اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گریه پیامبر (ص) در هنگام تولد امام حسین (ع)


چون حسین(ع) متولّد شد، خداوند به جبرئیل(ع) وحى كرد كه پسرى براى محمّد(ص) متولّد شده است. بر او فرودآ و شادباش گو و به او بگو على براى تو، مانند هارون براى موسى است. پس اورا به

خبرگزاری مهر: چون حسین(ع) متولّد شد، خداوند به جبرئیل(ع) وحى كرد كه پسرى براى محمّد(ص) متولّد شده است. بر او فرودآ و شادباش گو و به او بگو على براى تو، مانند هارون براى موسى است. پس اورا به

 به مناسبت سالروز ولادت اباعبدالله الحسین(ع) گزیده ای از زندگانی امام حسین(ع) در دوران خردسالی بنابر آنچه در گزیده دانشنامه امام حسین(ع) آمده است در ادامه می آید؛

«بنا بر اكثر منابع و مشهورترین روایات، سال ولادت امام حسین(ع) سال چهارم هجرى است و عمر ایشان در وقت شهادت، پنجاه و هفت سال بوده است.»

در مورد تاریخ ولادت ایشان «تتبّع در منابع تاریخى و حدیثى، نشان مى دهد كه پنجم ماه شعبان، از شهرت بیشترى برخوردار است»

«در زیارت سیّد الشهدا(ع) كه از امام صادق(ع) روایت شده، مى خوانیم : أشهَدُ أنَّكَ كُنتَ نورا فِی الأَصلابِ الشّامِخَةِ ، وَالأَرحامِ المُطَهَّرَةِ، لَم تُنَجِّسكَ الجاهِلِیَّةُ بِأَنجاسِها ، ولَم تُلبِسكَ مِن مُدلَهِمّاتِ ثِیابِها .گواهى مى دهم كه تو نورى در پشت هاى والا و رَحِم هاى پاك بودى. جاهلیت با پلیدى هایش تو را نیالود و جامه هاى سیاه و تیره آن، تو را به خطا نینداخت.»

گریه پیامبر (ص) در هنگام تولد امام حسین (ع)

حسین نامی از سمت خدا

«بر پایه شمارى از روایات، نام گذارى امام حسن و امام حسین علیهماالسلام، توسّط پیامبر(ص) و با وحى الهى صورت گرفت. این نام ها، نام فرزندان هارون، جانشین حضرت موسى(ع) است؛ همان «شَبَّر» و «شَبیر» كه در زبان عربى، به «حسن» و «حسین» ترجمه مى شوند. گفتنى است نام هاى «حسن» و «حسین»، در میان اعراب جاهلى وجود نداشته است. كنیه(ع)، ابو عبد اللّه و كنیه خاصّ او ابو على است. القاب ایشان، بسیار است، از قبیل: رشید، طیّب، وفىّ، سیّد، زكىّ، مبارك، مطهّر، سِبط رسول اللّه، سیّد الشهدا، سیّد شباب أهل الجنّه»

در کتاب علل الشرائع به نقل از زید بن على، از پدرش امام زین العابدین(ع) آمده است: «چون حسین(ع) متولّد شد، خداى متعال به جبرئیل(ع) وحى كرد كه: «پسرى براى محمّد، متولّد شده است. بر او فرود آى و شاد باش گو و به او بگو على براى تو، مانند هارون براى موسى است. پس، او را به نام پسر هارون، نام بگذار». جبرئیل(ع) فرود آمد و از جانب خداى متعال به او شادباش گفت و سپس گفت: «خداى عزوجل به تو فرمان مى دهد كه او را به نام پسر هارون بنامى». پیامبر(ص) فرمود: نام او چه بوده است؟ جبرئیل گفت: «شَبیر». پیامبر(ص) فرمود: زبان من، عربى است. جبرئیل گفت: «او را حسین بنام»

عقیقه رسول خدا(ص) برای امام حسین(ع)

در کتاب الأمالى شیخ طوسى با سندی از امام(ع) نقل شده است: «اسماء بنت عُمَیس خَثعَمى برایم گفت: روز هفتم تولّد حسین(ع) ، پیامبر(ص) نزد من آمد و فرمود : «پسرم را بیاور ». او را آوردم و با او همان گونه كرد كه با حسن(ع) كرده بود و یك قوچ سپید براى او عقیقه كرد، همان گونه كه براى حسن(ع) كرده بود و رانش را به قابله داد و سرش را تراشید و هم وزن مویش، نقره مسكوك صدقه داد و بر سرش عطر مالید و فرمود: «خون مالیدن بر سر، سنّت جاهلى است»

گریه پیامبر(ص) در کودکی امام حسین(ع)


در کتاب عیون أخبار الرضا(ع)، با سندی از امام زین العابدین(ع) نقل شده است: «اسماء بنت عمیس برایم نقل كرد: پس از یك سال، حسین(ع) متولّد شد و پیامبر(ص) آمد و فرمود: «اى اسماء! پسرم را به من بده». او را در پارچه سفیدى به ایشان دادم. پیامبر(ص) در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت و او را در دامنش نهاد و گریست. گفتـ[م]: پدر و مادرم فدایت! چرا مى گِریى؟ پیامبر(ص) فرمود: «بر این پسرم مى گِریم». گفتم: ای پیامبر خدا! او الآن متولّد شده است، فرمود: «پس از من، گروه ستمكار، او را مى كُشند. خداوند، شفاعتم را به آنان نرساند!». سپس فرمود: «اى اسماء! این را به فاطمه مگو، كه او را تازه به دنیا آورده است.»

در کتاب المعجم الكبیر به نقل از محمّد بن ضحّاك بن عثمان حزامى آورده است: «پیكر حسین(ع)، شبیه پیكر پیامبر(ص) بود.»

اهتمام پیامبر به امام حسن و حسین علیهما السلام

«گزارش هاى اهتمام پیامبر(ص) به پرورش امام حسن و امام حسین علیهماالسلام، على رغم همه تلاش ها براى محو فضایل اهل بیت علیهم السلام، در تاریخ، ثبت است. این فصل، گزارشى از این نمونه هاى ثبت شده در تاریخ است، مانند: غذا دادن پیامبر(ص) به امام حسن و امام حسین علیهماالسلام، بازى كردن پیامبر(ص) با آنها، بر دوش گرفتن آنها توسّط پیامبر(ص)، كُشتى گرفتن آنها در حضور پیامبر(ص) و موارد دیگر. این همه، به علاوه ابراز محبّت عمیق پیامبر(ص) به آنان، حاوى درس هاى آموزنده اخلاقى و تربیتى است.»

در کتاب الأمالى شیخ صدوق به نقل از زید شحّام، از امام صادق(ع)، از پدرش امام باقر(ع) آورده است: «پیامبر(ص) به حسن و حسین علیهماالسلام فرمود: «برخیزید و كُشتى بگیرید». برخاستند و كُشتى گرفتند. فاطمه علیهاالسلام براى برخى نیازهایش بیرون رفته بود و چون وارد شد، شنید كه پیامبر(ص) ، حسن(ع) را تشویق مى كند و مى فرماید: «هى ، حسن! بر حسین، زور بیار و زمینش بزن». فاطمه (ع) به پیامبر(ص) گفت: اى پدر! شگفتا! آیا حسن را در برابر حسین، بر مى انگیزى؟ آیا بزرگ را در برابر كوچك، بر مى انگیزى؟ پیامبر(ص) به فاطمه(س) فرمود: «دختر عزیزم! آیا خشنود نیستى كه من بگویم  اى حسن! بر حسین، زور بیار و زمینش بزن و این دوستم جبرئیل(ع) بگوید: اى حسین! بر حسن، زور بیار و زمینش بزن؟»


ویدیو مرتبط :
گریه کردن پیامبر برای امام حسین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولد امام حسین (ع)



 

تولد امام حسین, ولادت حسین علیه‏السلام, درباره امام حسین

تولد امام حسین (ع)

 

تولد امام حسین

تولدامام حسین - پس از گذشت مدتى از ولادت حضرت مجتبى علیه‏السلام علائم و نشانه‏ ها، نشانگر این بود كه دومین فرزند گرانمایه‏ ى «فاطمه» در راه است و آنگاه پس از شش ماه همانگونه كه پیامبر پیش از آن مژده‏ى آمدنش را داده بود، دیده به جهان گشود.

 

در مورد ولادت امام حسین علیه‏السلام از امام صادق آورده‏اند كه: روزى همسایگان بانوى باایمان «ام‏ایمن» نزد پیامبر آمدند و گفتند: اى پیامبر خدا! شب گذشته «ام‏ایمن» تا سپیده‏دم بیدار بود و می ‏گریست و همه‏ى ما را نیز ناراحت ساخته است.

 

پیامبر كسى را به خانه‏ ى او گسیل داشت و او به محضر پیامبر شرفیاب شد. آن حضرت به او فرمود: «ام‏ایمن»! خداى چشمانت را نگریاند! همسایگانت به من گزارش كرده‏اند كه تو سراسر شب گذشته را ناراحت و گریان بوده‏اى، چرا؟

 

پاسخ داد: اى پیامبر خدا! خوابى سخت و سهمگین دیدم و بخاطر آن تا سپیده‏ دم گریه كردم. پیامبر فرمود: خوابت را برایم بازنمی ‏گویى؟ بگو كه خدا و پیامبرش به پیام آن داناترند. «ام‏ایمن» گفت: اى پیامبر خدا! بیان آن برایم گران است.

 

پیامبر فرمود: آنگونه كه تو فكر می كنى نیست، رویاى خویش را بازگو.آن بانوى باایمان گفت: «دیشب در عالم رویا دیدم كه برخى از اعضاء پیكر مقدس شما در خانه‏ ى من افتاده است...»

پیامبر فرمود: خواب خوشى رفته ‏اى و خواب نیكویى دیده ‏اى. پیام خواب تو این است كه دخت گرانمایه ‏ام «فاطمه»، «حسین» را به دنیا خواهد آورد و تو هستى كه او را پرستارى و نگهدارى خواهى كرد و «حسین» همان پاره‏اى از وجود من است كه در خانه‏ ى شما قرار می ‏گیرد.

 

آفرین خدا بر این كودك نورسیده،این جریان گذشت و پس از مدتى حسین علیه‏السلام از افق‏سراى امامت و رسالت طلوع كرد. «ام‏ایمن» حسین (ع) را در آغوش گرفت و نزد نیاى گرانقدرش پیامبر آورد. آن حضرت حسین علیه‏السلام را از او گرفت و فرمود:

 

«آفرین خدا بر این كودك نورسیده و بر او كه او را در آغوش فشرده و بسوى من آورده است.»

آنگاه فرمود: ام‏ایمن این پیام آن رؤیاى توست.


علاوه بر خواب «ام‏ایمن» همسر «عباس»، عموى پیامبر نیز خوابى نظیر این خواب دیده بود و پیامبر گرامى نیز پیشگویى فرموده بود.

 

لحظات ولادت حسین علیه‏السلام گروهى از بانوان مسلمان، از جمله صفیه، دختر عبدالمطلب و عمه‏ ى پیامبر و نیز «اسماء بنت عمیس» و «ام‏سلمه»... حضور داشتند. پس از طلوع خورشید جهان افروز وجود حسین علیه‏السلام پیامبر فرمود: عمه! فرزندم را بیاور!

صفیه عرض كرد: اى پیامبر خدا! تازه به دنیا آمده است و هنوز آماده نشده است...

پیامبر فرمود: خداوند او را پاك و پاكیزه ساخته است، بیاور...



تولد امام حسین, ولادت حسین علیه‏السلام, درباره امام حسین

تولد امام حسین (ع)

 

آنگاه فرشته ‏ى وحى فرود آمد و به آن حضرت پیام خداى را تقدیم داشت و خواست كه نام پسر دوم «هارون» را- كه به زبان عبرى «شبیر» و به زبان عرب «حسین» گفته می‏شد براى نوزاد مبارك برگزیند.

و از پى آن انبوهى از فرشتگان فرود آمدند و طلوع خورشید وجود حسین علیه‏السلام را به نیاى گرانقدرش تبریك گفتند و در همان ساعت، شهادت پرافتخارش را نیز به پیامبر خدا تسلیت عرض كردند.


 

پیامبر گرامى فرزند دلبند خویش را گرفت، زبان مبارك را در كام او نهاد و او زبان وحى و رسالت را مكید، به گونه‏ اى گوشت بدنش از آن رویش كرد و استخوانهایش استوارى و استحكام یافت. و آورده‏اند كه حسین علیه‏السلام نه از مادر شیر نوشید و نه از هیچكس دیگر. علامه «بحرالعلوم» در این مورد اینگونه سروده است:

 

لله مرتضع لم یرتضع ابدا

من ثدى انثى و من «طه» مراضعة

یعطیه ابهامه آنا فاونة...

 

خداى را! خداى را! كودك شیرخوارى كه هرگز از پستان بانویى شیر ننوشید و شیردهنده‏ى او به خواست خدا پیامبر خدا بود.

او گاهى انگشت شست و زمانى، زبان خویش را در كام حسین (ع) می نهاد و از این راه بود كه سازمان وجود امام حسین (ع) به اوج كمال رسید.

 

درست هفتمین روز طلوع دومین اختر تابناك از افق سراى «فاطمه» بود كه پیامبر دستور داد، سر كودك (امام حسین (ع))را تراشیدند و به وزن موهاى سرش نقره در راه خدا انفاق گردید و براى سلامتى او و سپاس به بارگاه خدا، قربانى شد.(1)

 

1ـ بحارالانوار، ج 43

منبع:yazahra.net