اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

655 سایت فعال تولید و فروش مواد مخدر



اخبار,اخبار اجتماعی ,فروش مواد مخدر

وی درخصوص مقابله با برخی سوءاستفاده‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: شبکه‌های اجتماعی در کشور ما مسدود هستند اما برخی افراد با استفاده از فیلترشکن‌ها به این شبکه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. تعداد زیادی از هنرمندان ما به دلیل ایجاد صفحات جعلی با نام آنها در پلیس فتا طرح شکایت کردند که پس از بررسی این صفحات توسط پلیس فتا حذف شد.

 رییس پلیس فتای کشور گفت: در عمر پنج ساله پلیس فتا، 37 هزار پرونده درخصوص فضای سایبری تشکیل شده که 90 درصد آنها کشف شده و 56 درصد ظرف مدت کمتر از یک سال به کشف قطعی رسیده است. این در حالی است که 30 درصد از پرونده‌ها جنبه بین‌المللی داشته است.

به گزارش ایسنا، سردار هادیان فر در حاشیه همایش جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته با اشاره به اهتمام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به حوزه سایبری گفت: با تشکیل پلیس فتا، ظرف مدت 5 سال با محوریت سازمان اینترپل اقدامات بسیار گسترده‌ای انجام شده است. برگزاری همایش‌هایی مانند این همایش با حضور نمایندگان اینترپل و پلیس‌های سایبری کشورهای مختلف باعث می‌شود زمینه تعامل و همکاری بیش از پیش میان کشورهای مختلف ایجاد شود. در حقیقت باید توسعه همکاری‌های بین پلیسی و تبادل تجربیات به ویژه در حوزه فضای سایبری بیش از پیش گسترش یابد.

وی افزود: در عمر پنج ساله پلیس فتا 37 هزار پرونده درخصوص فضای سایبری تشکیل شده که 90 درصد آنها کشف شده و 56 درصد ظرف مدت کمتر از یک سال به کشف قطعی رسیده است. این در حالی است که 30 درصد از پرونده‌ها جنبه بین‌المللی داشته است.

رییس پلیس فتای کشور تاکید کرد: یکی از پرونده‌هایی که پلیس فتا در آن شرکت داشته، کلاهبرداری نیجریه‌ای بوده که 55 میلیارد تومان پول تجار در سراسر کشور توسط مجرمان ربوده شده بود. پلیس ایران با تعامل با اینترپل درصد زیادی از این پول‌ها را به حساب مبدا بازگرداند.

هادیان‌فر درخصوص سایت‌های همسریابی در کشورمان و کنترل آنها نیز گفت: جلساتی با وزارت ورزش و جوانان برگزار شده و هر سایتی که در کشور با این عنوان فعالیت می‌کند، تاکنون مجوزی دریافت نکرده و این سایت‌ها توسط ما مسدود و با عوامل آنها برخورد خواهد شد، چراکه اکثر این سایت‌ها توسط کسانی اداره می‌شود که در پشت پرده یا به دنبال کلاهبرداری هستند یا انحرافات اخلاقی را ترویج می‌کنند. به طوری که مستمسک قرار دادن این موضوع که فرد همسر دلخواه خود را پیدا کند، معمولا اطلاعات حساب‌های بانکی افراد را می‌ربایند.

وی تاکید کرد: اخیرا در این حوزه پرونده‌ای توسط پلیس فتا پیگیری و به کشف رسیده که فردی 2000 شماره حساب به دست آورده و از این حساب‌ها مبالغی را برداشت کرده بود.

رییس پلیس فتای کشور نفوذ به یکی از بانک‌های کشور توسط یک فرد فنی را یکی دیگر از عملیات‌های مهم پلیس فتا دانست و افزود: فردی به یکی از بانک‌های خصوصی کشور نفوذ کرده بود و به واسطه این نفوذ توانسته بود به شبکه شتاب کشور نیز نفوذ کند که خوشبختانه توسط پلیس فتا دستگیر شد. وی در مدت یک ماه موفق شده بود 117 میلیون تومان از حساب‌های مختلف برداشت کند.

هادیان‌فر درخصوص مقابله با سایت‌های فروشنده موادمخدر نیز گفت: در حوزه موادمخدر تمام سایت‌هایی که چه در حوزه آموزش و چه در فروش موادمخدر فعالیت می‌کنند شناسایی شدند؛ به طوری که در حال حاضر 655 سایت در این حوزه فعال است که 257 سایت فعال در حوزه تولید و آموزش موادمخدر در آپارتمان فعال بودند که با مشارکت پلیس موادمخدر عوامل این سایت‌ها شناسایی و دستگیر شدند. صفحاتی که در این حوزه غیرفعال بودند نیز با تعامل و همکاری‌های بین‌المللی از فضای سایبری حذف شدند.

وی درخصوص مقابله با برخی سوءاستفاده‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: شبکه‌های اجتماعی در کشور ما مسدود هستند اما برخی افراد با استفاده از فیلترشکن‌ها به این شبکه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. تعداد زیادی از هنرمندان ما به دلیل ایجاد صفحات جعلی با نام آنها در پلیس فتا طرح شکایت کردند که پس از بررسی این صفحات توسط پلیس فتا حذف شد.

رییس پلیس فتای کشور تصریح کرد: این امکان برای همه شهروندان وجود دارد که اگر صفحه‌ای به صورت جعلی با نام آنها باز شده است، با طرح شکایت در پلیس فتا نسبت به حذف این صفحات اقدامات لازم انجام می‌شود.

هادیان‌فر شرکت پلیس فتا در عملیات پانجیا را یکی دیگر از عملیات‌های بین‌المللی پلیس سایبری ایران خواند و افزود: در این عملیات با همکاری اینترپل درخصوص مقابله با فروش غیرمجاز دارو شرکت کردیم به طوری که در عملیات پانجیای 7 با حضور 111 کشور، در تاریخی مشخص کار جمع‌آوری اطلاعات فروشندگان داروهای غیرمجاز را ظرف مدت 10 روز انجام دادیم و در مرحله بعدی باز هم با همکاری اینترپل و 111 کشور شرکت‌کننده در عملیات اقدام به دستگیری افراد متخلف کردیم. در پانجیای 7 نزدیک به 600 میلیون تومان ارزش داروهای کشف شده بود که تعداد آنها 53 هزار و 420 عدد داروی غیرمجاز بود و طی این عملیات 70 پرونده قضایی که منجر به دستگیری 102 نفر شده بود، باعث شد پلیس سایبری ایران در بین 132 کشور رتبه هفدهم را کسب کند و در عملیات پانجیای 8 ایران به واسطه کسب این رتبه به عنوان سرگروه کشورهای آسیایی انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه فضای سایبری فرصت توسعه را برای کشورها ایجاد می‌کند، تاکید کرد: این فضا فرصت زیادی هم برای مجرمینی که هویت آنها پنهان خواهد بود، ایجاد می‌کند برهمین اساس باید با برنامه‌ریزی دقیقی کنترل‌های لازم را بر این فضا داشته باشیم.

رییس پلیس فتای کشور درخصوص حمله سایبری کشورهای بیگانه به ویژه ویروس استاکس نت گفت: این حمله که در ابتدای سال 93 انجام شده بود، توسط پلیس فتا با آن مقابله شد به طوری که ای‌پی‌ها در فاصله بسیار اندکی شناسایی شد و متوجه شدیم که آی‌پی‌ها از کشور آمریکا بوده است. از طریق سازمان‌های بین‌المللی موضوع را پیگیری کردیم و آی‌سی‌پی مورد نظر نیز مشخص شد ولی اطلاعات لازم توسط این آسی‌پی به دلیل مخالفت نهادهای امنیتی کشور آمریکا در اختیارمان قرار نگرفت اما موضوع به صورت بین‌المللی در حال پیگیری است.

هادیان‌فر تاکید کرد: دهنه حمله سایبری نیز مشخص شده بود که پس از این مرحله پس از متوقف سازی هکرها، اقدامات لازم انجام شد. تا این لحظه موضوع جدی در حوزه حمله هکرها در کشور وجود نداشته است البته حملات مانند سایر کشورها توسط هکرها انجام می‌شود اما تهدید جدی تاکنون گزارش نشده است.

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
خرید و فروش مواد مخدر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فعالیت ۶۵۵ سایت در تولید و فروش مواد مخدر



اخبار,اخبار اجتماعی  , سایت‌های خرید و فروش مواد

یکی از این صفحات در شبکه اجتماعی فیس‌بوک درباره فروش ماده مخدر گل است .فردی با درج شماره تلفن خود انواع مخدرهای گل و حشیش را تبلیغ کرده و افرادی هم در زیر آن کامنت‌هایی گذاشته‌اند که نشان می‌دهد این فرد عملا فعال است و به قول معروف مشتری‌هایش را راه می‌اندازد.

پلیس فتا با همکاری وزارت کشور در دنیای واقعی تعداد زیادی از تولید و توزیع کنندگان مواد مخدر را شناسایی و دستگیر می‌کند در حالی که این افراد در دنیای مجازی با خیال راحت جولان داده ، کار و تبلیغ می کنند.

به گزارش آرمان، شاید این ویژگی دنیای مجازی که امکان شناسایی و رصد دقیق افراد را کم می‌کند باعث شده سودجویان با خیال راحت‌تری از این فضا برای کارهای مخفیانه خود استفاده کنند. از اینستاگرام گرفته تا فیس‌بوک و حتی یوتیوب افرادی با اسم مستعار آگهی تبلیغاتی برای فروش انواع مواد مخدر می‌گذارند که مصرف‌کنندگان متعددی نیز به آنها مراجعه می‌کنند. این افراد حتی سایت شخصی هم داشته و نحوه مصرف و راه‌های کاشت یا ساختن مواد مخدر را در آن آموزش می‌دهند.
 
وقتی اواخر بهمن سال گذشته  یکی از خبرگزاری‌ها در گزارشی خبری به موضوع فروش مواد مخدر در اینستاگرام پرداخت این مسئله بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه ملی پیدا کرد. بعد از اینکه صدا و سیما مستقیما به این بحث وارد شد، معاون اجتماعی وزیر کشور به موضوع فروش و معرفی مواد مخدر و روانگردان در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان داد و از برخورد سریع پلیس با این موارد و فروشندگان فعال در شبکه‌های اجتماعی خبر داد.روز گذشته هم پلیس فتا اعلام کرد 655 سایت فعال فروش مواد مخدر در کشور وجود دارند و وزیر کشور از موفقیت 90 درصدی پلیس سایبری در کشف جرائم خبر داد. با وجود این، هنوز صفحات فروش مواد مخدر در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک باز و فعال هستند و این صفحات هنوز در دسترس قرار دارند و در حال عضوگیری هستند.

 سایت‌های خرید و فروشی که هنوز فعالند
یکی از این صفحات در شبکه اجتماعی فیس‌بوک درباره فروش ماده مخدر گل است .فردی با درج شماره تلفن خود انواع مخدرهای گل و حشیش را تبلیغ کرده و افرادی هم در زیر آن کامنت‌هایی گذاشته‌اند که نشان می‌دهد این فرد عملا فعال است و به قول معروف مشتری‌هایش را راه می‌اندازد. فردی دیگر با نام محمد خود را فروشنده قارچ سمی معرفی کرده و شماره تماس از خود گذاشته است. حتی بدون مراجعه به شبکه‌های اجتماعی داخل سایت‌هایی که هنوز هم تعدادی از آنها فیلتر نشده است می‌توان با نوشتن جمله روش کاشت ماری‌جوانا و جست‌و‌جوی آن سایت‌های متعددی را یافت که طریق کاشت خانگی یا طبیعی این ماده مخدر را آموزش داده یا  آن را تبلیغ می کنند.

 

روز به روز به تعداد کسانی که برای یافتن اطلاعات یا حتی تهیه مایحتاج خود به اینترنت و فروشگاه‌های مجازی رجوع می‌کنند افزوده می‌شود. زمانی سریع‌ترین وسیله ارتباطی تلفن یا موبایل بود اکنون اما سرعت ارتباطات با افزایش گوشی‌های هوشمند و فراگیری اینترنت بیشتر شده است. در شرایطی که با چند کلیک ساده می‌شود شماره موادفروشی را پیدا کرد باید وضعیت در این زمینه را هشدارآمیز دانست. همین وضعیت هشدارآمیز باعث شده است که مسئولان پلیس به ماجرا واکنش جدی نشان دهند و عنوان کنند که با جدیت موضوع فروش مواد مخدر در اینترنت را دنبال می کنند.

 همه سایت‌ها شناسایی شده‌اند
روز گذشته رئیس پلیس فتای کشور گفت: در عمر پنج ساله پلیس فتا، 37 هزار پرونده در خصوص فضای سایبری تشکیل شده که 90 درصد آنها کشف شده و 56 درصد ظرف مدت کمتر از یک سال به کشف قطعی رسیده است.

 

هادیان‌فر درباره مقابله با سایت‌های فروشنده موادمخدر گفت: در حوزه موادمخدر تمام سایت‌هایی که چه در حوزه آموزش و چه در فروش موادمخدر فعالیت می‌کنند شناسایی شدند؛ به طوری که در حال حاضر 655 سایت در این حوزه فعال است که 257 سایت فعال در حوزه تولید و آموزش موادمخدر در آپارتمان فعال بودند که با مشارکت پلیس موادمخدر عوامل این سایت‌ها شناسایی و دستگیر شدند.به گزارش ایسنا، او در خصوص مقابله با برخی سوءاستفاده‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: شبکه‌های اجتماعی در کشور ما مسدود هستند اما برخی افراد با استفاده از فیلترشکن‌ها به این شبکه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. وزیر کشور نیز در این مورد  گفت: پلیس سایبری با تلاش همه‌جانبه موفق شده ۹۰ درصد جرائم سایبری را کشف کند که این مهم موجب تقویت امنیت شهروندان و ارتقای رضایتمندی مردم شده است.به گزارش مهر، عبدالرضا رحمانی‌فضلی گفت: توسعه زیرساخت‌های فنی موجب شده که به‌رغم وجود ۴۶ میلیون کاربر اینترنتی در مقایسه با سایر کشورها، جرائم نسبتاً پایینی را در حوزه جرائم سایبری در کشور شاهد باشیم.

 استخدام مواد فروش با تهدید!
یک کارشناس مسائل اجتماعی درباره خرید و فروش مواد مخدر در فضای مجازی به آرمان می گوید: برخی جوانان در دنیای مجازی دوست پیدا می‌کنند، ازدواج می‌کنند و حالا هم که مواد خرید و فروش می‌کنند. حسن عشایری می‌افزاید: کمبود شادی و ارتباط افراد را به جایی رسانده که شما در خیابان در هر حالتی افراد را موبایل به دست می‌بینید. تشنگی ارتباط برا ی اینکه به دنیا بگوید: من هم هستم!این رفتار را ایجاد می‌کند در حالی که این اعلام حضور در شبکه‌های مجازی را نمی‌توان ارتباط تلقی کرد و این فقط یک تماس است. او ادامه می‌دهد: از سوی دیگر دروازه اعتیاد کنجکاوی است.

 

وقتی جوانی با تبلیغات وسیع فلان ماده مخدر در این شبکه‌ها مواجه می‌شود و می‌بیند دوستانش هم آن را مصرف می‌کنند از سر کنجکاوی برای یک بارهم که شده می‌خواهد فلان ماده مخدر را امتحان کند و این امتحان کردن به قیمت نابودی او تمام می‌شود. او درباره راه‌های فروش مواد مخدر در اینترنت می‌گوید: فقط تبلیغات مستقیم نیست. گزارش‌های مختلفی به ما ارائه می‌شود درباره گروه‌هایی که در این شبکه‌های مجازی مانند وایبر تشکیل می‌شود و جوانان بدون شناخت عضو آن شده و از این طریق با یک بار فروش ماده مخدر به فرد با تهدید و ارعاب او را برای خود استخدام کرده و فرد دیگر عضو آنها شده و باید برایشان کار کند. عشایری درباره راهکار این امر می‌گوید: همانطور که با زدن چند واکسن از نظر جسمی می‌توان تا آخر عمر فرد را از بیماری‌ها حفظ کرد در بعد روانی هم با آموزش و دادن آگاهی می‌توان برای همیشه فرد را در برابر خطرات واکسینه کرد و این روشنگری در جریان رشد و از سوی اولیا و مربیان باید صورت بگیرد.

 اقدامات زیربنایی انجام شود
مطمئنا این 655 سایتی که پلیس فتا بیان می‌کند همه آنها را شناسایی کرده و بسته‌اند نیازهای خیلی کمی از این خیل عظیم جماعت معتاد را برطرف کرده است و این میزان قابل مقایسه با حجم مواد مخدر در جامعه نیست. یک مددکار اجتماعی با عنوان کردن این مطلب به آرمان می‌گوید: کسی که دنبال مصرف است بالاخره به آن دست می‌یابد و راهش را پیدا می‌کند. امیرمحمود حریرچی می‌افزاید: عوامل مصرف مواد در جوانان  در حال حاضر نداشتن تفریح و شادی است و بهتر است به جای این اقدامات سلبی اقدامات زیربنایی انجام شود که اثرگذارتر است یعنی ایجاد تفریح و شادی برای جوانان و دادن آگاهی در مورد مضرات مصرف مواد.

 

او ادامه می دهد: البته بستن این سایت‌ها بی‌فایده هم نیست اما باید در موازات اقدامات زیربنایی باشد. برخی ازاین سایت‌ها طریقه تولید مواد مخدر را آموزش می‌دهند. حریرچی می‌افزاید: قاچاق مجازی هم یک راه فروش موادی است که این روزها هر جوانی که طالب آن باشد می‌تواند راحت با رفتن تا سر کوچه محل زندگی خود مثل خریدن پفک نمکی به آن دسترسی پیدا کند و این راه لابد برای این است که دیگر زحمت بیرون رفتن را هم به خود ندهد و درب منزل کالای خود را تحویل بگیرد.


 اخبار  اجتماعی  - آرمان