اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یک مراسم ازدواج معمولی چقدر آب می‌خورد؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,مراسم عروسی‌

"زن جوان دل پری دارد و می‌گوید مبادا ازدواج کنی! خرج و مخارج عروسی سر به فلک می‌زند. با این همه خرج و مخارج به زن و مرد نفری 3 میلیون تومان وام ازدواج آن هم با شرایط سخت می‌دهند و پس از پرداخت وام به طور خودکار مبالغی از آن کسر می‌شود..."

به گزارش ایسنا، اینها حرف‌های باران 27 ساله است که پس از گذشت یک سال از دوران عقدش در تب و تاب تدارک مراسم عروسی است. او می‌گوید: من و همسرم گمان می‌کردیم باید کاملا روی پای خود باشیم ولی با توجه به گرانی‌ها اشتباه می‌کردیم.

محمدعلی 32 ساله هم که چهار ماه دیگر مراسم عروسی‌اش برگزار می‌شود، معتقد است: جوانان به تنهایی از عهده خرج عروسی بر نمی‌آیند. آنان با پس انداز، وام و کمک گرفتن از اطرافیان می‌توانند از پس مخارج عروسی برآیند. هزینه‌های یک ازدواج تنها پول تالار و شام عروسی نیست و لباس سفید عروسی و خریدها رو هم شامل می‌شود.

لباس عروس
باران با بیان اینکه همه چیز گران است، می‌گوید: در محدوده خیابان جمهوری، اجاره لباس عروس از 600 هزار تومان شروع می‌شود. این لباس‌ها معمولا مورد پسند بسیاری از عروس‌ها نیست و جنس نامرغوبی هم دارد. لباس عروس تا یک میلیون و 400 هزار تومان هم هست.

زهرا هم که 27 سال دارد و هفته جاری مراسم عروسیش برگزار می‌شود قصد دارد لباس عروس دوستش را برای کاهش هزینه‌ها بخرد. به گفته او برای این لباس 550 هزار تومان می‌پردازد؛ اما اگر قصد کرایه لباس را داشت باید بیش از یک میلیون تومان هزینه می‌کرد.

هزینه‌های تالار
باران به هزینه‌های تالارهای عروسی اشاره و اظهار می‌کند: قیمت یک نوع غذا همراه با سالاد و نوشابه برای هر فرد 15 هزار تومان در یک تالار معمولی است. همه تالارهای عروسی ورودی هم دریافت می‌کنند که قیمت آن در شب‌های جمعه و اعیاد تعطیل بیشتر می‌شود. در کل باید برای ورودی سالن 300 تا 500 هزار تومان پرداخت.

به گفته او، تالارها 100 هزار تومان حق اکو و حتی بابت ورود عکاس و شمع روی میز هم مبلغی دریافت می‌کنند. همچنین بابت هر ظرف شیرینی و میوه مجلسی نیز 200 تومان از عروس و داماد گرفته شده وآنان باید 10 درصد حق سرویس و 9 درصد مالیات ارزش افزوده هم بپردازند.

باران با اشاره به سایرهزینه‌های تالارها می‌گوید: تالارها بابت شربت هر فرد 1000 تومان دریافت می‌کنند و یک بار شربت را می‌چرخانند و برای سرو بستنی چند گرمی سنتی به ازای هر نفر هم 2500 تومان طلب می‌کنند . در حالیکه جای سوال است که گالن شربت پنچ لیتری چقدر است که بابت هرمهمان 1000تومان دریافت می‌کنند؟ یا در مورد بستنی، همان ظرف بستنی را از بیرون خریداری کنیم برایمان ارزانتر تمام می‌شود اما در تالارها تحت عنوان (عروسی) انواع و اقسام مبالغ از زوجین دریافت می‌شود!

به گفته این نوعروس، شیرینی عروسی کیلویی 17 هزار تومان است و برای یک مراسم 40 کیلو شیرینی نیاز است. برای میوه 200 نفر هم باید 700 هزار تومان پرداخت.

او همچنین با گله از انعام‌هایی که عروس و داماد باید در شب عروسی به خدمه تالار بپردازند، می‌گوید: زمان عقد قرارداد با مسئولان تالار هنگامی که به دریافت 10درصد حق سرویس انتقاد می‌کنیم با عباراتی همچون اینکه این انعام خدمه است، مواجه می‌شویم اما موقع جشن هم بارها دیده شده است که حتی برای آوردن یک لیوان آب نیز از داماد انعام دریافت می‌کنند چه برسد به شربت، میوه و چاقوی کیک و اسپند و ....و تا پول به آنها ندهید از صحنه خارج نمی‌شوند!

سامان هم که 31 سال دارد و به زودی مراسم ازدواج خود را می‌گیرد، اظهار می‌کند: هزینه 200 میهمان مراسم عروسی، 8 میلیون تومان می‌شود که آن را باید به اضافه 10 درصد حق سرویس و 10 درصد مالیات بر ارزش محاسبه کرد. هزینه میوه و شیرینی برای 200 میهمان هم 100 هزار تومان می‌شود.

محمدعلی هم از هزینه‌های بالای عروسی گله دارد و می‌گوید: هزینه برگزاری این مراسم در یک تالار متوسط همراه با فیلمبرداری، غذا، میوه و شیرینی برای 200 نفر کمتر از 12 میلیون تومان نمی‌شود.

زهرا نیز در این زمینه اظهار می‌کند: هزینه تالار 9 میلیون تومان می‌شود که همراه با میوه و شیرینی بیش از 10 میلیون تومان خرج برمی‌دارد. تالار برای قرار دادن «گل مصنوعی» روی میزهای 340 نفره 200 هزار تومان و برای ویدئو پروژکتور هم 100 هزار تومان طلب کرده است.

دسته گل و ماشین عروس
وی ادامه می‌دهد:‌ من از گل مصنوعی برای دسته گل عروسی‌ام استفاده می‌کنم با این حال باید 45 هزار تومان بابت آن بپردازم و هزینه ماشین عروس هم 200 هزار تومان می‌شود.

باران هم درباره مخارج دسته گل عروس با گل طبیعی می‌گوید: 7 شاخه گل رز برای دسته گل عروس 120 هزار و 14 شاخه 240 هزار تومان هزینه دارد و برخی گلفروشان از گل‌های شکسته برای دسته گل عروس استفاده می‌کنند تا شاید قیمت مناسب شود.

عکاسی وفیلمبرداری
باران درباره خدمات متنوع و گران آتلیه‌های عکاسی هم می‌افزاید: در حال حاضر آتلیه‌ها کلیپ آشنایی، عکس اسپورت، کلیپ پشت صحنه و عروس می‌سازند و بابت ضبط تک دوربینه، دو دوربینه و استفاده از پروژکتور مبالغ متنوعی دریافت می‌کنند و حتی گاهی راضی به حذف هیچ کدام از این گزینه‌ها نیستند.

باران اضافه می‌کند: هزینه 30 تا 40 عکس در باغ و آتلیه بیش از یک میلیون تومان و فیلمبرداری یک میلیون تومان است. البته هزینه کلیپ آشنایی و ورودی باغ جداست. ورودی باغ‌های عمومی 400 تا 500 هزار تومان و ورودی باغ‌های خصوصی 800 تا 900 هزار تومان است.

زهرا هم می‌گوید: آتلیه 80 هزار تومان ورودی دریافت و برای آلبوم دیجیتال 500 هزار تومان طلب می‌کند و برای هر ساعت ارائه خدمات پس از مراسم تالار 40 هزار تومان اضافه می‌گیرد که در جمع برای خدمات آن باید یک میلیون و 100 هزار تومان بپردازیم.

به گفته سامان هم دست کم باید یک میلیون تومان بابت اجاره لباس عروس پرداخت. خرج عکاسی و فیلمبرداری برای نامزدی 2 میلیون تومان و برای عروسی 4 میلیون تومان است. هزینه عکس و فیلم اسپرت هم جداست. برای گل زدن ماشین عروسی هم باید حدود 200 هزار تومان پرداخت.قیمت گوسفند شب عروسی هم کمتر از 700، 800 هزار تومان نمی‌شود.

آرایشگاه عروس و داماد
باران درباره هزینه‌های آرایشگاه عروس هم می‌گوید: آرایشگاه‌های معمولی در بسته آرایش عروس خود اصلاح ابرو و اپیلاسیون ندارند و آرایش عروس از 600 هزار تومان آغاز می‌شود و برای عروس تاج نامزدی و مواد آرایشی نامرغوب استفاده می‌کنند و وقتی به این مسئله اعتراض می‌کنید با واکنشهایی مبنی بر اینکه پکیج شما معمولی است مواجه می‌شوید! آرایش VIP بیش از یک میلیون تومان است و شامل ناهار، اصلاح، شاین بدن، اپیلاسیون و... عروس می‌شود البته هزینه رنگ مو جداست.

این تازه عروس با بیان اینکه هزینه‌های یک عروسی بدین جا ختم نمی‌شود درباره میکاپ داماد هم اضافه می‌کند: این مرحله هم 100 تا 500 هزار تومان هزینه دارد.

محمدعلی هم با انتقاد به هزینه‌های لباس عروس و آرایشگاه، می‌گوید: لباس عروس و آرایش عروس زیر 800 هزار تومان نیست و خرید عروس 3 میلیون تومان خرج بر‌می‌دارد.

زهرا هم با بیان اینکه آرایشگاه‌ها بابت رنگ موی عروس 100 هزارتومان می‌گیرند، می‌افزاید: در مجموع هزینه آرایش عروس با خدمات معمولی 550 هزار تومان و داماد 200 هزار تومان می‌شود.

عیدی‌های عروس و حلقه
سامان درباره عیدی‌هایی که داماد برای عروس می‌خرد هم می‌گوید: داماد موظف است در هر عید یک قطعه طلا برای همسرش بخرد که هر بار خرج زیادی دارد. هزینه انگشتر نشان هم کمتر از 500 هزار تومان و حلقه کمتر از 800 هزار تومان نیست.

به گفته این تازه‌ داماد هزینه کادوهای هرعید اشک داماد را درمی‌آورد. به همین خاطر برخی دامادها به پسرهای دم بخت توصیه می‌کنند که پیش از ماه محرم و صفر نامزدی و پس از آن عروسی کنند تا مجبور به خرید کادو به عنوان عیدی نشوند.

خرید عروسی
باران و سامان به علت خرج و مخارج زیاد عطای خرید عروس و داماد را به لقایش بخشیده‌اند. اما زهرا می‌گوید: هزینه کت و شلوار داماد 450 هزار تومان، کفش و پیراهن 200 هزارتومان، لوازم بهداشتی ، ادکلن و ماشین ریش‌تراش و.... 700هزار تومان و قیمت کیف و کفش و خرید خودم برای عروسی 600 هزار تومان شد.

جهیزیه و خریدهای داماد
سامان با بیان اینکه رسم است که چند تکه از وسایل خانه را داماد می‌خرد، می‌افزاید: قیمت یک تلویزیون رنگی معمولی 1.5 تا 2 میلیون تومان، یک فرش ماشینی یک میلیون تومان و یک میز تلویزیون دست کم 400 هزار تومان است.

محمدعلی هم می‌گوید: خرید یک تلویزیون برای داماد 2، 3 میلیون تومان هزینه در بردارد، در کل هزینه‌های جهیزیه بر روحیه زن و شوهر تاثیر زیادی می‌گذارد و آنان را مضطرب و عصبی می‌کند.

وام ازدواج
باران با اشاره به وام ازدواج 6 میلیون تومانی برای عروس و داماد اظهارمی‌کند: به محض دریافت وام، حدود 300هزار تومان بابت کارمزد از هر یک از زوجین کسر می‌شود و شاهد پیامک‌های کسر وام هستیم!

سامان هم درباره وام ازدواج می‌گوید: دریافت وام ازدواج شرایط خاصی دارد. زن و شوهر هرکدام باید یک ضامن معرفی کنند. ضامن‌ها نباید کارمند آموزش و پرورش، بازنشسته یا خبرنگارباشند. ما به علت کم بودن مهریه همسرم و دانشجو بودن مشمول دریافت وام 5 میلیون تومانی برای هریک از زوجین می‌شدیم، اما بانک این وام را به علت کمبود اعتبار به ما نداد.

محمدعلی هم معتقد است: شرایط دریافت وام ازدواج سخت است. هرکدام از زوجین باید دارای یک ضامن و شاغل باشند و زنان خانه‌دار باید دو ضامن معتبر معرفی کنند. با این حال وام ازدواج تنها کفاف بخش کوچکی از هزینه‌های ازدواج را می‌دهد.

باران که دل پری از مخارج عروسی دارد، تاکید می‌کند: ازدواج آسان دروغی «پینه بسته» است که دیگر کسی آن‌ را باور نمی کند. واقعیت این است که همگان از کاهش آمار ازدواج نگران هستند اما هیچ کس برای حل این مشکل اقدامی عملی نمی‌کند.

خرج و مخارج زوجهای جوان فقط مربوط به مراسم عروسی نمی‌شود بلکه جهیزیه و تهیه مسکن را هم شامل می‌شود که هر کدام از این موارد برای دختر و پسر و خانواده‌هایشان میلیون‌ها تومان خرج در بر می‌دارد. با وام 3 میلیون تومانی و دستمزدهای یک میلیونی جوانان می‌توان چند درصد از این مخارج کمرشکن را تامین کرد؟ در این شرایط چگونه می‌توان توقع داشت که جوانان به ازدواج تشویق شوند؟

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
به یاد شش ماهه ارباب: کودک، چقدر می خورد از نهر آب، آب؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هر مدال المپیك چقدر آب می خورد؟



  مدال المپیك,مدالهای المپیك ایران,كسب مدال المپیك هزینه,كمیته ملی المپیك,مدالهای ایران در المپیک,اخبار

 

هر مدال المپیك چقدر آب می خورد؟

تا به حال فكر كرده‌اید هر مدال المپیك برای ورزش ایران چقدر آب می خورد؟

جام جم آنلاین: از آنجا كه المپیك‌ها در فاصله چهار سال از یكدیگر برگزار می‌شود، از یك منظر باید تمام هزینه‌هایی را كه صرف ورزش قهرمانی در این مدت می‌شود حساب كرد تا با ضرب و تقسیمی ساده متوجه شد كه ورزش ایران به طور تقریبی چه میزان در راه كسب مدال المپیك هزینه و به عبارتی سرمایه‌گذاری می‌كند.

 

تا به حال فكر كرده‌اید هر مدال المپیك برای ورزش ایران چقدر آب می‌خورد؟ یك میلیون،دو میلیون، ‌نه، باید از میلیون عبور كرد و به میلیارد رسید، آن هم نه یك میلیارد و دو میلیارد، بلكه 50 میلیارد تومان.بله، 50 میلیارد تومان ناقابل و البته ما برای به دست آوردن این رقم كلی چرتكه انداخته‌ایم تا آن را استخراج كنیم. می‌گویید چگونه؟ ‌توضیح می‌دهیم.

از آنجا كه المپیك‌ها در فاصله چهار سال از یكدیگر برگزار می‌شود، از یك منظر باید تمام هزینه‌هایی را كه صرف ورزش قهرمانی در این مدت می‌شود حساب كرد تا با ضرب و تقسیمی ساده متوجه شد كه ورزش ایران به طور تقریبی چه میزان در راه كسب مدال المپیك هزینه و به عبارتی سرمایه‌گذاری می‌كند.

این نیز به این خاطر است كه جملگی كشورها در راه حضور در المپیك از چند سال قبل دست به سرمایه‌گذاری روی تیم‌ها و ورزشكاران خویش در رشته‌های انفرادی می‌زنند تا در وهله نخست با كسب سهمیه‌های حضور در المپیك و سپس با حضور در تورنمنت‌ها و مسابقات بین‌المللی مختلف برای حضور در بازی‌های المپیك آماده شوند.

 

اگرچه عمده این نظر متوجه مسوولان ارشد ورزش است كه با حمایت و پشتیبانی از ورزش قهرمانی، تیم‌ها و قهرمانان را در راه حضور در این بازی‌ها، تحت پوشش قرار می‌دهند، اما در مقابل هم هستند عده‌ای كه معتقدند از بدو ورود یك ورزشكار به عرصه قهرمانی، برای باروری و رشد وی هزینه می‌شود كه به طور بدیهی اگر خواسته شود ‌این هزینه‌ها نیز محاسبه گردد، ‌رقم 50 میلیارد مورد اشاره خیلی بیشتر از اینها می‌شود.

البته باید این نكته را در نظر داشت كه كسب مدال المپیك برای هر كشوری جدا از هزینه‌های مادی صورت گرفته، به لحاظ معنوی، ملی و سیاسی برای هر كشور از ارزش زیادی برخوردار است كه اگر برای آن نیز ده‌ها میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شود، منطق هزینه‌كرد آن پذیرفتنی است و نباید چنین پنداشت كه پول عبثی خرج ورزش شده است.

 

غرور و افتخار ملی ایرانیان در هنگامه بازی‌های المپیك سیدنی، آتن و پكن و كسب مدال طلا از سوی حسین رضازاده و هادی ساعی را به یاد آورید تا شما نیز در زمره كسانی قرار بگیرید كه معتقدند ‌هزینه‌كرد در ورزش خود یك نوع سرمایه‌گذاری پربازده است. این را از این نظر گفتیم تا عده‌ای نگویند چرا باید این همه پول را صرف ورزش كرد. اما برسیم به اصل قضیه...

 

350 میلیارد تومان، بودجه ورزش قهرمانی

نگاهی به بودجه چهار ساله دستگاه‌های ورزش شامل وزارت ورزش و جوانان (سازمان تربیت بدنی سابق) و كمیته ملی المپیك نشان می‌دهد در فاصله چهار ساله بین المپیك‌های پكن و لندن (از سال 87 تا 91) حدود 350 میلیارد تومان بودجه به بخش ورزش قهرمانی تزریق شده یا می‌شود.

 

بدون در نظر گرفتن این‌كه در پكن تنها 2 مدال (یك طلا و یك برنز) گرفته‌ایم، ما در اینجا بیشترین تعداد مدال كسب‌شده برای ورزش ایران را مبنای محاسبه قرار می‌دهیم، یعنی هفت مدال كسب‌شده در المپیك 1952 هلسینكی فنلاند بنابراین اگر 350 میلیارد را بر عدد هفت تقسیم كنیم عدد 50 میلیارد تومان برای هر مدال به‌دست می‌آید كه رقمی نزدیك به واقع به حساب می‌آید.

آمار و ارقام اعلام شده از سوی كمیته ملی المپیك نیز نشان می‌دهد هزینه‌های هر ورزشكار المپیكی فقط طی دو سال منتهی به المپیك، ‌حدود 500 میلیون تومان می‌شود.

با توجه به این‌كه حدود یكصد ورزشكار در اردوهای تداركاتی المپیك حاضر هستند كه در نهایت از بین آنان 40 تا 60 ورزشكار برای حضور در المپیك انتخاب می‌شوند، می‌توان استنباط كرد كه نزدیك به 50 میلیارد تومان تنها به فاصله دو سال منتهی به المپیك، روی ورزشكارانی كه شانس حضور در این بازی‌ها را دارند، هزینه می‌شود.

 

در جدول زیر، ‌ریز این هزینه‌ها به ازای هر ورزشكار حاضر در اردوهای المپیك، ‌ذكر شده است.

احمد ارشدی، معاون اداری و مالی كمیته ملی المپیك در این باره می‌گوید: بعد از پایان المپیك پكن، دیوان محاسبات با محاسبه ساده‌ای، ارقام بودجه صرف شده ورزش در مقابل تعداد مدال‌های به دست آمده را هنگفت خواند و این قضیه یكی از سه بندی بود كه در تحقیق و تفحص به عمل آمده، فضای مدیریت ورزش را به چالشی بزرگ كشاند. البته با توضیحات كارشناسی ارائه شده، مسوولان مربوط قانع شدند تا این چالش فرو نشیند.

 

هر مدال چقدر می‌ارزد؟

شاهرخ شهنازی، عضو كمیته اجرایی كمیته ملی المپیك با بیان این كه به دلیل وجود فاكتورها و پارامترهای مختلف، محاسبه هزینه‌های مدال‌آوری سخت است، تصریح می‌كند: شرایط برای مدال‌آوری ورزشكاران در رشته‌های مختلف كاملا متفاوت است.

برای مثال در رشته‌هایی مثل كشتی، تكواندو و وزنه‌برداری، با هزینه‌هایی به مراتب پایین‌تر، شانس مدال‌آوری می‌یابیم.

در حالی كه در رشته‌هایی چون شنا و پینگ‌پنگ، برای كسب حتی یك مدال برنز المپیك، باید میلیاردها تومان صرف هزینه‌های زیرساختی و قهرمان‌پروری كرد كه البته مهم‌تر از حجم این سرمایه‌گذاری، كیفیت و برنامه‌ریزی و زمان مناسب است تا طی دوره‌ای بلند، پیشرفت پله به پله در این گونه ورزش‌ها را شاهد باشیم.

ده‌ها میلیون دلار می‌ارزد

«خیلی از كشورهای دنیا حاضرند حتی برای دریافت یك مدال المپیك، میلیون‌ها دلار هزینه كنند».

 

رضا مهماندوست سرمربی پیشین تیم ملی تكواندو (رشته‌ای كه تك مدال طلای المپیك پكن را برای كشورمان به ارمغان آورد) در تشریح این جمله خود می‌گوید: در ابعاد حكومتی و سیاسی، كسب مدال المپیك ارزش‌های راهبردی مثبت فراوانی برای هر كشور دارد. علاوه بر آن، تاثیر اجتماعی این كار نیز بسیار بارز است؛ به طوری كه باعث تشویق جامعه به سوی ورزش و دوری آنها از اعتیاد می‌شود. از این گذشته، اتحاد و انسجام ملی با كسب پیروزی‌های ممتاز المپیكی به میزان بالایی تقویت می‌شود. عكس موضوع هم صدق می‌كند یعنی وقتی كاروان ورزشی به المپیك، نتواند نتایج مطلوبی كسب كند اثرات منفی زیادی در جامعه به وجود می‌آید.

 

احمدرضا طالبیان، نخستین قایقرانی كه در تاریخ ورزش كشورمان مجوز ورود به المپیك را به دست آورده است، اعتقاد دارد ورزشكاری كه به حد دریافت مدال المپیك می‌رسد، دست‌كم دو میلیارد تومان روی او سرمایه‌گذاری شده است كه این سرمایه‌گذاری هم در ابعاد مالی و هم معنوی است./جام جم آنلاین