اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یگانه راهکار کاهش قیمت خودرو اعلام شد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

یگانه راهکار کاهش قیمت خودرو اعلام شد

در حالیکه موضوع قیمت‌های جدید خودروهای داخلی نارضایتی مصرف‌کنندگان، کارشناسان و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشته است کارشناسان از یگانه راهکار کاهش قیمت‌ها در این بازار می‌گویند.

برخی کارشناسان معتقدند که تعرفه واردات خودرو باید در حد زیادی کاهش یابد تا از یک سو هزینه‌های واردات این محصول کاهش یافته و از سوی دیگر با رقابتی شدن بازار، خودروسازان مجبور به کاهش قیمت و افزایش کیفیت محصولات خود شوند.

در این زمینه یک عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از تعیین قیمت تجاری برای خودروهای داخلی می‌گوید: باندهای اقتصادی متصل به خودروسازان نهایت بهره را از سپردن اختیار قیمت‌گذاری خودرو به خودروسازان می‌برند. قیمت تجاری خودرو به مفهوم به رسمیت شناختن بی‌ثباتی و نابسامانی ناشی از توقف یا کاهش عرضه خودرو توسط خودروسازان است.

سیدمحمد بیاتیان خاطرنشان می‌کند: اگر دولت بخواهد به فکر مصرف‌کنندگان، سلامت مردم، کاهش آلودگی هوا و ارتقای کیفیت تولیدات داخلی باشد باید همزمان با سپردن اختیار قیمت‌گذاری به خودروسازان، تعرفه واردات خودروهای سبک را صفر کند.

این نماینده مجلس کاهش پنج درصدی تعرفه واردات خودرو که در مصوبه جدید قیمت‌گذاری ذکر شده را دادن آدرس غلط به جامعه دانسته و اظهار می‌کند: قیمت خودروهای وارداتی براساس نرخ آزاد ارز محاسبه و فروخته می‌شود، بنابراین پنج درصد کاهش تعرفه هیچ تاثیری بر کنترل خودروسازان داخلی و کاهش قیمت خودرو نخواهد داشت. این اقدام به نوعی بچه فرض کردن جامعه و دادن آدرس غلط به مصرف‌کنندگان است.

وی بستن درهای واردات به بهانه حمایت از خودروسازان داخلی را به ضرر مصرف‌کنندگانی می‌داند که مجبورند خریدار خودروهای غیرایمنی و پرمصرف باشند و هیچ اختیاری هم برای انتخاب بین بد و خوب ندارند.

اما دیگر کارشناسان نیز نظراتی مشابه این نماینده مجلس دارند. علی خاکساری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این باره می‌گوید: بازار خودروی ایران صد درصد انحصاری بوده و به همین دلیل خودروسازان می‌توانند قیمت دلخواه را برای محصولات خود تعیین کنند. تنها راه خروج از این وضعیت و کنترل قیمت خودروهای داخلی، از بین بردن انحصار در این بازار است که راهکاری جز به صفر رساندن تعرفه واردات ندارد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در صورتیکه تعرفه واردات خودرو در حد قابل توجهی کاهش نیابد سیاست‌های فعلی خودروسازان در نحوه عرضه و تعیین قیمت خودرو به اشکال مختلف ادامه یافته و امیدی به حل ریشه‌ای مشکلات وجود نخواهد داشت.

در این شرایط رییس شورای رقابت نیز اعلام می‌کند که با توجه به نص صریح قانون، قیمت‌گذاری در بازارهای انحصاری حق شورای رقابت است و مصوبه اخیر درباره قیمت خودروها وجاهت قانونی ندارد.

جمشید پژویان می‌گوید: تعیین دستورالعمل‌های قیمتی نیاز به تخصص اقتصادی دارد. در فرمول جدید قیمت‌گذاری (قیمت تجاری) این عامل لحاظ نشده است. قیمت‌گذاری باید با پیگیری کارشناسی موضوعات و تایید متخصصان صورت گیرد.

رییس شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت توسط خودروسازان را منوط به بررسی درخواست‌ آن‌ها در شورای رقابت دانسته و تصریح می‌کند: از همان ابتدا نیز به شرکت‌های خودروساز اعلام کردیم درخواست افزایش قیمت خود را به شورای رقابت ارائه کنند تا اعضا با بررسی کارشناسی خود به این درخواست پاسخ لازم را ارائه دهند اما تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است.

به هر حال فارغ از تمام اعتراضات صورت گرفته، خودروسازان داخلی قیمت‌های جدید محصولات خود را هم "اعلام" و هم "اعمال" کرده‌اند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
کاهش قیمت خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهکار‌های کاهش قیمت خودرو اعلام شد


عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران برخی راهکارهای کاهش قیمت خودرو را اعلام کرد.

خبرگزاری ایسنا: عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران برخی راهکارهای کاهش قیمت خودرو را اعلام کرد.

 فرهاد به‌نیا اظهار کرد: هم‌اکنون به دلیل مساعد نبودن فضای کسب و کار، هزینه‌های غیرضروری در فرایند تولید قطعه و خودرو در کشور به شدت افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه یکی از هزینه‌های غیرضروری تحمیل شده به این صنعت از ناحیه فروشندگان مواد اولیه به ویژه فولاد مبارکه بوده است، خاطرنشان کرد: تا سال 1388 شرکت فولاد مبارکه ورق مورد نیاز تولیدکنندگان پایین دستی از جمله قطعه‌سازان را با دریافت 20 درصد پیش پرداخت تامین کرده و مابقی مبلغ را یک تا سه ماه بعد از تحویل مواد اولیه دریافت می‌کرد.

عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران ادامه داد: با این حال در چند سال اخیر این شرکت رویه خود را تغییر داده به‌گونه‌ای که صد درصد مبلغ را دریافت کرده و محصول را نیز سه ماه پس از دریافت کل پول تحویل می‌دهد.

وی افزود: در این شرایط بسیاری از تولیدکنندگان و قطعه‌سازان مجبورند ورق مورد نیاز خود را از طریق دلالان و واسطه‌ها و با قیمت‌های بالا خریداری کنند. واسطه‌هایی که به دلیل داشتن سرمایه‌های کلان، ورق عرضه شده از سوی فولاد مبارکه را خریداری و با قیمت بالاتر به تولیدکنندگان عرضه می‌کنند.

به‌نیا با بیان اینکه به غیر از این موضوع سیستم بانکی نیز مبلغ سپرده گشایش ال‌سی برای خرید مواد اولیه داخلی را به شدت افزایش داده است، تصریح کرد: در گذشته بانکها با دریافت 10 درصد مبلغ، ال‌سی را گشایش کرده و مابقی آنرا در اقساط 6 تا 12 ماهه از تولیدکنندگان دریافت می‌کردند اما هم‌اکنون وثیقه ملکی به میزان 100 تا 130 درصد مبلغ را برای گشایش ال‌سی از تولیدکنندگان طلب می‌کنند.

وی ادامه داد: بنابراین از وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌خواهیم تا در اولین اقدام برای بهبود فضای کسب و کار به تولیدکنندگان مواد اولیه اساسی مانند فولاد مبارکه دستور دهد که مانند سال 88 مواد اولیه را با دریافت 20 درصد پیش پرداخت در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد. همچنین سیستم بانکی نیز باید از دریافت وثایق ملکی از تولیدکنندگان برای گشایش ال‌سی داخلی خودداری کند.

عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران تصریح کرد: انجام این اقدامات نیاز به مصوبات قانونی و تصویب مجلس نداشته و با دستور وزیر به تولیدکنندگان مواد اولیه اساسی و همچنین همکاری با وزارت اقتصاد و سیستم بانکی به سرعت محقق خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در آن صورت فضای کسب و کار در صنعت کشور بهبود یافته و با کاهش قابل توجه هزینه‌های تولید قطعه و خودرو، قیمت این محصولات نیز کاهش خواهد یافت. البته راهکارهای دیگری نیز برای کاهش قیمت خودرو وجود دارد که در صورت صلاحدید وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان خواهد شد.