اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یک افزودنی غیرمجاز دیگر؛ این‌بار در نان



اخبار,اخباراجتماعی ,افزودنی‌های غیرمجاز

 

ماجرای افزودنی‌های غیرمجاز به برخی مواد غذایی همچنان ادامه دارد. هنوز داستان استفاده از واکس و پارافین میوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند در نان‌های سنتی مطرح می‌شود.

روزنامه شهروند با این مقدمه، آورده است: هرچند پیش از این با وجود ممنوعیت وزارت بهداشت، استفاده از جوش‌شیرین در نان‌ها ممنوع شد، اما شواهد حکایت از تخلفاتی دارد که در خیلی از نانوایی‌ها اتفاق می‌افتد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی قبلاً گفته بود که 10 درصد نانوایی‌ها برای پخت نان از جوش شیرین استفاده می‌کنند؛ موضوعی که به گفته او، از سوی وزارت بهداشت درحال بررسی و پیگیری است.

حالا نانواها ترفند دیگری به کار برده‌اند؛ آن هم استفاده از ماده شیمیایی تحت عنوان جوهر قند است؛ ماده‌ای که به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از جوش شیرین هم خطرناک‌تر است. جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیوم، سرب و جیوه شده که باعث کم‌خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی می‌شود. با این همه اما بر اساس اعلام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حالا برخی از نانوایی‌ها از جوش شیرین هم نه، جوهر قند استفاده می‌کنند.

آرش رشیدیان می‌گوید: «گزارش‌هایی به دست ما رسیده که برخی نانواها برای تخمیر خمیر از ماده شیمیایی جوهر قند استفاده می‌کنند.»

او تأکید می‌کند که این موضوع در حال بررسی است و نمونه‌برداری از نان‌ها آغاز شده. «جوهر قند در صنایع قند به کار می‌رود و ما پیش از این نگران استفاده از آن در صنعت قند نیز بودیم. جوهر قند ساختار قلیایی دارد و مجوز مصرف خوراکی ندارد. این ماده سبب باقی ماندن گوگرد در بدن انسان می‌شود.»


  اخباراجتماعی  -  شهروند


ویدیو مرتبط :
افزودنی فوق العاده زیبای افزودنی Captain Sim L-1011

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هدفمند سازي يارانه ها به توسعه نان صنعتي



 

 

 

 

وزير بازرگاني شرايط نابرابر ميان توليد نان صنعتي و سنتي در معرفي نشدن توانمندي ها و تحقق نيافتن ظرفيت حداکثري واحدهاي توليد صنعتي را موثر دانست و گفت :‌هدفمند سازي يارانه ها به توسعه نان صنعتي کمک مي کند.

 

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا،‌"‌مهدي غضنفري‌"‌جمعه شب در حاشيه بازديد از سومين نمايشگاه بين المللي صنعت نان به خبرنگاران گفت :درحال حاضر نان سنتي با استفاده از آرد يارانه اي به قيمت هر کيلو75 ريال، توليد مي شود، حال آنکه واحدهاي توليدکننده نان صنعتي آرد را به قيمت آزاد خريداري مي کنند. لذا در صورت فعاليت حداکثري کارخانه ها و توزيع آرد در شرايط يکسان ، به طور حتم به لحاظ ظرفيت و کيفيت ، برتري نان صنعتي پديدارمي شود .

 

 

‌وزير بازرگاني در ادامه سخنان خود توزيع آرد يارانه اي را يکي از عوامل اصلي به بلوغ نرسيدن توليد نان صنعتي عنوان و تاکيد کرد، با اجراي قانون هدفمند سازي يارانه ها فضاي جديدي در احداث کارخانه هاي توليد نان صنعتي گشوده مي شود .

 

 

به گفته غضنفري ،‌با احداث انواع کارخانه هاي کوچک و بزرگ توليدکننده نان صنعتي در شهرهاي مختلف کشور مي توان واحدهايي با ظرفيت هاي متفاوت راه اندازي و نصب کرد.

 

 

وزير بازرگاني با تاکيد براينکه دولت دهم نسبت به دولت نهم حمايت بيشتري از احداث کارخانه هاي توليدکننده نان صنعتي خواهد کرد، از تعامل اين وزارتخانه با بانک هاي ملت و ملي براي راه اندازي واحدهاي جديد نان صنعتي در کشور خبرداد.

 

 

به گفته وي، وزارت بازرگاني درحال امضاي توافقنامه هايي با سيستم بانکي براي تخصيص سهمي ازتسهيلات به حوزه نان شامل سيلوسازي ‌و احداث کارخانه هاي نان صنعتي است.

 

 

غضنفري ابراز اميدواري کرد، بزودي مسائل ارايه تسهيلات درحوزه آرد و نان حل شده و متقاضيان بتوانند از تسهيلات بانک ها در حوزه هاي مختلف مانند سيلوسازي و احداث کارخانه ها بهره مند شوند.

 

 

وزير بازرگاني درادامه سخنان خود با انتقاد از افزايش ضايعات نان گفت :‌ با حرکت به سمت توليد نان صنعتي با کيفيت بالا و در نظرگرفتن ملاحظات مورد نظر مصرف کننده از نظر حفظ ذائقه، از ميزان دورريز و ضايعات نان کاسته مي شود.

 

 

وي تاکيد کرد، وزارت بازرگاني براي فرآيند هاي مختلف از نگهداري تا توليد نان صنعتي تسهيلات مورد نياز را ارايه مي دهد .

 

 

به گفته وي ،‌ در فرآيند هاي ماقبل توليد نان مثل خريد گندم ،‌آسياب ،‌آرد و سيلوسازي تسهيلاتي در نظرگرفته شده است که اگر اين فرايند ها درست مديريت شود، مي توان گندم برداشتي از مزرعه را با حداقل ضايعات به آرد تبديل کرده و آن را به توليدکننده رساند تا نان صنعتي باکيفيت به متقاضيان عرضه شود .

 

 

غضنفري همچنين گفت که تاکنون 550 ميليارد ريال تسهيلات براي بهسازي نانوايي ها پيش بيني شده که ازاين رقم 60درصد جذب شده و مابقي هنوز استفاده نشده است .

 

 

گفتني است، سومين نمايشگاه بين المللي صنعت نان که از بيست وچهارم آذرماه جاري درمحل دايمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران گشايش يافته بود ،شامگاه جمعه در مراسمي به طور رسمي به کار خود پايان داد .