اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

۲۱درصد ایرانیان اختلالات روانی دارند


مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین اطلاعات به طور متوسط ۲۱ درصد مردم کشور دچار اختلالات روان هستند که این میزان در زنان ۲۶ درصد و در مردان ۱۶ درصد است.

مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین اطلاعات به طور متوسط ۲۱ درصد مردم کشور دچار اختلالات روان هستند که این میزان در زنان ۲۶ درصد و در مردان ۱۶ درصد است.

 عباسعلی ناصحی در نشست خبری روز جهانی کودک اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما مانند سایر کشورهای دنیا آمار اختلال روان بالاست و بر اساس آخرین آمار که مربوط به ۱۰ سال قبل می‌شود شیوع اختلالات روان در کشور به طور متوسط ۲۱ درصد است.
 
وی با بیان اینکه ۲۶ درصد زنان و ۱۶ مردان مبتلا به اختلالات روانی هستند گفت: پیمایش ملی برای به دست آوردن آمار بروز اختلالات روان در سال گذشته انجام شد که اکنون در مرحله استخراج داده‌هاست و تا پایان سال آمار بروز به دست می‌آید.

 ناصحی با بیان اینکه در مورد بیماریهای روانپزشکی کودکان هنوز پیمایش ملی انجام نشده است گفت: ۲۰ درصد کودکان دچار اختلال روان هستند به طوری که نیاز به مداخلات روانپزشکی و روان‌شناسی دارند.
 
وی گفت: در این زمینه با دو مسئله روبه‌رو هستیم یکی اختلالات روان در بزرگسالان که ریشه در کودکی آن‌ها دارد و دیگر مسائل روانی خود کودکان است.
 
ناصحی یادآور شد: در مورد پیشگیری از اختلالات روان کار زیادی نمی‌توانیم انجام دهیم و این اختلالات مانند بیماری‌های جسمی نیستند که برای آن‌ها واکسنی تهیه کنیم و در این زمینه دست ما بسته است. این کار نیاز به کار مستمر و پیگیر تا بزرگسالی دارد.
 
وی ادامه داد: اقدامات محدود وزارت بهداشت برای کودکان یکی آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان و دیگری آموزش مهارت‌های فرزندپروری است که تحقیقات نشان داده که این آموزش‌ها نقش موثری در سلامت روان کودکان دارد.
 
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت با بیان اینکه مهارت‌های فرزندپروری موجب بهترشدن رفتار والدین با کودک می‌شود یادآور شد: به کمک این مهارت‌ها می‌توان سوءرفتار با کودکان، افسردگی و استرس مادران را کاهش داد و رضایت والدین را بالا برد از طرفی می‌توان حس مسئولیت و اعتماد به نفس کودکان را افزایش داد.
 
وی یادآور شد: مهارت‌های فرزندپروری نیز موجب تشویق ایجاد فضای مثبت در خانواده، نادیده گرفتن رفتار نامطلوب کودک توسط والدین، ارتقای مهارت‌های ارتباطی کودکان و حل مسائل مشترک با همسالان، شیوه‌های صحیح دستور دادن والدین و افزایش اعتماد به نفس کودکان می‌شود.
 
ناصحی درباره عملکرد وزارد بهداشت در ۳ سال گذشته خاطرنشان کرد: کارگاه‌های آموزش فرزندپروری در طی این مدت توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد که مجموعه این کارگاه‌ها برای والدین ۵ هزار و ۱۷۹ کارگاه، برای بزرگسالان ۳ هزار و ۳۶۰ کارگاه و برای مربیان هزار و ۳۴۴ کارگاه بود.
 
وی اضافه کرد: در این کارگاه‌ها ۱۵۴ هزار و ۱۴۴ والد، ۱۴۰ هزار و ۶۹ بزرگسال و ۲۶ هزار و ۱۹۸ مربی شرکت کردند.
 
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: منابع مالی تخصیص یافته وزارت بهداشت در این زمینه در سال ۸۷، ۷۰۰ میلیون ریال، در سال ۸۸، ۴۰۰ میلیون ریال و سال ۸۹، ۵۰۰ میلیون ریال بود.

وی گفت: وزارت بهداشت برای برگزاری آموزش مهارت‌های فرزندپروری و زندگی طی ۳ سال گذشته فقط ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار داشت.

منبع: فارس




ویدیو مرتبط :
خلاصه کتاب اختلالات روانی چه ھستند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

23 درصد ایرانیان از اختلالات روانی رنج می‌برند/ ورود دولت و مجلس به طراحی بیمه‌ خدمات روانشناسی



 اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی,روانشناسی

عضو شورای مرکزی سازمان روانشناسی گفت: درحال حاضر وضعیت روانشناختی در آحاد جامعه نیازمند تامل جدی است. لازم است که از بیمه‌های خدمات روان‌شناسی که موضوع بسیار مهم و مورد تاکید جامعه روان‌شناسی و مشاوره هست؛ استفاده شود و این وظیفه بر دوش دولت و مجلس است.

پورشریفی (عضو شورای مرکزی سازمان روانشناسی) با بیان اینکه اگر سلامت روان را براساس نگاه بیماری نگر بررسی کنیم و بر پایه نتایج پژوهش‌ها؛ شواهد در دسترس گویای این است که 23.6 دهم درصد از مردم کشور ما به نوعی از مشکلات رروانشناختی رنج می‌برند و این آمار گویای این است که ضرورت توجه به مشکلات روانشناختی حاد جامعه وجود دارد.

وی ادامه داد: البته این آمار 23.6 درصدی درحالی است که ما صرفا نگاه بیماری نگر داشته باشیم ولی واقعیت امر این است که مساله تنها مشکلات روانشناختی، مثل افسردگی و اضطراب و مشکلات نظیر آن که در این آمار به نوعی خود را نشان داده؛ نیست. مثلا مسائل آسیب‌های روانی و اجتماعی مثل طلاق و نظایر آن هرگز خود را نشان نمی‌دهد درحالیکه همه اینها می‌تواند با یک نگاه سلامت نگر پیشگیرانه با تمهیداتی که توسط روانشناسان و با حمایت روانشناسان انجام می‌شود؛ مورد توجه قرار گیرد. 

این عضو شورای مرکزی سازمان روانشناسی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت روانشناختی در آحاد جامعه نیازمند تامل جدی است و این به این معنا نیست که مشکلات روانشناختی خیلی حاد است و اوضاع خیلی بد است بلکه به این معنی است که برای داشتن جامعه‌ای پویا و سرزنده و فعال که آحاد جامعه کشور بتوانند هم از زندگی لذت ببرند و هم نقش‌های خود را ایفا کنند و جامعه را به سمت توسعه‌ای که مدنظر است پیش ببرند؛ لازم است که توجهات ویژه‌ای به این مساله صورت بگیرد.

اختلالات خلقی و اضطرابی در خانم‌ها بیشتر از آقایان است
پورشریفی گفت: جنسیت آماری در اختلالات اضطرابی و خلقی گویای این است که خانم‌ها از آقایان بیشتر از اختلالات روانشناسی رنج می‌برند و ابتلا به این اختلالات در خانم‌ها بیشتر است.

وی در ادامه اظهار کرد: آماری در چند سال قبل داشتیم که اختلالات روانی در آن حدود 21 درصد اعلام شده بود و براساس آن می‌توان گفت روند اختلالات روانی رو به افزایش است اما شیوه‌های پژوهش در کشور با هم فرق می‌کند و خیلی دقیق نمی‌شود گفت که در مقایسه با سال‌های قبل افزایشاتی بوده است. ولی شواهد گویای است که مسائل روانشناختی احتمالا تغییرات رو به بالایی داشته ولی تایید می‌کنم که نتایج حاصله با ابزارهای متفاوت انجام شده و به لحاظ علمی خیلی با دقت نمی‌شود در مورد این پیشرفت صحبت کرد.

بودجه اختصاص یافته به سلامت روان بسیار ناچیز است
عضو شورای مرکزی سازمان روانشناسی افزود: بودجه‌ای که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت قرار داده است در حال حاضر متاسفانه بسیار ناچیز است و صرفا به جنبه‌های روانشناختی و سلامت روان اختصاص یافته است و این درحالی است که سهم اختلالات روانشناختی در میان اختلالات و سهم تاثیر مشکلات روانشناختی بر مشکلات حتی جسمانی شایان توجه است.

وی بیان کرد: با توجه به میزان بودجه بسیار ناچیز سلامت روان عملا سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در حد برنامه‌ریزی‌های بیماری نگر و توجه به افزودن تخت‌های بیمارستانی و از این قبیل بوده است و طرح‌های اساسی و بنیادی که بتواند در حوزه‌های مختلف از قبیل فرزند پروری و افزایش مهارت‌ها در پیشگیری از آسیب‌های روانی و  اجتماعی منشا اثر باشد؛ انجام نشده است.

در حوزه سلامت روان برنامه‌های کلان و وسیع صورت نمی‌گیرد
پورشریفی گفت: متاسفانه در حوزه سلامت روان برنامه‌های کلان و وسیع صورت نمی‌گیرد و در این رابطه یکی از مسائلی که لازم است به آن توجه شود این است که ما سازمان نظام روانشناسی را به عنوان سازمان حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران داریم و لازم است که در کلیه سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های مرتبط با حوزه سلامت روان و اجرای آن این سازمان نقشی ایفا کند.

وزارت بهداشت به نظر انجمن‌های علمی در حوزه سلامت روان توجه نمی‌کند
این عضو شورای مرکزی سازمان روانشناسی با اشاره به اینکه تا زمانی‌که همه حوزه‌های مرتبط به ویژه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در این خصوص مورد توجه قرار نگیرد و فقط بخش‌هایی از کشور وارد این مساله بشوند احتمال توفیق خیلی پایین خواهد بود؛ اظهار کرد: در این رابطه ضرورت دارد در انجمن‌های علمی  روانشناسی و مشاوره توسط کمیسیون‌های مجلس استفاده کافی به وجود بیاید ولی متاسفانه شواهد موجود است که در این خصوص وزارت بهداشت توجه خاصی به نظرات انجمن‌های علمی نمی‌کند یا حداقل از آنها به صورت نظامند نظرخواهی نمی‌شود.

وی در خصوص هزینه‌های خدمات روان‌شناسی و مشاوره بیان کرد: در جهان مساله خدمات روانشناخت جز خدمات پرهزینه محسوب می‌شود به دلیل اینکه اگر در نظر بگیرید یک روان‌شناس در حالت استاندارد ۴۵ الی ۵۰ دقیقه زمان صرف کند هزینه‌ای که در نظر گرفته می‌شود برای این مدت است در حالیکه یک متخصص در حرفه دیگر حوزه سلامت در‌‌ همان زمان تعداد ویزیت‌های بیشتری را خواهد داشت و در نتیجه ظاهرا مبلغ ممکن است مبالغ دریافتی روانشناسات گران به نظر بیاید ولی به مراتب نسبت به دیگر حرفه‌های سلامت این مبلغ پایین است.

پورشریفی گفت: سازمان روان‌شناسی وظیفه دارد هم از حقوق روان‌شناسان دفاع کند و هم از حقوق مراجعان آن‌ها بنابراین درست است که با توجه به حقوق مراجعان لازم است هزینه‌ها کم باشد ولی با توجه به حقوق روان‌شناسان برای اینکه بتوانند هزینه‌های جاری را پرداخت کنند؛ می‌شود گفت تعرفه‌ها خیلی به نفع روان‌شناسان نیست.

وی افزود: برای حل مساله لازم نیست تعرفه را پایین بیاریم بلکه لازم است که از بیمه‌های خدمات روان‌شناسی که موضوع بسیار مهم و مورد تاکید جامعه روان‌شناسی و مشاوره هست؛ استفاده شود و این وظیفه بر دوش دولت و مجلس است که این مساله را جدی پیگیری کند و اگر همچین بیمه روان‌شناسی دایر شود و در عین حال سیستم‌های دولتی در ارایه خدمات خدمات روان‌شناختی ورود پیدا کنند به این ترتیب ضرورتی ندارد که یک مرکز خصوصی صرفا به این خاطر که افراد توان مالی ندارند آنقدر تعرفه‌ها را پایین بیاورد که نتواند مرکز و دفتر خود را دایر نگه دارد.


عقد تفاهم‌نامه نظام روان‌شناسی و سازمان بهزیستی برای نظارت بر تعرفه‌های مشاوره
عضو شورای مرکزی وزارت بهداشت گفت: البته همانند هر حرفه دیگری ممکن است روان‌شناسان و مشاورانی باشند که تعرفه‌ها را رعایت نکنند و خوشبختانه سازمان روان‌شناسی در این خصوص سازو کاری دارد و به هر حال حتما سازمان نظام روان‌شناسی سعی دارد جلوی این موارد گرفته بشود و روان‌شناسان بهتر است بر تعرفه‌های مصوب پایبند باشند.

وی ادامه داد: در روال عادی سازمان نظام روان‌شناسی یک معاونت بازرسی و رسیدگی به شکایات دارد و بازرسی‌های لازم صورت می‌گیرد و در عین حال سازمان روان‌شناسی در حال عقد تفاهم‌نامه‌ای با سازمان بهزیستی کشور است. این دو سازمان در نظر دارند از ظرفیت‌های یکدیگر به نفع هم کمک بگیرند اگر دو سازمان ظرفیت‌های بازرسی و نظارت خود را با هم به اشتراک بگذارنند پیش‌بینی می‌شود در این خصوص گام‌های خوبی برداشته شود.
 

  اخبار اجتماعی  -  ایلنا