اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یارانه 250 هزاری مستلزم بنزین 3000 تومانی


درست نیست که ما بخش شیرین را که همان یارانه‌های پرداختی است به مردم بگوییم و از آثار تورمی آن حرفی نزنیم اگر طبق گفته رئیس جمهور یارانه‌های پرداختی ۲۵۰ هزار تومان شود طبق بنزین ۷۵ صنفی، قیمت هر لیتر بنزین به ۳۰۰۰ تومان خواهد رسید.

خبرگزاری فارس: جعفر قادری سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۲ در نشست خبری امروز (سه‌شنبه) با اشاره به روز گذشته کمیسیون تلفیق گفت: در جلسه روز گذشته پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه برای تعیین قیمت بنزین، گازوئیل و CNG مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون این پیشنهاد را رد کردند.
 
وی افزود: کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت که مسائل جزئی همچون تعیین قیمت حامل‌های انرژی را به دولت بسپارد و تنها چارچوب‌های کلی را برای دولت روشن کند.
 
قادری از افزایش درآمدهای دولت به ۵۰ هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: سال گذشته ۴۲ هزار میلیارد تومان درآمد دولت بود که از این رقم ۲۸ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت‌ها و ۱۴ هزار میلیارد تومان از طریق بودجه تأمین شده بود.
 
قادری گفت: دولت در لایحه بودجه ۹۲ درآمدهای خود را از ۴۲ هزار میلیارد تومان به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش داده بود که به موجب آن ۱۱ هزار میلیارد از طریق یارانه نان و ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از طریق افزایش قیمت‌ها تأمین شده بود؛ دولت در لایحه تأکید کرده بود که ۹۰ هزار میلیارد تومان از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای دولت به مردم توزیع شود، ۱۵ هزار میلیارد تومان به بخش تولید و ۱۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به بودجه تخصیص یابد.
 
قادری با بیان اینکه، طبق لایحه‌ای که دولت به مجلس ارائه کرده و به موجب افزایش درآمد دولت قیمت‌ها تقریباً بیش از ۳ برابر می‌شد گفت: ما چارچوب های کلی را مشخص کردیم تا خود دولت قیمت حامل‌های انرژی را تعیین کند؛ دولت می‌تواند قیمت حامل‌های انرژی را کم یا زیاد کند البته توصیه ما این است که آن دسته از حامل‌ها افزایش قیمت کند که پیامدهای تورمی کمتری داشته باشند چرا که در صورت افزایش قیمت گازوئیل که به حمل‌ونقل کالا و مسافر مربوط است، با تورم در جامعه مواجه خواهیم شد.
 
قادری در پاسخ به این سئوال که آیا با درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت از افزایش قیمت‌ها میزان یارانه‌های پرداختی به مردم تغییر خواهد کرد یا نه؛ اینکه نحوه توزیع و مقدار آن که در مدت یارانه‌ها چقدر باید باشد از جمله مواردی است که باید در بخش‌های دیگر بررسی کنیم اما اینکه دولت می‌خواهد در افزایش قیمت‌ها شیب تندی وجود داشته باشد را قبول نداریم.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه دولت می‌تواند به هر ایرانی ۲۵۰ هزار تومان پرداخت کند گفت: امیدواریم مسئولان دولتی در روزهای پایانی خود منطقی‌تر حرف بزند؛ درست نیست که ما بخش شیرین را که همان یارانه‌های پرداختی است به مردم بگوییم و از آثار تورمی آن حرفی نزنیم اگر طبق گفته رئیس جمهور یارانه‌های پرداختی ۲۵۰ هزار تومان شود طبق بنزین ۷۵ صنفی، قیمت هر لیتر بنزین به ۳۰۰۰ تومان خواهد رسید.
 
خبرنگاری از قادری پرسید: آیا عدم تعیین قیمت‌های حامل انرژی در کمیسیون تلفیق به منظور شانه خالی کردن مجلس و رفتار انتخاباتی اعضای کمیسیون تلفیق نیست.
 
که وی در پاسخ گفت: اینکه مجلس وارد جزئیات مسائل اجرایی نمی‌شود به معنای شانه خالی کردن نیست چرا که ما باید سیاست‌های کلی را تعیین کنیم و این دولت است که می‌تواند قیمت حامل‌های انرژی را تعیین کند.
 
از قادری پرسید آیا کمیسیون تلفیق تا پایان هفته آتی بررسی بودجه را جهت بررسی جزئیات آن در جلسه یکشنبه دو هفته آتی به پایان خواهد رساند یا نه گفت: قرار بود امروز بخش احکام درآمدی بودجه تمام شود اما به دلیل وقتی که به بخش نفت و هدفمندی نیاز داشت این کار تمام نشده است البته این امر منافاتی با اینکه ما لایحه بودجه را تا ۱۵ اردیبهشت در کمیسیون تصویب کنیم ندارد.
 
قادری ابراز امیدواری کرد که مجلس از یکشنبه دو هفته آتی وارد بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۲ شود و گفت: با توجه به اینکه ما کلیات لایحه را یکبار در مجلس تصویب کرده‌ایم نیازی به تصویب مجدد آن نیست و از همان روز اول که لایحه در صحن مطرح شود ما بررسی جزئیات خواهیم شد.
 
وی در ادامه گفت: برخی مسئولان دولتی به اعضای کمیسیون تلفیق تماس می‌گیرند و تلاش می‌کنند تا کمیسیون در تعیین قیمت درآمدهای دولت از یارانه‌ها تجدیدنظر کنند؛ گرچه دولت می‌تواند پیشنهاد بدهد و ما پیشنهادها را بررسی خواهیم کرد اما مخالفان افزایش درآمدهای هدفمندی در مخالفت خود جدی هستند.


ویدیو مرتبط :
تمدید اعتبار بنزین یارانه ای 700 تومانی خودروهای سواری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت بنزین با یارانه نقدی 250 هزار تومانی


در سناریوی اول، قیمت بنزین 1060 تومان و در سناریوی سوم حدود 2160 تومان خواهد بود، البته پیشنهاد دولت اجرای سناریوی 3 بوده است، ضمن اینکه مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی 3 است.

خبرگزاری مهر: دبیر هدفمندسازی یارانه ها با اعلام جزئیات کامل 3 سناریوی مشخص دولت برای اجرای گام دوم هدفمندسازی یارانه ها، گفت: در سناریوی اول، قیمت بنزین 1060 تومان و در سناریوی سوم حدود 2160 تومان خواهد بود، البته پیشنهاد دولت اجرای سناریوی 3 بوده است، ضمن اینکه مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی 3 است.

محمدرضا فرزین امروز در نشستی خبری در مورد هدفمندی یارانه ها گفت: با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته ایم، افکار عمومی در مورد نقاط قوت و ضعف نحوه اجرای آن و ... تحلیل‌هایی می کنند. کمتر کاندیدای ریاست جمهوری بر اهمیت و ضرورت اجرای هدفمندسازی یارانه ها تاکید نمی کند و همه به دنبال این هستند که در آینده طرح را ادامه دهند.

دبیر هدفمندسازی یارانه ها با بیان اینکه طرح در افکار عمومی قابل قبول است و مردم مدافع اجرا و خواهان ادامه آن هستند، افزود: قانون هدفمند سازی یارانه ها در سال 90 یعنی اولین سال اجرای خود 17.5 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشت که دلیل آن شیب مناسب قیمتها بود. نمونه بارز آن قیمت حامل های انرژی است که طی 28 ماه گذشته که از اجرای طرح می گذرد، تغییری نکرده است.

فرزین با اعلام اینکه در سال 90، ضریب جینی در شهر و روستا شدیدا بهبود یافته است، افزود: نسبت ده درصد درآمد اغنیا به فقرا در سال 90، به زیر 10 درصد یا به عبارت صحیح تر به 9.38 درصد رسیده که برای اولین بار در تاریخ کشور رخ داده است. به معنای دیگر، نسبت درآمد فقرا به اغنیا شدیدا بهبود یافته و این موضوع را آمارهای مرکز آمار ایران نشان می دهد، یعنی توزیع درآمد در سطح کشور بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه دولت منابع انرژی کشور را با اجرای هدفمند سازی یارانه ها مدیریت کرد و باعث کاهش قاچاق سوخت، صرفه جویی منابع انرژی و تغییر روند مصرف تولید خانوار شد، گفت: اینکه گفته می شود اجرای هدفمندی یارانه ها و پرداخت یارانه های نقدی با کسری بودجه مواجه شده و سازمان هدفمندی از بانک مرکزی برای ادامه اجرای آن استقراض کرده است، صحیح نیست. همچنین اینکه گفته می شود سازمان از تولید حمایت نکرده و تولید دچار مشکل شده است، منطقی نیست.

دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها با اعلام اینکه تا پایان سال 91 با اجرای هدفمندی یارانه ها 91 هزار میلیارد تومان پول پرداخت شده است،  اظهارداشت: این در حالی است که تنها در ابتدای اجرای طرح 9 هزار میلیارد تومان تنخواه اخذ شد که هم اکنون 5 هزار و 700 میلیارد تومان آن باقی مانده و بخشی از تنخواه اخذ شده را بازپرداخت کردیم، با این حال، بیش از این رقم، رقمی که باقی مانده از دستگاه های تولید انرژِی و توانیر طلبکاریم.

به گفته فرزین، با اجرای هدفمندی یارانه ها به هیچ وجه نقدینگی کشور افزوده نشده و از منابع خود استفاده کردیم، همچنین نرخ رشد نقدینگی از سال 84 تا 90، که اولین ماههای اجرای هدفمندی یارانه ها در سال 90 رخ داده است، پایین ترین نرخ رشد را در همین سال نشان می دهد.

فرزین گفت: نرخ رشد پایه پولی در سال 90 به حدود 11.4 درصد رسیده که در 7 سال قبل از آن بالاترین رقم در این خصوص بوده است. در شهریور و بهمن ماه 91 دو شوک ارزی رخ داد که منجر به نوسانات قیمتی شدیدی شد. بنابراین افزایش قیمتها به دلیل اجرای هدفمندی یارانه ها نبوده و هدفمندی آثار خود را در پایان سال 90 تخلیه کرده است. در اصل مباحث نوسانات نرخ ارز هیچ ارتباطی به هدفمندی یارانه ها نداشته است.

دبیر هدفمند سازی یارانه ها با تاکید بر اینکه در کشور بیش از 10 درصد از خانوارها از دریافت یارانه ها قابل حذف نیستند، زیرا آسیب خواهند دید، گفت: طرح تحول مالیاتی بر روی نظام شناسایی افراد و درآمد آنها در اجرای هدفمندی و در مجموع حذف برخی از خانوارها از دریافت یارانه نقدی کمک خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانه ها، عنوان کرد: در جلسات مشترک دولت و مجلس سناریوهای مشخصی توسط دولت به صورت کتبی ارائه شد، در اصل دولت 3 سناریو مشخص در این خصوص دارد و آنچه دولت به مجلس ارائه کرده است، سناریوی یک بوده، این در حالی است که احساس کردیم توافقی در مجلس بر سر اجرای سناریوی 2 و 3 وجود ندارد؛ گرچه پیشنهاد دولت اجرای سناریوی 3 بوده است.

وی ادامه داد: براساس سناریوی اول، قیمت بنزین 1060 تومان خواهد بود، یعنی قیمت بنزین 2 برابر هم نخواهد شد و در سناریوی سوم حدود 2160 تومان خواهد بود، بر این اساس اینکه برخی ها مطرح می کنند با اجرای گام دوم هدفمند سازی یارانه ها قیمت بنزین 3 هزار تومان خواهد شد، صحیح نیست.

فرزین با بیان اینکه در حال حاضر در حال مذاکره با مجلس برای اجرای گام بعدی هدفمند سازی یارانه ها هستیم و خواهان توافق با آنها می باشیم، تاکید کرد: بهتر است که دست دولت برای ادامه اجرای گام اول باز باشد که البته هرگونه تغییری برای گام اول برای کشور خطرناک است و شرایط را سخت می کند یا اینکه مجلس اجازه اجرای گام دوم را بدهد، البته در این زمینه برای توافق با مجلس در کمیسیون تلفیق حضور خواهیم یافت.

وی با تاکید بر اینکه یارانه نقدی نه قطع می شود و نه کاهش خواهد یافت، گفت: نظر دولت اجرای گام دوم هدفمندی یارانه هاست. افزایش مبلغ یارانه نقدی منوط به اجرای گام دوم است، در غیراین صورت با ادامه اجرای گام اول همان مبلغ یارانه نقدی که در حال حاضر پرداخت می شود، ادامه خواهد یافت.

به گفته فرزین، با اجرای هدفمندی یارانه ها سالانه 40 هزار میلیارد تومان به خانوار پرداخت می شود و ادامه شرایط موجود نیازمند تامین چنین مبلغی در سال است.

وی گفت: هیچ عددی در سناریوی اول پیشنهادی دولت در مورد مبلغ یارانه نقدی ارائه نشده است و مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی 3 است.

فرزین ادامه داد: دولت با اجرای هدفمند سازی یارانه ها حتی یک ریال با کسری مواجه نشده و هیچ پولی از هیچ دستگاهی دریافت نکرده است. برای ادامه اجرای قانون از محل درآمد حامل های انرژی و اصلاح ردیف های بودجه بوده است.