اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

516 شهر ایران بحران آبی دارند / جیره بندی آب در 4 شهر کوچک



 جیره بندی آب

516 شهر ایران بحران آبی دارند / جیره بندی آب در 4 شهر کوچک

معاون نظارت و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور خبر داد: طی سال‌های اخیر در برخی شهرها کمبود انباشته شده آب داشته‌ایم و اکنون در این شهرها 54 هزار لیتر بر ثانیه کمبود تولید آب داریم و 516 شهر ایران دچار تنش آبی هستند.

 حمید رضا تشیعی در حاشیه نمایشگاه‌ بین‌المللی آب و برق با تاکید بر اینکه امسال وارد سیزدهمین سال خشکسالی در کشور شدیم و تغییرات اقلیمی سبب شده بسیاری از منابع آب کشور از این خشکسالی متاثر شوند، گفت: به دلیل این پدیده حدود 9800 لیتر بر ثانیه در بخش شهری و 5400 لیتر بر ثانیه در بخش روستایی کاهش تولید آب داشته‌ایم.

وی با بیان این که در تابستان گذشته در شهرهای بزرگ به رغم کاهش روان آبها قطع آب و جیره بندی در شهرهای بزرگ نداشتیم، از تشکیل ستاد بحران خشکسالی در آب و فاضلاب کشور خبر داد و افزود: شرکت‌های آب و فاضلاب مکلف به تنظیم برنامه کوتاه مدت برای گذار از وضعیت کم آبی هستند.

معاون نظارت و بهره برداری آبفای کشور تاکید کرد: شهرهای تهران، همدان، مشهد، اصفهان، شیراز، اراک، یزد، قم، زاهدان و ایلام شهرهایی هستند که با تنش آبی روبه رو بوده و باید مدیریت تقاضای آب داشته باشند؛ اکنون در چهار شهر- روستا در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و گیلان نوبت بندی آب اجرا می‌شود اما در شهرهای بزرگ این برنامه اجرا نمی شود.

/ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
بحران بی آبی؛ روزانه چقدر آب مصرف می کنیم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تنش آبی در 517 شهر ایران / زمان آغاز بحران آب در کشور



اخبار,آغاز بحران آب در کشور


517 شهر از ایران در معرض تنش آبی است/ آغاز بحران آب در کشور از نیمه دوم سال 93

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر کم‌آبی و خشکسالی منحصر به شهر اصفهان نیست بلکه 517 شهراز ایران در معرض تنش آبی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا تشیعی عصر شنبه در جلسه هماهنگی مدیریت بحران آب و فاضلاب استان اصفهان اظهار داشت: 52 شهر و 300 روستای کم‌آب از استان اصفهان جزو این 517 شهر کشور محسوب شده و در اولویت برنامه‌های ملی است.

وی بیان داشت: تنها راه خلاص شدن از این خشکسالی و کم‌آبی در درجه اول جا انداختن مدیریت تقاضای آب است و در مرتبه دوم فرهنگ‌سازی مصرف آب در بین عامه مردم است.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: هر سال رقم ثابتی از بارندگی را در سطح کشور شاهدیم و این در حالیست که روز به روز بر توسعه جمعیت و شهرها افزوده می‌شود و یک عدم توازن را ایجاد کرده است.

وی افزود: هم‌اکنون رقم سرانه مصرف آب در کشور نسبت به بسیاری از کشورها که مشکلی در تامین منابع آبی ندارند، بسیار بالا است که در فرمایشات مقام معظم رهبری بارها بر مدیریت مصرف آب تاکید شده است.

تشیعی با اشاره به اینکه جلسات مدیریت بحران آب هر ساله  در فروردین و اردیبهشت برگزار می شد اما این در حالی که به دلیل وضعیت بحرانی این جلسات را در پائیز برگزار کردیم، ابراز داشت: نگرانی مسئولان آب و فاضلاب کشور از آغاز بحران اصلی آب از نیمه دوم سال 93 است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه امروز با تهدید کم‌آبی در اصفهان و کل کشور مواجهیم اما این تهدید راباید به فرصت تبدیل کرد و نباید کیفیت رافدای کمیت کرد.

خشکسالی در کشور  13 سال ریشه دوانده

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: نزدیک به 13 سال  است با پدیده خشکسالی در کشور روبروایم که کمتر از 30 درصد آب شرب مردم از سدها تامین می‌شود .

وی استفاده از مصارف غیر شرب را در این زمان لازم و ضروری خواند و افزود: بحران آب در اصفهان یک مسئله ملی است که در این حوزه جلسه‌ای به زودی با مدیران ارشد وزارتخانه‌ها  این استان برگزار که پیش جلسه آن امروز به منظور بررسی آخرین وضعیت آب در اصفهان در حال برگزاری است.

تشیعی به واقعی نبودن تعرفه آب شرب مصرف مردم اشاره کرد و ادامه داد: تعرفه کنونی یک چهارم قیمت تمام شده که با واقعی کردن آن و کم کردن پرت آب و صرفه‌جویی در مصرف آب باید به مدیریت وضعیت کنونی کمک کرد.

وی با اشاره به اینکه ردیف ملی که برای آب مصرف مردم شهرها در نظر گرفته‌اند یک دهم درصد اعتبارات مورد نیاز است، گفت: این در حالیست که طی دو سال گذشته هیچ بودجه‌ای برای مردم روستا اختصاص نیافته که باید در لایحه کمسیون تلفیق به این مسئله توجه ویژه شود.
اخبار اجتماعی - مهر