اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گران‌ترین آثار هنری ایران در حراجی های جهان


در میان همه رخدادهایی که با پسوند هنری در جهان رخ می دهند، حراج های هنری احتمالا یکی از مهمترین مسیرها برای ارتباط میان هنر و اقتصاد بوده و ایرانی ها نیز چندسالی است که در این حراجی ها حضور دارند.

مجله مهر: در میان همه رخدادهایی که با پسوند هنری در جهان رخ می دهند، حراج های هنری احتمالا یکی از مهمترین مسیرها برای ارتباط میان هنر و اقتصاد بوده و ایرانی ها نیز چندسالی است که در این حراجی ها حضور دارند.

 یوسف سیفی: امروزه هم حراج آثار هنری از طرفداران قابل توجهی برخوردار شده و هم خرید و نگهداری از این آثار یا همان کلکسیونری تا حد زیادی مهم و حائز ارزش تلقی می شود.

در این میان آثار هنری ایرانی جایگاه ویژه ای در حراج های مهم بین المللی پیدا کرده اند و با قیمت های قابل توجه به فروش می رسند.

حراج کریستی خاورمیانه سالانه دوبار توسط خانه حراج کریستی در دبی برگزار شده و عمدتا آثاری از هنر معاصر کشورهای خاورمیانه در آن عرضه می‌شود. هنرمندان ایرانی در دوره‌های مختلفی از این حراج رکورد دار بوده اند. فرهاد مشیری، کوروش شیشه‌گران، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، شیرین نشاط، فرامرز پیلارام، رضا درخشانی، صداقت جباری، رکنی حائری‌زاده، صادق تبریزی، عذرا عقیقی، گلناز فاتحی و مسعود عربشاهی برخی از هنرمندانی بودند که آثارشان در این حراجی عرضه شده است.

این حراج در واقع شعبه ای از بنگاه بزرگ حراج کریستیز است که دفاتر اصلی آن در لندن و نیویورک مستقر است و در نقاط مختلف جهان به برگزاری حراج های بین المللی آثار هنری می پردازد.

گران‌ترین آثار هنری ایران در حراجی های جهان
در دور هجدهم این حراج آثار ایرانی متعددی شرکت داشتند که ۱۰۰ درصد آنها فروخته شده و دو اثر از هنرمندان ایرانی نیز مقام های چهارم و پنجم را کسب کردند.

به خصوص مجسمه بهمن دادخواه چهار برابر تخمین اولیه و نقاشی حامد صدرارحامی جوان‌ترین هنرمند ایرانی حاضر در این دوره، سه برابر قیمت اولیه و فروش قابل ملاحظه آثار بهمن محصص، سونیا بالاسانیان، فرهاد مشیری و..‌. از جمله موفقیت‌های چشمگیر ایرانیان در شامگاه هجدهم مارس دوبی بود.

نقاشی انتزاعی از سهراب سپهری و یک نقاشی خط از سیدمحمد احصایی هر یک ١۶١ هزار دلار در آخرین دور این حراجی فروخته شده است.

اثر جوان‌ترین هنرمند ایرانی حاضر در هجدهمین حراج کریستیز، حامد صدرارحامی، بیش از سه برابر تخمین اولیه، ٣٨ هزار دلار فروخته شد؛ این اثر سه لته‌ای از مجموعه «ایران‌بانو» است که با عنوان «چرا نه؟» عرضه شد.

این دوره از حراج کریستی دبی، ۱۰۰ میلیون دلار فروش داشته است.

گران‌ترین آثار هنری ایران در حراجی های جهان
حراج خاورمیانه ای بونامز یکی از شعبه های این خانه حراج انگلیسی است که آخرین دوره آن چندی پیش و با درخشش آثار ایرانی در لندن برگزار شد.

در دور گذشته این حراج در سال گذشته، هنر ایران با حضور ٤٢ اثر از ٣٤ هنرمند حضور پر رنگ‌تری از رقبایش داشت و اثرى بدون عنوان از سهراب سپهری با قیمت ١٤٦ هزار و ٥٠٠ پوند رکورددار این حراج شد و هنرمندانی نظیر زنده‌رودى، احصایى، مشیرى، درخشانى، كیارستمى، آغداشلو و پیرهاشمى در آن شرکت داشتند.

در این حراج حسین زنده رودی با فروش ٩٨ هزار و پانصد پوند، فرهاد مشیری با ٧٢ هزار و صد پوند و محمد احصایی با ٦٨ هزار و پانصد پوند جایگاه‌های چهارم تا ششم را از آن ایران کردند.

حضور آثار ایرانی در این حراج طی سال های گذشته افزایش یافته و اکنون آثار هنرمندان ایرانی عضو اصلی این خانه حراج محسوب می شود.


ویدیو مرتبط :
بزرگترین نمایشگاه آثار هنری لگو در جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

همکاری ایران با بزرگترین مدرسه هنری جهان



اخبار ,اخبار فرهنگی ,همکاری ایران با بزرگترین مدرسه هنری جهان

 

اخبار فرهنگی -  همکاری ایران با بزرگترین مدرسه هنری جهان

زمینه‌های همکاری مدرسه «باهاوس» بزرگترین مدرسه هنر دنیا و مدرسه هنر «ایده» با حضور نمایندگان ایرانی و آلمانی بررسی شد.

به گزارش مهر، رایزن فرهنگی سفارت آلمان در تهران به منظور بررسی زمینه‌های مشترک همکاری میان مدرسه باهاوس و ایده، از موسسه «ایده» بازدید کرد.

اتوگراف، رایزن فرهنگی سفارت آلمان در تهران در این جلسه به بررسی همکاری‌های مشترک مدرسه باهاوس و آموزشگاه ایده پرداخت.

در این نشست که به میزبانی آرش سلطانعلی صاحب امتیاز و مدیر آموزشگاه ایده برگزار شد، راه‌های همکاری متقابل و تبادل اطلاعات میان این موسسه آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه رایزن فرهنگی سفارت آلمان از امکانات و تجهیزات آموزشگاه «ایده» بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت‌های این مرکز قرار گرفت.

سلطانعلی ضمن مثبت ارزیابی کردن این دیدار، همکاری با مدرسه باهاوس را در ادامه رویه موسسه ایده در برقراری تعامل میان موسسات معتبر بین‌المللی در حوزه آموزش هنر دانست.

به گفته او آموزشگاه ایده پیش از این هم گام‌هایی در راستای همکاری متقابل با موسساتی از کشورهای قبرس و ترکیه به ویژه در زمینه قراردادهای آموزشی و دعوت از اساتید بین‌المللی برای تدریس در ایده برداشته است.

بر این اساس گام اول همکاری با مدرسه باهاوس هم در زمینه جذب اساتید برای تدریس در این آموزشگاه، همچنین تامین مواد آموزشی صورت خواهد گرفت.

مدیر آموزشگاه ایده با تاکید بر اهمیت برقراری همکاری میان این دو موسسه اظهار کرد: باهاوس نزدیک به دو دهه منشاء پرورش هنرمندان طراز اول هنرهای تجسمی و معماری بوده به طوری که محدوده تاثیرگذاری‌اش حتی از مرزهای اروپا هم فراتر رفت و آموزه‌های هنری آن در اقصی نقاط جهان گسترش پیدا کرده است. این مدرسه هنری اعتبار خود را کماکان حفظ کرده و یکی از مراکز  مهم هنری جهان شمرده می‌شود.

او در پایان افزود: تالیفات و منابعی که توسط اساتید هنری باهاوس تولید شده از دهه‌های پیش بخشی از مواد آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش هنر در ایران را هم به خود اختصاص داده‌اند و از شناخته شده‌ترین آنها می‌توان به «کتاب رنگ» تالیف یوهانس ایتن اشاره کرد که پس از دهه‌ها هنوز یکی از منابع اصلی در زمینه شناخت و کارکردهای رنگ محسوب می‌شود.

به گفته مدیر آموزشگاه ایده، در طول پنج سال راه اندازی این مدرسه، 16 دوره آموزش هنری بلند مدت و 100 دوره آموزشی کوتاه مدت، همچنین60  نمایشگاه به همراه نشست‌های هنری در موسسه ایده برگزار شده است.

مدرسه باهاوس طی نزدیک به یک قرن فعالیت، تعدادی از هنرمندان بزرگ قرن بیستم را به جامعه هنری معرفی کرد که از آن جمله می‌توان به پل کله، واسیلی کاندینسکی، والتر گروپیوس، موهولی ناگی، یوزف آلبرس و... اشاره کرد.
اخبار فرهنگی - مهر