اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گزارش تخلف رئیس جمهور در وزارت نفت


مجلس شورای اسلامی با رای مثبت به گزارش کمیسیون انرژی درباره عدم تعیین سرپرست برای وزارت نفت از سوی رئیس جمهور طبق آیین نامه داخلی مجلس این تخلف را برای پیگیری به قوه قضائیه ارجاع داد.

در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس گزارش کمیسیون انرژی درباره عدم تعیین سرپرست برای وزارت نفت قرائت شد.

کمیسیون انرژی در این گزارش با اشاره به نامه 11 نفر از نمایندگان در خصوص عدم توجه و نقض آشکار قانون اساسی و بر عهده گرفتن سرپرستی وزارت نفت توسط رئیس جمهور تصریح کرده است: نامه مذکور در تاریخ 8 خرداد سال جاری در کمیسیون انرژی مطرح و اعضای کمیسیون به اتفاق آرا از وضعیت پیش آمده در وزارت نفت در شرایط حساس بین المللی که وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران پس از 32 سال ریاست سازمان اوپک را عهده دار شده است اظهار تاسف نموده و چون این عمل غیر قانونی و عجولانه از سویی منافع مسلم جمهوری اسلامی ایران را در سطح جهانی تضییع خواهد کرد و از سوی دیگر چون جناب آقای دکتر احمدی نژاد در قالب وزیر نفت دستوراتی صادر کرده و خواهند کرد که از مصادیق بارز دخل و تصرف غیر قانونی در اموال دولتی تلقی می شود، بنابراین موضوع مطروحه توسط 11 نفر از نمایندگان مجلس در زمینه نقض قانون اساسی توسط ریاست جمهوری وارد تشخیص داده شود.

بنابراین گزارش کمیسیون انرژی مجلس در این گزارش تاکید کرده که رئیس جمهور باید هر چه سریعتر وزیر یا سرپرست وزارت نفت را مشخص کند.

این گزارش کمیسیون انرژی در راستای اجرای ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس است که بر اساس آن در صورت رای مثبت مجلس به گزارش تخلفات، موارد تخلف برای پیگیری قضایی به قوه قضائیه ارجاع می شود. بنابراین پس از آنکه نمایندگان مجلس با 165 رای موافق یک رای مخالف و 13 رای ممتنع از 198 نماینده حاضر این گزارش را تایید کردند تخلف گزارش شده برای پیگیری به قوه قضائیه ارجاع شد.

منبع: خبرگزاری مهر


ویدیو مرتبط :
رئیس جمهور: به درک که از ما نفت نمی خرند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش تخلف رئیس جمهور به قوه‌قضائیه


سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تایید گزارش تخلف رئیس جمهور در سرپرستی وزارت نفت از سوی این کمیسیون خبر داد و گفت: در صورت رای مجلس به این تخلف، گزارش مذکور برای پیگیری به قوه قضائیه ارسال می‌شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تایید گزارش تخلف رئیس جمهور در سرپرستی وزارت نفت از سوی این کمیسیون خبر داد و گفت: در صورت رای مجلس به این تخلف، گزارش مذکور برای پیگیری به قوه قضائیه ارسال می‌شود.

سید عماد حسینی از تایید نامه 11 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص تخلف رئیس جمهور در سرپرستی وزارت نفت در کمیسیون انرژی مجلس خبر داد.

وی گفت: این نامه به رئیس مجلس نوشته شده است و آقای لاریجانی آن را برای بررسی به کمیسیون انرژی ارجاع داد، روز گذشته این نامه در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و تخلف مد نظر نمایندگان به تایید کمیسیون رسید.

حسینی یادآور شد: گزارش کمیسیون انرژی به هئیت رئیسه مجلس برای طرح در صحن علنی ارائه شده است.

وی ادامه داد: امضاء کنندگان نامه مذکور از طیف های مختلف مجلس هستند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: این نامه براساس ماده 233 آئین نامه داخلی مجلس به هیئت رئیسه ارجاع شده است.

ماده 233 آئین نامه داخلی مجلس تصریح دارد: هرگاه حدقل ده نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور یا وزیر و یا مسئولان دستگاههای زیر مجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون های ذی ربط ارجاع می گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه می کند.

براساس تبصره 1 این ماده چنانچه نظر مجلس بر تایید گزارش باشد، موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی صلاح ارسال می شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی شود.

براساس تبصره 2 نیز درصورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت رای به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح در صورت رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

پس از آنکه رئیس جمهور تصمیم به ادغام وزارت نفت و نیرو گرفت، با برکناری میرکاظمی وزیر نفت خود را سرپرست این وزارت خانه خواند که شورای نگهبان با تفسیر قانون مربوط به سرپرستی وزارتخانه ها، رسما اعلام کرد رئیس جمهور نمی تواند سرپرست وزارتخانه ای باشد.

پس از آن مجلس از رئیس  جمهور انتظار داشت در اولین فرصت سرپرست وزارت نفت را به مجلس معرفی کند که تا کنون پس از گذشت ده روز از اعلام نظر شورای نگهبان سرپرستی برای وزارت نفت معرفی نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر