اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«گوگل» زیر مجموعه «آلفابت» خواهد شد


گوگل در ابتدا به عنوان یک موتور جستجوی اینترنتی شرع به کار کرد. اما به مرور زمان کار و فعالیت خود را به حوزه های مختلفی از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، صنایع دارویی و سایر فعالیت های اقتصادی گسترش داده است که البته همه اینها برای گوگل چندان سود آوری نداشته اند و برخی حتی منجر به زیان سرمایه گذاران نیز شدند.

تابناک: گوگل در ابتدا به عنوان یک موتور جستجوی اینترنتی شرع به کار کرد. اما به مرور زمان کار و فعالیت خود را به حوزه های مختلفی از جمله هواپیماهای بدون سرنشین، صنایع دارویی و سایر فعالیت های اقتصادی گسترش داده است که البته همه اینها برای گوگل چندان سود آوری نداشته اند و برخی حتی منجر به زیان سرمایه گذاران نیز شدند.

 اما اکنون گوگل به خوبی یاد گرفته است که چگونه به روند های وال استریت گوش فرا دهد و جریان ابداعات و اختراعات خود را به روز و قدرتمند نگه دارد. بر این اساس قرار است این غول بزرگ وال استریت زیر نام یک برند جدید به نام «آلفابت» فعالیت کند و صنایع و خدمات سود آور خود را از سایر خدمات هزینه بر جدا کند.

«لری پیج» که به همراه «سرگی برین» از بنیانگذاران گوگل است اخیرا در وبلاگ خود نوشته که: برای من و سرگی تولد «آلفابت» فصل جدیدی در زندگی گوگل است. ما نام آلفابت را از این جهت دوست داریم که مجموعه ای از حروفی است که زبان را نمایش میدهند. زبانی که یکی از مهمترین اختراعات بشری است و همچنین هسته اصلی ایندکسینگ در گوگل نیز هست.

در این تغییر و تحولات جدید قرار است لری پیج به همراه سرگی برین مشترکا شرکت آلفابت را مدیریت کنند. در واقع آلفابت قرار است تبدیل به یک هلدینگ عظیم بشود که شرکت های بزرگی را در زیر مجموعه خود داشته باشد، از جمله خود گوگل را. در کنار گوگل البته نام شرکت های بزرگ دیگری همچون Nest بزرگترین سازنده ترموستات های هوشمند و همچنین Calico که شرکتی تحقیقاتی – پزشکی متمرکز بر افزایش طول عمر است، شنیده میشود. «ساندرا پیچای» که پیش از این از مدیران وفق گوگل بوده است قرار است به عنوان مدیر عامل گوگل معرفی شود که محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت این شرکت از جمله جی میل، یوتیوب، نقشه ها و موتور جستجو را در بر خواهد گرفت.

«گوگل» زیر مجموعه «آلفابت» خواهد شد

درباره مدیر عامل جدید گوگل

مدیر عامل جدید گوگل ساندار پیچای است که از سال ۲۰۰۴ میلادی در این شرکت حضور دارد. سال گذشته، دگرگونی‌های مدیریتی باعث شد تا او دست راست لری پیج شود. پیچای در گذشته مدیریت بسیاری از محصولات گوگل را بر عهده داشته است. او رهبری پروژه‌ی گوگل کروم را بر عهده داشت که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و امروزه محبوب‌ترین مرورگر وب است. بسیاری معتقد هستند که مرورگر کروم سکوی پرتابی برای پیچای بود. او با موفقیت در این پروژه یکی از سریع‌ترین رشدها را در تاریخ صنعت فناوری انجام داد و در واقع راه صد ساله را یک شبه رفت. پیج در مورد او می‌گوید:

ساندار مدتی است در واقع از زبان من سخن می‌گوید و حتی در برخی موارد بهتر از من نیز سخنانش را بیان می‌کند. ما از کار با یکدیگر لذت می‌بریم. او پس از آن که مسئولیت ساخت و مهندسی کسب و کار اینترنتی ما را در مهر ماه سال گذشته بر عهده گرفت، به صورت چشم‌گیری پیشرفت کرده است.

با این تحولات یج مدیر عامل آلفابت و برین رئیس آن خواهند بود. پیج امیدوار است است تا تغییرات زیرساختی جدید باعث شوند او و برین بر روی مسائل بزرگ‌تر متمرکز شوند. البته در حال حاضر منظور از مسائل بزرگ‌تر مشخص نیست. پیج در این باره می‌گوید: مدل ما این گونه است که هر بخش از کسب و کار ما توسط یک مدیر عامل قدرتمند اداره شود و من و برین نیز در زمان نیاز در خدمت آن‌ها باشیم. من و برین بودجه‌ی هر بخش را مشخص کرده و بر عملکرد آن‌ها نظارت خواهیم داشت تا بازده خوبی داشته باشند.

مهم‌ترین بخش از فعالیت پیج و برین کار بر روی پروژ‌های جدید خواهد بود. مانند بسیاری از موسسان و ایده‌پردازان قوی، این دو نفر نیز تمایل دارند تا کارهای جدیدی آغاز کنند و به مدیریت محصولات به نتیجه رسیده، علاقه‌ای نشان نمی‌دهند. ساختار جدید به آن‌ها اجازه خواهد داد تا به صورت منظم پروژ‌های جدید ارائه داده و کارمندان جدید برای انجام آن‌ها استخدام کنند. برین می‌گوید: هدف ما تبدیل این کمپانی به یک برند تجاری با محصولات متعدد نیست. هدف این است که شرکت‌های زیرمجموعه‌ی آلفابت استقلال داشته و برندهای خود را به شهرت برسانند و موفق شوند.

اهمیت حرکت جدید گوگل


اقدام جدید گوگل یکی از مهمترین قدمها توسط یک شرکت غول سیلیکون والی است که برای مدیریت و نظم بخشیدن به یک کسب و کار گسترده و پراکنده صورت میگیرد. اقدامی که به شدت بر روی سایر شرکت های رقیب همچون فیسبوک و آمازون اثر میگذارد. در حالی که تقریبا همه شرکت های تکنولوژیک فعالیت خود را با تمرکز بر یک خدمت یا محصول اصلی شروع کرده اند، اما به مرور زمان فعالیت آنها بسیار گسترده تر شده است و حوزه های مرتبط و غیر مرتبط فراوانی با فعالیت اصلی را در بر گرفته و این موضوع محدود به گوگل نیست.

 برخی از این شرکت ها فعالیت های خود را برای نظم بخشی و شفافیت بیشتر در فعالیت های خود شروع کرده اند برای مثال آمازون با جداسازی خدمات تحت Cloud خود اقدامی مثبت در این زمینه داشت اما گوگل پا را یک گام فراتر از این ها گذاشته است و با ایجاد یک هلدینگ غول پیکر راه جدیدی را گشوده است.

این تغییر حرکتی است برای آنکه گوگل همچنان خلاق و پیشرو باقی بماند. در حالی که سایر شرکت های تکنولوژی به مرور پیر تر و قدیمی میشوند، برخی همچنان به کسب و کارهای قدیمی خود پایبند هستند. با اتخاذ روند جدید گوگل به سایر زیر مجموعه های خود این فرصت را میدهد که در تصمیم گیری مستقل و چابک باشند و روند کار را ضمن سرعت بخشیدن منظم کند. این اقدامی است که پیش از این در شرکت هایی نظیر Berkshire Hathaway و Warren E. Buffett دیده شده و تاثیرات عمیق خود را بر بهبود روند کسب و کار گذاشته است.


ویدیو مرتبط :
گوگل: گوگل یا آلفابت مساله این است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آلفابت متولد شد : گوگل زیر مجموعه می شود !


کمپانی معظم گوگل دستخوش تغییرات ساختاری بزرگی شد.مسئولین این شرکت در اقدامی غیرمنتظره از تاسیس یک کمپانی مادر با نام آلفابت خبر دادند که از این پس به عنوان شرکت سرشاخه گوگل و تمام کمپانی ها و سرویس های زیر مجموعه آن فعالیت خواهد کرد.

وب سایت گجت نیوز: کمپانی معظم گوگل دستخوش تغییرات ساختاری بزرگی شد.مسئولین این شرکت در اقدامی غیرمنتظره از تاسیس یک کمپانی مادر با نام آلفابت خبر دادند که از این پس به عنوان شرکت سرشاخه گوگل و تمام کمپانی ها و سرویس های زیر مجموعه آن فعالیت خواهد کرد.

آلفابت متولد شد : گوگل زیر مجموعه می شود !

لری پیج٬ مدیرعامل و یکی از دو بنیان‌گذار گوگل٬ روز دوشنبه (۱۹ مرداد٬ ۱۰ اوت) در یادداشتی در بلاگ گوگل اعلام کرد که در تحولی آینده‌نگرانه٬ گوگل زیر چتر کمپانی تازه‌ای موسوم به "آلفابت” خواهد رفت تا شاخه‌های گوناگون کسب‌وکار و پژوهش و تولید در این کمپانی بتوانند فعالیت‌های خود را مستقلانه و در گسترده‌ای وسیع‌تر دنبال کنند.

گوگل در ابتدا به عنوان تسهیل‌گر جست‌وجوهای آنلاین راه‌اندازی شد٬ اما با گذشت زمان گستره فعالیت‌ها و حوزه عملیاتی‌اش گسترده‌تر شد و شاخه‌های گوناگونی را در بر گرفت؛ از راه‌اندازی سیستم‌عامل اندروید و تسخیر بازار موبایل گرفته تا توسعه پهپادها، ماشین‌های بدون سرنشین، سرمایه‌گذاری در دنیای استارتاپ‌ها و ده‌ها حوزه تحول‌ساز دیگر که در آینده هر یک دنیای مستقلی خواهد داشت.

آلفابت متولد شد : گوگل زیر مجموعه می شود !
گوگل در طرح‌های بی‌سابقه‌ای در حال سرمایه‌گذاری است، از جمله رساندن اینترنت به روستاها به کمک بالون

برای سازگاری گوگل با تحولات زمانه٬ لری پیج و سرگی برین٬ دیگر بنیان‌گذار گوگل٬ تصمیم گرفتند تا در ساختار کمپانی‌ای که ۱۷ سال پیش آفریدند این تحول بنیادین را ایجاد کنند. حالا "آلفابت” کمپانی مادر خواهد بود و چندین کمپانی دیگر زیر چتر آن فعالیت خواهند کرد که بزرگ‌ترین آنها گوگل خواهد بود با هسته مرکزی درآمدزایی‌اش که تبلیغات آنلاین است.

لری پیج در این‌باره نوشت: «برای من و سرگی تولد آلفابت آغاز فصل بسیار هیجان‌انگیزی از زندگی گوگل خواهد بود و نام آلفابت را هم به این خاطر برایش انتخاب کرده‌ایم که نمایانگر زبان است؛ یکی از مهم‌ترین اختراعات و نوآوری‌های بشر٬ که هسته مرکزی سیستم پیمایش اطلاعات در جست‌وجوهای گوگل است».

با اعمال این تحول ساختاری٬ گوگل فایبر٬ سرویس اینترنت فوق‌سریع گوگل یکی از کمپانی‌های تابع آلفابت خواهد بود و گوگل ونچرز٬ بازوی سرمایه‌گذاری گوگل هم فعالیت مستقلی زیر چتر آلفابت خواهد داشت. گوگل ایکس٬ که پروژه‌هایی نظیر خودروهای بدون سرنشین٬ پهپادها و بالون‌های اینترنت‌رسان را در بر می‌گیرد هم، به واحدی مجزا تبدیل خواهد شد که مستقیما زیر نظر سرگی برین فعالیت خواهد کرد. واحد گوگل در کنار جست‌وجوهای آنلاین٬ گوگل مپس و یوتیوب را هم در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین واحد مجموعه آلفابت خواهد بود.

جهش ارزش سهام گوگل در پی اعلام خبر تولد "آلفابت”

با اعمال تغییرات اساسی در ساختار عملیاتی گوگل٬ لری پیج که پیش‌تر مدیرعامل این کمپانی بود٬ حالا مدیرعامل کمپانی مادر٬ یعنی آلفابت خواهد شد و سرگی برین رئیس کل (پرزیدنت) آلفابت. سوندار پیچای٬ نایب رئیس گوگل که از دیرباز مدیر اجرایی کمپانی هم بوده حالا مدیرعامل جدید گوگل خواهد بود. اریک اشمیت٬ رئیس کنونی گوگل هم رئیس اجرایی کمپانی مادر خواهد شد.سوندار پیچای که حالا در پی تغییرات ساختاری بر مسند رهبری گوگل نشسته٬ از دیرباز مدیر اجرایی کمپانی بوده و مدتی هم بر توسعه اندروید و کروم در این کمپانی نظارت داشته است. او در سیلیکون ولی به خاطر جذب مهندسان و متخصصان برتر تکنولوژی مشهور است.غول جست‌وجوهای آنلاین حالا تحولی بزرگ را پشت‌سر می‌گذارد تا تمرکز روی پروژه‌های بلندپروازانه و خلاقانه در این کمپانی آسان‌تر از گذشته شود. با اعلام خبر تولد آلفابت٬ ارزش سهام گوگل با افزایشی هفت‌درصدی به ۷۰۸ دلار برای هر سهم رسید.

سهام‌داران گوگل هم حالا در ساختار جدید٬ سهام‌داران آلفابت خواهند بود و به همان میزان سهمی که از گوگل داشتند٬ حالا از کمپانی مادر سهم خواهند داشت. سهام‌داران از اعمال تغییرات جدید استقبال کرده‌اند٬ چون شفافیت‌های اقتصادی بیشتری را برای آنها در پی خواهد داشت.

جابجایی مدیران

در جریان پستی که امروز لری پیج در بلاگ گوگل منتشر کرد،سرگئی برین و لری پیج به عنوان مدیرعامل به شرکت هلدینگ تازه‌تاسیس آلفابت (Alphabet) خواهند رفت و ساندار پیچای (Sundar Pichai) – که پیش از این مدیریت تیم اندروید و کروم را در اختار داشت و از اواخر سال گذشته مبلادی، مدیریت کسب‌کارهای اینترنتی گوگل را بر عهده گرفته‌بود – به‌عنوان مدیر عامل، بر صندلی آن‌ها در گوگل تکیه خواهد زد. آلفابت قرار است مجموعه‌ای از چندین شرکت باشد که مسلما بزرگ‌ترین‌شان گوگل (Google) است. این اقدام مدیران گوگل در واقع برندسازی مجدد (Rebranding) گوگل است؛ در حال حاضر تمام سهام گوگل به دارایی‌های آلفابت تبدیل شده و گوگل رسما به زیرمجموعه آلفابت درآمده‌است.

آلفابت متولد شد : گوگل زیر مجموعه می شود !

پیج در پست‌اش، از گوگل جدید به‌عنوان شرکتی کوچک‌تر شده یاد می‌کند که هنوز هم بخش زیادی از محصولاتی که تحت عنوان گوگل می‌شناسیم‌ را تحت اختیار خود دارد؛ گوگل ناو (Google Now)، گوگل فوتوز (Google Photos) و گوگل مپس (Google Maps) سرویس‌هایی هستند که لری پیج از تحت مالکیت گوگل بودن‌شان اطمینان داده‌است. کروم و اندروید هم تحت لوای گوگل به حیات خود ادامه خواهند داد. سرویس ویدیوی یوتوب (YouTube) که قبل از این اتفاق هم کاملا مجزای از گوگل بود و با مدیریت خانم سوزان ووچیکی (Susan Wohcicki) اداره می‌شد، هنوز در زمره نام‌هایی است که به دنبال نام گوگل خواهند آمد.

در طرف مقابل، پروژه‌هایی از قبیل کنترل سلامتی کالیکو (Calico)، نست (Nest) برای کنترل هوشمند منزل، فایبر (Fiber) برای ارایه سرویس اینترنت، سرمایه‌گذاری گوگل ونچرز (Google Ventures)، گوگل کپیتال (Google Capital) و گوگل اکس (Google X) به مالکیت آلفابت درآمده‌اند. البته هنوز لیست نهایی مالکیت برندها و اینکه هر کدام از این دو مجموعه، چه محصولاتی را در اختیار خواهند داشت منتشر نشده‌است.

گوگل که در سال ۱۹۹۸ با هدف سامان‌دهی جست‌وجوی آنلاین آفریده شد٬ توسعه‌ای کم‌نظیر را تجربه کرده و به شرکتی تبدیل شده که بیش از ۴۰ هزار نفر را در سراسر جهان استخدام کرده است. زیر چتر آلفابت٬ حالا واحدهای گوناگون کسب‌وکار روی حوزه‌های تخصصی مشخص متمرکز خواهند شد. لری پیج امیدوارانه می‌گوید «ساختار جدید این امکان را به ما خواهد داد که به‌طور بی‌سابقه‌ای روی فرصت‌های خارق‌العاده‌ای که در درون مجموعه گوگل داریم متمرکز شویم.»

در انتها باید گفت آلفابت همان گوگل است و گوگل همان آلفابت؛ نه چیزی به‌وجود آمده و نه چیزی از بین رفته‌است. مطمئنا یادتان هست که انرژی نه به وجود می‌آید و نه از بین می‌رود و تنها از شکلی به شکل دیگر تبدیل می‌شود؛ قضیه‌ی گوگل و آلفابت، دقیقا قضیه‌ی بقای انرژی است.