اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گزارش المانیتور از اختلافات روحانی و سپاه پاسداران



اخبار,اختلافات روحانی و سپاه پاسداران


اخبار سیاسی - گزارش المانیتور از اختلافات روحانی و سپاه پاسداران

وب سایت المانیتور در گزارشی به نقش پررنگ سپاه پاسداران ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی ایران پرداخته و می نویسد: با تشدید فشار سپاه بر سیاست‌های فرهنگی و اقتصادی دولت ممکن است روحانی عقیده‌اش را در خصوص عدم دخالت این نهاد در مسائل اقتصادی تغییر دهد.

به گزارش نامه نیوز، المانیتور در ابن باره می نویسد: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در مراسم روز ارتش، از این نهاد نظامی خواست تا با عدم دخالت در امور سیاسی کشور به خواست امام خمینی، رهبر فقید جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارد. رئیس جمهوری ایران با ستایش ارتش ایران افزود ارتش از ابتدای انقلاب جمهوری اسلامی در سال 1979 تاکنون اقدامات بسیاری را در جهت محافظت از کشور در قبال تهدیدات خارجی بدون سهم خواهی از مردم و دولت صورت داده است.

این وب سایت در ادامه می نویسد: سخنان روحانی، اشاره صریحی به سپاه پاسداران ایران بود که سیاست خارجی روحانی را از ابتدای آغاز به کار دولت مورد انتقاد قرار داده بود. به ویژه پس از آنکه این نهاد نظامی دریافت که دولت جدید ایران تمایلی به اعطای پروژه‌های عظیم اقتصادی به سپاه را ندارد.

در هفته‌های باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 2013 حلقه‌های اصولگرا در ایران نگران از دست دادن نفوذ خود در در دولت آتی بودند. قریب به اتفاق همه‌ی نظرسنجی های انجام شده از سوی نهادهای مختلف از جمله سپاه پاسداران ایران و تلویزیون ملی ایران بیانگر آن بود که کاندیدای اعتدال گرا و میانه رو جلوتر از هفت رقیب دیگر خود بود.

المانیتور همچنین می نویسد: اصولگرایان حق داشتند که نگران باشند. بلافاصله پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری وی از سپاه پاسداران خواست تا فعالیت های اقتصادی خود را به چند پروژه ملی کاهش دهد.

علی سعیدی نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران ایران اما در این باره گفت که همه نهادهای نظامی تعداد پروژه های خود را کاهش خواهند داد و این روند آغاز شده است. وی همچنین عنوان کرد که هر زمانی که دولت به کمک نیاز داشته باشد سپاه آماده کمک است.

محمد علی جعفری، دیگر فرمانده سپاه ایران اما در سخنانی اواخر ماه مارس گذشته نسبت به دولت انتقاد کرد و گفت که دولت روحانی درخواست سپاه برای کمک را نادیده گرفته است. وی افزود که سپاه و نیروهای بسیج ایران آماده کمک به دولت در موضوع «اقتصاد مقاومتی» هستند.

سپاه ایران طی سال های گذشته به دلیل ادعاهایی در خصوص حضور در عرصه اقتصادی بسیار تحت فشار است، سیاست مداران میانه رو، اصلاح طلب و حتی محافظه کاران سنتی از سپاه می خواهند تنها به ماموریت محول شده به این نهاد بپردازد.

در موضوع هسته ای، فرماندهان نظامی ایران بارها به مذاکره کنندگان هسته ای در خصوص مذاکره بر سر منافع ملی هشدار داده‌اند. پس از سال نو در ایران منتقدان دولت روحانی اما اتاق جدیدی برای مانور بر سیاست های دولت یازدهم پیدا کردند زیرا رهبر ایران نام سال جدید را فرهنگ و اقتصاد نامید.

حمید رضا مقدم فر، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه ایران سیاست های فرهنگی دولت روحانی را به باد انتقاد گرفت و با ابراز نگرانی در این باره خواستار پاسخ جدی به این نگرانی شد.

روحانی با این وجود تاکید دارد که نیروهای نظامی باید تنها نقش لجستیکی در اقتصاد ایفا کنند. به نظر می رسد که رئیس جمهوری ایران بر این باور نیست که سپاه پاسداران برای پیشبرد هزاران پروژه اقتصادی مورد نیاز است. اما با تشدید فشارهای این نهاد بر سیاست های فرهنگی و اقتصادی دولت ممکن است روحانی عقیده اش را در این باره تغییر دهد.

اخبار سیاسی - نامه نیوز

 


ویدیو مرتبط :
آمادگی نظامی پاسداران سپاه پاسداران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش المانیتور از عملکرد اقتصادی روحانی


نیمی از دوره 4 ساله ریاست جمهوری حسن روحانی سپری شده است، اکنون زمان آن است که عملکرد رئیس جمهور ایران در سیاست‌های اقتصادی مورد بررسی قرار بگیرد؛ چرا که همواره و در سخنرانی‌های روحانی طی 2 سال گذشته، سیاست‌های اقتصادی دولت برجسته بود.

نامه نیوز: نیمی از دوره 4 ساله ریاست جمهوری حسن روحانی سپری شده است، اکنون زمان آن است که  عملکرد رئیس جمهور ایران در سیاست‌های اقتصادی مورد بررسی قرار بگیرد؛ چرا که همواره و در سخنرانی‌های روحانی طی 2 سال گذشته، سیاست‌های اقتصادی دولت برجسته بود.

رشد اقتصادی

یکی از دستاوردهای مهم دولت روحانی واژگونی رکود اقتصادی و ارائه یک رشد قابل قبول در تولید ناخالصی داخلی است. رشدی که به 4 درصد در سال جاری میلادی رسیده است. علاوه بر آن، بانک جهانی پیش بینی کرده است که اقتصاد ایران در سال 2016 تا 5 درصد رشد خواهد داشت. اما این آمار با انتظارات مورد نیاز ایران فاصله دارد (به 8 درصد رشد اقتصادی، تنها برای نگه داشتن نرخ کنونی بیکاری نیاز است) اما با این وجود، تغییر قابل توجه و مهمی محسوب می‌شود.

 با در نظر گرفتن اینکه ایران در سال 2013 رکود 5.8 درصدی را تجربه کرد، این موضوع برای دولت روحانی دستاورد بزرگی در بازگرداندن رشد اقتصادی محسوب می شود. کارشناسان اکنون موافق آن هستند که رشد اقتصادی با برداشته شدن تحریم ها در سال 2016 سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.

تورم و ریال


در سال 2013، زمانی که روحانی قدرت را در اختیار گرفت، تورم  به 42 درصد رسیده بود و چشم انداز آن نیز به دلیل کاهش گسترده ارزش واحد پول ایرانی ریال، تیره و تار شده بود. انتخاب روحانی نگرانی های موجود در بازارهای معاملاتی را کاهش داد و موجب کاهش تورم و بالا رفتن ارزش ریال شد. به طور مثال، ارزش ریال ایران در مقابل دلار آمریکا یک روز پیش از انتخاب روحانی در انتخابات سال 92 از 3 هزار و 800 تومان  به 2 هزارو  900 تومان در روز پس از انتخابات رسید.

بیکاری

اولویت نخست روحانی از زمان رسیدن به قدرت ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بود. هیچ شکی وجود ندارد که روند کلی اشتغال اکنون مثبت است. آمار بیکاری از 10.4 درصد در سال 2013 به 10 درصد در سال 2015 رسیده است، یک حرکت جدید  در این زمینه به ویژه پس از توافق هسته ای به وجود آمده تا بر اساس آن آمار بیکاری کاهش پیدا کند.

سرمایه گذاری خارجی

تلاش‌های دولت روحانی برای جذب سرمایه گذاری‌های خارجی تاکنون به مرحله نتیجه دادن نرسیده است. در حقیقت، بر اساس  آخرین گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سرمایه گذاری های جهانی سازمان ملل متحد، سرمایه گذاری های خارجی در سال 2014 در مقایسه با سال 2013 شاهد کاهش 31 درصدی بوده است. پیش بینی لغو تحریم ها مسیر را برای افزایش مستقیم سرمایه گذاری های خارجی افزایش داده است. با این حال، روشن است که دولت ایران به تلاش بیشتری برای بهبود چارچوب های قانونی، اجرایی و عملیاتی در این کشور نیازمند است.

در پایان و با توجه به آمارها باید گفت که عملکرد اقتصادی روحانی در میان دوره قابل قبول است. به ویژه باید در نظر داشت که وی اقتصادی را به ارث برده که به شدت از سوء مدیریت، فساد و تحریم رنج می‌برد. اکنون با در نظر گرفته این چشم انداز مثبت ناشی از برداشته شدن تحریم ها، توجه روحانی باید به مبارزه با فساد در همه سطوح و بهبود فضای کسب و کار برای هموار کردن مسیر سرمایه گذاری های داخلی و خارجی متمرکز شود.