اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

3 احتمال وحشتناک برای آینده سوریه


رئیس سابق آژانس مرکزی جاسوسی آمریکا (سیا) گفت: پیروزی اسد بهترین گزینه در میان سه سناریوی پیش بینی شده برای آینده سوریه است. هر سه احتمال وحشتناک هستند.

عصر ایران: به گزارش خبرگزاری فرانسه، مایکل هایدن رئیس سابق سیا روز پنجشنبه گفت: پیروزی بشار اسد رئیس جمهور سوریه در بحران کنونی این کشور، بهترین گزینه در میان سه سناریوی بسیار بسیار وحشتناک برای آینده این بحران است.

رئیس سابق سیا این سه گزینه احتمالی برای آینده سوریه را پیروزی اسد، تجزیه سوریه و ادامه درگیری های موجود میان تندروهای سنی و شیعه در این کشور دانست.

وی افزود: در میان این سه سناریو، هیچ یک پیروزی مخالفان را شامل نمی شود.

او که در هفتمین نشست سالانه تروریسم مرکز جیمز تاون با موضوع تروریسم سخن می گفت سه سناریو را برای آینده بحران سوریه پیش بینی کرد و گفت: همه این سه سناریو به شکل وحشتناکی ترسناک هستند.

هایدن بین سال های 2006 تا 2009 مدیریت سیا و بین سال های 1999 تا 2005 مدیریت مرکز ملی جاسوسی آمریکا را برعهده داشت.

هایدن افزود: یکی از این احتمالات، پیروزی اسد است. در صورت تحقق این احتمال، این گزینه بیش از چیزی که می دانیم ترسناک است. به سمت این اعتقاد گرایش پیدا می کنم که این گزینه در میان این سناریوهای بسیار بسیار وحشتناک برای پایان بحران در سوریه، بهترین است. وضعیت در سوریه هر دقیقه به سمت بی رحمی بیشتر حرکت می کند.

وی ادامه داد: سناریویی که به احتمال بسیار ما در حال حرکت به سمت آن هستیم تجزیه و تکه تکه شدن کشور سوریه میان گروه های درگیر است. این به معنی پایان توافق سایکس - پیکو است. این موضوع منجر به تجزیه کشورهایی می شود که پس از جنگ جهانی دوم به صورت مصنوعی در منطقه به وجود آمدند.

سایکس - پیکو به توافق فرانسه و انگلیس در سال 1916 گفته می شود که براساس آن مرزهای کشورهای جدید بعد از تجزیه کشور عثمانی ترسیم شد. براساس این توافقنامه، مرز کشورهای شامل عراق، اردن، لبنان و سوریه ترسیم شد.

مدیر سابق سیا اظهار داشت: از تجزیه سوریه به شدت نگرانم. این اتفاق منجر به تولد منطقه جدیدی بدون دولت در تقاطع تمدن ها می شود. همه کشورهای منطقه به ویژه لبنان، اردن و عراق از این وضعیت جدید متاثر خواهند شد.

وی افزود: داستان این است آنچه که هم اکنون در سوریه روی می دهد سیطره تندروهای سنی بر بخش بزرگی از جغرافیای خاورمیانه است. این یعنی انفجار حکومت سوریه و خاورمیانه.

هایدن ادامه داد: سناریوی احتمالی دیگر ادامه درگیری ها تا بی نهایت است. تندروهای سنی با شیعیان متعصب می جنگند و همین روند ادامه دارد. هزینه اخلاقی و انسانی این فرضیه بسیار گران است.

او اظهار داشت: نمی توانیم در میان سناریوهای احتمالی برای آینده سوریه، وحشتناک تر را نام ببرم.


ویدیو مرتبط :
احتمال بازنگری در لایحه بودجه سال آینده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال تعطیلی مدارس در روز پنجشنبه ازسال آینده



 

 


مدارس

 

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش از بررسی طرح ساماندهی ساعات درسی مدارس ابتدایی در روزهای پنجشنبه در شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: این طرح در صورت تصویب شورای عالی از فروردین سال آینده در برخی مدارس ابتدایی به شکل آزمایشی اجرا می شود.

مجید قدمی در گفتگو با مهر افزود: این طرح "ساماندهی ساعات آموزشی در روزهای پنجشنبه" نام دارد و قرار است در صورت تصویب، چهار زنگ 45 دقیقه ای از روز شنبه تا چهارشنبه به ساعات درسی دانش آموزان دوره ابتدایی اضافه شود.

وی ادامه داد: هم اکنون ساعت آموزشی مدارس ابتدایی 8 تا 12 است که در صورت اجرای طرح، مدارس می توانند یک ربع به هشت فعالیت خود را آغاز و تا 12:30 به اتمام برسانند و بدین ترتیب 45 دقیقه به ساعات آموزشی در طول هفته اضافه شود که جایگزین چهار ساعت آموزشی روز پنج شنبه است.

قدمی ادامه داد: به دلیل تفاوت افق صبح در کشور، پیشنهاد ما این بود که ساعت شروع مدارس به عهده مدیران آموزش و پرورش استانها باشد.

افزایش 30 ساعت آموزشی

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: اگر ساعات آموزشی بدین ترتیب اضافه شود در هفته پنج ساعت خواهد شد که بدین ترتیب 30 ساعت به ساعات آموزشی در طول سال اضافه می شود که به نفع دانش آموزان است.

قدمی با بیان اینکه این طرح در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مورد بررسی قرار گرفته و تایید شده گفت: در واقع تعطیلی پنجشنبه به معنای بسته شدن مدارس نیست، بلکه قرار است این روز برای کلاسهای جبرانی، فعالیتهای فرهنگی و اردویی دانش آموزان و کلاسهای دانشگاهی و ضمن خدمت فرهنگیان باشد.

وی درباره نگرانی والدین شاغل که روزهای پنجشنبه تعطیل نیستند، افزود: مدارس در روز پنجشنبه باز هستند و دانش آموزان می توانند در فعالیتهای فرهنگی، پرورشی و آموزشی شرکت کنند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اکثر مدارس ابتدایی در دنیا دو روز در هفته تعطیل هستند، گفت: اگر این طرح بدرستی اجرا شود قطعا موفقیت آمیز خواهد بود.

قدمی در پاسخ به این سئوال که " آیا اجرای این طرح نیاز به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد؟" گفت: خیر این طرح با تصویب شورای عالی آموزش و پرورش قابل اجراست.

وی درباره زمان شروع این طرح نیز گفت: در صورت اجرای این طرح در جلسه بعدی شورای عالی، احتمالا از ابتدای سال 1390، این طرح به صورت آزمایشی در برخی از مدارس اجرا شود و در سال تحصیلی آینده به همه مدارس تعمیم داده شود..../تحلیل:عصرایران