اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گوگل در آرزوی تصاحب وب


وب، خانه‌ی گوگل است. این شرکت بیشتر از تمام رقبا، از صفحات وب و تبلیغات در آن پول درمی‌آورد. گوگل روی پروژه‌ای کار می‌کند که بالقوه می‌تواند این شرکت را تا سال‌ها ارباب بی‌رقیب دنیای وب نگه دارد.

مجله دیجی کالا: وب، خانه‌ی گوگل است. این شرکت بیشتر از تمام رقبا، از صفحات وب و تبلیغات در آن پول درمی‌آورد. گوگل روی پروژه‌ای کار می‌کند که بالقوه می‌تواند این شرکت را تا سال‌ها ارباب بی‌رقیب دنیای وب نگه دارد. اما آیا پروژه‌ی موسوم به «امپ» (AMP) به رستگاری گوگل می‌انجامد؟

‌‌‌   ‌‌‌   ‌‌گوگل و رویای تصاحب وب

در کوچه و خیابان، در خانه و محل کار، هر کس یک نمایشگر چند اینچی دارد و مدام به آن زل می‌زند. خیلی‌ها دیگر حال‌و‌حوصله‌ی روشن کردن کامپیوتر را ندارند و وبگردی‌های روزانه‌ی خود را هم در تلفن‌های هوشمندشان انجام می‌دهند. اما یک مشکل وجود دارد: سرعت باز شدن صفحات وب در موبایل، بسیار پایین است. گوگل، فیسبوک و اپل کمر همت بسته‌اند تا این مشکل را حل کنند. بماند که مقاصد آن‌ها چیزی بیش از خدمت به خلق است. آن‌ها می‌خواهند به‌هر قیمتی شده، کانال درآمدی خود را حفظ کرده و در صورت امکان آن را گسترش دهند. دراین‌بین، گوگل بیش از همه به فضای وب وابسته است. وب، به‌نوعی زادگاه گوگل و منبع اصلی درآمد این شرکت است. گوگل برای گسترش نفوذش در وب، راه‌حل هوشمندانه‌ای انتخاب کرده. از این به بعد یا دست‌کم فعلا، باید این راه‌حل گوگل را با نام «امپ» (AMP) بشناسیم.

وب، زادگاه گوگل است؛ گوگل می‌خواهد برای همیشه صاحب وب باشد.
«امپ» یک استاندارد متن‌باز است که همه‌ می‌توانند از آن استفاده کنند. درواقع، محتوای ناشران، در پلتفرم AMP برای نمایش در دستگاه‌های موبایل بهینه می‌شود. گوگل می‌خواهد کاری کند که صفحات وب در کسری از ثانیه در موبایل‌ها باز بشود. تا این لحظه، ناشرانی چون «نیویورک تایمز»، «هافینگتون پست»، «گاردین»، «وال‌استریت جورنال»، «واشنگتون پست» از این ایده استقبال کرده‌اند. شبکه‌ی اجتماعی توییتر هم از اولین شرکای گوگل در این زمینه است.

این پروژه در حال حاضر در مرحله‌ی پیش‌نمایش فنی قرار دارد. شما می‌توانید با رفتن به آدرس g.co/ampdemo در مرورگر گوشی‌تان و جست‌‌و‌جوی عبارتی مثل The Verge، نمایشی از این شعبده‌بازی گوگل را ببینید. محتوای داخل باکس‌های بالای صفحه به‌سرعت برق‌وباد بارگذاری می‌شود.
‌‌‌
یک بار دیگر برمی‌گردیم به بحث در مورد نیت‌ اصلی گوگل. پروژه‌ی AMP پاسخی است به تلاش‌های اخیر فیسبوک و اپل. فیسبوک با قابلیت Instant Articles و اپل با Apple News در مسیر مشابهی قرار گرفته‌اند. آن‌ها هم می‌خواهند محتوا را با سرعتی بسیار زیاد به کاربر نشان دهند؛ اما با یک تفاوت کلیدی. استراتژی فیسبوک و اپل این است که کاربر را به سمت اپلیکیشن خود بکشانند و او را به ‌خواندن مطلب در داخل اکوسیستم‌شان ترغیب کنند. اما گوگل به‌دنبال چیز دیگریست: هویت گوگل با بازبودن وب گره خورده. هر تهدیدی علیه وب آزاد، تهدیدی برای گوگل به‌حساب می‌آید. ازاین‌رو این شرکت هرچه در توان دارد را رو می‌کند تا محتوا را به‌صورت موجودیتی سیال در فضای وب حفظ کند. گوگل اصلا دوست ندارد محتوا در میان دروازه‌های اپلیکیشن رقبا گیر بیفتد.

همان‌طور که گفتیم، گوگل با تبلیغات پول درمی‌آورد. اکثر این تبلیغات هم در وب آزاد قرار می‌گیرد. اما فیسبوک و اپل تلاش می‌کنند که محتوا را به پشت دیوارهای خود ببرند. به‌طور خاص فیسبوک برای کسب درآمد از سرویس Instant Articles حساب ویژه‌ای باز کرده. اما آیا گوگل ساکت می‌نشیند؟ خیر؛ گوگل ترجیح می‌دهد کاربر به هر قیمتی شده، در فضای آزاد وب بماند. در پلتفرم AMP بخش‌های کُند کد صفحات وب، بارگذاری نمی‌شوند. حتی شاید جلوی بارگذاری برخی تگ‌های HTML گرفته شود. گوگل که احاطه‌ی کاملی بر فضای وب دارد، از تکنیک کش کردن صفحه‌ی وب (Caching) هم بهترین بهره را می‌برد.

همه به گوگل و نتایج جستجو در آن وابسته‌اند. صاحبان کسب‌و‌کار و ناشران همیشه‌ دوست دارند در نتایج گوگل، جایگاه خوبی داشته باشند. گوگل می‌گوید در نمایش نتایج جستجو فرقی بین صفحات AMP و غیر AMP قایل نخواهد شد؛ به‌عبارتی گوگل، پیوستن به پروژه‌ی AMP را به هیچ‌ ناشر یا شرکتی تحمیل نمی‌کند؛ اما این شرکت باهوش‌تر از این حرف‌هاست. سرعت بارگذاری صفحات، یکی از ملاک‌های اصلی رتبه‌بندی نتایج جستجوی گوگل است. یعنی به‌طور غیرمستقیم، گوگل همگان را وسوسه‌ می‌کند که به AMP بپیوندند.

به‌نظر می‌رسد، موضوع آن‌قدر برای گوگل مهم است که حتی ممکن است برای رسیدن به مقصدش، شکل کنونی وب را به‌کلی تغییر دهد. گوگل می‌خواهد برای همیشه صاحب وب باشد.


ویدیو مرتبط :
آموزش فارسی ساخت گوگل وب مستر و ایندکس صفحات وب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لذت وب گردی را با مرورگر جدید گوگل تجربه كنید Google Chrome 10


مرورگر وب جدید 'گوگل کروم' از شاخص های امنیتی مهمی برخوردار است که باعث می شود گوگل از این نظر آنرا با مرورگر اپل سفری، موزیلا فایرفاکس و نسخه جدید اینترنت اکسپلورر مقایسه کند. مرورگر وب جدید 'گوگل کروم' از شاخص های امنیتی مهمی برخوردار است که باعث می شود گوگل از این نظر آنرا با مرورگر اپل سفری، موزیلا فایرفاکس و نسخه جدید اینترنت اکسپلورر مقایسه کند.مرورگر کروم از چهارچوب مشابه دیگر مرورگر ها بهره برده است. بویژه در استفاده از تکنیک تهیه لیست سیاه از سایت های مخرب و روش گشت وب سایت ها در پشت لایه های امنیتی از جمله درون "جعبه شنی" و مرور ناشناس اینترنت. گوگل با ارائه گوگل کروم وارد بازار مرورگرهای وب شده است که هنوز انحصار آن در دست مایکروسافت اینترنت اکسپلورر می باشد. اما آیا این تفاوت های امنیتی کروم باعث می شود این مرورگر در جلوه کاربران متمایز ظاهر شود؟ گوگل کروم از قابلیتی معرفی شده در Internet Explorer 8 بهره می برد با نام مرور نا شناس (Incognito) که اجازه میدهد کاربر در این وضعیت با مرور وب سایت ها هیچ رد پایی از خود بر جای نگذارد حتی فایل های کوکی فقط تا هنگام باز بودن پنجره جست و جو در سیستم زنده خواهند بود.همچنین در لایه بعدی امنیتی گوگل تصمیم گرفته است که از ترجمه صفحات در جعبه شنی (sand box rendering) استفاده کند. این جعبه شنی در واقع به مفهوم ساده به معنی آن است که هنگامیکه یک مهاجم سعی می کند به درون مرورگر نفوذ کند و بتواند از طریق آن به فایل های سیستمی و ریجستری دسترسی پیدا کند، مرورگر در وضعیت جعبه شنی کار را برای مهاجم سخت تر می کند زیرا وی میبایست اکنون راهی نیز برای دور زدن جعبه شنی فراهم کند. به این طریق که جهبه شنی از ترجمه و تغییر فایل ها توسط موتور نمایش دهنده صفحات وب جلوگیری می کند و از دخالت بیرونی در ریجستری، فایل های سیستمی و هر خواندن و نوشتن دیگری از روی فایل های مهم ممانعت می کند. اجرای هر Tab در مرورگر Chrome باعث خواهد شد که هر اپلیکیشن وب در پنجره جعبه شنی مخصوص به خود باز شود و در لایه امنیتی از دخالت مرورگر در فایل های حساس سیستم جلوگیری می شود. حتی فایل های اضافه شونده (Plug-ins) نیز در محیط دیگر حافظه Sand Box بصورت امن اجرا می شوند. اما هنوز با وجود رقابت مرورگر ها برای تامین محیطی امن تر برای کاربران، گوگل کروم شاید نتواند با وجود ارائه نسخه Internet Explorer 8.0، نسخه 3 فایرفاکس و اپل سفری محلی جدا برای ارائه خود پیدا کند. در بخش مثبت نگری، گوگل کروم کاملاً کد باز (open source) ارائه شده است تا هر متخصص امنیت و کارشناس برنامه نویس بتواند در بهبود برنامه نویسی این مرورگر خود را سهیم کند. بنابراین تجهیز امنیتی گوگل کروم با سرمایه مناسب گوگل و توسعه گری کدباز در دسترس می باشد. اما آیا مرورگر فایرفاکس این برتری را در گذشته به کاربران معرفی نکرد؟
گوگل ادعا کرده است که مرورگر جدیدش بسیار سریعتر و قابل‌اطمینان تر از هر مرورگر دیگر تا به امروز است. نکته جالبی که در مورد این مرورگر وجود دارد این است که هر برگه (tab) پردازش جدای از دیگری دارد و در صورت کرش کردن یک صفحه، بقیه صفحات جدا گانه بارگذاری می‌شوند و کل مرورگر هنگ نمی‌کند. همچنین این مروگر تحت موتور جاوا اسکریپت V8 اجرا می‌شود.

ویژگی های كلیدی این نرم افزار Google Chrome v10.0.648.133 Final:
- سرعت بالا در بارگزاری صفحات
- دارای قابلیت ‏Tabbed Browsing ( باز شدن تمام صفحات در یك صفحه )
- امنیت بالا در محیط نا امن اینترنت
- جلوگبری از خطرات احتمالی Spy-Ware ها و دزدان
- جلوگیری از باز شدن صفحات تبلیغاتی بی مورد( Popup - bloker )
- محافظت از پسوردها و رمز های عبور خصوصی و امنیتی
- زیبایی در طراحی
- دارای پوسته های مختلف
- پشتیبانی از تمام نسخه های ویندوز از جمله ویندوز محبوب 7
- و ...

دانلود