلامت گفت: كتاب‌های ارزشهای نسبی خدمات سلامت تدوین شده است و تلاش می‌شود كه این كتاب توسط سازمانهای بیمه گر اعمال شود. پرونده الكترونیك سلامت نیز در مرحله اجرا قرار دارد. از مهرماه امسال نیز آمادگی داریم تا پنج هزار پزشك خانواده برای تخصص پزشك خانواده و بدون آزمون مشغول به تحصیل شوند.

دستجردی با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه طب سنتی بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه گفت: اسفندماه سال گذشته نیز تعدادی از دانشجویان phd گرفتند و شهریور ماه امسال نیز تعداد دیگری فارغ التحصیل خواهند شد. داروسازی سنتی نیز با آرامش و اما عمق فراوان در حال انجام است. به انجمن‌های علمی گروه پزشكی توصیه می‌كنم نقشه تحول نظام سلامت را مطالعه كنند.

وی عدالت در سلامت را یكی از شاخص‌های بسیار مهم در حوزه سلامت عنوان كرد و گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر مرگ و میر مادران كشور به 21 در صد هزار كاهش یافته است. اما ممكن است میزان آمار مرگ و میر مادران در برخی از استانها بالاتر باشد. باید در این زمینه عدالت در سلامت داشته باشیم. به همین جهت شاخص‌های 52 گانه عدالت در سلامت را در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب كردیم و تحقق این شاخص‌ها را پیگیریم. باید در نحوه تحقق این شاخص‌ها انجمن‌های علمی با ما مشاركت داشته باشند.

دستجردی ادامه داد: شاخص‌های چندگانه سلامت و جمعیت در ایران در سال 90 تدوین شد و اكنون اطلاعات خوبی در این زمینه موجود است كه به زودی در اختیار عموم و انجمن‌های علمی قرار می‌گیرد. از طرف دیگر جمعیت كشور به سمت سالمندی پیش می‌رود. ارجاعات سالمندان به مراكز درمانی هفت تا هشت برابر بیشتر از سایرین است. همچنین بار بیماریها در كشور به سمت بیماریهای غیرواگیر در حركت است. در این زمینه نیز به روز رسانی اطلاعات بار بیماریها در جریان است. در حال حاضر45 درصد علت مرگ و میر در كشور ناشی از بیماریهای قلبی، 12 درصد مرگ و میرها به علت سرطان‌ها، حدود 5 درصد مرگ و میر به دلیل دیابت و بیماریهای ریوی، 18،7 درصد مرگ‌ها ناشی از حوادث و 19،5 درصد از مرگ و میرها را نیز سایر علل تشكیل می‌دهند.

به گفته وزیر بهداشت در حال حاضر سن امید به زندگی در زنان 74،8 سال و در مردان 72،4 سال است. در مجموع متوسط سن امید به زندگی در كشور 73 است.

جشن تكمیل شبكه بهداشتی درمانی روستایی؛ همزمان با هفته دولت

وزیر بهداشت از برگزاری جشن تكمیل شبكه بهداشتی درمانی روستایی همزمان با هفته دولت خبر داد و گفت: طی حدود سه سال گذشته 2 هزار خانه بهداشت در كشور ساخته شد و 900 خانه بهداشت دیگر نیز در حال ساخت است. در مجموع طی دولت دهم حدود سه هزار خانه بهداشت به بهره برداری می‌رسد.

تعداد بیمارستان‌های فرسوده پایتخت زیاد است

دستجردی با اشاره به بیمارستان‌های فرسوده كشور افزود: بیمارستان‌های فرسوده زیادی داریم. تعداد بیمارستان‌های فرسوده به ویژه در تهران بیشتر است. در این زمینه تا پایان سال جاری حدود 14 هزار و 400 تخت بیمارستانی به بهره برداری می‌رسد. بیش از 35 هزار تخت بیمارستانی دیگر نیز در حال ساخت هستند. بسیاری از این تخت‌های بیمارستانی جایگزین تخت‌های فرسوده می‌شوند. فرسوده بودن بیمارستان‌ها سبب می‌شود كه هنگام زلزله خود بیمارستان‌ها بر سر بیماران آوار شوند.

آمادگی برای رونمایی از 8 دارو با فناوری بالا و چند كیت تشخیصی آزمایشگاهی

وزیر بهداشت در ادامه در زمینه تولید داروهای جدید گفت: آمادگی رونمایی از 8 دارو با فناوری بالا و چند كیت تشخیصی آزمایشگاهی را داریم. در حال حاضر تعداد داروهای بیوتكنولوژیك كشور به 24 قلم رسیده است. این در حالی است كه در زمان ورود ما به وزارت بهداشت تعداد داروهای بیوتكنولوژیك 9 قلم بود. در زمینه تولید دارو بسیار پیش رفته‌ایم. تولید داخلی داروهای با فناوری‌های بالا صرفه جویی‌های ارزی فراوانی به دنبال خواهد داشت. هرچند گفته می‌شود دارو شامل تحریم نمی‌شود اما عملا این تحریم‌ها وجود دارند. باید تلاش شود كه این سه درصد داروهای وارداتی را نیز خود در كشور تولید كنیم تا به مردم صدمه‌ای وارد نشود. درباره 20 طرح تجهیزات پزشكی نیز فراخوان داده‌ایم.

وزیر بهداشت افزود: بر اساس اعلام كارشناسان بین المللی سازمان جهانی بهداشت ایران در تمام شاخص‌های سلامتی به عنوان لیدر منطقه مطرح است. تنها شاخصی كه ایران در آن افت دارد مربوط به عدالت در سلامت و سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت است كه تلاش می‌شود با اجرای برنامه پزشك خانواده این شاخص نیز اصلاح شود. حدود 4-5 سال گذشته سهم بیمه‌ها در پرداخت هزینه‌های سلامت 25 درصد بود كه اكنون به 18 درصد كاهش یافته است یعنی نقش بیمه‌ها در پرداخت هزینه‌های سلامت كمرنگ تر شده است كه با اجرای برنامه پزشك خانواده این نقش پررنگ می‌شود.

وزیر بهداشت همچنین به زلزله اخیر اهر، ورزقان و هریس اشاره كرد و گفت: به دنبال این زلزله 306 نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. تلاش گروه پزشكی در این بحران قابل تقدیر است. دستگاهی كه به طور كامل و صد درصد وظایف خود را در این بحران انجام داد گروه پزشكی، EOC و اورژانس‌های 115 بودند كه از هیچ خدمتی فروگذار نكردند و مردم رضایت صد درصدی از خدمات داشتند.

وزیر بهداشت ادامه داد: از زمان وقوع اولین زمین لرزه در ساعت 4:53 طی یك ربع تا 20 دقیقه آمبولانس‌ها به سرعت از تبریز و اردبیل به سمت مناطق زلزله زده اعزام شدند. 147 امبولانس، 4 دستگاه اتوبوس آمبولانس و حدود 340 تكنسین اورژانس 115 به این مناطق اعزام شدند. بیمارستان‌ های وزارت بهداشت به حدود 4 هزار و 500 مجروح خدمت رسانی كرده و بیش از 700 مصدوم را بستری كرده‌اند همچنین حدود 700 عمل جراحی با بیهوشی و 1038 مورد عمل جراحی سرپایی در بخش اورژانس انجام شد. تمام این اقدامات در كمتر از 20 ساعت انجام شده است كه قابل تقدیر است. این موضوع ثابت كرد وقتی گروه پزشكی با انگیزه وارد كار شود امكان ندارد آن كار ناموفق شود./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
قرآن صاعد-ظلم ستیزی(نه ظلم کنیم و نه قبول ظلم کنیم)-سخنان امام خامنه ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان های بیماری راضی کردن دیگران!


نمی شود همیشه همه از شما راضی باشند. بالاخره یک روزی، یک جایی، یک نفری پیدا می شود که همینطور بی دلیل، عشقش می کشد که حتی نوع حرف زدن شما هم روی مخش باشد و راهی ندارد که بتوانید راضی اش کنید

همشهری جوان: نمی شود همیشه همه از شما راضی باشند. بالاخره یک روزی، یک جایی، یک نفری پیدا می شود که همینطور بی دلیل، عشقش می کشد که حتی نوع حرف زدن شما هم روی مخش باشد و راهی ندارد که بتوانید راضی اش کنید. نوع نارضایتی اش منطقی نیست که شما بخواهید منطقی حلش کنید. پس همان بهتر که برخلاف همیشه بنشینید و صورت مساله را پاک کنید و دائم به دنبال تایید این و آن نباشید.

درمان های بیماری راضی کردن دیگران!

این یک بار را به جای اینکه طرفین ماجرا «شما» و «نظر دیگران» باشید، «خودتان» باشید و «نظر خودتان». آن وقت وجدانتان را قاضی کنید و پیش بروید. شاید وسواس «مهم بودن نظر دیگران» از سرتان افتاد. فکر هم نکنید این حرف ها برای ارتباط با آدم های غریبه یا آنهایی است که فقط در محیط های کاری و ... باهاشان سر و کار دارید، در قسمت های قبل گفتیم که این عادت اشتباه حتی در ارتباط با نزدیکترین آدم ها از مادر گرفته تا همسر، دردسر درست می کند.

تعجب نکنید اگر شنیدید دلیل یک طلاق، نه خشونت و خیانت، که زیادی مهربان بودن و انتظار محبت دیدن زیادی بوده! مراقب باشید و اگر موضوع بحث هستید، درمان را شروع کنید.

برای جواب دادن وقت بخرید


عادت بله گفتن ناخواسته را متوقف کنید. هر وقت با درخواست دیگران روبرو شدید، به جای اینکه فورا به آنها جواب بله بدهید، اول سعی کنید جواب دادنتان را به تاخیر بیندازید و فرصت فکر کردن به خودتان بدهید تا بتوانیدانتخاب هایتان را بشناسید و حتی به نتایج هر کدام هم بیندیشید.

 حالا می توانید خیلی قاطع «بله» بگویید یا در کمال خونسردی چون برنامه تان با درخواستش هماهنگ نمی شود، «نه» بگویید. حتی می توانید به جای بله یا نه گفتن، یک پیشنهاد دیگر مطرح کنید. مهمترین مساله این است که برای جواب دادن فرصت فکر کردن داشته باشید.

درمان های بیماری راضی کردن دیگران!

اگر درخواست تلفنی باشد، با این جمله که «ممکن است چند لحظه گوشی را نگه دارید». این حرکت به ظاهر ساده، «چرخه آری و نه گویی» خود به خود را به وقفه می اندازد. این حق مسلم شماست که قبل از جواب دادن، درباره جوابتان فکر کنید، ضمن اینکه هنگام بیان حرف های تان، قاطعیت داشته باشید. نباید لحنتان حالت ناچاری داشته باشد.

فقط شنونده نباشید، چیزی بخواهید


دوستتان از شما می خواهد که برای یک مهمانی، از روز قبل به کمکش بروید. شما هم دوست دارید که به او کمک کنید ولی نمی توانید تمام روز از کارتان بزنید وبه کمک او بروید. جواب نه و آری به دردتان نمی خورد. در جواب می توانید پیشنهاد خودتان را مطرح کنید. خیلی روراست به دوستتان می گویید که من خیلی دوست دارم به تو کمک کنم، اما واقعا گرفتار هستم. ولی می توانم یکی دو ساعتی را پیش تو بیایم.

 اگر این دو ساعت به دردش نمی خورد، می تواند از یک نفر دیگر کمک بخواهد چون شما با توجه به گرفتاری های تان دو ساعت را برای رفتن به پیش او خالی کرده اید. پس دیگر وظیفه ای ندارید، ضمن اینکه روش پیشنهاد متقابل صرفا نوعی اطلاع دادن است که می گویید این کاری است که می توانید برای دوستتان بکنید و اگر این برایش مفید نیست، خودش جواب «نه» را می گیرد.

خودتان را دائم چک کنید

مهرطلب ها خصوصیات ویژه ای دارند که دو شماره پیش به آنها اشاره کردیم. باید این خصوصیات را بشناسند و بازنویسی شان کنند. آنها فکر می کنند همیشه باید انتظارات و خواسته های دیگران را برآورده کنند.

ویرایش این تفکر می شود اینکه شما به خودتان بقبولانید که: «همیشه مجبور نیستید به خواسته ها و انتظارات دیگران جواب مثبت بدهید.» می توانید به انتخاب خودتان به هر کسی که مایلید کمک کنید. یعنی اندیشه های نادرست یک مهرطلب را با اندیشه های درست جایگزین کنید و پیش خودتان قضاوت کنید که در کدام حالت آرامش بیشتری خواهید داشت.

حکم نکنید، امیدوار باشید


هیچ چیز به طور مطلق وجود ندارد. برای خودتان باید و نباید پشت سر هم ردیف نکنید. هیچ بایدی وجود ندارد که دیگران شما را به خاطر این همه کاری که برایشان انجام می دهید دوست داشته باشند، ضمن اینکه گاهی ظاهرا کارتان خوب است ولی در اصل به ضرر فرد مقابلتان باشد. پس چه بایدی وجود دارد که او شما را دوست داشته باشد؟ بدانیدکه همیشه این اتفاق نخواهد افتاد که چون شما برای راضی کردن اطرافیانتان تلاش می کنید، آنها هم همیشه باید شما را تایید و تصدیق کنند. وجدانتان را قاضی کنید و سعی کنید به جای این تفکر که «دیگران باید قدر مرا بدانندو از من به خاطر کاری که برایشان انجام می دهم تشکر کنند» به خودتان ثابت کنید که طرز فکر درست این است که «امیدوارم دیگران مرا به خاطر کارهایی که برایشان می کنم دوست بدارند.» در واقع شما یک کاری را به میل خودتان انجام می دهید و فقط امیدوارید بقیه قدر کارتان را بدانند، نه اینکه صرفا یک عملی را برای قدردانی شدن انجام بدهید.

برون سپاری را یاد بگیرید

حالا تقریبا به جایی رسیده اید که بدانید عزت نفس و ارزش شما به کاری که برای دیگران می کنید بستگی ندارد. می توانید از استرس خودتان کم کنید وبا واگذاری انجام کارها به سایرین فرصت بیشتری به خودتان بدهید. در واقع هدف این است که میان کارهایی که برای دیگران می کنید وکارهایی که دیگران برای شما می کنند، تعادل ایجاد کنید.

درمان های بیماری راضی کردن دیگران!

تا امروز نبودن این تعادل باعث شده که مسوولیت زیادی بر دوش شما باشدت و استرس ناشی از این مسوولیت سلامت جسمانی و روانی شما را به خطر انداخته است. شما باید بتوانید بپذیرید حداقل ده درصد از کارهایی که دیگران می توانند برای شما انجام دهند را به آنها بسپارید. به این شکل دیگر نه به شما فشاری خواهد آمد، نه به طرف مقابلتان.

از خودتان مراقبت کنید

مهرطلب ها بیشتر از اینکه به خواسته ها و نیازهای خودشان توجه کنند، خواسته ها و نیازهای دیگران برایشان در اولویت است. حتی گاهی اوقات یادشان نمی آید آخرین بار، برای خوشحالی خودشان چه کار کرده اند. حتی اگر باز هم قرار باشد در زمره مهرطلب ها قرار بگیرند، لازم است اول به نیازهای جسمانی و روانی خودشان برسند تا اینطوری به شادی و خوشحالی دست پیدا کنند تا بتوانند به اشخاصی که در زندگی شان مطرحند رسیدگی کنند. خودتان را مجبورکنید همانقدر که شادی دیگران برایتان اهمیت دارد، حداقل هم عرض آن، شادی خودتان هم برایتان پراهمیت باشد. گاهی در تنهایی مطلق!

دنبال منتقد بگردید


بگردید کسی را پیدا کنید که فکر می کنید در زندگی تان شما را تایید نمی کند. مثلا کسی که قبلا از شما انتقاد کرده یا حرفی علیه تان زده. اصلی ترین چیزی که در انتخاب این شخص مهم است، این است که فکر می کنید او شما را دوست ندارد. ببینید تفکرتان نسبت به او چگونه است؟ شما از خودتان در مقابل این فرد احساس رضایت ندارید و این کاهش عزت نفس ناشی از معیارهای غیرقابل قبول و کمال طلبانه ای است که در گذشته برای ارزیابی رفتارشان داشته اید. این فکرهای نادرست را دور بریزید و دائم با این جمله که امروز احساس خوبی دارم چون ...، امروز خودم را تایید می کنم چون ... امروز به خودم افتخار می کنم چون ...؛ همینطور ادامه بدهید.

خودتان را بدون خوب بودن ببینید


مهرطلب باید بپذیرد می تواند در مواقعی خوب و مهربان نباشد. در واقع خود شخص هم می داند که تا به حال به خاطر اینکه فکر می کرده همیشه باید خوب و مهربان باشد، چه بهای سنگینی پرداخته. اول باید بدانید خودتان شخصیت تان را چطور توصیف می کنید؟ بعد همین توصیف شخصیت را از دوستانتان هم بخواهید.

ببینید که چقدر بین شما و نظر دوستانتان تفاوت وجود دارد. هر چه ایده آل خودتان با رفتارتان نزدیکتر باشد، عزت نفستان بیشتر می شود. لازمه راه رسیدن به عزت نفس هم این است که وانمود کنید شما همان خود آرمانی خودتان هستید. در واقع شما باید به این نتیجه برسید که اگر کلمه خوب را از روی خودتان و در نظر دیگران حذف می کنید، آنها شما را چگونه می بینند.

گاهی از کادر خارج شوید

اگر کسانی نزدیک به شما هستند که در گذشته با آنها اختلاف داشته اید یا از رودررو شدن با آنها هراس دارید، بهتر است خودتان شرایط را طوری هماهنگ کنید که با او روبرو نشوید. به غیر از این هم فرض کنید در جلسه ای قرار گرفته اید که حضورتان شما را آزار می دهد یا اینکه آنطور که شما می خواهید پیش نمی رود.

بهتر است حتی شده برای چند دقیقه آنجا را ترک کنید. خیلی مودبانه بگویید که «به کمی وقت نیاز دارم تا راجع به این موضوع فکر کنم. تا فردا (یا تا چند ساعت دیگر) برمی گردم تا صحبتمان را تمام کنیم.» اگر هم بحث بالا گرفته است، رک و راست بگویید: «بحثمان دارد به خشونت کشیده می شود و من حاضر به ادامه بحث نیستم. بهتر است این جلسه یک زمان دیگر برگزار شود تا من هم خونسردی ام را پیدا کنم.» همان کنار گذاشتن رودربایستی خودمان است.

راه حل بدهید

دوستانتان خیلی دوست دارند که مسائلشان را با شما در میان بگذارند، چون به هر حال شما یک زمانی در مقام راضی کردن آنها بوده اید. علت اصلی دلیل است که انتظار دارند شما حلال همه مشکلاتشان باشید. این توقع را هم خودتان به وجود آورده اید اما حالا وقتش است که از آن مقام راضی کننده بیرون بیایید و انتظارات متفاوت تر و سالم ترشان را به انجام برسانید. البته شاید هنوز واقعا بخواهید به کسانی که خیلی دوستشان دارید کمک کنید اما شما نمی توانید همه مسائل را برطرف کنید.

 وقتی یک نفر مساله اش را پیش شما می آورد با او همدردی کنید اما یادآور شوید که این مساله یک موضوع مربوط به خود اوست و از دست شما اگر هم کاری بربیاید، درستش این است که خود او مشکلش را حل کند. همین همدردی کردن شما هم در واقع نوعی کمک است اما اگر واقعا کمک کردن در معنایی دیگر از توانتان خارج است، آن را قبول نکنید. به او اطمینان دهید که خودش می تواند از پس آن بربیاید.

جواب «نه» را داخل ساندویچ بپیچید


درمان های بیماری راضی کردن دیگران!

با یک عذرخواهی کوچک و بیان دلیل به طرفتان «نه» بگویید. مثلا به یک مهمانی دعوت شده اید ولی به هر دلیلی نمی توانید در آن شرکت کنید. سعی کنید از تکنیک ساندویچ استفاده کنید. یعنی شما یک ساندویچ درست می کنید و کلمه «نه» را در آن قرار می دهید. خیلی مختصر، به صورت رودررو یا تلفنی به کسی که دعوتتان کرده می گویید که: «می خواستم درباره دعوتت صحبت کنم. من از تو خیلی ممنونم اما این بار واقعا نمی توانم به مهمانی بیایم. از اینکه فکر من بودی بسیار متشکرم. امیدوارم همیشه من را در نظر بگیری.» این می شود یک عذرخواهی کوتاه و خلاصه که هیچ اشکالی ندارد اما اگر بیش از اندازه توضیح بدهید، ممکن است به دردسر بیفتدید. البته حواستان جمع باشد که در همین لحظات هم لحنتان صمیمانه و در عین حال جدی باشد.



مواظب باشید! شخصیت به ظاهر مهربان شما ممکن است یکدفعه منفجر شود

جوش شیرین بزنید

آدم ییهو افسردگی می گیرد. درست در لحظه آخر و گاهی بعد از مدت ها تلاش همه چیز به باد می رود. آن آدم که ماسک خندان مهربان زده بود، حالا منفجر شده، چرا؟ چون بلد نبوده به موقع فشاری که از این همه فداکاری بی مورد نصیبش شده را بیشتر از این تحمل کند. هیچ وقت به این فکر نکرده زودپز هم سوپاپ اطمینان دارد. همین هم هست که با وجودی که همه تنش می سوزد در ظاهر سوت می زند و سالم می ماند.


درمان های بیماری راضی کردن دیگران!

عصبانی شدن را تمرین کنید

بعضی مواقع لازم است در یک شرایط امن و حساب شده خشمگین شوید. در این موارد به مدیریت خشم نیاز دارید. یعنی باید به محض آنکه احساس کردید خونتان می خواهد به جوش بیاید، کار مدیریت خشم را شروع کنید. تقریبا تا به امروز چون شما برای جلوگیری از خشم، روش راضی کردن اطرافیانتان را به کار می برده اید، تجربه ای برای مهار کردن خشم خودتان ودیگران ندارید. شما باید یاد بگیرید چطور بدون اینکه آسیبی به کسی برسد، ناراحتی و عصبانیت خودتان را تخلیه کنید؛ مثلا فکر کنید ببینید آخرین باری که شما گر گرفتید، جوش آوردید، مایوس شدید یا به ستوه آمده اید، چه زمانی و برای چه بوده است. روی همان مثال فکر کنید وببینید در همان مورد خشمتان به چه مرحله ای رسید که باید فکری به حال آن می کردید. نقطه خطر یک موقعیت از آنجایی شروع می شود که شما احساس ناراحتی شدید می کنید یا نگران می شوید که خشم از کنترل شما خارج شود. نقطه خطر خشم خود را به دست بیاورید که در چه سطحی از خشم ممکن است کنترلتان را از دست بدهید.

عصبانی نماندن را تمرین کنید


گاهی اوقات، همانقدر که در بعضی مواقع لازم است خشمگین شوید، باید بدانید که چطور از خشمتان کم کنید. در واقع اصل خشم خوب است اما به وقت و به اندازه بودنش مساله است.

برای این هدف، اولین چیزی که باید بتوانید از عهده اش بربیایید، برخورد با افکاری است که شرایط را بدتر می کند. برای خودتان تکرار کنید که: «این بدترین اتفاقی نیست که تاکنون روی داده. .مشکلی است که می توانم از پس آن بربیایم.» یا اگر در شرایطی رفتار دیگران بر وفق مراد شما نیست یک چیزی در مایه های این بگویید که: «کاش دیگران از من انتقاد نمی کردند اما می توانمم از حرف هایشان به سود خود استفاده کنم.» یک چیزی مثل اینکه به خودتان حس خوشبینی را القا کنید. برچسب منفی زدن هم یکی از مواردی است که شدت خشم شما را بالا می برد. دائم پیش خودتان تکرار نکنید که اویک مردنی بیچاره است. ته تهش او کسی است که شما را ناراحت کرده است، فقط همین.