اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گوشت آلوده/خون آلوده/برنج آلوده/آب آلوده/شیرآلوده/هوای آلوده /اینک بنزین آلوده



اخبار,اخبار اجتماعی ,بنزین آلوده

 

اخبار اجتماعی - گوشت آلوده/خون آلوده/برنج آلوده/آب آلوده/شیرآلوده/هوای آلوده /اینک بنزین آلوده

این روزها رسوایی تولید بنزین آلوده به صدا درآمده تا بدانجا که تمامی دستگاههای نظارتی بهداشتی و زیست محیطی به خطرناک بودن ، سمی بودن و سرطان زا بودنش اذعان دارند. اینکه تولید این بنزین در مدیریت کدام رییس جمهور رخ داده خیلی اهمیت ندارد (البته برای من) و اما آنچه برایم مهمترست ردپای دولتست در آلودگی های کلان محیط زیست و مواد خوراکی و آشامیدنی که سابقه خوبی از دولتهای گذشته نیز برجای نمانده است.

کافیست به این چند پرونده و خبر نگاهی بیاندازیم:


گوشتهای آلوده
پرونده‌ای قضایی بود که در سال ۱۳۸۱ در مورد واردات و توزیع گوشت آلوده در ایران مطرح شد و بر افکار عمومی بسیار اثرگذار بود هرچند نمی دانم چند نفر بر اثر مصرف این گوشتها مسموم شده و یا جان خود را از دست دادند. .این دادگاه ۶۷ متهم داشته‌است که در بین آن‌ها ۱۷ نفر راننده و ۲ نفر قایق‌دار بوده‌اند. بقیه متهمان این پرونده گوشت‌فروش، رئیس سازمان دامپزشکی کل کشور، تعدادی از مدیران دولتی و مدیران ارشد شرکت‌های فرآورده‌های گوشتی بوده‌اند. این گوشتها در صنایع سوسیس و کالباس نیز مصرف می شد.


در پایان پس از برگزاری ۱۶ جلسه دادگاه متهمان را به حبس‌های زیر پانزده سال، تبعید و جریمه نقدی محکوم کرداما پس از رأی دادگاه تجدیدنظر در سال ۱۳۸۴، ۱۰ نفر از متهمان به مجازات حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و جزای نقدی از دویست هزار ریال تا پنج میلیون ریال محکوم گردیدند.


خونهای آلوده
پرونده خون‌های آلوده اشاره به یک پرونده قضایی در ایران دارد که رسیدگی به آن از ۲۷ خرداد ۱۳۷۳ توسط کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و از سال ۱۳۷۶ توسط مراجع قضایی ایران آغاز شده و تاکنون به درازا کشیده‌است .


در سال ۱۳۸۳، دادگاه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان انتقال خون ایران را در خصوص این پرونده محکوم کرد.فرآورده‌های خونی آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی توسط انستیتو مریو فرانسه به ایران وارد شد. این فرآورده‌ها در ایران در اختیار ۹۷۶ نفر از بیماران مبتلا به هموفیلی قرار گرفت و آن‌ها را به ایدز مبتلا نمود.در سال ۱۳۶۶ و پس از کشف اولین بیمار مبتلا به ایدز، رسماً وجود ایدز در ایران علنی گردید. با شکایت مبتلایان و خانواده‌هایشان، پرونده‌ای در سال ۱۳۷۶ در این خصوص در محاکم قضایی ایران باز شد.تا اردیبهشت ۱۳۹۰، حدود ۲۰۰ نفر از بیماران دریافت‌کننده این خون‌ها جان باخته‌اند.


شیرخشک آلوده
تگرانی درباره ی احتمال ورود شیر خشک از چین به این خاطر بود که پس از بیماری هزاران کودک چینی و حداقل مرگ سه کودک چینی بر اثر وجود ملامین صنعتی در شیرخشک در سال 87 بسیاری از کشورها واردات شیر خشک و حتی محصولاتی را که با شیرخشک چینی تولید می شدند ممنوع کردند. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت کشور نیز در سال 87 اعلام کرد که کشور ما هیچ نوع واردات مستقیم شیر خشک از چین ندارد و ورود شکلات و برخی فرآورده‌های شیری از چین نیز با توجه به آلودگی شیر خشک در کشور از تاریخ 3/7/87 ممنوع شد.با این وجود آمار واردات شیر خشک اداره ی گمرک در سال 88 نشان می دهد 15 تن شیر خشک از چین وارد شده است.


آلودگی شیر خشک چینی ناشی از تقلب در استفاده از شیرخام در این کشور بوده است به این ترتیب که شیر خام تولیدی را با آب رقیق می کردند اما برای اینکه در آزمایشات میزان پروتئین آن کافی باشد به آن افزودنی غیر مجاز ملامین زده می شد. با توجه به این موضوع نمی توان ممنوعیت واردات آن را موقتی تلقی کردو نظارت دقیقتری از سوی وزارت بهداشت بر واردات شیر خشک از چین لازم است .


براساس اطلاعات موجود در سایت سازمان جهانی بهداشت ملامین یک ماده آلی با پایه شیمیایی است و معمولاً در پلاستیک‌ها، چسب‌ها، وایت بردها و... استفاده می‌شود. تاکنون اثرات مضر و زیان آور آن بر روی انسان به طور مستقیم مورد مطالعه قرار نگرفته است اما با توجه به مطالعات صورت گرفته بر روی حیوانات می‌توان اثرات آن را بر روی انسان پیش‌بینی کرد.

 

ملامین به تنهایی باعث ایجاد سنگ مثانه در آزمایش بر روی حیوانات شده است. این ماده در ترکیب با اسید سیانوریک ممکن است بلورهایی را تشکیل دهد که به ایجاد سنگ‌ کلیه منجر شود.بلورهای کوچک آن همچنین امکان دارد لوله‌های کوچک درون کلیه را که وظیفه تشکیل ادرار را به عهده دارند، مسدود کند و به نارسایی کلیه و در مواردی به مرگ بینجامد.ملامین در شرایطی معین در حیوانات آزمایشگاهی سرطان‌زاست،


برنجهای آلوده
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ در مهرماه سال 1388 موضوع آلوده‌ بودن برنج‌های هندی رسانه‌ای شد و سازمان استاندار تهران اعلام کرد 13 نوع از برنج‌های وارداتی آلوده بوده و‌ درصد آرسنیک موجود در آن ها بیش از حد استاندارد است.


همان زمان رییس مرکز تحقیقات پیشرفته کشاورزی پنجاب هند هم گفت مناطق زیادی از منطقه پنجاب هندوستان مرکز اصلی فلزات سنگینی مانند آرسنیک، کادمیوم و سرب بوده و اگر در این مناطق کشت و زرع انجام شود، قطعا محصولات تولیدی مانند برنج شامل این نوع ترکیبات سمی و خطرناک خواهند بود.در آن زمان سازمان‌های مسئول و غیر مسئول در این خصوص اظهارنظر کردند اما در نهایت مشخص نشد که واقعا برنج‌های وارداتی آلوده بودند یا خیر؟پس از گذشت 4سال در تاریخ سوم آذر ماه 92 معاون سازمان ملی استاندارد ایران آلودگی هفت نوع برنج خارجی و داخلی را تأیید کرد.


آب آلوده
معصومه ابتکار که سابقا رییس کمیته محیط زیست شهرداری تهران بود در سال 89 گفته بود :تنها اعلام آلودگی کافی نیست‌ و برای ترکیبات خطرناکتر از نیترات در آب هشدار داده و با اعلام اینکه علاوه بر بالا بودن میزان نیترات آب شرب تهران میزان مواد آلی خطرناکی همچون‌ TOC نیز در آب بالاست، گفت که این مواد ترکیبات بقایای نیتراته هستند و امروز عامل مهمی در تعیین کیفیت آب براساس استانداردهای جهانی محسوب می‌شوند. به گزارش «جهان صنعت»، معصومه ابتکار با بیان اینکه این ترکیبات توتال ارگانیک کربن هستند، گفت: میزان کربنی که در آب به شکل آلی و ارگانیک ثابت می‌شود و کیفیت آب را مشخص می‌کند توتال ارگانیک کربن است.


وی تاکید کرد: اختلاط نیترات با کلر آب به دلیل اینکه گندزدایی آب با کلر انجام می‌شود ترکیباتی را ایجاد می‌کند که الکترودها را از بین می‌برد و بسیار خطرناک است. اخیرا یکی از اساتید فرهنگستان علوم اعلام کرد میزانTOC در آب تهران بالاست که در واقع این ترکیبات بقایای نیتراته هستند و امروز عامل مهمی در تعیین کیفیت آب در استانداردهای جهانی محسوب می‌شوند.


هوای آلوده
تکالیفی که قانون جلوگیری از آلودگی هوا بر دوش دولتها نهاده بسیار روشن است با این وجود وگذشت بیست سال از تصویب این قانون ، من برای وضعیت آلودگی هوا حرفی ندارم!
اینک جای پرسش است با این کارنامه عجیب بهداشتی ، نظارت دولت ها چقدر مفید بود؟ هرچند دستگاه قضایی در اکثر پرونده ها ورود و حکم قانونی را صادر نموده ، آیا بازدارندگی این مجازتها مشهود بوده است؟ با اینهمه دستگاههای نظارتی و بازرسی و قضایی اکنون باید منتظر کدام آلودگی بود؟


مصطفی ترک همدانی
وکیل دادگستری

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
هوای آلوده یا فرهنگ آلوده ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشت هکتارها برنج با آب‌های آلوده در تهران



اخبار,اخباراجتماعی, کشت  برنج


 اخباراجتماعی - کشت هکتارها برنج با آب‌های آلوده در تهران

 سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران، با انتقاد از اینکه از بین رفتن زمین‌های کشاورزی به ویژه در جنوب و جنوب غرب استان تهران موجب بروز خشکسالی شده است، گفت: همین مساله باعث شده با کمترین باد، شاهد پراکندگی گردوغبار باشیم.

حسین طلا در گفت وگو با خانه ملت، با یادآوری آلودگی هوای شهر تهران به دلیل وجود گردوغبار، افزود: عمده مشکل این آلودگی مربوط به خشکسالی، نبود آب کشاورزی و به تبع آن از بین رفتن زمین‌های کشاورزی به ویژه در جنوب و جنوب غرب استان تهران است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امروزه حجم زیادی آب از سدهای مختلف به استان تهران روان می‌شود اما متاسفانه سیستم تصفیه خانه آب در شهرستان‌های مختلف این استان علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته کامل نشده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه اکنون تامین آب کشاروزی در شهرستان‌های استان تهران مانند ری و اسلامشهر با مشکلاتی مواجه است، یادآور شد: را‌ه‌های انتقال آب به سمت مزارع با معضلاتی همراه است به گونه‌ای که به دلیل نبود کشاورزی مناسب و مشکلات در تامین آب شاهد بروز خشکسالی‌هایی هستیم که با کمترین باد، گردوغبار به زمین و هوا پراکنده می‌شود.

وی تصریح کرد: به طور حتم اگر به دنبال حذف آلودگی ناشی از گردوغبار در استان تهران هستیم باید جلوی خشکسالی زمین‌های اطراف این استان را بگیریم و در این حوزه به دنبال ایجاد کمربندی‌های فضای سبز و درختکاری‌ها در این شهرستان‌ها باشیم.

طلا با بیان اینکه نباید به بهانه برخوردار بودن استان تهران، منابع مالی و مادی این استان را کاهش داد، افزود: در غیر این صورت باید شاهد وجود گرد وغبارهایی باشیم که همواره برای رفع آن جلسات و نشست‌های مختلفی برگزار می‌کنیم؛ بدون شک این‌ها با یکدیگر دارای تناقض است و دولت باید در تامین و اختصاص بودجه و اعتبارات پاسخگوی نیازها باشد.

وی در ادامه به معضلات مردم در شهرستان پردیس اشاره کرد و یادآور شد: هم اکنون حدود 150 هزار نفر در شهرستان پردیس ساکن هستند که بر این اساس سوال من آن است تصفیه خانه فاضلاب در این شهرستان در کجا قرار دارد؟ چرا در این خصوص اقدامی صورت نمی گیرد؟

این نماینده مردم درمجلس نهم، ادامه داد: متاسفانه فاضلاب شهرستان پردیس تصفیه خانه ندارد و آب‌ها در جوی و نهرها روان می‌شود؛ علاوه بر این در کنار شهرک طلاییه در بخش بومهن لوله فاضلاب به جوی آمده و آب فاضلاب در آن نیز روان شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نهم، تاکید کرد: با وجود آنکه برای حاصلخیزی زمین‌های زرع سالیان سال دعوا بود اما اکنون به دلیل نبودن آب، این زمین‌ها خشک شده و متاسفانه باید این واقعیت را پذیرفت که تخریب کشاورزی، نبود آب مناسب، افزایش خشکسالی‌ها چنین گردوغباری را رقم زده است.

طلا تاکید کرد: اکنون حدود هزار میلیارد اعتبار یا تسهیلات مالی لازم است تا بتوان پروژهای تصفیه خانه جنوب و جنوب غرب استان تهران را به اتمام رساند، متاسفانه امروزه هکتارها زمین در جنوب غرب استان تهران در بخش قلعه نو با آب آلوده برنج کشت می‌شود که به طور حتم دراین شرایط نمی‌توان به روند کار ادامه داد.

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران درباره پیگیری مجمع نسبت به وجود گردوغبار در استان تهران و افزایش خشکسالی زمین‌های کشاورزی، گفت: این مهم در دستور کار مجمع قرار می‌گیرد و در اولین فرصت درخواست برگزاری جلسه‌ای پیرامون رفع معضلات شهرستان‌های استان تهران را با حضور رئیس جمهور خواهیم داشت.
  اخباراجتماعی - خانه ملت