اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یک مقام دولت ترکیه: «به وقتش» علیه ایران با رژیم اسرائیل همکاری می‌کنیم!



پایگاه هوایی اسرائیل در ترکیه

یک مقام دولت ترکیه:

«به وقتش» علیه ایران با رژیم اسرائیل همکاری می‌کنیم!

روز گذشته، خبری در برخی مطبوعات بین‌المللی منتشر شد، مبنی بر اینکه دولت ترکیه می‌خواهد در نزدیکی مرز خود با ایران، پایگاهی هوایی ‌به رژیم اسرائیل واگذار کند. هرچند امروز دولت ترکیه، ‌این موضوع را تکذیب ‌کرده، اما در این تکذیب‌، ادبیات ‌خاصی به کار برده شده که در نوع خود جالب توجه است.

روز گذشته، خبری در برخی مطبوعات بین‌المللی منتشر شد، مبنی بر اینکه دولت ترکیه می‌خواهد در نزدیکی مرز خود با ایران، پایگاهی هوایی ‌به رژیم اسرائیل واگذار کند. هرچند امروز دولت ترکیه، ‌این موضوع را تکذیب ‌کرده، اما در این تکذیب‌، ادبیات ‌خاصی به کار برده شده که در نوع خود جالب توجه است.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، یک خبر منتشر شده در روزنامه انگلیسی «ساندی تایمز» دهان به دهان در محافل رسانه‌ای‌ چرخید؛ مبنی بر این که دولت ترکیه می‌خواهد برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، به رژیم اسرائیل پایگاه بدهد.

یکی از مقامات دولت ترکیه با انتشار یک «شبه تکذیبیه»، اظهار داشته، هنوز روابط ترکیه با رژیم اسرائیل به مرحله‌ای نرسیده که چنین کاری انجام پذیرد.

در خبری که «ساندی تایمز» منتشر کرده آمده بود: «یاکوف آمیدرور»، رئیس شورای امنیت رژیم اسرائیل، قصد دارد با ارائه پیشنهاد تحویل شماری موشک و فناوری پیشرفته نظامی به ترکیه، از این کشور اجازه استفاده از پایگاه هوایی در فاصله ۱۰۰۰ مایلی مرز ایران را بگیرد.

به نوشته سایت خبری «آروتز شوا»، یک مقام دولتی ترکیه امروز این خبر را تکذیب کرده؛ اما با ادبیاتی جالب توجه که اصل موضوع تکذیب را زیر سؤال می‌برد.

این مقام ترکیه‌ای در گفت‌و‌گو با روزنامه «حریت» گفته: «به نظر می‌رسد، این گزارش درباره یک فرضیه توضیح می‌دهد».

اما بخش جالب‌تر اظهارات این مقام ترک ـ که نخواسته نامش فاش شود ـ جایی است که گفته: «ما پیش از این گفته‌ایم که عادی سازی روابط ما ـ با رژیم اسرائیل ـ ‌گام به گام خواهد بود. صحبت از چشم‌انداز یک همکاری نظامی، در مرحله کنونی بی‌ربط است. ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم. ما هنوز حتی سفیر جدیدی را در رژیم اسرائیل معرفی نکرده‌ایم».

آن گونه که از اظهارات این مقام ترکیه‌ای برمی‌آید، دولت این کشور موضوع همکاری نظامی با رژیم اسرائیل علیه ایران را به کلی رد نکرده و صرفاً آن را «در مرحله کنونی» منتفی دانسته است؛ به عبارت دیگر، این چشم‌انداز که در آینده چنین همکاری انجام بپذیرد، وجود دارد. از سوی دیگر، وی گزارش منتشره را یک «فرضیه»، یعنی امری با قابلیت وقوع دانسته، نه یک «مطلب کذب».

افزون بر این، صرف این موضوع که دولت ترکیه ‌‌رسما اقدام به تکذیب خبری با این درجه از اهمیت نکرده و این کار از سوی یک مقام نا‌شناس انجام پذیرفته، خود بسیار بحث برانگیز است.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد پس از همکاری‌های نزدیک دولت باکو با رژیم اسرائیل و انتشار ‌گاه و بیگاه اخبار مربوط به احتمال واگذاری پایگاهی در قلمرو این دولت به رژیم اسرائیل، این بار باید منتظر باشیم تا پس از رسیدن روابط آنکارا ـ تل آویو به «مرحله مورد نظر»، اقدامات ضدایرانی در خاک ترکیه نیز تشدید شود./تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
رسوایی تاریخی دولت ترکیه/ همکاری موشکی با تروریست ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعاهای جدید سه مقام ارشد رژیم اسرائیل علیه ایران



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,تحریم های جدید ایران

 

حمایت یک سناتور برجسته دموکرات از طرح تحریم های جدید ایران و مخالفت دیگر دموکرات ها با این طرح، ادعای نتانیاهو درباره برنامه هسته ای ایران، گفت و گوی وزرای خارجه رژیم اسرائیل و روسیه درباره ایران و ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره فعالیت های نظامی ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخشی از مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران، به موضوع احتمال وضع تحریم های جدید از سوی کنگره علیه ایران اختصاص دارد. سایت خبری «پولیتیکو» با انتشار مطلبی در این زمینه، به حمایت یکی از سناتورهای سرشناس دموکرات از طرح تحریم ایران اشاره کرده است. این سایت با بیان اینکه تلاش حامیان طرح تحریم برای کسب اکثریت غیر قابل وتو درباره طرح مذکور ادامه دارد، می نویسد روز گذشته مارک کِرک توانست چاک شومر، سومین شخصیت برجسته دموکرات در سنا را با طرح خود برای وضع تحریم های جدید علیه ایران همراه کند. با این حال، به گفته ناظران، کسب حمایت دیگر دموکرات ها بسیار دشوارتر است و حمایت خود شومر نیز به صورت مشروط به همراه شدن دیگر دموکرات ها است.

در همین حال، شماری از سناتورهای دموکرات با تدوین قطعنامه ای، مخالفت خود را با وضع تحریم های جدید علیه ایران اعلام کرده اند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، سناتورهای دموکرات با تدوین قطعنامه ای، اعلام کرده اند با تصویب تحریم های جدید علیه ایران مخالفند؛ مگر اینکه مذاکرات با شکست مواجه شود یا ایران توافقنامه هسته ای را نقض کند. دیانه فینشتاین، از طراحان این قطعنامه، درباره آن گفته: «برای آن کسانی که همچون ما عقیده دارند طرح تحریم های مطرح شده در کمیته بانکداری سنا زیان آور است، این قطعنامه گزینه ای را برای حمایت از دیپلماسی فراهم می کند».

اما در این میان، تلاش های رژیم اسرائیل نیز برای تشدید فشارها بر ایران ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل گفته برنامه هسته ای ایران، مهمترین تهدیدی است که در مقابل این رژیم قرار دارد. وی اظهار داشته: «اسرائیل با تهدیدات بسیاری مواجه است، اما تردیدی وجود ندارد که تهدید اصلی دولت اسرائیل، تلاش ایران برای مسلح کردن خود به سلاح هسته ای است». وی موارد پیشنهادی به عنوان مفاد توافقنامه هسته ای میان ایران و گروه 1+5 را برای اسرائیل غیر قابل قبول خوانده و گفته این توافق سبب می شود ایران مواد لازم برای ساخت بمب هسته ای ظرف چند ماه را در اختیار داشته باشد.

البته این تلاش تنها به نتانیاهو خلاصه نشده و در اظهارات دیگر مقامات اسرائیلی نیز قابل مشاهده است. روزنامه «تایمز اسرائیل» اظهارات وزیر خارجه رژیم اسرائیل را بازتاب داده که در دیدار با همتای روس خود گفته این رژیم ترجیح می دهد ایران و 1+5 به هیچ توافقی دست پیدا نکنند تا اینکه بخواهند به یک «توافق بد» برسند. آویگدور لیبرمن در ادامه گفته برای رژیم اسرائیل، در مقابل ایران همه گزینه ها روی میز قرار دارد. در این دیدار، لیبرمن و لاوروف به جز موضوع هسته ای درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای، به ویژه موضوع سوریه نیز بحث و گفت و گو کرده اند.

در نهایت، وزیر جنگ رژیم اسرائیل نیز در اظهاراتی مدعی شده ایران به دنبال گشودن جبهه جدیدی علیه این رژیم در منطقه جولان است. به نوشته «جروزالم پست»، موشه یعالون که تلاش داشته حمله اخیر رژیم اسرائیل به منطقه جولان را که به شهادت نیروهای حزب الله و یک فرمانده ایرانی منجر شد به فعالیت های ایران در این منطقه ارتباط دهد، مدعی فعالیت های ایران در جولان برای گشودن جبهه ای جدید و اقدام علیه رژیم اسرائیل شده است. وی در اظهارات خود بر ضرورت جلوگیری از حمله ایران علیه رژیم اسرائیل از مناطق مختلف، از لبنان گرفته تا غزه و همچنین جولان تأکید کرده است.
 

 اخبار سیاست  خارجی  -  تابناک