اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یک متهم تازه در بروز چاقی كودكان!


تحقیقات جدید پژوهشگران نشان داد «فتالات» موجود در پلاستیك پستانك و اسباب بازی، عامل اصلی بروز چاقی در كودكان است.

خبرگزاری ایسنا: تحقیقات جدید پژوهشگران نشان داد «فتالات» موجود در پلاستیك پستانك و اسباب بازی، عامل اصلی بروز چاقی در كودكان است.

 ماده شیمیایی «دی اتیل هگزیل فتالات» (DEHP)‌ قادر به تغییر عملكرد بیولوژیك تنظیم متابولیسم چربی بدن است.

محققان سطح این ماده شیمیایی را در خون 204 كودك 6 تا 13 سال كه 105 نفر آنها دچار چاقی و 99 نفر آنها دارای وزن طبیعی بودند، مورد بررسی قرار دادند.

نتایج آزمایشات نشان می دهد، كودكان با شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر، از سطوح بیشتر ماده DEHP نیز برخوردار بودند؛ همچنین كودكان با سطوح بالای این ماده شیمیایی پنج برابر بیش از كودكان با سطح پایین ماده در خطر ابتلا به چاقی قرار دارند.

دكتر «می جونگ پارك» فوق تخصص غدد اطفال و استاد دانشگاه اینجی سئول تأكید می كند: ماده شیمیایی DEHP تنظیم كننده اصلی تولید چربی و سوخت و ساز لیپید را هدف قرار می دهد.

این ماده شیمیایی با انجام دو كار مختلف باعث افزایش میزان چربی بدن می شود: نخست اثر هورمون آندروژن را كه باعث كم شدن شاخص توده بدن (BMI) می شود، كاهش می دهد و همچنین عملكرد تیروئید را كه نقش اساسی در كنترل وزن دارد، مختل می كند. تداخل با هورمون های آندروژن و تیروئید بر میزان اشتهای فرد اثر می گذارد.

فتالات ها در غذا، آب، كیسه های پلاستیكی،‌ مواد آرایشی، شامپو، لوسیون و حتی اسباب بازی كودكان وجود دارد؛ زنان باردار، نوزادان نارس و كودكان خردسال جزو گروه های هستند كه باید بشدت از این مواد اجتناب كنند.

در تحقیقات قبلی اثر «فتالات ها» در بزرگ شدن سینه پسران، مشكلات ناباروری مردان و كاهش وزن نوزادان در هنگام تولد مورد بررسی قرار گرفته بود.    


ویدیو مرتبط :
همه كودكان نیاز به حمایت دارند اما كودكان سرطانی...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان چاقی كودكان با این نوشیدنی؟




 

درمان چاقی كودكان با این نوشیدنی؟

 

متخصصان تغذیه معتقدند كه شیوه‌های زندگی امروزی ما زمینه افزایش بروز چاقی را در كودكان فراهم آورده است.


وقتی از الگو یا شیوه زندگی صحبت می‌كنیم، معمولا استفاده فراوان از فست‌فودها و نیز عدم تحرك كودكان و گذراندن وقت زیادی از اوقات فراغت كودكان در برابر تلویزیون به ذهن خطور می‌كند. اگرچه تاثیر این موضوعات در بروز چاقی برای همه ما ثابت شده، ولی عوامل دیگری از زندگی امروزی نیز باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.



مطالعات جدیدی كه از سوی پژوهشگران دانشگاه كارولینای شمالی در آمریكا انجام گرفته نشان داده است كه در دسترس بودن آب برای كودكان در مدرسه به كاهش خطر اضافه وزن در آنها كمك خواهد كرد.


مصرف نوشابه‌ها و نیز آبمیوه‌های حاوی قند طی دهه اخیر در بین كودكان و نوجوانان شیوع قابل توجهی یافته و باعث چاقی آنان شده است.


پژوهشگران آلمانی در مطالعات جدیدی دریافتند: كودكانی كه تشویق به نوشیدن آب در مدرسه می‌شوند، در بیش از یك‌سال، یك سوم كمتر از سایر بچه‌ها دچار اضافه وزن می‌شوند

.

هرچند مكانیسم چگونگی تاثیرگذاری نوشیدن آب در جلوگیری از افزایش وزن كودكان دقیقا مشخص نیست، به نظر می‌رسد كه مصرف آب توسط كودكان در مدرسه باعث كاهش دریافت نوشیدنی‌های شیرین می‌شود. مطالعات انجام شده در بزرگسالان نیز نشان داده است كه نوشیدن آب بر متابولیسم اثر داشته و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود.
بر همین اساس در بزرگسالان توصیه آن است كه در روز 8 لیوان آب بنوشند. در كودكان اگرچه این تاثیر به اثبات نرسیده ولی قطعا مصرف منظم آب در تنظیم وزن مفید است. این كه چه میزان آب در كودكان باید طی روز استفاده شود بسته به شرایط محیطی و نیز میزان فعالیت بدنی كودكان متفاوت است. البته توصیه می‌شود كه در حین وعده غذایی تا حد امكان از نوشیدن آب پرهیز شود.