اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یارانه ثروتمندان حذف نمی شود



حذف یارانه 3 دهک بالای درآمدی,هدفمندی یارانه ها


یارانه ثروتمندان حذف نمی شود

حذف یارانه 3 دهک بالای درآمدی که بیش از 22 میلیون نفر را شامل می‌شد، از دستور کار دولت تدبیر و امید خارج شد.

به گزارش مهر، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، مقامات اقتصادی در نشست‌های مختلف به کسری اعتبار هدفمندی یارانه ها اشاره می کردند، به طوری‌که وزیر امور امور اقتصادی و دارایی و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی دولت در نخستین روزهای فعالیت دولت تدبیر و امید به صراحت رقم کسری بودجه هدفمندی یارانه ها را بالغ بر 1000 میلیارد ریال اعلام کردند.

بر این اساس، با همراهی مجلس، برنامه حذف دهک های بالای درآمدی و حدود 30 درصد یارانه بگیران در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفت. حتی در این راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مامور ارائه راهکار برای شناسایی گروه‌های مشمول یارانه شد. در همین زمینه کارگروه هدفمندی یارانه ها با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد و برخی وزارتخانه ها به عضویت آن درآمدند.

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در این زمینه گفته است: دولت پایگاه‌های اطلاعاتی دارد که اگر آنها را تجهیز کند اطلاعات دقیق تری در مورد شناسایی  وضعیت درآمدی افراد می تواند بدست آورد،

 

اگر یارانه های نقدی به تمام افراد جامعه پرداخت شود به هدف نخواهد رسید؛ حتما فقرای جامعه هدف هستند؛ به ویژه دو دهک پائین جامعه و 4 دهک اول زیر خط فقر هستند، بنابراین پرداخت یارانه به 7 دهک اغماض و مسامحه است.

مصباحی مقدم با بیان اینکه تقاضا حرام است و کسی باید یارانه بگیرد که ضرورت اقتضا کند، باید گرفتن یارانه را امری منفی تلقی کنیم، گفت: تقاضا برای کمک مالی و مادی حرام است؛ مگر اینکه ضرورت اقتضا کند که آن ضرورت نیز فقر و نیاز است. ننگ است برای کشور ما که خانوارهایی زیر خط فقر داریم.

اما در نهایت دولت با بررسی سناریوهای مختلف به این نتیجه رسیده است که حذف یارانه بگیران به صورت اجباری امکان‌پذیر نیست، بلکه افراد می توانند داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند؛ بدین معنا که افراد دارای تمکن مالی بالا به صورت داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند.

اخیرا حسن روحانی رئیس جمهور در این زمینه به بررسی‌هایی که در مجلس برای حذف سه دهک پردرآمد از دریافت یارانه‌ها صورت گرفته و به نتیجه نرسیده اند، اشاره کرد و گفت: نمی‌خواهم بابت این موضوع به کار مجلس ایراد وارد کنم اما این اتفاق نشان داد که ساماندهی اقتصاد بسیار سخت است.

 

راه‌های متعددی برای حذف سه دهک پردرآمد از فهرست گیرندگان یارانه‌ها وجود دارد، اما بنده با پیشنهادهای متعددی که به نوعی ورود به زندگی خصوصی مردم بود به‌شدت مخالفت کردم، چرا که معتقدم اعتماد مردم به سیستم بانکی و دولت با ارزش‌تر و مهم‌تر از کاهش هزینه‌های دولت به هر روشی است.

همچنین محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور در مورد حذف سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه ها گفته است: روش‌های مختلفی برای شناسایی دهک‌های بالای درآمدی وجود دارد که بر اساس آن، دولت می‌تواند بر مبنای آمارها، این دهکها را شناسایی کنند اما اعتقاد ما بر این است که این موضوع ورود به حریم خصوصی افراد است

 

و دولت قصد ندارد چنین کاری را انجام دهد. دو روش برای این موضوع پیش بینی شده است؛ اول آن که افراد خود بتوانند به صورت داوطلبانه انصراف دهند که این پسندیده ترین روش است و دوم آن که دولت بتواند برای مردم شغل آفرینی کند.

حال باید به انتظار آینده نشست و دید سرانجام سرنوشت حذف یارانه دهک‌های بالای درآمد چه خواهد شد.
/مهر


ویدیو مرتبط :
حذف یارانه ثروتمندان تا رفع کسری بودجه یارانه ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیف اعلام کرد: توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال/ اقتصاد بدون نفت به مرحله عمل رسید



حذف یارانه دهک های ثروتمند, هدفمندی یارانه ها

سیف اعلام کرد: توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال/ اقتصاد بدون نفت به مرحله عمل رسید

رئیس کل بانک مرکزی از توافق دولت و مجلس برای حذف یارانه ثروتمندان تا پایان سال خبر داد و گفت: صادقانه سخن گفتن و شفاف سازی از مسائل و مشکلات کشور بزرگترین مزیت و امتیاز دولت تدبیر و امید است.

ولی الله سیف در حاشیه بازدید از شهر نهاوند اظهار داشت: در بازدید چند ساعته ای که از شهر نهاوند داشتم، متوجه شدم این شهر در سالهای گذشته نسبت به شهرهای اطراف خود رشد و پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته که در این مورد باید مسئولین ارشد شهرستان فکر اساسی و اقدام بزرگی انجام دهند.

سیف اظهار داشت: بزرگترین مشکل نهاوند مسئله بیکاری و کمبود صنایع تبدیلی و تولیدی است که برای حل این مشکل باید زمینه مشارکت و حضور سرمایه داران بخش خصوصی در این شهرستان فراهم شود.

وی افزود: برای توسعه و رشد اقتصاد و صنعت تولید در شهرستان نهاوند می توان از دو کانال و مجرای ارز چین و صندوق توسعه ملی استفاده کرد و پروژه ها و طرح های مختلف تولیدی را در نهاوند اجرا کرد.

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: بودجه سال 1393 در حال شکل گیری است که در اولین قدم، بودجه سال 92 ترمیم و  از 210 هزار میلیارد تومان به 157 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

سیف از توافق مجلس و دولت تا پایان سال جاری برای حذف یارانه بعضی از دهک های ثروتمند و مرفه جامعه خبر داد و گفت: مردم ایران نیز پذیرش این امر را به خوبی درک کرده اند و زمینه اجنماعی این اقدام فراهم شده است.

وی اظهار داشت: شعار اقتصاد بدون نفت در کشور به مرحله عملی رسیده و در حال حاضر واردات و صادرات کشور بدون اتکا به فروش نفت در حال انجام است که این  اتفاق یک قدم اساسی و مهم در اقتصاد و تولید کشور است.

رئیس کل بانک مرکزی، صادقانه سخن گفتن و شفاف سازی از مسائل و مشکلات کشور را بزرگترین مزیت و امتیاز دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: برای احیا اقتصاد و حل مشکلات اقتصادی مردم باید به بخش تولید و صادارات کشور توجه و اهمیت بیشتری داشت./مهر