اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

یادآوری خاطرات فراموش شده در خواب


طبق یک مطالعه جدید مغز در طول خواب به برخی از اطلاعات فراموش شده دسترسی می یابد.

خبرگزاری مهر: طبق یک مطالعه جدید مغز در طول خواب به برخی از اطلاعات فراموش شده دسترسی می یابد.

تاکنون مطالعات مختلفی در مورد اهمیت خواب در تثبیت خاطرات و آموخته ها به انجام رسیده است. خواب یکی از فعالیت های طبیعی انسان است که نقش مهمی در حفظ سلامت روانی و ذهنی ایفا می کند.

به تازگی گروهی از پژوهشگران اسپانیایی در یک مطالعه به این نتیجه رسیدند که ۱۲ ساعت خواب می تواند به فرد کمک کند تا به خاطراتی که فراموش شده اند دست یابد.

در این مطالعه، فهرستی از واژگان به شرکت کنندگان داده شد و سپس از آنها خواسته شد تا آنها را به خاطر بسپارند. در مرحله بعدی، این افراد به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول ۱۲ ساعت پس از این یادگیری به خواب رفتند و گروه دوم نیز ۱۲ ساعت بیدار ماندند. پس از این دوره ۱۲ ساعته، از این افراد خواسته شد تا آموخته های خود را به یاد آورند. در اینجا بود که مشخص شد افرادی که بلافاصله پس از یادگیری به خواب رفته بودند، عملکرد بهتری در به یادآوری واژگان آموخته شده داشتند.

خواب این امکان را به مغز می دهد تا خاطراتی که در طی زمان راکد مانده اند را بازیابی کند. این پژوهشگران بر این باورند که هیپوکامپ مغز مسئول این یادآوری خاطرات است. در این میان، شناخت سازوکار دقیق مغز در طی خواب که به این بازیابی خاطرات فراموش شده می انجامد، می تواند به طراحی درمان هایی موثرتر به منظور مقابله با برخی مشکلات ناشی از فراموشی کمک کند.

همچنین پیش از این پژوهشگران به این نتیجه رسیده بودند که کیفیت پایین خواب و یا محرومیت از خواب می تواند بر خلق و خوی فرد و نیز توانایی او در یادگیری تاثیری منفی بگذارد. آنها بر این باورند که محرومیت طولانی مدت از خواب می تواند اثرات درازمدت و برگشت ناپذیری بر یادگیری و حافظه داشته باشد.


ویدیو مرتبط :
یادآوری خاطرات بسیجیان در پادگان دوکوهه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمبود خواب، خاطرات را برای همیشه از ذهن پاک می‌کند





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

کمبود خواب، خاطرات را برای همیشه از ذهن پاک می‌کند

پزشکان هشدار دادند که کمبود خواب می‌تواند روی حافظه تاثیر سوء بگذارد و خاطرات را برای همیشه از ذهن پاک کند.

هر چند این روزها کم‌خوابی برای بسیاری از مردم امری عادی است اما پزشکان هشدار داده‌اند که حتی دو ساعت کمبود خواب می‌تواند قدرت حافظه را تضعیف کند.

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در یک مطالعه جدید دریافته‌اند که فقط دو ساعت کسری خواب کافی است تا فعالیت طبیعی مغز را در ذخیره‌سازی اطلاعات مختل کند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، این متخصصان تاکید کردند که شش ساعت خواب شبانه به جای هشت ساعت می‌تواند اثرات جبران‌ ناپذیری روی حافظه داشته باشد.

جزئیات این مطالعه در کنفرانس سالانه انجمن نوروساینس آمریکا ارائه شده است./ایسنا