اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

50 نخبه ایرانی متقاضی سفر به کشور


معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان از ثبت نام 50 نخبه ایرانی خارج از کشور برای سفر به ایران خبر داد و گفت: این افراد در صورت داشتن برنامه علمی مورد تایید بنیاد ملی نخبگان از حمایت‌های بنیاد برخوردارخواهند شد.

خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان از ثبت نام 50 نخبه ایرانی خارج از کشور برای سفر به ایران خبر داد و گفت: این افراد در صورت داشتن برنامه علمی مورد تایید بنیاد ملی نخبگان از حمایت‌های بنیاد برخوردارخواهند شد.

دکتر سید حسن حسینی با اشاره به حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان از سفرهای هدفمند نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی شاغل در خارج به داخل کشور افزود: بر این اساس استعدادهای برتر و اساتیدی که در خارج از کشور در دانشگاه‌های تراز اول تحصیل و یا تدریس می‌کنند، می‌توانند در سمینارها و کارگاه‌های آموزشی در کشور شرکت کنند.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان معیار معتبر بودن دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های خارج از کشور را مصوبات وزارتخانه‌های علوم و تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و اظهار داشت: دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و یا فارغ التحصیلان شاغل در یکی از موسسات خارج از کشور که مشمول آیین نامه احراز استعدادهای برتر و نخبگی هستند، مشمول این آیین نامه می‌شوند.

وی از ثبت نام تعدادی از استعدادهای برتر ایرانی خارج از کشور در این طرح خبر داد و خاطر نشان کرد: تاکنون 50 نفر برای سفر به ایران ثبت نام کردند که از این تعداد 10 نفر حائز شرایط شناخته شدند.

حسینی با تاکید بر اینکه تسهیلاتی از سوی بنیاد ملی نخبگان به این  افراد اعطا خواهد شد، یادآور شد: این تسهیلات شامل بلیط رفت و برگشت می‌شود که در برخی موارد بنیاد می‌تواند درصدی از هزینه بلیت همسر و فرزندان فرد مشمول این آیین نامه را نیز تامین کند.

وی ادامه داد: این اساتید پس از سفر  به ایران و ارائه سمینار و کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی از سایر کمک‌های بنیاد نیز برخوردار خواهند شد.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان به بیان شرایط واجدین شرایط پرداخت و اضافه کرد: تحصیل استعدادهای برتر در یکی از دانشگاه‌های تراز اول دنیا از جمله شرایطی است که این افراد باید دارا باشند.

وی خاطر نشان کرد: تعدادی از 10 نفر ثبت نام کنندگان که مورد تایید بنیاد قرار گرفته‌اند در تابستان سال جاری به ایران سفر خواهند کرد.

تسهیلات بنیاد به محققان ایرانی خارج

بر اساس آیین نامه سفرهای هدفمند نخبگان و استعدادهای برتر ایرانی شاغل در خارج به داخل کشور در صورتی که مدت اقامت این افراد در ایران بیش از 10 ماه باشد تسهیلات نظام وظیفه نخبگان طبق آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها اعطا خواهد شد.

این تسهیلات در صورتی اعطا می‌شود که فرد دارای برنامه مشخص برای آشنایی با موسسات داخلی، ارائه سخنرانی، مشارکت در اجرای کارگاه‌ها، شرکت در همایش‌های علمی و یا گردهمایی ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها و تبادل فناوری داشته و به تایید بنیاد ملی نخبگان نیز رسیده باشد.

بر اساس این آیین نامه بنیاد ملی نخبگان معادل کمک هزینه تحصیلی به کسانی که با همان افتخارات و شرایط علمی در داخل کشور در حال تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی باشند در صورت اقامت بیش از یک ماه و داشتن یک برنامه علمی مورد تایید بنیاد در یکی از موسسات داخلی اعطا خواهد کرد.


ویدیو مرتبط :
ایرانی هایی که تازه به خارج از کشور سفر کردن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

14 ایرانی در بین200هزار داوطلب سفر به مریخ/از متقاضی 83 ساله تا دانش‌آموز 8ساله



سفر به مریخ,داوطلبان سفر به مریخ

به نخستین برند تجاری در مریخ تبدیل شوید!
14 ایرانی در بین200هزار داوطلب سفر به مریخ/از متقاضی 83 ساله تا دانش‌آموز 8ساله

همزمان با برگزاری اجلاس بین‌المللی بازرگانی فضایی 2013 در لندن، مدیرعامل شرکت هلندی Mars One به ارائه جزئیاتی در خصوص سفر بی بازگشت به مریخ و نحوه همکاری شرکت‌های مختلف با این پروژه پرداخت.

به گزارش  ایسنا ، سازمان خصوصی و غیرانتفاعی Mars One قصد دارد با ساخت مستعمره انسانی بر سطح سیاره سرخ، نخستین گروه ساکنان را تا سال 2023 با یک بلیت یک طرفه راهی مریخ کند.

«باس لانس دروپ» بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت هلندی در اجلاس بین المللی بازرگانی فضایی 2013 در لندن اعلام کرد که تاکنون بیش از 200 هزار درخواست برای سفر بی‌بازگشت به مریخ از 140 کشور جهان ثبت شده که 80 درصد درخواست ها به مردان اختصاص دارد.

مسن ترین متقاضی 83 ساله و جوانترین فرد نیز یک دانش آموز ابتدایی است؛ این دانش آموز هشت ساله خواستار نام نویسی در این پروژه شده و عنوان کرده که تا ده سال آینده و زمان اجرای مأموریت اصلی (سال 2023 میلادی) شرط سنی 18 سال تمام را خواهد داشت.

جزئیات کامل در خصوص نحوه انتخاب داوطلبان اولیه برای گذراندن دوره آموزشی در ماه دسامبر (آذر ماه) منتشر و فرآیند انتخاب نیز بصورت زنده از تلویزیون پخش خواهد شد.

«لانس دروپ» خواستار پیوستن شرکت ها و سازمان های فعال در حوزه سفرهای فضایی به این برنامه شد و تأکید کرد: کشورهای مختلفی علاقه‌مند انجام مطالعات بر سطح مریخ هستند که می توانند تجهیزات مورد نظر خود را با کمک کاوشگر Mars One به این سیاره منتقل کنند؛ همچنین زمینه همکاری با شرکت هایی که بدنبال تبدیل شدن به نخستین برند تجاری در مریخ هستند، وجود دارد.

گام نخست برای اجرای این پروژه، بررسی شرایط زندگی انسان بر سطح سیاره سرخ است و به همین منظور سیستم های آزمایشی بر روی یک کاوشگر که تا سال 2016 راهی سیاره سرخ می‌شود، شرایط محیطی را مورد ارزیابی دقیق قرار می‌دهند.

برای ارسال گروه نخست از ساکنان آینده مریخ متشکل از چهار داوطلب، بودجه شش میلیارد دلاری و برای اعزام گروه‌های بعدی نیز به بودجه چهار میلیارد دلاری نیاز است.

گفتنی است، تاکنون 14 ایرانی برای سفر بی‌بازگشت به مریخ ثبت نام کرده‌اند.
/ایسنا