اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

228جانباخته ایرانی/جزئیات تشییع پیکر زائران فوت شده



اخبار,اخبار اجتماعی, حادثه سرزمین  منا

   طبق آخرین آمارها ۲۲۸ زائر ایرانی تا این لحظه در حادثه منا جان باخته‌اند که به کشور منتقل می‌شوند، همچنین از دیشب ۱۰ مجروح حادثه پس از بازگشت در بیمارستانهای تهران بستری شده اند.

به گزارش مهر، سید علی هاشمی استاندار تهران در مورد برگزاری مراسم تشییع پیکر جانباختگان، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری مراسمی ویژه ،برای تشییع پیکر زائران جانباخته انجام شده و به محض اینکه تعداد و زمان انتقال این افراد مشخص و اعلام شود، به صورت رسمی از آنها استقبال خواهیم کرد. وی گفت: در این مراسم رئیس‌جمهور شخصیت‌های کشوری و لشگری و ... حضور خواهند داشت. استاندار تهران تاکید کرد: ابتدا تمامی زائران فوت شده به فرودگاه منتقل می‌شوند و سپس از همان جا، به استان‌های خودشان منتقل و مراسم تشییع نیز در آنجا برگزار خواهد شد.

 

هاشمی از آمادگی برگزاری مراسم در میدان امام حسین (ع) و مصلای امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: پس از اینکه تعداد زائران تهرانی مشخص شد، چنانچه تعداد آنها کم بود، مراسم تشییع در میدان امام حسین (ع)و اگر بیشتر بود در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. همچنین مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر،به آخرین آمار جانباختگان حادثه منا اشاره کرد و گفت: تا این لحظه ۲۲۸ فوت شده، ۲۴۶ مفقود و ۲۷ زائر نیز در بیمارستان‌ها بستری هستند. وی تاکید کرد: عملیات انتقال به کشور امروز انجام می‌شود و شناسایی مفقودان حادثه همچنان ادامه دارد و هیچ زائری نیز در عربستان دفن نخواهد شد.

 

وزیر بهداشت بلافاصله از فرودگاه جده عازم مكه مكرمه شد همچنین سید حسن هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی برای بررسی وضعیت حجاج جان باخته ، مفقود و مجروح ایرانی درحادثه منی بلافاصله پس از ورود به فرودگاه جده عازم مكه مكرمه شد.

 

در این سفر دكتر امیرمحسن ضیایی رئیس جمعیت هلال احمر، اسدی لاری مدیركل امور بین الملل وزارت بهداشت و حسن قشقاوی معاون كنسولی وزارت خارجه وزیر بهداشت را همراهی می‌كنند گفتنی است به دنبال وقوع حادثه دلخراش منی و كشته و مفقود شدن نزدیك به پانصد تن از زائران ایرانی خانه خدا ، موضوع سفر برخی از مسئولان ارشد دولت به عربستان در دستور كار قرار گرفت. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از شاهدان عینی و بعثه های حج كشورهای اسلامی بیش از دو هزار حاجی از كشورهای مختلف در حادثه منی جان باخته اند. فاجعه منی پنجشنبه هفته گذشته همزمان با روز عید قربان و هنگام حركت زائران برای رمی جمرات بر اثرسوءمدیریت و بی تدبیری پلیس ومسئولان سعودی رخ داد.

 

جانباختگان حادثه منا فردا تشییع می شوند رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به برنامه های وزیر بهداشت در مکه اشاره کرد و گفت: دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر ضیائی رئیس جمعیت هلال احمر و قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه صبح امروز وارد مکه شدند و قرار است تا ساعاتی دیگر از سردخانه ای که اجساد در آنها نگهداری می شود بازدید کنند. وی گفت: همچنین دیدار و دلجویی از خانواده های داغدار مفقودین و فوتی ها از دیگر برنامه های وزیر بهداشت است. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تاکید کرد: در نشستی با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، سازمان حج و زیارت، مرکز پزشکی حج و وزارت خارجه مسائلی در مورد زائران مفقودی، فوتی و مجروحان مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.

 

همچنین بازدید از بیمارستان هلال احمر در مکه و بیمارستان های مکه که مجروحین در آن بستری هستند از دیگر برنامه های وزیر بهداشت و هیات های همراه است. مرعشی در پاسخ به اینکه آیا کانتینرهای جدیدی باز شده اند یا خیر گفت: هنوز اطلاع دقیقی از این موضوع نداریم اما از دیروز بازدید از سردخانه های جدید در دستور کار قرار گرفته و کانتینرهای جدید نیز از دیشب به کانتینرهای قبلی اضافه شده و عملیات بازدید آنها در حال انجام است. وی با اشاره به اینکه هواپیمایی برای انتقال اجساد وارد جده می شود گفت: هواپیمایی از جمهوری اسلامی ایران امشب وارد جده می شود و مراسم تشییع فردا در تهران انجام می شود.


 اخبار اجتماعی  -  مهر


ویدیو مرتبط :
تشییع و تدفین پیکر شهدا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات تشییع پیکر کارگردان جوان ایرانی


کارگردان جوان سینمای ایران «طاها کریمی» بر اثر سانحه تصادف در شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق درگذشت.

ایسنا: کارگردان جوان سینمای ایران «طاها کریمی» بر اثر سانحه تصادف در شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق درگذشت.

«طاها کریمی» کارگردان فیلم سینمایی «کوهستان قندیل» (کویستانی قه‌ندیل) Kwystani Qandil با بازی «قطب‌الدین صادقی» و موسیقی «فردین خلعتبری»، چهارشنبه شب (هشتم خرداد) بر اثر سانحه تصادف رانندگی در خیابان ابراهیم پاشای شهر سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق از دنیا رفت.

به گفته منصور جهانی، مدیریت روابط عمومی کارهای هنری طاها کریمی، پیکر این فیلمساز جوان، قبل از ظهر امروز (جمعه، 10 خرداد) با تشییع از مسجد روستای بوئین سفلی شهر بانه و با حضور دکتر قطب‌الدین صادقی، کیوان یوسفی، فیلمبردار سینمای ایران، تعدادی از کارگردانان سینما و تئاتر، مردم فرهنگ‌دوست شهر بانه و دیگر شهرهای استان کردستان، در قطعه هنرمندان آرامگاه منطقه سلیمان بگ شهر بانه در جوار آرمگاه ابدی مترجم نامدار ایران دکتر «ابراهیم یونسی» به خاک سپرده شد.

او همچنین گفت: پیکر این هنرمند جوان بانه‌یی، عصر پنج‌شنبه در میان اندوه هنرمندان سرشناس سینما، تئاتر و تلویزیون و همچنین مشتاقان فرهنگ و هنر اقلیم کردستان در مراسمی با حضور فرماندار شهر سلیمانیه و تعدادی از مسؤولین اقلیم کردستان و همچنین مسؤولین غرب کشور در استان کردستان از مرز رسمی باشماق در مریوان، با بدرقه رسمی تشییع و به خانواده او تحوبل داده شد.

مدیریت روابط عمومی کارهای هنری طاها کریمی، او را این‌گونه معرفی می‌کند: «طاها کریمی» متولد سال 1355 در شهر بانه استان کردستان و فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر تهران و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر دانشگاه پیام نور بود.

فیلم سینمایی «کوهستان قندیل» اولین ساخته این کارگردان جوان سینمای ایران بعد از فیلم‌های کوتاه «زریان»، «مرز زندگی»، «کوهستان سفید» (کویستانی سپی) و «نفت سرطان شهر ما» بود که در جشنواره‌های مختلفی در سطح جهان به نمایش درآمد، از جمله: چهل و یکهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «گوا» در هندوستان، نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «چشم سوم» در شهر بمبئی هندوستان، هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم «دبی» در امارات، نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «تیرانا» در آلبانی، دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم استانبول در ترکیه، جشنواره بین¬المللی فیلمهای عربی در آمستردام هلند، هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کُردی لندن در انگلستان و ... .

کریمی با این فیلم توانست جایزه بهترین فیملنامه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «اورنس» در شهر «اورنس» در کشور اسپانیا و همچنین جایزه بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی دیجیتال هندوستان را به‌دست آورد.

وی در سال‌های قبل، فیلم کوتاه داستانی «کوهستان سفید» و فیلم کوتاه مستند «نفت سرطان شهر من» را ساخته بود و با این دو فیلم در جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی نیز حضور یافت، از جمله: جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، جشنواره فیلم کردی لندن، جشنواره فیلم «آلترناتیو» در رومانی، جشنواره فیلم «جیپور» در هندستان، جشنواره فیلم «اسجاردی» در ایتالیا، جشنواره فیلم «بلاک» در آلمان، جشنواره فیلم «یونسپار» در آرژانتین، جشنواره فیلم «خلیج فارس» در امارات و جشنواره فیلم «سین» در ایتالیا.

طاها کریمی با حضور در این جشنواره‌ها جوایز معتبری نیز کسب کرد، از جمله: جایزه اول بخش کارگردانی فیلم¬های داستانی در بیست و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در سال 1385، کاندید سیمرغ بلورین بخش «چشم واقعیت» در بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سال 1384، جایزه ویژه هیأت داوران در جشنواره فیلم «آلترناتیو» در رومانی در سال 2009 با فیلم مستند «نفت سرطان شهر من»، جایزه ویژه هیأت داوران در جشنواره فیلم «جیپور» در سال 2010 در هندستان با فیلم «کوهستان سفید» و جایزه دوم بخش بین‌الملل در جشنواره فیلم «یونسپار» در آرژانتین در سال 2010 با فیلم «نفت سرطان شهر من».

این فیلمساز جوان، بعد از فیلم سینمایی «کوهستان قندیل»، فیلم مستند «من یک مزدور سفید هستم» را با موضوع نسل‌کشی کردهای عراق با عنوان «انفال» توسط رژیم بعث و به تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی کارگردانی کرد که به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی جشنواره بین‌المللی فیلم «کوریتیبا» در کشور برزیل و همچنین در کنار دیگر آثار ایرانی در بخش رقابتی «پانوراما: بازتاب تصاویر» در بیست و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام «ایدفا» در کشور هلند به نمایش درآمد.

این فیلم مستند در اولین حضور بین‌المللی خود، در بخش رقابتی جشنواره بین‌المللی فیلم «گلف» به نمایش درآمد و توانست جایزه دوم بهترین فیلم مستند بلند بخش «خلیج» را از آن خود کند و همچنین در در دو بخش جنگ مسابقه ملی و بخش بین‌الملل ششمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت ایران به روی پرده رفت و توانست جایزه بهترین فیلم مستند بلند بخش بین‌الملل این جشنواره سینمای مستند کشورمان را به‌دست آورد.

فیلم مستند بلند «هزار و یک سیب» آخرین اثر طاها کریمی بود که ماه گذشته در اولین نمایش خود در اختتامیه نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم ژینوساید کُرد در شهر سلیمانیه به روی پرده رفت و هفته گذشته نیز با حضور این کارگردان در سومین دوره جشنواره فیلم مستند آمد در شهر دیاربکر در کشور ترکیه به نمایش درآمد.

کریمی در سالهای گذشته عضو هیأت داوری نخستین جشنواره فیلم کودکان رانیه در شهر رانیه در اقلیم کردستان و همچنین عضو هیأت داوری هفتمین جشنواره فیلم و عکس «ژیار» استان کردستان بود.

کریمی در دو سال گذشته در شهر سلیمانیه سکونت داشت و در حال نگارش فیلمنامه دومین اثر سینمایی خود با عنوان «طلافروش بغداد» بود و قرار بود به همت دوستان هنرمندش، سینما تک سلیمانیه را تأسیس کند.

در مراسم تشییع و خاکسپاری این کارگردان جوان همچنین عطا نهایی، رمان‌نویس، مسؤولین محلی، سیروس ثنایی، سرپرست سینمای جوانان ایران - دفتر سنندج، تعدادی از فیلمسازان جوان سینمای ایران از جمله جلال ساعدپناه، سالم صلواتی، رحیم ذبیحی، هیوا امین‌نژاد، اشکان احمدی، ستار چمنی‌گل، توفیق امانی، کیوان مجیدی و ...، عین‌الدین مریوانی، خواننده کُرد و بازیگر فیلم سینمایی «کوهستان قندیل»، و تعدادی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران حضور داشتند.