اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یافته های جدید درباره ویروس زیکا


ویروس زیکا یک ویروس نوروتروفیک، neurotrophic، است که می‌تواند اثرات مخربی بر روی بافت‌های مغزی، رشد ساقه‌ی مغز و در نتیجه رشد کلی سیستم عصبی جنین داشته باشد.

zoomit.ir - علی قدس: 2 روز گذشته سازمان بهداشت جهانی کنفرانسی مطبوعاتی با موضوع ویروس زیکا بر پا کرد. در طی کنفرانس، رئیس این سازمان، مارگارت چان، پیشر‌فت‌ها و یافته‌های جدید در مورد ویروس زیکا را برای رسانه‌ها شرح داد.

یافته های جدید درباره ویروس زبکا

ویروس زیکا یک ویروس نوروتروفیک، neurotrophic، است که می‌تواند اثرات مخربی بر روی بافت‌های مغزی، رشد ساقه‌ی مغز و در نتیجه رشد کلی سیستم عصبی جنین داشته باشد. تا به الان میکروسفالی یکی از ناهنجاری‌های اصلی مرتبط با ویروس زیکا مورد توجه بوده؛ با این حال مرگ یا رشد ناقص جنین، اختلال بازسازی عروقی واحد یوتروپلاسنتال و عدم رشد سیستم عصبی جنین از دیگر عوارض ابتلای زنان باردار به این ویروس به شمار می‌روند. البته مارگارت چان، رئیس سازمان بهداشت جهانی، تاکید می‌کند که برای رسیدن به رابطه‌ی قطعی میان زیکا و عوارض آن تحقیقات بیشتری لازم است.

از طرف دیگر خبر‌هایی از انتقال این ویروس از طریق مایعات بدنی و به خصوص ارتباط جنسی منتشر شده بود. به نظر  می‌رسد این اتفاق جدی‌تر از قبل جامعه‌ی بشری را تهدید می‌کند و نمونه‌های بیشتر از ابتلا به این طریق در کشور‌های مختلف کشف شده است.

نشست دیروز دومین جلسه‌ی این سازمان برای مقابله با ویروس زیکا برگزار شد و از متخصصین بیماری‌های عفونی نیز برای شرکت دعوت شده بود. تمامی شرکت‌کنندگان بر این نظر توافق داشتند که باید بر رابطه‌ی بین ناهنجاری‌های نورولوژیکی و ویروس زیکا رابطه‌های معنادارتری پیدا کرد. بنابراین تا رسیدن به یک نتیجه‌ی علمی قابل اعتماد باید بر اساس شواهد موجود نظر داد.

زیکا یک نوع بیماری ویروسی است که از نیش پشه‌ی آئدس به افراد منتقل می‌شود. در اغلب موارد این بیماری خیلی خطرناک ظاهر نمی‌شود و از بین هر ۵ نفر تنها یک نفر علایم بیماری را از خود نشان می‌دهد. بیماران مبتلا به این بیماری معمولا دچار تب خفیف و خارش پوستی می‌شوند. متاسفانه هنوز واکسنی برای مقابله با ویروس زیکا ساخته نشده و شواهد زیادی از رابطه‌ی زیکا با میکروسفالی در نوزادان وجود دارد. چندی پیش نیز خبرهایی از رابطه‌ی زیکا با بیماری گیلن باره منتشر شد که لزوم مقابله‌ی جدی‌تر با این ویروس را به مسئولین بهداشتی گوشزد می‌کند. در ایالات متحده‌ی امریکا نزدیک به ۱۵۰ مورد ابتلا به ویروس زیکا گزارش شده که در هیچ کدام عامل انتقال نیش پشه نبوده است.

 موارد مبتلا به میکروسفالی در برزیل و جزایر پولینزی بیشتر مشاهده شده و در کلمبیا زیکا خود را با افزایش مرگ جنین‌ها نشان داده است. با این حال مسئولین سازمان بهداشت بر این باورند که نباید منتظر تایید رابطه‌ی علمی بین ویروس زیکا و ناهنجاری‌های مختلف در نوزادان شد و مسئولین بهداشتی باید خود را برای مبارزه‌ی هر چه بیشتر با این ویروس آماده کنند.

مسئولین بهداشتی در مناطقی که زیکا شیوع پیدا کرده باید در راستای آگاه‌سازی مردم به خصوص زنان گام‌های موثری بردارند. توانمندسازی زنان باید در راستای تصمیم آن‌ها به بارداری باشد. اگر زنان خواهان بارداری در مناطقی مثل برزیل هستند باید نسبت به روش‌های محافظتی در برابر نیش پشه‌ی ناقل بیماری و ابتلا به ویروس آگاه باشند.
در این بین نگرانی‌هایی در مورد افزایش آمار و پخش ویروس در مناطق مختلف جغرافیایی هم زمان با آغاز فصل بارش‌های موسمی در آمریکای جنوبی افزایش یافته است. 


ویدیو مرتبط :
‫ویروس زیکا را بهتر بشناسیم! با زیرنویس فارسی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال ابتلای 4 میلیون نفر به ویروس زیکا در قاره آمریکا



اخبار,اخبار اجتماعی ,ویروس زیکا

سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به احتمال ابتلای چهار میلیون نفر به ویروس زیکا در قاره آمریکا هشدار داد.

به گزارش  (ایسنا)، ویروس زیکا که موجب بروز نارسایی‌های شدید مادرزادی در هزاران نوزاد برزیلی شده به شدت رو به گسترش است و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت می‌تواند تعداد چهار میلیون نفر را در آمریکا آلوده سازد.

«مارگارت چان» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: گسترش این بیماری از یک تهدید معمولی به خطری هشدار دهنده تبدیل شده است و باید جهت اتخاذ اقدامات مناسب برای مقابله با آن گفتگوهایی انجام شود.

وی افزود: سال گذشته ویروس زیکا در قاره آمریکا شناسایی شد که اکنون با سرعت بالایی رو به گسترش است. در حال حاضر مواردی از ابتلا به این ویروس در 23 کشور و منطقه در این قاره مشاهده شده است.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه این ویروس موجب می‌شود سر و مغز نوزادان رشد کاملی نداشته باشد، اظهار کرد: قصد نداریم منتظر بمانیم تا در تحقیقات علمی رابطه ویروس زیکا با نارسایی‌های مادرزادی تایید شود و ضرورت دارد اکنون اقدامات جدی اتخاذ شود.

در حال حاضر برای درمان ویروس زیکا واکسن یا شیوه درمانی وجود ندارد همچنین این ویروس با علائمی همچون تب خفیف و قرمزی چشم‌ها همراه است. در حدود 80 درصد مبتلایان به این ویروس نشانه‌ای مشاهده نمی‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته کارشناسان این سازمان، دست یافتن به یک واکسن موثر و ایمن برای مقابله با ویروس زیکا و تولید آن یک سال طول می‌کشد. همچنین شش تا 9 ماه زمان لازم است تا ارتباط بین ویروس زیکا و بروز نارسایی‌های مادرزادی تایید شود.


  اخبار اجتماعی  -  ایسنا